Ihonalainen tumma pilkku varpaassa

Mustakaapu

Tää nyt on ihan pikkujuttu, mutta huomasin joku viikko tai kuukausi sitten pienen tumman pilkun isossavarpaassani. Diagnosoin sen omin päin mustelmaksi (siltä se kovasti näytti) ja koska se sijaitsi varpaan ulkoreunalla olevassa kovettuneessa ihossa, tökkäsin tyynesti neulalla ja tummentunut neste - varmaankin ihan vain verta - valui pois. Varpaassa ei näkynyt enää mitään. Hiukan kummeksuin, koska en muistanut kolhineeni varvasta mihinkään.

Nyt sitten eilen huomasin varmaankin samassa varpaassa taas pienen ihonalaisen tummentuman ja ajattelin, että sama juttu. Tällä kertaa sen "poisvaluttaminen" ei onnistunut ja puoskaroin neulalla ja kynsisaksilla ehkä turhankin innokkaasti. Mutta suurin osa tummentumasta häipyi, kun veri alkoi vuotamaan. Niin ikään tumma aines tuntui nyt olevan kiinteämpää (luultavasti siis kuivahtanutta verta). Mutta en tälläkään kertaa muista kolhineeni varpaitani mihinkään.

Olenkin hiukan miettinyt, että mistä nämä "mustelmat" oikein tulevat. Onko vain sattumaa, että niitä on nyt puolen vuoden aikana tullut kaksi kun en muista aiemmin nähneeni sellaista kertaakaan varpaassa. Lenkkeilyä olen nyt alkanut harrastaa uudestaan talvitauon jälkeen, mutta kuten sanottua, ei esim. viime kesänä siitä tullut mitään mustelmia. Normaalisti käytössä olevat kenkäni ovat hyvin mukavat (tosin otin ne syksyllä käyttöön ja sain tuon ensimmäisen "mustelman" mahdollisesti muutamaa viikkoa myöhemmin). Kipua ei kummassakaan tapauksessa tuntunut lainkaan, "mustelmat" sijaitsivat siis kovettuneessa ihossa.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Ei varmaankaan kannata omin päin ainakaan suuremmin ryhtyä raatelemaan (niin kuin hölmöyttäni eilen tein), mutta musta täplä on sen verran ikävän näköinen, ettei sitä viitsisi kauaa katsella... Onko teistä ylipäätään mustelma-diagnoosi oikea vai onko olemassa jotain sellaisia epämääräisiä varvastauteja, joiden oireilu näyttäisi tuolta. Ihon pinta on siis ihan normaali, ei mitään hilseilyä tai muuta.

(Siirsin tämän keskustelun toisesta paikkaa tänne, kun alkoi tuntua paremmalta kohteelta.)

6

7102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siNkku6

      Minulla oli iso varpaan ja seur.varpaan välissä mustelman näköinen pilkku ja kun kävin ihotautilääkärillä muuten,hän tutki joka paikan ja sanoi että tuo luomi ei saa olla tuolla ja leikkasi sen seur.kerran pois,muutama tikki..olisiko se luomi?

    • Mustakaapu

      Ei se luomelta minusta näyttänyt. Se oli ihan kokonaan ihon alla eikä lainkaan koholla tms. Luulitko siis omaa luomeasi mustelmaksi vai näyttikö se vain hiukan/jonkun verran mustelmalta?

      Kun aiemmin tuhosin "mustelmani" tökkäämällä sitä neulalla, niin sen muodostanut tumma, vereltä näyttävä neste valui pois eikä jäänyt mitään sen kummempia jälkiä. En muualta kehostani ole sörkkinyt mustelmia (mutta tämä oli varpaan ulkoreunan kovettumassa ja siis ihan kivuton), joten en tiedä, miten mustelmat yleensä käyttäytyvät tällaisissa tilanteissa.

      Nyt pahoinpitelemääni "mustelmaa" ei myöskään enää näy, mutta kaivuutöistäni jäljellä on pieni, rupeutunut haava, joten en ihan varma voi olla sen totaalisesta katoamisesta. Mutta nyt tumma osuus ei siis vaikuttanut olevan yhtä nestemäistä, vaan vähän "hiutalemaisempaa" - ei varsinaisesti kiinteää massaa, mutta ei myöskään juoksevaa nestettä.

      Kooltaan molemmat "mustelmat" olivat pieniä, hyvä jos pari milliä läpimitaltaan.

    • Mullaki

      Mulla on samanlainen rinnassa. Minäkin puhkaisin, halusin mustan veren pois ja se lähtikin, mutta se tuli uudelleen ja on nyt isompi. Menen lääkäriin.

    • Vierailija1

      Voi myös luultavasti olla syylä.

    • Kummissaan

      Mitä nämä mustat pilkut sitten oikein ovat - selvisikö kenellekään? Minulla jalkapohjassa kaksi pientä ja neulalla tökkäämällä tulee juurikin musta "öljy" pois..

    • Anonyymi

      Kannattaa käydä näyttämässä ettei ole melonooma luomi jos semmoinen ruskea epämääräinen läntti ja se eka pieni piste ja kasvaa ettei ole melanoomaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7741
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3764
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1022
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe