Kopi Luwak -kahvi Balillla

NiskanenTO

Kaikenlaista tietoa Kopi luwakista ja miten se liittyy Baliin.

4

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NiskanenTO

      Perustietopaketti:

      Kopi Luwak on ainakin maailman toiseksi kalleinta kahvia. Siitä tekee erikoisen se, että kahvipavut ovat kulkeneet sivettikissojen suoliston läpi ennen, kuin pavuista on valmistettu kahvia. Sivettikissat elävät normaalisti villeinä syöden hedelmiä. Ne syövät myös kahvipapuja. Kopi Luwakin historia alkaa siitä, kun köyhät maanviljelijät rupesivat keräämään kahvipapuja sivettikissojen ulosteista. Edelleenkin kahvipapuja kerätään villien sivettikissojen ulosteista, mutta on myös farmeja, joissa sivettikissat ovat häkeissä. "Häkkikahvi" jakaa mielipiteitä. Joidenkin mielestä "häkkikahvi" on paljon huonompaa kuin "villikahvi", koska sivettikissat ovat stressaantuneita häkeissä. Häkkituotantoon liittyy myös sellainen ikävä piire, että sivettikissat on pyydetty ampumahaavoittamalla, koska niitä on muuten hyvin vaikea pyytää ja saada kiinni.

    • NiskanenTO

      Mistä voin ostaa Kopi Luwak -kahvia Balilla?

      Ostoskeskuksissa myydään Kopi Luwak -kahvia. 100 gramma maksaa noin 18 euroa, mikä on Ebay:n hinnoissa. Ostoskeskuksia, joista saa kahvia, ovat esimerkiksi Seminyakin Bintang Jl. Keraton tien varrelta ja Kutan Carrefour Jl. Sunset roadin varrelta.

      Mutta paljon halvemmalla saat pohjoisesta. Hinta on vain noin 6 euroa per 100g. Yksi paikka on kaksoisjärvien jälkeen (järvet Tamblingan ja Buyan) ajettaessa Munduk-kylää kohden. Munduk-vesiputouksilta 1-2 kilometrin jälkeen tulee tien vasemmalla puolen jonkinasteen mainoskyltti ja levikkeellä on kaksikerroksinen rakennus, jonka alakerta näyttää keskeneräiseltä ja tuolta alakerrasta pilkistää Open-kyltti tielle (kyltissä saattoi lukea myös Buka, joka on indonesiaa ja tarkoittaa auki). Täältä saa nimenomaan villien sivettikissojen kahvia. Paikasta saa myös kestävällä tuotantotavalla tuotettua tummaa sokeria. Samalla myytävät tuotteet ovat todellisia FairTrade- tuotteita. Iso osa tuotteen hinnasta menee paikallisille maanviljelijöille.

      • NiskanenTO

        Maun perusteella ostoskeskusten Kopi Luwak -kahvi on häkkikahvia eikä villikahvia.


    • pilipalibali

      Nähtiin Balilla niitä häkeissä olevia papujen jalostajia ja oikein pahaa teki. Pysähdyttiin levikkeellä jossa oli esillä erilaisia tuotteita, myös kahvia. Ei mitään elukoita saa pitää niin pienissä häkeissä! Boikotoikaa ihmeessä kaikea kahvia joka on sillä tavalla tuotettu.

      Sademetsiä ja muitakin vanhoja metsiä on jopa buddhalaisella Balillakin kaadettu niin ettei Balilla elä enää ainuttakaan suurta Kotkaa ja Haukkaa jotka ennen tekivät pesiä hyvin suurien Banian-puiden latvuksiin. Indonesia muslimi enemmistöisillä saarilla on asiat paljon huonommin suvaitsemattomuuden vuoksi.

      Samalla tavalla on ajettu luvattoman ahtaalle Orangit Jaavalla ja Sumatralla. Teidänkin hienot puutarhakalusteet on kenties tehty Orankien kotimetsän puista. Kerrotaan että puut on kaadettu viljelmiltä mutta salakaato ja paperien väärentäminen on hyvin yleistä.

      Oranki muuten tarkoittaa ihmistä Indonesian kielellä. Enpä haluaisi että varsinkaan geneettisesti näin lähellä meitä ihmisiä olevia eläimiä kohdellaan niin huonosti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe