TSH-arvot kohta nollassa

kari.viking1

Samalla kuin on mitattu T4-V arvoja vuodan aikana on mitattu TSH arvoja. 14.03.2013 T4-V lähtöarvo oli12. Sitten lisättiin lääkitystä ja jo testissä 24.04.2013 T4-V arvo oli 18 TSH 0.08. Seuraava testi, kun painonlasku taas pysähtyi16.01.2012 oli T4-V 14 eli taas vajaatoiinnan puolella ja TSH 0,12. Lääkettä lisättiin eli 2 tabletta thyroksiinia ja 11.03.2014 T4-V oli 16 ja TSH 0.02.
Mistä johtuu tuo erittäin matala TSH arvo? vaikuttaako se kejoni toimintoihin. Voiko sitä lääkitä johonkin. Olen elänyt hyvin niukkakalorisella (1000 kcal/vrk) dieetillä vuoden mutta näiden kilpirauhasongelmien takia en ole päässyt tavoitteisiin.
Onko kokemuksia ja erityisesti tietoa näin matalasta TSH-arvosta?
Kiitos!

8

13144

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • T4V tärkeämpi

   Sentraalisessa eli aivolisäkeperäisessä vajaatoiminnassa TSH on aina alhainen, kun muissa vajaatoimintamuodoissa TSH on koholla optimiin (1-2) nähden. Korkea TSH viestii myös stressistä, mutta ei aina. Näin ollen sinulla ei ole stressiä.

   Terveyskirjaston sivuilta löytyy aivolisäkkeen sairaudet, kilpirauhasen vajaatoiminta ja sentraalinen vajaatoiminta.

   Toinen merkittävä havaintoni oli kohdat T4V18 ja TSH 0,08 sekä T4V 16 ja TSH 0,02. Sinulla TSH menee liikatoiminnan arvoihin myös T4V:n ollessa viitearvojen sisällä (yläraja välillä 20-22 laboratoriokohtaisesti).

   TSH:n merkitystä korostetaan etenkin arvauskeskuksissa liikaa. T4V on varmin "mittari" asiakkaan voinnin lisäksi, kuten Kilpirauhasliittokin toteaa sivuillaan. Seuratkaa siis lääkärisi kanssa T4V:tä vointiisi nähden. TSH on sivuseikka.

   • Anonyymi

    +1 Thyrolin - https://nplink.net/tpYJ3kFp
    sain Thyrolin diagnoosin löydyttyä ja annos on 2 tablettia päivässä. seuraavan puolen vuoden aikana minulta tippui painosta noin 16 kiloa ja jo 2 kuukaudessa eron kropassani huomasi. oireeni loppuivat heti lääkityksen saatuani. pientä kärsivällisyyttä ja kyllä se paino alkaa tippumaan.


  • Oireet tärkeimmät

   Sama näkemys minullakin kuin ekalla vastaajalla. Vointi on tärkein ja T4-v viitteissä. Jos nuo kaksi muuta on ok ja TSH on viitteen alapuolella, niin olkoon. Olisin vuodepotilas väsymyksestä, jos annostuksiani säädeltäis TSH:n mukaan. Onneksi nykyiset lääkärini ovat hyväksyneet jopa mittaamattoman alhaiset TSH:t.

   Jos annostuksesi on liian pieni, laihtuminen on tosi vaikeaa. Tarkkaule oireitasi, viittaako ne liika- vai vajaatoimintaan. Nämä tulisi huomioida annostuksen mahdollisessa hienosäädössä.

   Kilpirauhanen hidastaa toimintaansa, jos kalorien saanti pudotetaan liian alas. Siksi vajislainen ei saisi laihduttaa vähäkalorisella ENE-dieetillä. 1000kcal/vrk on liian vähän, etenkin, jos olet mies tai painava nainen. Arvioi kulutuksesi jollain energialaskurilla (Sydänliiton ja Valion sivuilla esim. on). Laskurit arvioi kulutuksen terveen mukaan ja vajislaisen kulutus voi olla 10-20% pienempi, joten ota se huomioon. Syö laihduttaessa niin, että saat ravinnosta 300-1000kcal/vrk alle kulutukse, kokosi mukaan. Pienikokoinen ei voi vähentää 100kcal, koska kulitus on niin pieni.

   Yleensä ei saisi mennä alle 1500kcal/vrk, mutta jos olet pieni, voinet mennä 100...200kcal alle sen. Näin pienillä kalorimäärillä et ehkä saa ravinnosta riittävästi ravintoaineita, joten lisäravinteista olisi varmaan hyötyä. Meillä vajislaisilla kun ei ravintoaineet imeydy hyvin solutasolle. Vähäkaloriset laihdutusvalmisteet perustuvat yleensä soijaan ja se on kilpirauhasta hidastava kasvi.

   • Korjaus lukuun

    Pienikokoinen ei voi vähentää 1000kcal/vrk, koska kulutus on niin pieni. Kulutushan on riippuvainen painosta, sukupuolesta ja iästä.


  • Kiitos hyvistä vastauksista. Olen isokokoinen mies ja laihduin 13 kg vuonna 2013 kun kilpirauhasarvot olivat kohdallaa tällä näännyttämisdieetillä 1000 kcal/vrk, mutta kun kilpirauhanen meni vajaatoiminnan puolelle syksyllä painonlasku loppui heti. Nyt siis tilanne että T4-V 16 ja TSH 0,02 ja laihtuminen ei ole alkanut uudelleen Thyroksiiniannoksen allessa 2 tbl. Kävin ravintoterapeutilla ja hänen näkemyksensä oli että min. kalorin saanti 1200 kcal/vrk mutta mieluummin 1400.
   Jos kerran TSH arvolla ei merkitystä aion pyytää lääkäriä nostamaan Thyroksiiniannoksen nostamista 2,5 tbl vrk jotta aineenaihdunta toimisi paremmin ja laihdutus onnistuisi.

  • Oireet tärkeimmät

   Ei todellakaan vaikuta kovin ammattitaitoiselta tuo sinun ravitsemusterapeuttisi. Isokoisena miehenä sinun on syötävä vähintään 1800-2000 kcal/vrk ja sekin voi olla liian vähän! Vähennä kulutuksestasi 500-1000kcal/vrk, ei enempää. Olet ilmeisesti säästöliekillä ja menetät koko ajan lihaksia. Siitä syntyy tulevaisuudessa lisää ongelmia, koska lihot helposti, kun energiaa polttavaa lihasmassaa on vähemmän. Olet ehkä huomannut myös vajiksen oireiden palanneen tai pahentuneen.

   Laihtuminen voi lähteä uudelleen käyntiin, kun syöt muutaman päivän täysin kulutuksesi mukaan (3000 kcal/vrk?) ja jatkat sitten n. 2000 kilokalorilla. (Tarkista energialaskureista huomioden 10-20% vähennykset). Paras opetella jo nyt sellaiset ruokailutavat, joita voit noudattaa lopun elämää. Ei tuhannella kilokalorilla iso mies elä!

   Tässä miehille hyvä tietosivusto: www.suomimies.fi
   Käypä tutustumassa. Toinen on www.kiloklubi.fi.

   Huolehdi erityisesti riittävästä proteiinin ja rasvan saannista.

   Thyroxinin nosto kahdesta kahteen ja puoleen 0,1mg tablettiin on aika raju. Kokeile itse varovaista nostoa ottamalla aluksi neljännes lisää joka toinen päivä ja jos se ei tuo liikatoiminnan oireita kuukaudessa, ota se extra neljännes joka päivä. Pienennä takaisinpäin, jos tulee oireita. Jos et saavuta oireettomutta millään Thyroxinin annostuksella, pyydä sen ohelle Liothyronin. (Lue keskusteluja Liosta) Jos sydämessäsi on jotain vikaa tai olet iäkäs, ole varovainen omatoimisten nostojen kanssa. Useimmiten omat, hyväksi todetut nostot saavat lääkärin siunauksen jälkikäteen.

  • 60V

   IItselläni TSH 0.18 ja T4 15.9. Otan Thyroxinia peräti 2,5 tabl 0,1 mg per päivä. TSH:n pitäisi kuulemma mennä nollille et ok sanoi mun lääkäri. Kiloja tullut 30 viiden vuoden aikana ja jatkuva väsymys. Lisäksi minulla II tyypin diabetes ja luin et noudatettava varovaisuutta diab.lääkkeen ja Thyroxinin kans mut ei tietoo mitä haittavaikutuksia.Thyroxinia olen syönyt kohta 3 vuotta.

  • Anonyymi

   Minulla on nyt TSH 0,17 ja TV4 18,9 olo on tosi hyvä näillä arvoilla tehty kilpirauhasen totaali poisto struuma takia sattumalöydö 4 mm mikrokarsinooma pesäke hyvä kun leikattiin pois kuten äidilläni oli myrkky struuma eli liikatoiminta geeneissä tämä on .Olen 63 vuotias syön vain 100 mikog tyroksiinia ja arvot pysynyt hyvänä.Olen laihtunut 2,5 vuodessa 20 kg hitaasti syömällä 1500 -1800 kaloria kaikki ruuat syön klo.7 - 18 aikaikkunassa en ole ollut nälässä yhtään aivan kun een olisi edes ollu laihdutus kuurilla vaan elämäntapa muuttunut napostelu poissa alkoholia 1 kerran viikossa 2 kuivaa siideriä liikuntaa ei juuri ollenkaan ollut nilka tekonivel leikkauksen takia selkä ongelmia 2 kertaa selkä leikattu polvissa tekonivelet ..tsemmiä kaikille kilpirauhas sairaille

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   119
   1256
  2. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   43
   1126
  3. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   44
   1019
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   57
   915
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   106
   841
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   124
   834
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   799
  8. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   637
  9. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   624
  10. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   620
  Aihe