Kap Verdellä käyneet

kap verde

Onko Kap Verden saarille vielä venäläiset turistit rantautuneet?
Kumpi saarista on parempi: Sal vai Boavista?
Löytyykö Kap Verdeltä muuta tekemistä kun auringon alla löhöilyä? Sitä lähdemme pääasiassa hakemaan, mutta jos jotain mielenkiintoisia retkikohteita löytyy, niin voisihan niissäkin matkan aikana piipahtaa.
Riittääkö viikko hyvin vai kannattaako olla se kaksi viikkoa?

9

1368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.D.

      Ainakaan Salilla emme tavanneet venäläisiä. Boavista on autiompi, ja paikallisten mukaan turismi tulee jatkossa kehittymään siellä voimakkaammin kuin Salilla. Salilla on muutama paikalliskylä, joista kuitenkaan ei ehkä turisteille sovi kuin Santa Maria. Edellisen lisäksi Salilla on muutamia retkikohteita ja pieniä kyliä, mutta ne on kaikki läpikäyty saman päivän aikana, joko vuokra-autolla tai sitten järjestetyllä retkellä. Merelliset aktiviteetit sitten lisäksi (katamaraani, lasipohjavene, kalastus). Mielestäni tämä on oikein hyvä kohde viikon rentoutumiselle. Kahdeksi viikoksi ei riitä tekemistä, ja ravintolat alkavat kyllästyttämään niin All Inclusive hotelleissa kuin Santa Mariassakin.

    • masiko67

      Ehdottomasti kaksikin viikkoa viihtyy. Olen käynyt molemmilla saarilla, mielestäni Sal parempi. Kylät ovat vireämpiä. Olisi hyvä muistaa että loma on lomaa. juurikin toinen viikko on yleensä sitä rentoutumista. Nähtävyyksissä juokseminen ei ole mielestäni lomaa. Hotelleilla myös paljon liikunnallisia aktiviteettejä jos haluaa.

    • kap verde

      Kiitos molemmille! Itsekin olin miettinyt hieman enemmän tuota Salin saarta. Varmaan aiotaan tehdä joku puolenpäivän saarikierros, kun Finnmatkat järjestää sellaisia, mutta suurimmaks osaks nautitaan auringosta ja hyvistä rannoista. Matka on suunnitteilla siis tammikuun ekalle viikolle. Onko kokemuksia säästä? Kuulin, että siihen aikaan olisi jotain hiekkamyrskyjä, pitääkö paikkansa? Entä osaatteko suositella hotelleja, mitkä ovat olleet hyväksi todettuja?

      • M.D.

        Hotellivalinta riippuu siitä mitä lomalta haluat. Santa Mariassa ei ole kovin paljoa ravintoloita. Puitteiltaan siistejä vain muutama. Kunnollisia ruokakauppoja ei ole oikeastaan lainkaan. Tämän vuoksi kannattaa miettiä All Inclusivea. Jos siihen päätyy, täytyy valita haluaako aivan keskustasta pienemmän hotellin, jossa on vain 1 tai 2 ravintolaa vai hieman sivusta suuremman hotellin, jossa on enemmän vaihtoehtoja. Ensimmäisestä esimerkkinä uusi Oasis Salinas Sea, jälkimmäisestä Riu Funana ja Melia Tortuga Beach. Itse päädyimme Riuun, koska siellä on eniten valinnanvaraa (6 ravintolaa, 10 baaria, 4 uima-allasta) ja se on lähempänä Santa Mariaa (vajaa 2 km). Tortugan etuna ovat ala carte ravintolat ja suuremmat huoneistot, mutta se on 3 km keskustasta. Arvostelujen ja ulkopuolisen tutkailun perusteella minusta vaikuttaa, että ilman All Inclusivea parhaimmat hotellit ovat Odjo d'Aqua ja Morabeza aivan keskustassa. AIemmista keskusteluista löytyy kokemuksia ja lisätietoja. Kaikkein parhaiten Trip Advisorista.

        Ja säästä sen verran, että vielä maaliskuun alussakin oli kylmää. Shortseissa ei tarjennut varjossa. Aurinko kyllä kuumotti ja poltti.


    • ihan ok

      Pari kuukauttaa sitten oltiin 2 viikkoa Salin saarella Tortuga Beachin hotellissa.
      Venäläisiä ei ainakaan tuolla matkalla näkynyt., mutta Englantilaisia ja Saksalaisia sitäkin enemmän.
      Hotelli oli oikein mukava ja huoneistot isoja - meillä oli kolmio 68 m2 , joten sisälläkin viihtyi ihan hyvin.
      All inclusive oli todella vaivaton tapa viettää lomaa ja ruokakin oli erinomaista ja henkilökunta erittäin ystävällistä.
      Pääosin päivät meni rannalla kävellessä ja ollessa mutta tuuli oli välillä ihan myrskyluokkaa ja hiekkaa olikin välillä silmät, nenä ja korvat täynnä.
      Meressäkään ei ihmeemmin tullut uiskenneltua juuri tuon tuulen ja isojen aaltojen takia ja punainen lippu olikin rannalla koko lomamme ajan.
      Santa Mariassa tuli tietty käytyä muutama kerta, mutta ei siellä mitään ihmeempää ollut muutakuin kaupustelijat kimpussa ja samaa krääsää joka liikkeessä myynnissä.
      Minusta 1 viikko olisi riittänyt hyvin, sillä toinen viikko alkoi jo hieman tylsistyttää tekemisen ollessa jo hieman vähissä.
      Vaikka tällainen "vanhus" alankin jo pikkuhiljaa olemaan, kaipaan silti vielä lomalta jotain menoa ja ns. bilettämistä, mutta tuolla sitä ei juuri tavannut.
      Hieman liian rauhallinen paikka minun makuuni, mutta tulihan nähtyä kuitenkin.

    • kap verde

      Ollaan monesti mietitty tuota All inclusive vaihtoehtoa, mutta koskaan aikasemmin ei olla uskallettu sitä ottaa. Mutta nyt kun Kap Verden ravintoloiden määrä on melko suppea, niin voisihan sitä kokeilla. Ainakin tuo 6 ravintolaa yhdessä hotellissa kuulostaa ihan lupaavalta. Jokaisessa niissä ehtis käydä viikon aikana. Harmi vaan, että tuona ajankohtana tosiaankin on noita hiekkamyrskyjä eikä kelit oikein suosi uimista, mutta toivotaan nyt kädet ristissä, ettei nyt talvitakkeja tarttis mukaan ottaa :D

    • sal,aurinko ja tuuli

      Santa Maria, niin viehättävä pieni paikka,,vain lomaa ja merta,värikkäitä taloa,pitkä ihana,melkein autio ranta,niin upeat muistot jäi.No me ei oikein sielt ruokailujuttuja ja viinikokemuksia haettu,,ja itse nautin Finnmatkojen saarikierroksesta jeepeillä,ja haluan vieläkin suolajärveen kellumaan,

      • kap verde

        Kiva, että sulta löytyy positiivisia kokemuksia!


    • Sal Tortuga

      Pari viikkoa sitten tulin Salilta, olin Tortuga hotellissa teinini kanssa.
      Hyvä, rauhallinen ja siisti hotelli. Suurimmaksi osaksi kävimme syömässä ns. seisovasta pöydästä, sinne ei tarvinut iltasella tehdä ollenkaan pöytävärausta, mitä muut hotellin ravintolat vaati jos päivällisellä kävi.
      Suosittelen ottamaan matkalle mukaan käteistä, pankkikortit käy erittäin harvassa paikassa, ja niillä jos maksaa, ottavat vähintään 3% summasta. 50€ setelikin on jo liian suuri raha, eli 20€ mukaan ja kolikoita.
      Taksi Santa Mariaan maksaa 3€/suunta, joten niitä kannattaa käyttää, ja niitä on saatavilla jokapaikassa. Kävellenkin matka onnistuu joko rantaa pitkin tai tien vieressä menee hyvä kävelytie. Pyöriäkin saa vuokrattua saarelta.
      Tuuli on kova saarella. Siellä tuulee aina. Rannalla hiekka pöllyää päälle eikä polttavaa aurinkoa tunne. Salakavalasti polttaa ihonsa ellei sitä suojaa kunnolla.
      Suosittelen Finnamtkojen Santa Marian tutustumisretkeä. Kestää 3h, kierretään kävellen ja bussilla keskustaa oppaan kanssa.
      Tortuga-hotellissa on alakerrassa spa osasto. Käykää ihmeessä jos valitsette Tortugan. Itse kävin hieronnassa, ihan toisenlaista kuin Suomen hieronnat. Rentouttava paikka. Sinne voi mennä ½h aikaisemin, saa käydä saunassa ja suihkuissa ennen hoitoja.
      Suosittelen Salia. Mielestäni sinne kannattaa vielä mennä, venäläisiä ei näkynyt ollenkaan. Mutta, 2-3vuoden päästä saari on jo täysin toinen, niin paljon siellä rakennetaan isoja hotelleja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      592
      16196
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14354
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      365
      9178
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      44
      5005
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      4397
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      148
      2801
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      108
      1718
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1309
    9. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1217
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1215
    Aihe