Taloyhtiön hallituksen palkkiot

JousiKu

Minkälaisia palkkioita yleensä taloyhtiön hallitukselle maksetaan hallitukseen kuulumisesta? Ostin viime vuonna asunnon kerrostalosta ja edellinen omistaja vinkkasi, että taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja nostaa 1500€ vuodessa palkkiota. Kuulostaa minun korvaani aika suurelta, varsinkin kun ko. puheenjohtaja lomailee talvet Espanjassa eikä pysty sieltä käsin kunnolla hommiaan hoitamaan.

Kannattaisiko siis seuraavassa yhtiökokouksessa nostaa asia pöydälle?

18

1955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liiperi

      Normipalkkio on ehkä noin 50-100 euroa per hallituksen kokous. Hallituksen puheenjohtaja voi saada hieman enemmänkin. 1500 euroa vuodessa kuulostaa paljolta, jos taloyhtiössä ei ole juuri meneillään suuria remontteja tms. 1500 euroa voisi olla kaikki palkkiot yhteensä. Tuo 1500 euroa voisi olla mahdollista, jos teillä on jouduttu palkkaamaan ulkopuolisia yhtiön hallitukseen, kun halukkaita ei ole ollut riittävästi.
      Nuo palkkiothan näkyvät teillä melko varmasti yhtiökokouksen päätöksissä ja tilinpäätöksessä, jotka olet asuntoa ostaessasi saanut. Kannattaa katsoa sieltä, mitä asiasta on päätetty, ennenkuin menee kokouksessa munaamaan itsensä.

      Jos teillä on paljon halukkaita hallituksen jäseniä, eli hallitukseen olisi ihan tunkua, niin noista palkkioistahan voidaan sitten vaikka luopua kokonaan. Mutta jos ei ole itse valmis laittamaan itseään likoon, niin sitten ei ehkä kannata odottaa, että joku muu tekee sen ilmaiseksi.

      • vai että ammattilais

        *****Tuo 1500 euroa voisi olla mahdollista, jos teillä on jouduttu palkkaamaan ulkopuolisia yhtiön hallitukseen, kun halukkaita ei ole ollut riittävästi. *****

        No haloo..
        Hallitusammattilainen tekee 1500 eurolla yhden kuukauden töitä.


      • vai että ammattilais kirjoitti:

        *****Tuo 1500 euroa voisi olla mahdollista, jos teillä on jouduttu palkkaamaan ulkopuolisia yhtiön hallitukseen, kun halukkaita ei ole ollut riittävästi. *****

        No haloo..
        Hallitusammattilainen tekee 1500 eurolla yhden kuukauden töitä.

        Oho, minä voisin kyllä tehdä vuodenkin, poislukien LVIS-saneerauksessa olevat yhtiöt. Kyllä ne muutaman tunnin hallituskokoukset neljä kertaa vuodessa ja yhden yhtiökokouksen tuolla palkkiolla istuisi....

        Mukava ja kiva sivutoimihan tuollainen muutenkin on, vain osaamattomat maallikot kokevat sen vaikeaksi.


      • äsdölfködlsfk

        Palkkiota arvioitaessa tulee ottaa huomioon myös yhtiön koko. Yleensä kokouspalkkiot ovat aika vaatimattomia, satanen per kokous on jo aika iso palkkio ja sen saa kokoukseen osallistumisesta.

        Panes piruttais laskien, paljonko hallituksen puheenjohtajalle tulee tuntipalkkaa vuodessa? Espanjasta käsin voi ihan hyvin hoitaa asioita, puhelin ja sähköposti toimii sinnekin. Ei kaikkia hommia tarvitse hoitaa kävellen paikan päälle.


    • Näin meillä

      Meillä hallituksen pj saa 80 euroa kokoukselta. Kokouksia on 4-7 krt vuodessa. Lisäksi hänelllä on puhelinetu, joka kustantaa 240 €.

    • Lue yhtiökokousopas

      Kiinteistöliitto on tehnyt yhtiökokouksia varten oppaita ja kokouspalkkiot käsitellään kokouksessa omana kohtana http://www.taloyhtio.net/yhtiokokousopas/palkkiot/

      http://www.taloyhtio.net/attachements/2011-11-03T22-54-5131.pdf on kyselyn tulos parin vuoden takaa. Kerrostaloissa maksetaan paremmat palkkiot kuin rivareissa.

      http://www.youtube.com/playlist?list=PL2F406F576C7719D4&feature=plcp löytyy oppaan aiheet videoina

      Tutustu taloyhtiösi yhtiöjärjestykseen, sillä sen mukaan asiat käsitellään ja päätetään yhtiökokouksessa. Usein yhtiöjärjestys määrää, että yhtiökokous valitsee hallituksen jäsenet, jotka sitten hallituksen järjestäytyessä valitsevat puheenjohtajan keskuudestaan.

      60 huoneiston kerrostalo pääkaupunkiseudulla: Saan hallituksen pj:nä satasen kuussa hallituksen kokouspalkkiot, eli vajaat 2000 euroa/vuosi. Eläkeläisenä olen paikalla myös päivisin ja soittaa saa vaikka yöllä, jos uskaltaa;)

      • hkgfjhdj

        Korkeita ovat palkkiot!
        Toivotavasti teet sen eteen duunia.


      • Lue yhtiökokousopas
        hkgfjhdj kirjoitti:

        Korkeita ovat palkkiot!
        Toivotavasti teet sen eteen duunia.

        Palkkioita määritettäessä ei ole vielä tiedossa, kenestä tulee hallituksen pj. Hallitus valitsee pj:n keskuudestaan heti yhtiökokouksen jälkeen pidettävässä järjestäytymiskokouksessa.

        Osakkaat ovat olleet hallitukseen tyytyväisiä, joten esitetyistä palkkioista ei ole ollut tarvetta äänestää. Palkkio oli korkeampi (osakkaiden esityksestä) parin vuoden ajan, kun rakentajan kanssa käytiin kokouksia takuutöistä. Kun palattiin takaisin normaalioloihin, niin palkkiotasoa pudotettiin hallituksen esityksestä.

        Tiedottaminen tahtoo monelta hallitukselta unohtua. Itse sorvaan aina tiedotteen, kun A4-sivun verran on asioita koossa. Suurempien huoltojen yhteydessä, esim. hissihuollot, saadaan homma luistamaan ennakkotiedolla. Jos hissille on käyttöä jonain tiettynä päivänä, niin ei laiteta sitä juuri silloin huoltoon.. Asukkaita pitää muistaa kuunnella muulloinkin kuin yhtiökokouksessa..

        Valitettavasti verottaja vie suurehkon osan palkkioista veroina. Käytännössä muutaman kympin palkkion maksusta ei ole kuin vaivaa taloyhtiölle ja palkkion saajalle. Ne pitää muistaa maksaa ajoissa ennen vuoden loppua, että palkkio kirjautuu oikealle tilivuodelle ja jos ei sivutulojen korttia toimita ajoissa isännöitsijälle, niin 60% menee ennakkopidätykseen.


    • JousiKu

      Kiitos vastauksista. Ilmeisen suurta palkkiota siis tuo meidän taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja nostaa. Kuulin, että aikanaan tuo oli nostettu tuolle tasolle putkirempan yhteydessä, mutta sen jälkeen sitä ei ole enää laskettu.

      • JousiKu

        Ja hallituksessa ei istu ulkopuolisia. Tilinpäätöksessä on ainoastaan, että hallitukselle on maksettu palkkioita yhteensä 2980 euroa, joten tuo PJ näyttäisi vetävän yli puolet siitä. Toki tuo 1500 perustuu kuulopuheeseen, tosin ilmeisen luotettavaan sellaiseen.


    • Entinen hpj 25v

      Noin 90% taloyhtiöistä hallituksen jäsenet ei saa mitään korvauksia. tässä on korjaamisen varaa, koska varsinkin pj on asukkaiden sylkykuppina.

      Teet niin tai näin, aina teet väärin.

      Kuitenkaan sinne yhtiökokoukseen ei tulla äänestämään ja vaikuttamaan.
      Taloyhtiön asiat p
      äättää yhtiökokous, sinne osallistuminen pitäisi olla myös pakollista ja hallitusvuorot kiertäviä jokaiselle.

    • Mene hallitukseen

      No hallituksen ja pj voi saada ilmaiseksi, jos joku hommaan ilmaiseksi rupeaa. Itse saan enemmän kuin tuon 1500€ / v, eikä se sittenkään vastaa tehdyn työn määrää eli tuntipalkoille ei pääse. Luultavasti enemmän jäisi käteen vaikka kaivamalla ojaa ne työtunnit, jotka yhtiön hoitoon käytän.
      Eri asia sitten on, että kannattaako taitamatonta hommaan ottaa edes ilmaiseksi. Ilmaisia lounaita kun ei ole, niin halvin vaihtoehto on usein loppupeleissä kallein.
      Pätevälle pätevän palkka. Jos ei yhtiöstä löydy, niin ulkopuolinen sitten.

      Naurettavia tällaiset kateelliset purkaukset..saa 1500 palkkaa. Jos hallitus hoitaa tehtävänsä hyvin, niin se säästää helposti tuhansia osakkaiden rahoja.
      Otetaan nolla perästä pois ja meneet kateellinen uusi asukas 150€ vuosi pj hommaan ja teet myös ne hommat.
      Ai niin ethän sä trukkikuskina tajua mitä se hallitus tai pj tekee.

      • ölöuytyd

        Taitaa sitten talossa olla trukkikuski isännöitsijä jollei osaa johtaa taloa ammattimaisesti koska puheenjohtaja joutuu tekemään isännöitsijän työt.
        Ilmeisesti luottamus ei ole kunnossa ja talo joutuu siitä maksamaan tuplasti.


    • JousiKu

      Nykyinen PJ saa puolestani jatkaa, mutta niinkuin sanoin, mielestäni tuo palkkio on kohtuuttoman suuri kun putkiremontti jonka takia tuo palkkio noin suureksi aikanaan nostettiin on jo hoidettu. Ja lisäksi pj on kuukausia tavoittamattomissa ulkomailla.

      Kerrotko muutaman esimerkin siitä, miten hyvä pj säästä tuhansia euroja osakkaiden rahoja? Eihän pj yksin päätöksiä esim korjausurakoinneista tee.

      • rytutuyktlfr

        Isännöitsijät tuppaavat ostelemaan tosi kalliita nastoja, millä kiinnittävät lappuset talon ilmoitustaululle. Parempi ostella halvempia tai itse asiassa isännöitsijä voi jäädä pitelemään niitä lappusia siellä ilmoitustaululla, niin säästyy nastojen kustannus.
        Ota tämä esille seuraavassa yhtiökokouksessa ja voit siellä sitten ihmetellä, että mistä näitä senttejä oikein tulee.


      • pollky
        rytutuyktlfr kirjoitti:

        Isännöitsijät tuppaavat ostelemaan tosi kalliita nastoja, millä kiinnittävät lappuset talon ilmoitustaululle. Parempi ostella halvempia tai itse asiassa isännöitsijä voi jäädä pitelemään niitä lappusia siellä ilmoitustaululla, niin säästyy nastojen kustannus.
        Ota tämä esille seuraavassa yhtiökokouksessa ja voit siellä sitten ihmetellä, että mistä näitä senttejä oikein tulee.

        Aivan ja sama koskee kopiopaperin käyttöä. Kopioinnissa jää yleensä paperista toinen puoli puhtaaksi, sen voi ajaa uudelleen koneeseen ja kopioida myös sille puolelle. Tulee huimat säästöt vuositasolla.


    • perämudan kolmio var

      Mitä isompi isännöinti toimisto teknisine apulaisineen sitä ylimielisisempi kohtelu palkatuilta ja suuremmat tuhlaukset ja laskut. Ei ole niin väliä miten tj. tuhlaa,hassaa asukkaiden varoja ja tekee remontti susia. Takana iso firma ja oikeusapu jos haastaa vahingonteosta.Urakat menee tutuille tekijöille. Hienoa että nykyään saa asua talossa jossa tehty putkiremppa eikä ole mitään isoa remppaa tulossa.On vaihdettu parempi isännöitsijä,joka ei tuhlaa paperia,2-puolinen txt. Asioidenhoito sujuu paremmin kaikin tavoin.Talohuoltokin vaihtui todella asiansa osaajiin kun vrt edellisiin.

    • Hilloahilloa99

      Yhtiökokous päättää hallituksen ja puheenjohtajan palkkion eli osakkaat itse. Tänne asiaa on turha itkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2472
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      73
      1102
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe