geenit ja synnytys?

bublish

Tietääkö kukaan vaikuttaako geenit synnytykseen? Siis jos minä ja mieheni ollaan synnytty pariviikkoa ennen LA, onko todennäköisempää että meisän vquvakin syntyis jo noin aikaisin :o

4

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei vaikuta

      Ei vaikuta. Synnytyksen kestoon on joidenkin tutkijoiden mielestä yhteys äidin vanhempien geeneillä. Eli siis jos sinun isäsi äidin synnytys tai äitisi synnytys tai äidinäitisi synnytys on ollut pitkä niin sinunkin synnytys saattaa olla pitkä, jos jollain näistä on ollut syöksysynnytys niin sinullakin voi olla. Toisaalta, voit synnyttää syöksyen vaikka kukaan ei olisi sinun suvustasi synnyttänyt syöksyen.. Eli uskon että nämäkin tutkimukset tuon asian suhteen ovat aivan yhtä tyhjän kanssa.

      Raskauden kesto ei kuitenkaan ole mitenkään geeneistä kiinni. Sinulla ja miehesi jokainen lapsi syntyy todennäköisesti aivan eri aikaan. Joku heistä saattaa syntyä juuri kaksi viikkoa aikasemmin, joku keskosena, joku kaksi viikkoa la:n jälkeen ja joku saatetaan joutua käynnistämään. Jokainen raskaus on erilainen ja myöskin jokainen synnytys..

    • Random.

      En usko minäkään, että sillä on vaikutusta.

      Esimerkiksi molemmat meistä, minä ja mieheni ollaan synnytty rv 34-35. Mutta tuon meidän esikoisen synnytystä alettiin käynnistettää rv 38 5 suht epäkypsästä tilanteesta, joten tuskin olis ennen LA:ta alkanut syntyä itsekseen. Saa nähdä miten tämä toinen synnytys menee.

    • miten lie, tiedä en

      En tiedä vaikuttavatko. Luulisin että ei, vaan se on yksilökohtaista ja pikemminkin vain jokaisella naisella on ns. oma "kantoaikansa" eli raskaudet tuppaavat kestämään joko lyhyen tai pitkän aikaa.

      Omalla kohdallani tosin on niin, että äitini synnytti minut niin paljon lasketun ajan yli, että seuraavana päivänä olisi ollut jo edessä käynnistys. Muita lapsia hänellä ei olekaan, joten vertailukohta eri raskauksiin häneltä puuttuu.

      Itse synnytin ensimmäisen lapseni myös reilusti (10 vrk) lasketun ajan yli. Synnytys siis rv 41 3. Yliaikaiskontrolli olisi ollut edessä siitä kahden päivän kuluttua.

      Nyt odotellaan syntyväksi toista lastamme ja menossa on rv 40 4. Ei tämäkään näy pitävän mitään kiirettä saapua ulkomaailmaan, joskin omasta olostani arvelen että ihan niin pitkälle ei tällä kertaa tarvitse odotella kuin esikoisen kohdalla. Vaikka mistäpä sen varmaksi tietää.

      Minulla samoin kuin aikoinaan äidilläni on nähtävästi ainakin taipumusta pitkään raskausaikaan.

    • jhlghlj

      Äitini ensimmäinenlapsi syntyi 3vikkkoa etuajassa, toinenlapsi syntyi 2vk jälkeen LA:n sektiolla ja kolmas tuli ajallaan.
      Oma esikoinen tuli 2vk lasketunajan jälkeen käynnistettynä (tuskin olis muute tullu viel sillonkaa) ja toinen tuli ajallaan.
      Miehen äiti on synnyttänyt kaikki lapset (6) keskosina ja miehen sisar sai lapsensa (2)viikon sisällä lasketusta ajasta.

      Jokainen raskaus on erilainen ja voi olla erimittainen samallakin naisella. Geeneillä ei tässä ole paljoa merkitystä, lähinnä tuurista kii et minkälainen kantoaika itselle sattuu :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      188
      7376
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4292
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2125
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2049
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1879
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1671
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe