Lentäjiltä voisi kysyä että kummalla mieluummin lentää

eipuhutaleikkejä

JAS Gripen vai F-22 Raptor?

Motivaatio ja moraali pitäisi olla aina, on aika tärkeä asia.

19

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18+20

      F-22 Raptor ei taida olla myynnissä ulkomaille?

      Tuotantokin on jo lopetettu.

    • 60- kymppinen

      F-22 Raptor ei ole myynnissä ja lisäksi niitä on rakennettu vain 187 kappaletta. Juuri Raptorien avulla USA:n ilmavoimat, tämänhetken doktriinin mukaan, saavuttavat ilmaherruuden, jonka jälkeen vasta sinne tulevat F-35 hävittäjäpommittajat, joiden suoritusarvot ovat niin huonoja että ne eivät itsenäisesti pysty ilmaherruutta saavuttamaan. Koneen lento-ominaisuudet ovat hieman parempia kuin silitysraudan. Stealt ominaisuuksien asettaminen muiden yläpuolelle on vieny siltä aerodynamiikan. Vaikka koneen moottori on eräs maailman tehokkaampia, niin konen painosuhde pn reilusti alle 1. F-35 on hidas (1,6M) ja ylisoonniseen lentoon ilman jälkipolttoa se kykenee 1,02M nopeudella, joka ei kunnolla vastaa 5- sukupolven vaatimuksia.
      Gripen ja sen tuleva parannettu versio Gripen NG ovat hyvä ja "halpa" vaihtoehto toimivasta koneesta, joka pystyy tarvittaessa yli 2M nopeuteen. Gripen koneiden asejärjestelmiin on integroitu lähes kaikkien maiden "viisaat" aseet ja ohjukset. Se on hyvä vaihtoehto Suomen puolustukselle, jolla on myös varaa toimia.

      • JAKEVALKO2

        ei ei ei! ei F 35 nyt noin huono ole, (ja varsinkin) tule olemaan! jos ja kun he = Lockheed Martin ja US' Airforce ym saa sen täysin valmiiksi, jos (ikinä koskaan) saa! mutta jos ja toivottavasti se F 35 on jo valmis, mutta voi olla että ei ole tai ei ainakaan kaikki versiot, ehkä C ja B, mutta ei vielä A, jos mikään F 35 Versioista! mutta! mutta kyllä, F 35 ei ole tarkoitettu Ilmaherruuteen, vaan Pommiktukseen pääosin! niin miksi se sitten on tarkoitettu (lähes) kaikille = niin monille maille ilmaherruushävittäjäksi!?

        ja voi olla että F 35 nimi = tyyppimerkintä ei pitäisi olla F = FIGHTER = HÄVITTÄJÄ ELI ILMATAISTOT PÄÄASIASSA OLEVA VALTTIKORTTI, vaan A = ATTACK = HYÖKKÄYS (POMMITUS) ILMASTA MAAHAN JA ILMASTA VETEEN CLOSE SUPPORT JOKA TÄHÄN KUULUU, TAI EI VÄLT. AINA JA JOHON SE = TÄMÄ F 35 ON ALUN PERIN TARKOITETTUKIN! mutta F 35 tai paremminkin A tai sitten F / A 35, joka olisi parempi tyyppimerkintä, kuin pelkkä F!

        niin A 35 (F 35) ei ole mikään "Eilisen Teeren Poika" = eli ei ole mikään surkimus, kykenevä vain Close Air Support ja muu Ilmasta Maahan pommittaminen, vaan pystyy myös Ilmataisteluihin ja on vielä 5TH GENERATION eli STEALTH FIGHTER ja PALJON TEHOKKAAMPI JA PALJON ENEMMÄN POLTTOAINETTA LENTOKONEEN SISÄLLÄ KUIN VAIKKA F 16, JOKA EI PÄRJÄÄ KERTAAKAAN TAI LÄHES KERTAAKAAN TAI AINAKAAN MONESTIKAAN DOG FIGHTINGISSÄ F 35, AINAKIN A JA B VASTAAN JA VARMAAN MYÖS C VOITTAISI F 16, HARVEMMIN KUIN A JA B, MUTTA SILTI USEAMMIN KUIN VAIN MUUTAMAN KERRAN TAI AINAKIN VOITTAISI EDES JOKU KERTA!

        F 35 pystyy 9G ja JOS, jos US' Dollarin Inflaatio ja ehkä myös muu inflaatio, i don't know, jatkaa samassa suunnassa, niin F 35 (A 35) tulisi maksamaan vain 80 - 85 US' Dollaria tai ainakin Euroissa eli 5TH Generation (=Sukupolven) Hävittäjä olisi halvempi kuin vaikka 4,5TH tai yli, mutta varmaan alle 5TH Generationin mikä tahansa Gripenin NG ja nyk. = nykyiseen EuroFighteriin ja Rafaleiin Verrattuna! tuo JAS 39 E eli NG = NEXT NEGERATION, jonka mainitsin, tulee olemaan isompi isommalla tai ainakin tehokkaammalla moottorilla ja isommalla polttoainetankilla / tankeilla ja 2 lisää tilaa aseistukselle ym eli nykyisen JAS 39 C/D Gripenin 8 HARDPOINTSIA lisääntyy 2 eli 10 ja tämän NG Gripenin kokonaishinta lisääntyy 90 miljoonasta varmaan yli 100 miljoonaan US' Dollaria / EUROA, kumpaa, en muista!

        kun se nyky trendin mukaisesti F 35 A, joka on halvin versio F 35 kaikista 3 Versiosta eli A, B ja C, tulee kokonaishinta tippumaan, muka 180 miljoonasta, onko ees tällä hetkellä ees totta!?, ehkä 100 miljoonaan tai alle! Lockheed Martin on jo nyt lupaillu 100 miljoonalla 62 tai 64 tai 50, en tiedä montako F 35 A Suomelle, niin mitähän se on sitten Tulevaisuudessa, JOS, Jos nyt Suomi saisi F 35 A Yksikköhintaan 100 mlj. US' Dollaria / Euroa!? USA:n sisällä F 35 A on tällä hetkellä tai viime vuonna saanu n 100 miljoonalla per kappale, mutta voi olla että siitä puuttui tuo 4 milj. eli moottori = moottorin hinta ja B Versio = Variant maksoi 104 tai 105 miljoonaan toi mahd. 4 milj lisää tai ei ja C oli kallein eli 116 milj. tai se 120 moottorin kanssa jos puuttui! ottaa näistä hinnoista sitten selvää!?

        mutta ku se (USA:n Inflaatio ja Talouskasvu ym koko maailmassa) ei tule jatkumaan, vaan USA:n Dollari tulee kaatumaan ym, kiitos Obaman tämän vuoden viimeisessä puheessaan tai hänen viimeisessä puheessaan USA:n Presidenttinä eli Obama tullaan telottamaan = teloittamaan = lahtaamaan = tappamaan, koska Obama tulee aloittamaan USA:n Tuhon ja myös kutsumaan Pohjoisen (Maan) Sotaan = Sotiin = Taisteluihin!


    • 16+6

      Jos lentäjien mieltymyksiä miettii, kummalla on kivempaa leikkiä, on vastaus luultavasti Su-27 sarja, F-15, MiG-29 sarja, Eurofighter Typhoon.

    • 1+14
      • voisiollakinhyvä

        Jaa voisi olla kyllä joo, lentäjätkin tykkäisivät, täälläpäin ovat lennelleet kopterit nyt :)

        Tietokoneella tulee pelattua tuollaista peliä kuin red alert 3, en kyllä juurikaan jaksa pelailla.. joskus huvikseen tehtävä sinne ja tänne, omaksi huviksi. Tässä pelissäå kun on oikeat näyttelijät juontamassa, tekee hauskan.

        Super Hornet, voisi olla kyllä, en tiedä teknisiä faktoja, kuulostaa hyvälle.

        Tuohan Suomelle olisi tärkein se ilmatilan hallinta, joku F-15 Eagle on taas tankkien tuhoamiseen ja isojen pommien kantamiseen...


      • 20+5

        tuleva Super Hornet Advanced Block III tulee olemaan häivetekniikalla toteutettu Hornet.

        Super Hornet Block II on osittain häivehävittäjä jonka tutkakaikua on onnistuttu pienentämään 50%.

        Kyseessä on uusi viidennen sukupolven hävittäjä jonka hinta on huomattavasti alhaisempi kuin Eurofighter ja F-35 hävittäjien. Kaksimoottorisuus lisää konetyypin turvallisuutta ja vähentää tapauksia jossa moottorivian vuoksi kone pitäisi hylätä kesken lennon ja kallis kone menetettäisiin.


      • Wanha kone
        voisiollakinhyvä kirjoitti:

        Jaa voisi olla kyllä joo, lentäjätkin tykkäisivät, täälläpäin ovat lennelleet kopterit nyt :)

        Tietokoneella tulee pelattua tuollaista peliä kuin red alert 3, en kyllä juurikaan jaksa pelailla.. joskus huvikseen tehtävä sinne ja tänne, omaksi huviksi. Tässä pelissäå kun on oikeat näyttelijät juontamassa, tekee hauskan.

        Super Hornet, voisi olla kyllä, en tiedä teknisiä faktoja, kuulostaa hyvälle.

        Tuohan Suomelle olisi tärkein se ilmatilan hallinta, joku F-15 Eagle on taas tankkien tuhoamiseen ja isojen pommien kantamiseen...

        F-15 Eagle koneita ei ole valmistettu enää vuosikymmeniin.


    • ???
    • nyt leikitään t: 50V

      Luultavasti näitä edellä minittuja laitteita ei ole tehty leikkikaluiksi mutta siltä se vaikuttaa että 20-38 vuotiaat haluaisivat vain leikkiä kuten on näitä muitakin "aikuisten" miesten tai pitisikö sanoa aikuisten poikien leikkikaluja kuten mönkijät, moottorikelkat, moottoripyörät yms.

      Se on selvästi havaittavissa että suurin osa pojista ei aikuistu vasta kun tuolla 40 vuoden iässä ja eräät ei vielä silloinkaan, enemmistö on tosiaan vielä yli kolmekymppisinäkin vielä täysin poikia joita kiinnostaa venpeleet joista lähtee kova pörinä ja jos lähde tarpeeksi kova pörinä niin sen eteen nähdään oikein vaivaa että se pörinä on kova, näitä leluja rakastetaan huomattavasti enemmän kuin omaa perhettä ja vaimoa..tärkeämpiä ovat omat lelut. Joilekin iskee tämä leikkikuume jopa 50 vuoden iässä jos ovat sattuneet elämään tuon "leikki-iän" eli 20-38 vuotiaan elämän tiukan tossun alla jolta on nämä leikkikalut kielletty ja käsketty ostaa lapselle uusia kenkiä, vaatteita, harrastusvälineitä yms.

      Yksi tällainen tapaus olen minä.

    • mielenkiintopohdinta

      Oli hyvä pointti aloittaa että mikä olisi lentäjien mieltymys sitten.... noh tuohonhan on jo vuosia aikaa, Hornettien uusintaan.

      F-15 Eagle, niin tämähän on tankkien tuhoamiseen erikoistunut kone kantaa 4 Maverick-AGM65 ohjusta muistaakseni, tankkien tuhoamiseen paras kone jenkeiltä.

      Mutta jos f-22 raptoria saa, sitä tietysti, ei missään nimessä itsestään ilmasta tipahtavaa JAS-hävittäjää, euro-hävittäjä voisi olla vaihtoehto, mutta JAS, ei missään nimessä.

    • peräänajo

      Mutta mutta, kotimaiset hormetit on kaikkein helpoin pudottaa alas, ei tarvitse kun kaksi lentäjää ja kaksi hornettia niin pian on kaksi hornettia syvällä suossa.

    • pohtii

      Gripenin uusi sukupolvi olisi hinta/teho suhteella paras, mutta kuinka luotettava toimittaja Ruotsi on koko koneen elinkaarelle? Kone olisi käytössä vuosikymmeniä ja Ruotsi on kovaa vauhtia luisumassa anarkiaan ja Jugoslavian tyyliseen sisällissotaan muslimien ja muiden välillä. Eikä tähän mene kauaa.

      Samasta syystä on syytä unohtaa kaikki kaavailut sotilasyhteistyöstä Ruotsin kanssa, Ruotsi ei hallitse edes omia lähiöitään enää.

    • Kozlov

      Oman mielipiteeni mukaan olisi parempi ostaa Typhooneja, mutta Gripenitkin olisivat hyväksyttäviä. Jos häive nyt sattuu olemaan pakko, ei taida olla toista vaihtoehtoa kuin F-35. Mitä Venäläisiin hävittäjiin tulee, nehän sattuvat olemaan täysromuja ja lentokyvyttömiä, helppoja maaleja, joten eihän niitä tietenkään osteta.

    • TAISTELUMIELIALA

      Mikä "moraali"? Harrastetaanko suihkukoneiden ohjaamossa jotakin moraalitonta?

      ('morale' vs. 'morality')

    • Jas olisi sopiva Suomen olosuhteisiin. Nyky Jasilla on paras huolto/lentosuhde ja sopii erinomaisesti maantietukikohtiin sekä siinä on kehittyneet tutkajärjestelmät.

    • EdesUnissa

      Jos itse saisin valita niin riippumatta mistään suorituskyvystä kallistuisin ruotsalaisten puoleen ja neuvottelisin yhteistyökuvion siten että koneet tehdään kokonaan Suomessa. Hävittäjät ovat helvetin kalliita, ja ne miljardit olisi syytä jättää suurimmaksi osaksi Suomeen.
      Muutoinkin katson että oma aseteollisuus olisi sekä turvallisuuspoliittinen että talouspoliittinen teko.
      Hävittäjien, niinkuin muidenkaan aseiden lopullisella suorituskyvyllä ei ole merkitystä, kunhan ne ovat riittävän hyviä suorittamaan tehtävänsä. Emme ole käyttäneet nykyisiäkään Hornetteja muuta kuin harjoituksissa, ja todennäköisyys että käytämme seuraavaa konetyyppiä sodassa on olematon.
      Ja jos joskus tulee tilanne että aseita tarvitsemme, niin voimme luottaa Ruotsista saavamme varaosia ja teknistä tukea. Kriisitilanteessa kaikki kauempana olevat maat tulevat jättämään meidät ilman tukea.

    • Hornetreeni

      JASsista ei voi paljoa sanoa kun koko konetta ei ole vielä olemassa. F35 on osoittautunut ongelmalliseksi joten jäljelle jäänee tutunoloinen Super Hornet sekä kalliihko Eurofighter. Mig29 on antiikkia, SU27 vanhan Hornetin veikkanen eikä venäläistä konetta kannata hankkia muutenkaan tässä tilanteessa jossa Venäjä on irtaantunut muusta maailmasta.

    • Semiasiantuntija

      F-35:n puutteita ovat seuraavia.

      1. Hinta. F-35:n hankintahinta on suolainen. Norja maksoi omista hävittäjistään 205 miljoonaa kappale. Lisäksi F-35:n lentotunti maksaa $21 000-$31 000 tunnilta kun Gripen E/F version lentotunti maksaa alle $5000/tunti. F-35:n elinkaarikustannukset nousee yli puolen miljardin koneelta. Katso tekniikka ja talous lehti.

      2. Ilmataistelu. F-35 hävisi simuloidussa kaartotaistelussa vanhalle F-16 hävittäjälle vaikka F-16 oli varustettu ilmataisteluaseilla ja lisäpolttoainesäiliöillä???. Vähän sama kuin uusi formula häviäisi -70 luvun formulalle joka olisi varustettu suksiboksilla ja kuomullisella perävaunulla!!!

      3: Häivekyky. F-35:n häivekykyä on liioiteltu. F-35 on huonosti tutkassa näkyvä joka tarkoittaa käytännössä että havaintoetäisyys tutkaan putoaa Esim. F/A-18C hävittäjään verrattuna. Julkisten lähteiden mukaan F-35:n havaintoetäisyys putoaa noin 20 %:n edestäpäin F/A-18C hävittäjään nähden. Eli jos keskimatkan tutka näkee F/A-18C hävittäjän 250 km:n päästä niin F-35 havaitaan vasta 50 km:n päästä. Esimerkiksi Venäjän SU-35:n tutka pystyy havaitsemaan F-35:n 90 km:n päästä. Hornettien AMRAAM ohjuksen kantama on 50 km:ä. Sanoin että F-35:n havaintoetäisyys putoaa noin 20 %:n. asia ei kuitenkaan ole noin yksinkertainen. Havaintoetäisyyteen vaikutta muutkin seikat. Esim: tutkataajuus ja se mistä kulmasta konetta valaistaan. Häivemateriaali ei toimi niin hyvin matalamman taajuuden tutkia vastaan. johtuen mm. siitä että matalammat taajuudet läpäisevät enemmän materiaalia.
      Lisäksi F-35 koneessa on parhaimmat häiveominaisuudet suoraan edestä päin. Etuviistosta, sivulta ja takaa häiveominaisuudet ovat selvästi huonommat.

      4. Pitkä kiitotie. valmistaja suosittelee F-35A:lle 3000 metriä kiitotietä ja ehdoton minimi on 2500 metriä kiitotietä. Suomesta löytyy ainoastaan yksi kiitotie joka on pituudeltaan valmistajan suositusten mukainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      334
      3270
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2023
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1622
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1457
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1329
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1071
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      83
      1033
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      888
    Aihe