Taas hätkähdyttävää uutista aseharrastajien tulevaisuudesta

ritsat kohta jälellä

Osa näistä viime vuosina tulleista rajotuksista/tiukennuksista aselupiin ja -lainsäädäntöön liittyen on toki ihan ok, mutta ettei vain alkuperänen tarkotus ollu viedä hommaa kaltevalle pinnalle..

Tämmösiä sielä päätetään ja pokkana muuta ulospäin esitetään:

http://www.halla-aho.com/scripta/unionin_tulevasta_ampumaasepolitiikasta.html

14

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • G.Estapo

      Ritsat tullaan kieltämään laissa vaarallisista esineistä...

      Ampuminen jää pelkästään sisäministeriön joukkojen harrastukseksi tulevissa kapinoissa.

    • ylivaarallinen

      Ritsat tullaan kieltämään laissa vaarallisista esineistä...///luulen että on kielletty jo ainakin rannetuella [järeät] ritsat .

    • heti kyykkyyn

      Aamulehdessä tänään artikkeli siitä kun virkavalta vienyt lupia perusteetta. Ihmeellistä kyllä asianosainen saanut asiansa hoidettua oikeusteitse ja luvat takaisin. Lehdessä vain yksi esimerkkitapaus, mutta viitataan moneen. Kannattaa kurkata, jos tapaus löytyy netistä.

    • Lupa tuli ja meni

      Suurin osa esim. Perättömien ilmiantojen takia aselupansa menttäneistä ei kykene ajamaan omaa etuaan viranomaista vastaan, tai yksinkertaisesti ei ole rajaa palkata asianajajaa puolustamaan etujaan ja aseet jää valtiolle. Vain murto-osa jutuista tulee julkisuuteen. Yksittäinen poliisi tekee aina esitutkinan, vaikka jo maalaisjärkikin sanoisi, ettei syytä olisi, jos ei muuten niin pelosta, että ei itse joudu sanktioiden kohteeksi. Syyttäjä voi huoletta viedä jutut käräjille, sillä lähtökohtaisesti kärjäoikeudessa luotetaan syyttäjään ja jopa vääriä todistuksia antaneisiin poliiseihin, jotka saattavat olla todistajina itse tutkimissaan jutuissa! Kun kaupan päälle jätetään tutkimatta poliiseja vastaan tehdyt rikosilmoitukset esim. asiakirjaväärennökistä tai vääristä todistuksista, niin aika lailla onneton on yksittäisen kansalaisen asema.

      Nykypäivänä jos viranomaiselta tulee mitään kyselyä tai vaatimusta aselupiin liittyen, tulee aina ensin ottaa yhteys lakimieheen. Muussa tapauksessa on aselupien menetys lopullisesti enemmän kuin todennäköistä. Viranomainen ei ole ystäväsi.

      • Ihmettelevä.

        Kannattaisiko ampumaharrastajien perustaa jonkinlainen rahasto josta
        maksettaisiin ko.tapauksiin liittyviä asianajajien maksuja.
        Esim. N.R.A:n kautta?


      • rahastossa ideaa
        Ihmettelevä. kirjoitti:

        Kannattaisiko ampumaharrastajien perustaa jonkinlainen rahasto josta
        maksettaisiin ko.tapauksiin liittyviä asianajajien maksuja.
        Esim. N.R.A:n kautta?

        Hyvä ajatus. Asianajaja hoitaa tuollaiset tapaukset helposti ja nopeasti, koska kysymys on kuitenkin vain siitä, että viranomaiset pitää saada noudattamaan lakia. Yleensä se noudattaminen löytyy seuraavista käsittelyportaista, mutta harvalla on varaa, aikaa ja taitoa...

        Yhä edelleen on suomessa virkamiehiä, jotka pitävät kansaa ikäänkuin omaisuutenaan. Ja virankäyttö sitten sen mukaan kuin Neuvostoliitossa. Mutta nykyään mennään jo yhä enemmän siihen, että korkeatkaan viranomaiset eivät ole enää "ympäristönsä" suojassa kun tekevät virheitä tai laittomuuksia. Eipä se väärin olekaan, että kansa huolehtii oikeuksistaan. Ei niistä sillä tavoin iloa olisikaan, että ne ovat vain kirjojen sivuilla.


    • Aseistariisunta

      Näitä tapauksia on koko ajan. Niitä on todella paljon. Noin joka kolmas saa taisteltua hallinto-oikeudesta aseensa takaisin.

      • oikeusvaltio?

        Tilanne on sellainen, että hallintoon pitäisi puuttua. Sehän on hallinnon väärinkäyttöä, jos merkittävä määrä tapauksista käsitellään jatkuvasti ylemmissä portaissa. Ja huolestuttavaa tosiaan, että noissa tapauksissa kansalainen saa myönteisen päätöksen. Siltä osin, että: sehän tarkoittaa sitä, että suurehkoa joukkoa kansalaisia kiusataan, vastoin viranomaisen parempaa tietoa.


      • Ikävää peliä
        oikeusvaltio? kirjoitti:

        Tilanne on sellainen, että hallintoon pitäisi puuttua. Sehän on hallinnon väärinkäyttöä, jos merkittävä määrä tapauksista käsitellään jatkuvasti ylemmissä portaissa. Ja huolestuttavaa tosiaan, että noissa tapauksissa kansalainen saa myönteisen päätöksen. Siltä osin, että: sehän tarkoittaa sitä, että suurehkoa joukkoa kansalaisia kiusataan, vastoin viranomaisen parempaa tietoa.

        Jos laissa lukisi, että autoilua tulee vähentää, jopa kiusaamalla tolkun ihmisiä ylimääräisillä ratsioilla.

        Jos laissa lukisi, että matkailua tulee vähentää, jopa kiusaamalla tolkun ihmisiä jumittelemalla passeja.

        Jos laissa lukisi, että ampumaurheilua tulee vähentää, jopa kiusaamalla tolkun ihmisiä ylimääräisillä oikeusasteilla.

        ...niin se olisi outoa. Näyttää kuitenkin siltä, että hallinnossa on nyt aselupien suhteen sellainen käytäntö kuin laissa tuollaisia lukisi. Tosiaan ylempiä käsittelyasteita ei ole tarkoitettu siihen, että niihin ajetaan asioita käsittelyyn valtoimenaan. Kun kuitenkin valitetaan suureen ääneen sitä, että asioiden oikeuskäsittelyiden kesto Suomessa on tasoa, että sitäkin erikseen pitää selvitellä kansainväliselläkin tasolla.


      • joku raja

        Jokela-, Kauhajoki- ja Hyvinkää-tapaukset toki on saaneet aikaan tarpeellisiakin muutoksia mutta nyt näyttää siltä että niiden johdolla eräät helposti arvattavat poliittiset ryhmittymät halpamaista julkisuuden imagopeliä pelaava kokoomus pyrkivät hyödyntämään tilannetta ja viemään kiristyksiä kohden tilannetta, josta mm. ministeri Tuomioja väläytti: aseet säilytettäisiin esim. seurojen valvotuissa tiloissa ja sieltä kontrolloidusti haettaisiin..

        Meitä on kuitenkin 300 000 metsästäjää rata- ja urheiluammuntaa harrastavat eli veikkaisin ~400 000; eiköhän siis tuosta massasta riittäis tarpeeks (ei tietenkään kaikki) poliittista voimaa vastustaan nykysuuntausta jos vain porukka laajemmin tajuais homman nimen.


    • RowHigh

      Mielenkiintoinen laki siis tulossa vaikka kansa on rauhallinen.Onko sama laki tulossa asteittain muihinkin EU maihin kuten vaikka saksaan tai italiaan joissa ei muuten edes tunneta sellaista sanaa kuin muu ase.

      Joko saksan lippaat ovat EU kelpoisia kymmenelle patruunalle vai aletaanko jotain lakia taas toteuttaa mallioppilas Suomen päästä,sehän suostuu mihin tahansa ja vaikka jatkossa muut eivät suostuisi niin saadaan ainakin yksi maa jota seurata tappojen määrässä siis laskeeko vai nouseeko ja seuraavaksi kielletään kirveiden myynti muille kuin metsureille.

      Aseiden myynti pitäisi kieltää kriisimaihin mailta jotka tekevät suurta kauppaa niin käytettyjen kuin uusienkin aseiden kanssa åitäen meteliä kaikesta muusta kuin kyseisestä asiasta.

      • eu komissaari

        Vetokoukut pitäisi kieltää autoista. Ainakin sellaisilta joilla on peräkärri.


    • edce

      niin tai jos omistaa peräkärryn niin voitaisiin sallia vetokoukku mutta auto näiltä pitäis kieltää, se jos mikä olis linjassa eu-säädöksien kanssa.

    • Kollaakestää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe