Murtosuojaus rivitalossa

AN[]N

Hei!

Tarkoitus olisi estää helppo tunkeutuminen takapihan terassin ovesta. Ovi on siis melkein kokonaan lasia. Vaikka oven saakin takalukkoon niin oven lasi on silti helposti rikottavissa ja vähän teräviä lasin reunoja pudottelemalla ovesta pääsee kuitenkin astumalla asuntoon sisälle.

Normaalistihan murtomies lyö reiän lasiin kahvan kohdalle ja työntää käden reiästä läpi ja avaa kahvan, jonka jälkeen hän saa oven auki.

Asentamalla takalukittavan kahvan tämä ei onnistu ja murtautujan on siis rikottava koko lasi ja varottava viiltämästä itseään mennessään asuntoon sisälle.

Haluaisin kuitenkin vielä pykälän turvallisemman vaihtoehdon ja tehdä ovesta sisäänpääsyn vaikeammaksi joko rikkoutumattomalla lasilla tai umpinaisella ovella. Tarkoituksena olisi suojata oven lasi niin, ettei sitä muutamissa sekunneissa saisi palasiksi ja ovesta pääse kävelemään sisään. Kalteri ei ole vaihtoehto.

Onko kenelläkään kokemusta noista murtosuojakalvoista, joita asennetaan lasien päälle? Kyse on siis jostain läpinäkyvästä kalvosta, joka estää lasin rikkoutumisen.

Onko helpompaa vain vaihtaa ovi umpinaiseen malliin?

Olen myös tietoinen, että takapihan ikkunat ovat rikottavissa, mutta silloin murtautuja joutuisi jo kiipeilemään ikkunoista sisään. Tarkoitus onkin estää ns. suoraan tupaan kävely.

15

1341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotain yrittänyt

      - koristeelliset kalterit ovessa voi olla hyvänkin näköiset. Saksassa niitä näkee paljon ok-talojen ovissa ja ikkunoissa. kts vaikka googlen kuvahaulla
      - murtosuojakalvo, googlella löydät siitäkin lisätietoa
      - polykarbonaatista lisä"lasi" sisäpuolelle.
      - uusi umpiovi lienee kallein ratkaisu ja saattaa pimentää yllättävän paljon

      Meillä on kalvot. Maksaa nekin melkoisesti, vallankin asennettuina. Voi yrittää itsekin, mutta jos et ola laittanut mitään kalvoja koskaan, niin voi tulla turhan kallis kokeilu.

    • ölj njn09 90

      Taloyhtiön asia pitkälti.

      Ilman lupaa et voi tehdä sille oikein mitään. Ovet yksiselitteisesti taloyhtiön vastuulla, ei niihin edes sa tehdä tuunauksia. Kalterit tai oven vaihto erilaiseksi voi vaatia jo rakennusluvankin. Jotain kalvoa voi saada luvan laittaa, liekö sellaisesta mitään hyötyä, epäilen. Oletettavasti oven lasi jotain turvalasia, senkin saisi selville taloyhtiöstä.

      Hanki hälytysjärjestelmä. Ne edullisia nykyaikana.

    • jotain yrittänyt

      Jos olisi uusi talo, niin olisi turvalasia. Tämä turvalasi ei kuitenkaan anna minkäänmoista turvaa murtautumista vastaan, Se kun on vaan 6 mm paksua tavallista lasia. Ei edes karkaistua, eikä laminoitua, jotka nekään eivät suojaa murtautumista vastaan missään määrin.

      Ketään ei rivarissa kiinnosta, mitä takapihan terassin ovelleen tekee. Jos haluaa, niin asiasta voi toki mainita osakkaille, mutta kukapa naapurin murtosuojausta vastaan olisi? Kalterien laitto takaoveen, tai jopa oven vaihto ei taatusti vaadi rakennus - eikä edes toimenpidelpaa.

      Laadukas murtosuojakalvo hidastaa murtautumista melkoisesti, saattaa olla jopa lähes kalterien veroinen. Jostain youtubesta löytyy varmaan demojakin..

      • dfsgfdgfdsfdgfdsgdfs

        Ei varmaan kukaan valita, ei mutta toimenpidelupaa tarvitaan kyllä, eli taloyhtiön hallitukselle / isännöitsijälle ilmoitus


      • Paloturva

        Oven lasi in aina turvalasia SMRMK:n mukaan


    • Toimenpidelupa

      Toimenpideluvalla tarkoitetaan yleisesti sellaista lupaa, jonka myötää kunnan rakennusvalvontaviranomainen.

    • Paloturva

      Lukittavan kahvan laitto on lähes aina laitonta. Ovi nimittäin on hätäpoistumistie, jossa ei saa olla lukittavaa kahvaa. Ovi tulee voida avata ilman avainta esim. tulipalotilanteessa.

    • giklö

      Niin kuin tuossa todettiin, ns. turvalasi on tavallista 6 mm lasia. Sellainen ei edes hidasta murtautumista.
      Ulko-ovien sisäpuolen avainpesiä / ja avaimella lukittavia kahvoja harrastettiin vielä 90-luvulla. Mikään laki ei vaadi muuttamaan sellaista nykymääräysten mukaiseksi.Toisaalta ihan viisasta moiset viritykset olisi poistaakin.

    • Turvallisuus

      Hiukan vanha ketju on jo kyseessä, mutta koska aihe liippaa niin läheltä omaa maailmaa päätin vastata. Olen suunnittelemassa omakotitalon laajamittaisempaa murtosuojausta ja murtosuojakalvot vaikuttavat vahvalta valinnalta, ikkunoiden osalle. Omakohtaista kokemusta ei toki ole, mutta 3M:n kalvot vaikuttavat yllättävän tehokkailta. Youtubesta löysin aiheesta muutamankin videon, ensimmäinen on puhdas mainosvideo seuraavat kaksi lienevät jotain muuta.
      https://www.youtube.com/watch?v=96x2tO9Xuxw
      https://www.youtube.com/watch?v=DXRmvtfK3-4
      https://www.youtube.com/watch?v=fWwcJnjpGj0

      Onko jollakulla omakohtaisia kokemuksia kalvoista? Ainakin englanninkielisiltä foorumeilta löytyy varsin positiivisia kokemuksia ko. kalvoista.

    • ljnölkjnölkjn

      Hanki ovea suunnitelessa pari ajastinta: http://kauppa.pkst.fi/WebRoot/GPL/Shops/18032009-133761/5086/2D77/3E93/5B92/2859/0A28/1009/ED32/ThebenIP44.jpg

      ja ajastimiin kytke LED-hehkuilla toimivat valaisimet tai vaikka joulukuusen valot.

      Eli takapihan puolelle ja ajastimien läpi kulkee sähkö 15 minuutin välein. Valot syttyilee 15 minuutin jaksoissa. Jakorasian avulla saat lisättyä valaisimia ja lisäkauhua vaikka radiosta joku tylsä ylen maakuntakanava.

      Rosvot luulee, että savikiekkoampuja kotona ja vaihtaa kohdetta.

      Meillä käytössä ja ajastimet vielä kattilassa jos kärähtävät.

    • Joku_Jossava

      Toimiiko tää?

    • SS-Upseeri

      Asun myös rivitalossa ja olen terassinoven murtautumisongelman ratkaissut sillä tavalla, että terrassinovi on "ansoitettu" niin, että ulkoakautta ovea avaava, jos ei käytä oikeaa avainta ovessa niin oveen sisään asennettu viuhkamiina laukeaa ko. henkilöä kohti.

      Kotiin, kun palaan niin mahdollisen raadon kerääminen ja hävittäminen jää ainoaksi huolenaiheeksi :)

    • ovensa.korjannut

      Jos terassin ovi on tämän http://personal.inet.fi/yritys/puusepanliike.mikko.kivilahti/psl/teuyrit.jpg
      näköinen, niin kannattaa parantaa lasin suojauksen lisäksi alaosan suojausta. Vanhemmista ovista kuivuneet ohuet paneelit irtoavat lähes ilman työkaluja. Paneelien takana on 30 mm villaa ja viimeisenä viiden millin vaneri kiinnitettynä pikku hakasilla - se irtoaa potkaisemalla. Näitä löytyy vielä 90-luvun taloistakin.

    • meillä.käytössä
    • azunto

      Itse en kalvoa kummempaa laittaisi koska nuo ammattirosvot kyllä pääsevät sisään. Kampeavat etu tai takaoven saranoiltaan ja menevät sisään. Murtohälytin voi tietty tulla kyseeseen. Murtovarmaa taloa ei ole keksittykään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe