Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ahdistus

Samaa joka päivä

Olen niin loppu, joka päivä on taistelua aamusta iltaan. Yrittäjänä joudun vastaamaan kaikesta yksin. Talous on kuralla ja tuntuu etten siitä selviä. Olo on kuin olisin ansassa ja ulospääsyä tästä tilanteesta ei ole. Pitäisi jaksaa kaikki hoitaa yksin, vaikka on henkisesti aivan loppu. Tekisi mieli lopettaa kaikki ja lähteä kävelemään. Mutta luonne ei anna periksi, en voi jättää tätä kenenkään muun niskoille. En koskaan suosittele kenellekkään yrittämistä. Pitää todella rakastaa sitä juttua mitä tekee että tätä pas*** jaksaa. Mutta ihminen muuttuu, joku aamu herää ja huomaa ettei enää rakasta. Mitäs sitten tehdään, ei pääse pakoon millään. Ei pääse irti mitenkään. En tarvitse neuvoja, kukaan ei osaa tässä auttaa. Minun pitäisi vain tsempata itseäni jatkamaan vaikka ei V*tt***kaan kiinnosta. Ainoastaan avautuminen auttaa. Muistettava että se on pelkästään elämää eikä sille mitään voi, ihminen on erehtyväinen. Vaikeinta vain on antaa itselleen anteeksi ettei riittänyt, eikä pystynyt täyttämään lupauksia ja odotuksia. V***** sillle. Ehkä jotain opin vielä tästä helvetistä, että alan itsekkääksi enkä enää välitä muiden mielipiteistä ja odotuksista. Mun elämä tämä on. Olen EPÄONNISTUNUT elämässä!! Mitä sille enää voi.

4

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elmeri2

      Täällä on toinen samanlainen tapaus,Olen , niin velkaantunut, etten selviä enää pitkään. Apua olen yrittänyt etsiä, mutta kaikkialla on sama vastaus, oma on valintasi.Yrittäjäksi ajauduin olosuhteiden pakosta, vaihtoehtona olisi ollut työttömyys. Henkinen kantti ei kestä enää kauan. Yritä nyt Suomessa ja työllistä eds itsesi. Voi mitä potaskaa sitä kuulee päätäjien suusta. Kaikki nuoret
      , jos ei ole riitävästi pääomaa, älkää vain ryhtykö Suomessa yrittäjäksi, koska verottaja ja muut "haaskat" pitävät huolen siitä, että sinulle ei jää edes palkkaa tehdystä työstä. Kaikki menee!!! Työuraa takana on 48vuotta.

    • minä myös

      täällä samassa jamassa. alkaa laskujen maksuissa olemaan vaikeuksia..siirtelyä ja veivaamista...samalla pitkää ja raskasta päivää...yksin.
      Mutta muistakaas yksi asia: kyllä raha-asioista selviää tavalla tai toisella.Ei missään nimessä kannata narun jatkoksi mennä työn takia. kannattaa tietty ajoissa pelastautua, jota mäkin nyt ajattelen jo...eli myydä pois vaikka nyt on huonosti ostajia ja ei varmasti saa sitä mitä haluaa...mutta ennenkuin olen kaulaani myöten ####.
      onhan se vaikea myöntää epäonnistuneensa ja varsinkin kun on yrittänyt kaikkensa...vaikea luopua..että jos se kohta onnistuu...
      Meitä yksinyrittäjiä ja pienyrittäjiä on suuri joukko, jotka painivat nyt samojen asioiden kanssa! tsemppiä kaikille !

    • Reseptitonmonet

      Samat, mutta jo pientä valoa tunnelissa. Muutama kommentti.

      -Yrittäjä on myös oikeutettu toimeentulotukeen. On kuitenkin todella raskas hakemus. Mutta tehtävissä. Käytä raskautta hyväksesi ja hae takautuvasti alkaen kuukausia aiemmin. Sossut käyttää konsultteja yrittää pakottaa lopettamaan yritykset jottei niiden tarviisi asioida yrittäjien kanssa mutta jos läpäiset konsultin katseet saat tukea ainakin joitakin kuukausia. Älä lupaa mitään mitä et voi toimittaa. Sano että harkitset yrityksesi lopettamista. Älä kuitenkaan lupaa sitä. Muista tuoda esiin burn out hakemuksesi liitteissä. Tai että on aika varattu lääkärille / käyty jo.

      -nipistä sen verran kymppejä että ostat henkilökohtaisen luottotietopalvelun eli vuosi maksaa omatieto.fi ssä 30 euroa 21 senttiä. Pääset sinne seuraamaan mikä lasku on edennyt niin pitkälle.

      -perintätoimistoilla on pankkitunnuksilla olevia verkkopalaveluja joissa voi seurata perinnässä olevia asioita. Esim Lindorffilla jos loggaa henk.kohtaisilla pankkitunnuksilla - tulee henk.kohtaiset maksut ja firman pankkitunnuksilla firman laskut. Maksusuunnitelmaa ja lisä-aikapyyntöä ei kannata tehdä online vaan soittaa asiakaspalveluun. Suostuvat usein paljon pinempiin eriin. Tosin tietenkin viivästyskorkoa tulee enemmän ja siten kestää kauemmin mutta tilanne saattaa parantua ja voi kuroa nopeammin. Muillakin kuin Lindorffilla on vastaavia palveluja.

      -Ulosotto: nää on vaikeimpia asioida. Aika säkästä kiinni millasen tyypin sieltä saa. Itsellä oli pari nimeä kirjeissä ja rupesin jossain vaiheessa soittamaan aina sille rakentavammalle riippumatta siitä kuka oli laitettu asian hoitajaksi. Kyllä ne sitten Y-tunnuksella tai hetu:lla alkaa keskustella jos vaan on oikea toimisto.

      -soita terveyskekeskukseen aamulla ja sano että ehkä burn out ja että haluat päästä keskustelmaan asiasta jonkun kanssa . Esim. psykiatrian erityissairaanhoitajan joka sitten arvioi että tarviitko myös lääkäriä. Jos tulee sairaslomaa lääkäriltä muista että olet oikeutettu KELA sairaskorvaukseen.Jos sairasvakuutus, vielä lisäkorvaukseen. Muista pyytää lääkärintodistus.

      -Excel. Hakkaa exceliin kakki velat ja tulevat varmat tulot. Yritä tehdä maksuvalmiussuunnitelmaa milloin rahaa tulee milloin menee. Karsi kaikki turha. Lehtitilaukset, jäsenyydet järjestöissä, vaihda puhelinliittymät halvempiin jne jne. Mieti onko jotain tuloja perusbisneksen lisäksi jota voisi myydä, semmoista josta raha tulee 3 kk sisällä.

      -hetki kun on rahaa varaa itsellesi 4-6 viikon loma etelässä. Halpalentoyhtiöt, ja erilaiset asuntojen vuokrauspalvelut tekevät lomasta halvemman kuin lomayhtiöiden tuotteet. Jos asut yksin - vuokraa asuntosi loman ajaksi vastaavan palvelun kautta.

      -jos yrityksen toiminta ollut vähäistä, lakkauta yrittäjäeläkkeet. Vakuutusyhtiötä kiinnostaa ennen kaikkea se monta tuntia olet yrittäjä viikossa, ei se onko bisnestä / rahaa ja miten se liikkuu. Sano että ei oikein ole toimintaa, menee n. 3-5 h kuukaudessa kirjanpitoon ja sähköposteihin.

      -jos veroennakkoja ja työttömyysvakuutusennakkoja tarkista ettei ne ole aiempien vuosien hyvien tulosten perusteella määriteltyjä, tee arvio tästä vuodesta alakantiin (=varmat) ja hae muutosta - parhaassa tapauksessa palauttavat jo maksettuja

      -kerrytä käteiskassaa vaivihkaa, sossuissa jne katsellaan tiliotteita, hakemuksessa pitää olla muistaakseni 6 kk ajalta sekä yrityksen että omat. Hakuvaiheessa on vähän myöhäistä mutta otin opiksi että aina kun voi joku satanen automaatistaa sukanvarteen sillä se unohtuu pian viranomaisilta. Paras on jos pystyt maksamaan kaverisi firmalle jonkun summan ja sitten se maksaa sulle. Ne on hyvä olla olemassa kun aina ei jaksa tehdä jatkohakemusta tai niillä kestää on sitä ja tätä tekosyytä, on varakassa ns. kirjanpidon ulkopuolella jolla ostaa spagethia ja tonnikalaa.

      • Reseptitonmonet

        AI niin. Liikunta / harrastus. Pakota itsesi johonkin uuteen juttuun joka toimii henkireikänä. Semmoinen on paras joka vaatii tarkkavaaisuutta koska on tarkkana ei mahdu stressiajatukset päähän. Semmoinen on hyvä myös johon voi lähteä kesken päivän jos hommista ei oikein tule mitään. Pari tuntia lomaa voi tuntua viikolta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2344
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2029
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1863
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe