Luotsin kokelasaika?

Moikkelis kaikki kollegat ja Ylläpito!

Mitä olette mieltä tällaisesta ehdotuksesta, jotta ei tulisi noita pieleen menneitä suosituksia enää. Laitoin tämän myös Ylläpidolle.

Hei,

Olisi ehdotus minulla, että valitut uudet luotsit otettaisiin aina ensin ns.
koeajalle vaikka 5kk ja heillä olisi erinlainen logo siihen saakka, kunnes ovat
lopulllisesti hyväksytyt luotseiksi. Eli olisivat "luotsi-kokelaita" ensin.

Terveisin,
EvilCat

46

206

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen samaa mieltä tässä asiassa catin kanssa

    • Hei!

      Käsitän mitä ajat takaa tuolla ja sikäli olisi ihan hyvä toteuttaakin, tällä hetkellä se ei vaan ihan onnistu. Paras tapa tällaisen toteuttamiseen olisi rakentaa ihan teknisiä työkaluja, joita ei kuitenkaan ennen uudistusta voida tehdä.

      Mutta se ei tee ideasta huonoa, että sitä ei voida heti ottaa käyttöön. Laitan idean ylös ja eteenpäin kehitystiimille, joka sitten voi ottaa sen huomioon sopivan ikkunan auetessa. Nyt on hieman kädet täynnä tämän sivuston rakennusprojektien kanssa.

      Sieltä se tulee, uudistunut Suomi24.
      Jännää, hui!

      Terveisin,

      Suomi24 Ylläpito - Martta

      • Oukki doukki ja kiitos vastauksestasi ja sen huomioon ottamisesta!

        Mielenkiinnolla uudistuksia odotellaan tässä.

        Terveisin,

        EvilCat


    • Muuten hyvä idea, mutta miten se kokelasmerkki saisikaan häiriköt liikkeelle? Voin vaan kuvitella, miten luotsikokelasta koeteltaisiin, jotta hän tarkoituksella epäonnistuisi. Menettää hermot ja koko otteen palstaan.

      Jos tällainen idea on kehitteillä, niin ehdotan myös, että luotsin moderointimahdollisuuksia voitaisiin parantaa.

      Keskustelujen nuppineuloittamisen lisäksi sellainen ominaisuus olisi hyvä, että viestiketjun saisi lukituksi niin, ettei kukaan voi siihen kirjoittaa. Samoin jonkin sortin estäminen tai bannaaminen.

      En tiedä, kokevatko muut luotsit noita asioita tarpeellisina tuon kokelasajan myötä, mutta ainakin luotsaamalleni palstalle nuo tarvittaisiin.

      • Aivan, mutta jos luotsi menettää jo alkumetreillä heti ne hermonsa, voi vain todeta, että ei hän nyt välttämättä olekaan sopiva henkilö hommaansa, koska meidän on pakko kestää lähes melkein, vaikka mitä kritiikkiä täällä, eikä sitä voi ottaa liian rajusti itseensä, eikä missään nimessä esim. *kostaa* jotenkin ko. hankalalle chattaajalle. Vaan ainoastaan toimia ohjein annetuin luvin, eli hiljennys/kick/banni ja pahimmille se esto sitten, jonka aika moni on jo saanut suomi24.ään.

        Minusta täällä pitäisi olla Ylläpidon toimesta lista, mistä näkee niiden henkilöiden nickit, jotka ovat ylläpidon asetamissaa estoissa ja silti monet heistä pääsevät tänne takaisin omin konstein ja olemme joutuneet poistamaan heitä, etenkin, jos ovat aloittaneet suunsoiton, mikä ei lopu sitten millään konstilla.

        Tuo olisi reilumpaa, että kaikki luotsit näkisivät ko.listan nickeineen, niin ei tarvitsisi täällä, tai tuolla chatissa käydä kollegan *kimppuun* syyttä suotta, joka on toiminut vain annettujen ohjeiden mukaisesti!

        Tämä liippasi nyt vähän alkuperäisen viestin vierestä...

        Niin, ja ainahan ne chattaajat muutenkin härnää uusia luotseja aluksi ja härnää meitä veteraanejakin vielä ;)


    • Itse kun olen kohtuu tuore luotsi vielä, kuitenkin nopsaan oppinut systeemit maalaisjärkeä käyttäen jne ja oppinut nopeaan käyttämään tilannetajua hyödykseni... Osakseni saanut vaikka ja mitä mutten ole siitä viitsinyt itseeni ottaa enkä päivääni pilata, eiväthän chattaajat sitä meihin henkilökohtaisesti kohdista vaan siihen mitä edustamme ja näin ollen haluavat kapinoida ja uhota tyyliin "minäpä laitan palautetta ylläpidolle tästä" No tokihan saavat sen tehdä, onhan heillä siihen oikeus. Mutta itse olen pärjännyt kuitenkin hyvin olemalla kuin kuka tahansa chattaajista, juttelemalla heidän kanssaan, unohtamatta kuitenkaan olla valppaana. Muutoinkaan en ota ylimääräisiä paineita ja voisinkin jopa sanoa että pidän tästä hommasta...alkuhuumaako ? En tiedä, luulenpa että omalla asenteellani vaikutan pitkälle miltä tuntuu ja itse pidän. Ja mielestäni ei ole kaiketiki suurtakaan merkitystä onko jokin merkki että on ns. kokelas vaiko kokeneempi luotsi, jo se että näkevät luotsin merkin, riittää haluun hiukan koetella. Mutta omalla asenteella voi vaikuttaa paljon niin uudempi kuin kokeneempikin luotsi ja yhteisellä rintamalla myöskin luotsien kesken.

    • Jäin miettimään tuota kokelas-luotsi -ajatusta. Hyviä puolia siinä, mutta tosiaan voi myös saada aikaan pinnan sietokyvyn mittauksia. Kun ajattelee sitä, että järjestelmää pitäisi muuttaa teknisesti, niin jää ajatus, että eiköhän tämä nykyinen ole kohtuullisen hyvä systeemi.

      Samaan syssyyn voisi ajatella, että luotsien kokemustaso näkyisi userbadges-tyyppisinä mitaleina. :)

    • Tittelillä toisen luotsin erikoisaseman mainitseminen on todellakin huono idea.
      Eiköhän siinä jokaiseen normaalista poikkeavaan ulkoasuun häiriköit reagoi ja kiinnitä huomiota, ensisijaisesti tulee mieleen jonkinlainen "egoboost"-haku.

      Ehkä ennemminkin voisi rajata ne huonekohtaiset oikeudet siihen yhteen huoneeseen aloittelevalta chat-luotsilta.

    • Minulla mielenmuutos tuosta logo-asiasta, EI mitään logoja kuitenkaan, kun ihan sama systeemi, kun nytkin " ulkoisesti ".

      Nyt vaan olisi jälleen tällä *kokelasaika* systeemillä ollut TAAS käyttöä, että näin.

      Eli Ylläpito päättäisi, jos uusi Luotsi ei ole havaittu asianmukaiseksi, kuten tulee Luotsin olla, niin yksinkertaisesti vain ilmoittaisi asianomaiselle henkilölle, että hänet on katsottu sopimattomasti tehtäväänsä ja poistaa oikeudet sen 5 kk kokela-ajan aikana automaattisesti...

      Ettei tarvitsisi mennä *noitavainoksi* ja *nurkkakokouksiksi* esim. Luotsien kesken, että saa jonkun Luotsin oikeudet pois, joka nyt ei sovelukaan oikein tehtäväänsä.

      Minä en tuollaisesta touhusta tykkää ja en hyväksy sitä!

      Ei tuohon tarvitsisi *ulkoisesti* Kokelas-Luotsille minkäänlaisia erikoistunnuksia, tai merkkejä. Kaikki olisi niin kun ennenkin, mutta YP laatisi tuollaisen säännön, että kaikilla uusilla Luotseilla oli se 5 kk, kuten esim. uudella työntekijälläkin työpaikallaan tietty *koeaika*

      Tuo sääntö saattaisi uusia Luotseja tomimaan asianmukaisesti ja sääntöjen mukaan, koska tietäisivät olevansa ensin koe-ajalla ja saattaisivat siinä sitten paremmin kouliintua ko. hommaan, eikä laittaisi heti ranttaliksi, tai eivät olekaan kenties ollenkaan valvomassa huoneita viikkoihin, kuukausiin, tai jopa vuosiin! . Joillakin vain on ollutkin pääasia saada se tähti / ruori, että voi elvistellä sen kanssa ja vain pollottaa huoneessa tekemättä yhtikäs mitään, vaikka tarvetta olisi toimia.

      Minusta *kokelasaika* kannustaisi uusia Luotseja yrittämään paremmin ja asiallisemmin hommaansa.

      • Olisi se hyvä ylläpidon kyllä tarkkailla uusimpia luotseja, eikä kyllä ole välttämättä varmaa, ettei näin jo tekisi. =)

        Uusilla luotseilla saattaa olla vähemmän pelisilmää ja painikkeet herkemmässä, kuin vanhemmilla, joten onhan se hyvä pitää silmällä uudempia ja miksi ei myös vähän vanhempia luotseja, paine taatusti on chatin puolella isompi, kun asiat tapahtuvat siinä hetkessä kokoajan, joten mietintä ja harkinta voi jäädä vähäisemmäksi.

        Ylläpidon tarkkailukin voisi olla tuottoisampaa, jos näille uusille chat-luotseille ei antaisi oikeutta kaikkiin huoneisiin. Olisi ainakin helpompi selvittää, jos uusia luotseja on monta, että kuka mahdollisesti laittoi överiksi missäkin huoneessa.

        Totta, noitavainot ja nurkkakokoukset luotsienkesken on se pahin mahdollinen skenaario, pahimmillaan tulehduttaa koko yhteisön ja sitten ei mikään toimi. Pahin on ehkä, jos vain seuraa toisen tekemistä salaa ja sitten tekee Brutukset, kun tulee tilaisuus. Toivottavasti ylläpito on noteeranut sellaiset luotsit, jotka eivät tehtävään sovi ja uskon, että ylläpito näihin varmasti kiinnittää erityishuomiota, sillä huonolla onnella ne kaikki hyvät käyttäjät katoavat heidän palveluistaan, joten se ei oikein palvele heidän sivustoaan.

        Toi "koeaika" on varmaan meillä kaikilla ikuisesti, että jos pahasti alkaa pääsemään sammakoita, niin eiköhän ne oikeudetkin sieltä katoa ennemmin tai myöhemmin. Vaikka tätä tehdään vapaaehtoisesti, eli käytännössä ei voi velvoittaa joka viikko tai edes kuukaus tekemään sitä vapaaehtoista puhdistamista, mutta jo vuoden jälkeen, jos luotsi vain nukkuu, ei käytä oikeuksiaan tai ei edes kirjaudu järjestelmään, niin on varmaan jo hyvä ne oikeudet tiputtaa häneltä pois.

        Hävettää kyllä sellaiset, jotka tahtovat vaan sen merkin itsellensä, että voi sitten sillä mukamas olla parempi ihminen (käyttäjä).

        Mulla on vahva tunne siitä, että ylläpito kyllä tarkkailee aktiivisesti, tosin se alue, missä sitä tarkkailua tapahtuu, on erittäin laaja, kun kumminkin on useat chatit ja keskustelualueet. Voin myös olla väärässäkin, mutta ihan kun noilla omilla palstoilla olisi tuuli käynyt puhaltelemassa törkyviesteihin. =)


    • Ruvetaanko vielä hifistelemään ja värjäämään luotsien, tulevaisuudessa Sefujen tähtiä =)
      Veteraanisefuilla voisi olla vihreä tunnusmerkki ja nuoremmilla vaikka nykyinen sininen =)

      Vai asettaako se sefut eriarvoisuuteen =)

      Toinen mikä omasta mielestä olisi usein hyvä, olisi se että jos
      chatissa voisi jotenkin ruksata seurattavalle henkilölle eri värin jolla hänen kirjoitukset näkyisi ylessä, wanhalla tahtoo välillä mennä silmät sekasin
      kun etsii jonkun keskusteluja jos on vaikka käynyt sauhuilla tai jääkaapilla,
      ja kun sitten joku sattuu sanomaan, että se ja se kirjotteli sitä ja sitä niin voisi henkilön ruksia jolloin hänen keskustelut muuttuis eri värisiksi niin paikantaminen olisi näin helpompaa, etenkin huoneissa joissa kirjoitellaan todella paljon yleen =)

      Tiiän on hifistelyä, mutta elämme tekniikan ihmeaikaa =D

      • Mitä jos olisi varaa valita se itsellensä parhaiten soveltuva väri? Siinä varmasti menisi häiriköt sekaisin, kun kuukausia yrittäisi pohtia sateenkaaren värejä, että mitä tämäkin nyt tarkoittaa. =)

        Eikö siitä chatista saanut sen vierityksen pois? Okei on tietty vaikea palata takaisin, jos huomaa sen yksityisviestin ilmoittavan jotain törkyä, niin hyvin aktiivisella chatilla se 3-5 minuutin savuketauko tai jääkaappireissu on kohtalokasta. =)

        Eiköhän se ylläpito viikossa kirjoita uudet nuotit chatin mahdollisuuksiin, joten ei tuo värimahdollisuus aivan kaukaa haettua ole, eikä edes kauheeta hifistelyä.

        Eikö palvelu tunnista jo törkyviestejä automaattisesti, jotta sauhulla ollessa, kun palaa takaisin, on auennut pieni erillinen ikkuna, johon jää kaikki käyttäjät ja näiden törkyviestit? =)

        Erillisenä palveluna pitäisi olla mahdollisuus myös kirjautua usealla laitteella samaan paikkaan, jotta voi esimerkiksi "istunnolla" samalla hoitaa asioita puhelimella tai tablettimella. :P


      • lindqvist kirjoitti:

        Mitä jos olisi varaa valita se itsellensä parhaiten soveltuva väri? Siinä varmasti menisi häiriköt sekaisin, kun kuukausia yrittäisi pohtia sateenkaaren värejä, että mitä tämäkin nyt tarkoittaa. =)

        Eikö siitä chatista saanut sen vierityksen pois? Okei on tietty vaikea palata takaisin, jos huomaa sen yksityisviestin ilmoittavan jotain törkyä, niin hyvin aktiivisella chatilla se 3-5 minuutin savuketauko tai jääkaappireissu on kohtalokasta. =)

        Eiköhän se ylläpito viikossa kirjoita uudet nuotit chatin mahdollisuuksiin, joten ei tuo värimahdollisuus aivan kaukaa haettua ole, eikä edes kauheeta hifistelyä.

        Eikö palvelu tunnista jo törkyviestejä automaattisesti, jotta sauhulla ollessa, kun palaa takaisin, on auennut pieni erillinen ikkuna, johon jää kaikki käyttäjät ja näiden törkyviestit? =)

        Erillisenä palveluna pitäisi olla mahdollisuus myös kirjautua usealla laitteella samaan paikkaan, jotta voi esimerkiksi "istunnolla" samalla hoitaa asioita puhelimella tai tablettimella. :P

        Joo ehottomasti kaikki väriskaalat mukaan, ompahan jokaine sefukin sitten hukassa =D

        Vielä en ole vaipunut siihen epätoivoon, että ottaisin chatin mukaani esimerkiksi vessaan =D

        "Eikö palvelu tunnista jo törkyviestejä automaattisesti, jotta sauhulla ollessa, kun palaa takaisin, on auennut pieni erillinen ikkuna, johon jää kaikki käyttäjät ja näiden törkyviestit? "

        En ole tietoinen moisesta toiminnasta =)
        Törkyviestejäkin on niin monenmoisia, sanoja miljoonia,
        joten tuskin mikään sanakone kaikkia hoksaa =)


      • Godsmack kirjoitti:

        Joo ehottomasti kaikki väriskaalat mukaan, ompahan jokaine sefukin sitten hukassa =D

        Vielä en ole vaipunut siihen epätoivoon, että ottaisin chatin mukaani esimerkiksi vessaan =D

        "Eikö palvelu tunnista jo törkyviestejä automaattisesti, jotta sauhulla ollessa, kun palaa takaisin, on auennut pieni erillinen ikkuna, johon jää kaikki käyttäjät ja näiden törkyviestit? "

        En ole tietoinen moisesta toiminnasta =)
        Törkyviestejäkin on niin monenmoisia, sanoja miljoonia,
        joten tuskin mikään sanakone kaikkia hoksaa =)

        "Vielä en ole vaipunut siihen epätoivoon, että ottaisin chatin mukaani esimerkiksi vessaan =D"

        Itse olen leikitellyt asialla, että televisio tulisi saunaan, tietty netti ja konsolimahdollisuudella. =) Eli välttämättä ei ihan mahdotona jokaista kodin pintaa kyllästyttää tietotekniikalla, kuten vaikka se suihkun seinä, tosin ilman sitä web-cameraa, jotta ei vahingossa tule siihen laitteeseen sitä IP-puhelua. :D

        "Törkyviestejäkin on niin monenmoisia, sanoja miljoonia,
        joten tuskin mikään sanakone kaikkia hoksaa =)"

        Tästä tuli mieleen, että on niitä sanoja, johon sisältyy se törky, joten saattaisi olla liikaakin ilmoituksia. (esimerkkinä; sovittu ja ne -seksi päättyiset sanat, kuten käynnistämiseksi. =) Kyllähän ne hälytyskellot ihan liikaa soisi, eli ehkä parempi, ettei noita olekkaan)


      • lindqvist kirjoitti:

        "Vielä en ole vaipunut siihen epätoivoon, että ottaisin chatin mukaani esimerkiksi vessaan =D"

        Itse olen leikitellyt asialla, että televisio tulisi saunaan, tietty netti ja konsolimahdollisuudella. =) Eli välttämättä ei ihan mahdotona jokaista kodin pintaa kyllästyttää tietotekniikalla, kuten vaikka se suihkun seinä, tosin ilman sitä web-cameraa, jotta ei vahingossa tule siihen laitteeseen sitä IP-puhelua. :D

        "Törkyviestejäkin on niin monenmoisia, sanoja miljoonia,
        joten tuskin mikään sanakone kaikkia hoksaa =)"

        Tästä tuli mieleen, että on niitä sanoja, johon sisältyy se törky, joten saattaisi olla liikaakin ilmoituksia. (esimerkkinä; sovittu ja ne -seksi päättyiset sanat, kuten käynnistämiseksi. =) Kyllähän ne hälytyskellot ihan liikaa soisi, eli ehkä parempi, ettei noita olekkaan)

        Siis mähän olen tekniikka-addikti ja jos vaan rahat riittäis niin mulla olis saunassa, sekä suihku/wc tilassa tietotekniikkaa joka seinällä, vaan köyhä joutuu niistä nyt vielä unelmoimaan, eikä läppärikään kovin kätevä ole pöntöllä istuessa, kokeiltu on =D
        Puhelimella chatti pelaa paremmin kuin tietokoneilla ja laajakaistalla, mutta turhan pieni näyttö htc one M8 kun alkaa kirjoittaan niin näppis vie vaakatasossa kaiken näkymän =D


      • Godsmack kirjoitti:

        Siis mähän olen tekniikka-addikti ja jos vaan rahat riittäis niin mulla olis saunassa, sekä suihku/wc tilassa tietotekniikkaa joka seinällä, vaan köyhä joutuu niistä nyt vielä unelmoimaan, eikä läppärikään kovin kätevä ole pöntöllä istuessa, kokeiltu on =D
        Puhelimella chatti pelaa paremmin kuin tietokoneilla ja laajakaistalla, mutta turhan pieni näyttö htc one M8 kun alkaa kirjoittaan niin näppis vie vaakatasossa kaiken näkymän =D

        Jonkinlainen teknikka-addikti itsekkin, eli onneksi ei rahat riitä ihan kaikkeen. =)
        Muuten saattaisi olla täysautomaattinen asunto, valaisimet kaukosäätimellä tai liiketunnistimella, jälkimmäinen kytkettynä wc- ja pesutiloihin. Kosketusnäyttöä joka paikkaan. =) [b] Onneksi nyt tulee oikosulkua, ettei ihan kaikki visiot pääse valloilleen [/b]. (mahdollisista epämääräisistä merkeistä ei kannata välittää, kokeiluna vain, toimiiko fyysiset muotoilut.) =)

        Tabletti on hyvä keksintö tuonne pöntön puolelle, kevyt ja kätevä käyttää, mut saattaa tosin tulla ihan sama ongelma kuin HTC:llä, tekstisyöttö vie puolet ruudusta, ei ihan kaikkea, mutta eipä siltikään mitään nää. (ainakin kosketusnäytöllisistä), tekstisyöttökin häviää tietokoneelle, vaikka voi valita sitten mieleisensä sana ehdotuksen.


      • lindqvist kirjoitti:

        Jonkinlainen teknikka-addikti itsekkin, eli onneksi ei rahat riitä ihan kaikkeen. =)
        Muuten saattaisi olla täysautomaattinen asunto, valaisimet kaukosäätimellä tai liiketunnistimella, jälkimmäinen kytkettynä wc- ja pesutiloihin. Kosketusnäyttöä joka paikkaan. =) [b] Onneksi nyt tulee oikosulkua, ettei ihan kaikki visiot pääse valloilleen [/b]. (mahdollisista epämääräisistä merkeistä ei kannata välittää, kokeiluna vain, toimiiko fyysiset muotoilut.) =)

        Tabletti on hyvä keksintö tuonne pöntön puolelle, kevyt ja kätevä käyttää, mut saattaa tosin tulla ihan sama ongelma kuin HTC:llä, tekstisyöttö vie puolet ruudusta, ei ihan kaikkea, mutta eipä siltikään mitään nää. (ainakin kosketusnäytöllisistä), tekstisyöttökin häviää tietokoneelle, vaikka voi valita sitten mieleisensä sana ehdotuksen.

        Toiset komennot katosi kokonaan tekstistä, eli ei ilmeisesti toimikkaan =)


      • lindqvist kirjoitti:

        Jonkinlainen teknikka-addikti itsekkin, eli onneksi ei rahat riitä ihan kaikkeen. =)
        Muuten saattaisi olla täysautomaattinen asunto, valaisimet kaukosäätimellä tai liiketunnistimella, jälkimmäinen kytkettynä wc- ja pesutiloihin. Kosketusnäyttöä joka paikkaan. =) [b] Onneksi nyt tulee oikosulkua, ettei ihan kaikki visiot pääse valloilleen [/b]. (mahdollisista epämääräisistä merkeistä ei kannata välittää, kokeiluna vain, toimiiko fyysiset muotoilut.) =)

        Tabletti on hyvä keksintö tuonne pöntön puolelle, kevyt ja kätevä käyttää, mut saattaa tosin tulla ihan sama ongelma kuin HTC:llä, tekstisyöttö vie puolet ruudusta, ei ihan kaikkea, mutta eipä siltikään mitään nää. (ainakin kosketusnäytöllisistä), tekstisyöttökin häviää tietokoneelle, vaikka voi valita sitten mieleisensä sana ehdotuksen.

        Mulla oli se Padfone 2 tuossa reilu vuos takaperin kun se tuli markkinoille, ois ollut ihan ok peli jos padi ois toiminu ilman puhelimen kytkemistä padiin, vaan kun ei onnistu vaikka ollaan hyvällä kehityksellä elektroniikassa.
        Sitten kun oli se padi käytössä ja tuli puhelu niin aina joutu puhelimen ottaan telakasta pois jos ei halunnu että kaikki kuulee mitä soittajalla oli asiaa,
        eli jos ne ois toiminu langattomasti yhteen niin keksintö olis ollu mahtava ja se olis mulla edelleen, ilmeisesti kaikkea ei voi saada.

        Me nyt vähän poikettiin astiasta kukkapurkkiin tässä ketjussa, mutta ei kukaan ole vielä ärähtäny =D

        Mä olen myös koittanu ehdottaa saunalahdelle ensimmäisenä operaattorina, että tekee sopparin jonkun puhelinyhtiön kanssa ja kehittäisivät sellaisen puhelimen jossa ei olis enään simkorttia vaan jokainen operaatttori asentaa liittymän tietokoneen kautta suoraan puhelimeen ja jos puhelimen myy pois niin liittymä poistetaan ja puhelimen uusi ostaja käy ohjelmoimassa oman liittymän sisuksiin.
        Mua nimittäin alko thaimaassa ketuttaan kun sim kortti oli jo niin pieni, että sain sen hukattua kun otin thaikkuliittymän puhelimeen ja oman sim kortin laitoin lompsaan ja sehän sieltä putos jossain tohinassa johki basaariin eikä löytyny.

        Ja kun tekniikka siihenkin meillä olisi varmasti olemassa tai se voitaisiin helposti kehittää.
        Operaattorit säästäis rahaa sim korteissa eikä tulisi korttivikoja jne.

        Häh joko me perustetaan oma firma ja ruvetaan tekeen komponentteja???? =D


      • Godsmack kirjoitti:

        Mulla oli se Padfone 2 tuossa reilu vuos takaperin kun se tuli markkinoille, ois ollut ihan ok peli jos padi ois toiminu ilman puhelimen kytkemistä padiin, vaan kun ei onnistu vaikka ollaan hyvällä kehityksellä elektroniikassa.
        Sitten kun oli se padi käytössä ja tuli puhelu niin aina joutu puhelimen ottaan telakasta pois jos ei halunnu että kaikki kuulee mitä soittajalla oli asiaa,
        eli jos ne ois toiminu langattomasti yhteen niin keksintö olis ollu mahtava ja se olis mulla edelleen, ilmeisesti kaikkea ei voi saada.

        Me nyt vähän poikettiin astiasta kukkapurkkiin tässä ketjussa, mutta ei kukaan ole vielä ärähtäny =D

        Mä olen myös koittanu ehdottaa saunalahdelle ensimmäisenä operaattorina, että tekee sopparin jonkun puhelinyhtiön kanssa ja kehittäisivät sellaisen puhelimen jossa ei olis enään simkorttia vaan jokainen operaatttori asentaa liittymän tietokoneen kautta suoraan puhelimeen ja jos puhelimen myy pois niin liittymä poistetaan ja puhelimen uusi ostaja käy ohjelmoimassa oman liittymän sisuksiin.
        Mua nimittäin alko thaimaassa ketuttaan kun sim kortti oli jo niin pieni, että sain sen hukattua kun otin thaikkuliittymän puhelimeen ja oman sim kortin laitoin lompsaan ja sehän sieltä putos jossain tohinassa johki basaariin eikä löytyny.

        Ja kun tekniikka siihenkin meillä olisi varmasti olemassa tai se voitaisiin helposti kehittää.
        Operaattorit säästäis rahaa sim korteissa eikä tulisi korttivikoja jne.

        Häh joko me perustetaan oma firma ja ruvetaan tekeen komponentteja???? =D

        Se on joo jännä, ettei mikään ikinä toimi niin kuin pitäisi, tai ajattelisi. Itselle on kertynyt jostain kumman syystä noita tabletteja, ilmeisesti operaattorit niitä jatkuvasti tarjoo ja mä sit huijaan ne halvalla ilman kylkiäisiä. =)

        Tutut on suositellu Asuksen laitteita, joten ne pitää varmaan ihan itse ostaa, kun ei noilla kotimaisilla operaattoreilla noita ole tarjolla. =) Ilmeisesti on käytännöllisempi, vaikkakin ilmeisesti kaikkiin (lue: uusimpiin) löytyy jo lisävarusteena tuo näppäinasema, tai jonkinlainen telakka, lisäosa. Oli varmasti muuten kätevä tuo padfone, vaikka ei ehkä vastannut odotuksia. =)
        Itsellä on tablettimessa, en edes muista mikä liittymä, mutta netinkäyttöä varten pelkästään käytössä ja tarvittaessa sitten google mapsia, jos tarvitsee oikeasti löytää jonnekkin perille. Tässäkin tablettimessa on suorat kaijuttimet, joten kaikki kuulee, enkä ole jaksanut sille ostaa mitään erillistä laitetta, kun en ajatellut, että siihen puheluita tulee, mutta tuleehan siihen. =) Yllätys, yllätys, operaattori ja sen yhteistyökumppanit soittelee ihan liian usein tarjotakseen kaikkea ja useimmiten puoli väkisin, onneksi jos kyllästyttää, niin voi huutaa, että soitit tablettimeen ja sitten vain vähentää ääntä lähes olemattomiin, toimii joka kerta.

        Se on kyllä jännä noissa, et jos on jokin lisälaite, niin ominaisuudet katoavat kummasti, luulisi kyllä, että nykypäivänä pystyisi lisäämään laitteen, ilman että se vaikuttaa toimintaan ja varsinkin langattomasti, kuten vaikka sillä bluetooth yhteydellä. Ehkä jokupäivä tulee parempi tulevaisuus. =)

        Itse olen huomannut sellaisen herkun puhelimessa, että voin sillä kytätä missä kaikkialla tablettimet on käynyt, siis tietenkin, että ovat kytkettynä verkkoon tai omaavat sen oman verkon, ainoa harmi, että se sitten kanssa yrittää kaikki synkronoida kaikkien laitteiden kanssa, mikä ei nyt ihan se miellyttävin asia ole. (sattumoisin jos vaikka tilasit jotain kallista viihde-elektroniikkaa itsellesi tms. niin kivahan se on, että on jokaisessa laitteessa ilmoitus, ettet voi vain salaa piilottaa sitä muiden joukkoon)

        Taitaaa mullat mennä paljon ohi kukkaruukusta, ilmeisesti kukaan ei edes ärähdä, huomenna aamulla ei päästä tänne enään takaisin ja viikon kuluttua kun päästään, on viestiketju poistettu. =)

        Saunalahti ei oo ilmeisesti ottanut vielä onkeensa, pitäisiköhän tämä viedä suoraan Elisalle? =) Siinä voisi olla laitevalmistajalle ja operaattorille maukas yhteistyö, kun tehdään joku rajaton käyttöpaketti kuukaushintaan sisäänrakennetulla järjestelmällä, erillistä numeroakaan ei tarvittaisi, kun laitettaisiin numerot IP:nä, voisi sitten soittaa järjestelmän ulkopuolelle ja vastaan ottaa sieltä puheluita (systeemitkin jo olemassa), numeron siirtää suoraan uuteen laitteeseen etäpalvelimen tai virtuaalipalvelimen kautta tai asennuskäynnillä liikkeessä, sitten ne noinsanotut vanhatkin käyttäjät olisivat tavoitettavissa sim-kortteineen.

        Veikkaan että joku iso firma joko ajaa meidät konkkaan tai sitten ostaa meidät ulos. =) Kaikki tarvittavat osat saattaa olla jo valmistettu, eli jos ei muuta, niin saadaan ainakin samankokoinen laite, kuin alkuperäinen mobira cityman. =D Ehkä se koko muistuttaakin mikromikkoa, mut eikö kosmonauteillakin ole edelleen käytössä joku IBM:n vanha reikäkorttikone järjestelmiä ylläpitämässä? =D


    • No mutta pointtihan onkin ettei se sim kortti enää katoais, ja kun olisi kunnon kännykkä mobira niin ei sekään katois kovin helposti, eikä kukaan varas jaksa sen kanssa juosta kovinkaan kauaa =)

      Mieluummin että meijän firma ostetaan ku että ajetaan konkkaan, muutama milli patentteihin niin sitten saiskin myytyä hyvällä hinnalla vaikka htc:lle tai jollekin muulle pikkufirmalle =D

    • Elkää nyt hyvät immeiset istuko siellä pöntölläkin läppärit / tableti mukana, siitä ei saa, kun peräpukamia ja ne ei oo kyllä kivoja kavereita... ei ... *smile*

    • Näköjään tämäkin keskusteluavaus on liukunut pois, varsinaisesta aiheesta. Luotsin kokelasaika? MInusta tuo kokelasaika saisi pitää sisällään seuraavaa. Koe aika 6kk. tänä aikana luotsioppilas ei saisi suositetta ketään luotsiksi, eikä pois ottaa kruunuja. Suosittelia luotsit olisivat velvollisia opastamaan tätä uutta luotsia, tuon 6kk ajan. Varmasti te vanhemmat luotsinaolleet tiedätte, että luotsiksi oppiminen ei tapahdu hetkessä, joten tuo 6kk, voisi olla vaikka 1v. Myöskin uusille luotseille olisi hyvä opastaa, kaikkien huoneiden toimivuutta. Vaikka säännöt on samat, kumminkin ongelmat ovat erityyppisiä. Myöskin mielestäni olisi tärkeää korostaa uusille, luotsinmerkin käyttöä pääasiallisesti, eikä varanikintakana jatkuvasti olemista, niinkuin nyt on eräillä tälläinen tapa. Tilanteisiin on puututtava rohkeasti, vaikka säännönrikkoja olisi kaveri. Kenellekkään ei etuoikeuksia, olkoot kruunu tai ei.

    • Tuohan on ollut aina selvä asia, että suosittelijoiden ilman muuta KUULUISI ohjaa uusi Luotsi alkuun hommassaan, vaan niin ei aina valitettavasti ole ollut ?!

      Minä en sinua lkor ole suositellut, mutta ohjeita olet sinäkin saanut alussa pyytämättä minultakin (mistä ensin närkästyit sanoen: " kukahan helvetti se tuokin luulee olevansa" :D ) ja sen jälkeen olet itse tullut minulta kysymään monet kerrat neuvoja, kun sanoin sinulle, että aina saa kysyä ja pitää kysyä!
      Samalla lailla olen sanonut muillekin uusille Luotseille, vaikka en ole heitä tänne suositellutkaan.

      Oikein hyvä tuo 6 kk olisikin... onkin selkämpi ajanjakso. SE on todella hyvä ajatus, että nämä uudet Luotsit eivät saisi suosittella muita Luotseiksi, kunnes vuosi Luotsina on tullut täyteen. Tuostahan olikin mainintaa jo aiemmin.

      Vaan, kun Ylläpito nyt ottaisi asian omakseen, vaikka tiedän, että heillä on siellä kiirettä sivuston uudistuksien takia. Ei tulisi enään sellaisia floppeja tänne chat-maailmaamme, mitä nyt juuri hiljattain oli.

      Vaan ei kaikki halua / jaksa aina olla täällä Luotsin merkillä chatissa, mutta oman siviilinickin roikottaminen 10 huoneessa yhtäaikaa ei ole aivan asianmukaista toimintaa Luotsilta.

      Ei tuolla chatissa ole pakko olla tunnollisesti, koska tämä kerta on vapaaehtoista hommaa, mutta ei sieltä nyt pidä ihan kuukausi, tai vuositolkullakaan olla poissa, kuten useat Luotsit ovat.
      Eivät sellaiset valvojat tarvitsisi olla täällä YP.n listoilla edes.

      • Täytyy nyt selventää yksi asia tässä julkisesti, kun kollega lkoria alkoi eilen illalla kovasti vaivaamaan tämä asia jostakin syystä.

        Minä EN siis ole suositellut lkoria Luotsiksi, eikä hän ole minulta koskaan mitään suosituksia edes kysynyt. Olen vain ollut hänen *neuvonantajansa* kun ei muitakaan ollut.

        Jokaisella kenellä on suosittelijat olleet hakiessa Luotsiksi ja on päässyt siihen hommaan, niin kyllä kuuluisi suosittelijoiden hoitaa ohjaus uudelle Luotsille alkuun ja antaa vielä myöhemminkin neuvoja ja apua, jos hän sitä pyytää. lkorin oli siis hieman vaikea pyytää suosittelijoiltaan neuvoa, koska hänellä ei edes heitä ollut.


    • Tuskin nyt ihan kironnut olen. Mutta kait jotenkin vain taakerruin sinuun, kun olet niinkauan ollut luotsina ja sitäennen seriffinä. Toivon ettet ole kokenut sitä neuvomistani rasitteena. Kiitän sinua Nuoret aikuiset sivuston kärsivällisestä opastuksesta ja piiskaa taas Kinky Bar opastuksesta, Minna82 unohtamatta.

      • Niin on korvantaustatkin jo aikaasitten kuivunut.


    • Ehdein jo tekemään popcornit, mutta ei sitten mitään kehkeytynytkään. :P

      Ikor, sallittakoon meille, että voidaan vähän poiketa aiheesta? ;)
      (Godsmack, ei oltu ainoita, ketkä mentiin aiheesta kukkaruukkuun, eli ei enään hätää, voidaan hengittää rennosti)

    • Voisi lisätä muutaman "automaatin" luotsin oikeuksiin. Eli ne poistuisi automaattisesti jos:

      - Julkaisisi yli vuosi sitten poistetun viestin

      - Poistaisi ylläpidon etusivulle nostaman viestin

      - Poistaisi itse kirjoittamansa viestin "poistotyökalulla"

      - Olisi kirjaantumatta palveluun yli 2 viikkoa

      - Yrittäisi "piilottaa" poistoja ylläpidolta tai toiselta luotsilta siirtämällä ekaksi vastauksen 10 vuoden taakse ja poistamalla sen jälkeen sen.

      Tuollainen selkeä ja todistettu teko voisi mielestäni samantien oikeuttaa oikeuksien poistoon... Kaikki muut asiat on tulkinnanvaraisia, nuo eivät

      • Tuossa voisi olla aika kohtalokkaita tapahtumia. =)

        - 3 viikkoa lomalla vuoristossa (oikeudet poistuu, tämä oli myös vapaaehtoista ilmaista avustusta, joka ei sido palkkatyömäiseen työskentelyyn)

        - Voiko vastauksi siirtää jopa ajassa tai julkaisuhetkessä? Luulin että vain palstoittain, jotka menevät aina ensimmäiseksi.

        - Ymmärrän tuon, että poistaa omat viesti, mutta maalaisjärjellä ajateltuna, jos se oma viesti aiheuttaa massa hyökkäyksen ja on helpompi siivota poistamalla oma, kuin siivoomalla vaikka 100 viestiä herjaa siitä alta suoraan tai erikseen laitettuna.
        Miten sitten kun koodaillaan tällainen nopea käytäntö, sitten kun haluat keskustella ja muuttaa häiriköiden käyttäytymistä kommentoimalla poistettavaan viestiin yrittämällä saada heille valaistusta, niin botti huomaa sen sun oman viestin sieltä poistuneeksi.

        - Mitä jos ylläpito nostaa viestin etusivulle ja käyttäjä poistaa kyseisen viestin tai muokkaa, mikäli mahdollista siihen joka ikisellä kielellä kaikki kirosanat? =)

        Lähinnä halusin tuoda perspektiiviä


      • lindqvist kirjoitti:

        Tuossa voisi olla aika kohtalokkaita tapahtumia. =)

        - 3 viikkoa lomalla vuoristossa (oikeudet poistuu, tämä oli myös vapaaehtoista ilmaista avustusta, joka ei sido palkkatyömäiseen työskentelyyn)

        - Voiko vastauksi siirtää jopa ajassa tai julkaisuhetkessä? Luulin että vain palstoittain, jotka menevät aina ensimmäiseksi.

        - Ymmärrän tuon, että poistaa omat viesti, mutta maalaisjärjellä ajateltuna, jos se oma viesti aiheuttaa massa hyökkäyksen ja on helpompi siivota poistamalla oma, kuin siivoomalla vaikka 100 viestiä herjaa siitä alta suoraan tai erikseen laitettuna.
        Miten sitten kun koodaillaan tällainen nopea käytäntö, sitten kun haluat keskustella ja muuttaa häiriköiden käyttäytymistä kommentoimalla poistettavaan viestiin yrittämällä saada heille valaistusta, niin botti huomaa sen sun oman viestin sieltä poistuneeksi.

        - Mitä jos ylläpito nostaa viestin etusivulle ja käyttäjä poistaa kyseisen viestin tai muokkaa, mikäli mahdollista siihen joka ikisellä kielellä kaikki kirosanat? =)

        Lähinnä halusin tuoda perspektiiviä

        Jos on ottanut luotsin työt vastuulle, ei olla pois koneelta noin kauaa, tai jos ei homma miellytä, niin oikeudet poistuisi, eiks jep?

        Voi, vastauksen voi siirtää mihin tahansa ketjuun, vaikkapa 10 vuoden taakse, ja sitten poistaa sen. Eräs luotsi palstalla jonka aihe on hyvin "tulinen" ja luotsi puolueellinen tekee tuota... Ei sitä poistettua viestiä sitten enää löydy "millään"

        Eli oman viestin voisi poistaa kuten kuka tahansa rekisteröitynyt, valvontatyökalujen käyttö oman "asiattoman" poistoon veisi heti oikeudet

        Ja jos ylläpito todennut viestin kelpaavaksi etusivulle, niin se tulisi kelvata myös luotsille, muuten "heippa"


      • kimlaa kirjoitti:

        Jos on ottanut luotsin työt vastuulle, ei olla pois koneelta noin kauaa, tai jos ei homma miellytä, niin oikeudet poistuisi, eiks jep?

        Voi, vastauksen voi siirtää mihin tahansa ketjuun, vaikkapa 10 vuoden taakse, ja sitten poistaa sen. Eräs luotsi palstalla jonka aihe on hyvin "tulinen" ja luotsi puolueellinen tekee tuota... Ei sitä poistettua viestiä sitten enää löydy "millään"

        Eli oman viestin voisi poistaa kuten kuka tahansa rekisteröitynyt, valvontatyökalujen käyttö oman "asiattoman" poistoon veisi heti oikeudet

        Ja jos ylläpito todennut viestin kelpaavaksi etusivulle, niin se tulisi kelvata myös luotsille, muuten "heippa"

        2 viikkoa on suhteellisen lyhyt aika, jopa 2 kuukautta on suhteellisen lyhyt aika.
        Oikeassa työpaikassa pelkästään kesäloma on 30-90 päivää, eikä tällä ajalla olla työnantajan kanssa tekemisissä työasioissa, kalastusreissut on asia erikseen ja huono niille, mikäli työnantajana on Rapala....
        Eli ajan pitäisi olla paljon suhteellisempi, ottaen huomioon, ettei kyse ole ansiotyöstä, vaan vapaaehtoista toimintaa johon henkilö on suostunut ilman minkäänlaista korvausta, joten kukaan ei oikein voi velvoittaa ketään jokapäiväiseen toimintaan. Kun hommat ei miellytä, siitä voi omatoimisesti ilmoittaa ylläpitoon ja pyytää oikeuksien poistamista. Ei aktiivinen luotsi esimerkiksi 3-4 kuukauden ajalla voisi olla mittarina oikeuksien poistolle, mutta joillakin voi olla vuosiloma euroopan rannikoita purjeveneellä kiertäen, eli tässäkin joutuisi pohtimaan asiaa usealta näkökulmalta ja vaihtoehdolta.

        *Tähän haluan vielä mainostaa, että itse käyn päivittäin, käytännössä joka aamu ainakin maanantaista perjantaihin tarkastamassa kaikki keskustelualueeni ja tarkastamassa uudet viestit, koska se on liian mahdollista työajalla* =)


      • lindqvist kirjoitti:

        2 viikkoa on suhteellisen lyhyt aika, jopa 2 kuukautta on suhteellisen lyhyt aika.
        Oikeassa työpaikassa pelkästään kesäloma on 30-90 päivää, eikä tällä ajalla olla työnantajan kanssa tekemisissä työasioissa, kalastusreissut on asia erikseen ja huono niille, mikäli työnantajana on Rapala....
        Eli ajan pitäisi olla paljon suhteellisempi, ottaen huomioon, ettei kyse ole ansiotyöstä, vaan vapaaehtoista toimintaa johon henkilö on suostunut ilman minkäänlaista korvausta, joten kukaan ei oikein voi velvoittaa ketään jokapäiväiseen toimintaan. Kun hommat ei miellytä, siitä voi omatoimisesti ilmoittaa ylläpitoon ja pyytää oikeuksien poistamista. Ei aktiivinen luotsi esimerkiksi 3-4 kuukauden ajalla voisi olla mittarina oikeuksien poistolle, mutta joillakin voi olla vuosiloma euroopan rannikoita purjeveneellä kiertäen, eli tässäkin joutuisi pohtimaan asiaa usealta näkökulmalta ja vaihtoehdolta.

        *Tähän haluan vielä mainostaa, että itse käyn päivittäin, käytännössä joka aamu ainakin maanantaista perjantaihin tarkastamassa kaikki keskustelualueeni ja tarkastamassa uudet viestit, koska se on liian mahdollista työajalla* =)

        ", joten kukaan ei oikein voi velvoittaa ketään jokapäiväiseen toimintaan. "

        Nimenomaan, siksi tulisi antaa "vapautus" jos ei työt kiinnosta, jos kiinnostaa vapaaehtoinen työ, niin sitä tehdään

        Itse käytän tuota yksittäisten viestien siirtoa, eli jos joku kysyy aiheesta Y ja joku tulee höpöttelemään aiheesta X, niin siirrään vastauksen ketjuun missä käsitellään aihetta X. palstan vakiohäirikkö suivaantui tästä, ymmärrän, koska tuo toiminto on TODELLA vähän käytössä luotseilla, helpompi kai vana klikata viesti poistoon? Ongelma olisi tietenkin ratkaistavissa että siirrettyä viestiä ei voi poistaa, mutta se vaatisi liikaa töitä

        Edelleen, jos luotsi poistaa OMAN viestin työkalulla mikä on tarkoitettu ASIATTOMUUKSIEN poistoon, niin hän ei ole sopiva tehtävään, ts. käyttää oikeuksiaan väärin...

        Ja ylläpitohan on tehnyt aika monta "epäedullista" uudistusta, viestipuun poistosta yhteenlaskutehtävään... kaikki ne on käyttäjämääriä pudottanut, viimeinen "naula arkkuun" on rekisteröitymispakko

        Jos ylläpito on todennut viestin hyväksi, niin ei sitä parane poistaa, tälläkin palstalla yksi luotsi valitteli kun tulee varoitus jos edes yrittää poistaa sellaista


      • kimlaa kirjoitti:

        ", joten kukaan ei oikein voi velvoittaa ketään jokapäiväiseen toimintaan. "

        Nimenomaan, siksi tulisi antaa "vapautus" jos ei työt kiinnosta, jos kiinnostaa vapaaehtoinen työ, niin sitä tehdään

        Itse käytän tuota yksittäisten viestien siirtoa, eli jos joku kysyy aiheesta Y ja joku tulee höpöttelemään aiheesta X, niin siirrään vastauksen ketjuun missä käsitellään aihetta X. palstan vakiohäirikkö suivaantui tästä, ymmärrän, koska tuo toiminto on TODELLA vähän käytössä luotseilla, helpompi kai vana klikata viesti poistoon? Ongelma olisi tietenkin ratkaistavissa että siirrettyä viestiä ei voi poistaa, mutta se vaatisi liikaa töitä

        Edelleen, jos luotsi poistaa OMAN viestin työkalulla mikä on tarkoitettu ASIATTOMUUKSIEN poistoon, niin hän ei ole sopiva tehtävään, ts. käyttää oikeuksiaan väärin...

        Ja ylläpitohan on tehnyt aika monta "epäedullista" uudistusta, viestipuun poistosta yhteenlaskutehtävään... kaikki ne on käyttäjämääriä pudottanut, viimeinen "naula arkkuun" on rekisteröitymispakko

        Jos ylläpito on todennut viestin hyväksi, niin ei sitä parane poistaa, tälläkin palstalla yksi luotsi valitteli kun tulee varoitus jos edes yrittää poistaa sellaista

        Toivottavasti luit kirjoitukseni ajatuksen kanssa, asiat ei aina ole niin yksinkertaisia ja yksiselitteisiä.

        Kyllä, jos poistaa vain omia viestejä peitellessä omia jälkiä, mutta kai huomasit, että se sinun aiheellinen viestisi voi myös aiheuttaa valtavasti häiriköintiä, joten voi olla edullisempaa tällöin poistaa se oma asiallinen viesti, kun tauotta siivota roskaa sen alta.

        Millä tavalla luotsi ei ole sopiva tehtävään, jos hän oikeasti käyttää aikaa ja ajattelee asioita ja oikeuksiaan käyttäen toimii vaikka pienimmän haitan periaatteella?
        Se pelkkä luotsi voi olla se ongelma ja tällöin myös sen luotsin pitäisi pystyä tämä käsittämään ja toimia tämän mukaisesti, jos ei luotsi tuohon pysty, ei se myöskään ole sopiva tehtävään. Asiallisella ja asiattomalla ei ole asiankanssa mitään tekemistä tässä yhteydessä.

        Ettei tulisi vääriinkäsityksiä, niin luotsin ollessa ongelma, ei tarkoita sitä, että se luotsi oikeasti olisi ongelma, vaan se tehtävä on joillekkin käyttäjille silmätikku joka pakottaa vaikka hyökkäyksiin, massapostauksiin tms.

        Hienoa että sivuutit sen ylläpitokohdan kokonaisuudessaan. Kyllä se viesti sinne kuuluu, jos se ylläpito sen sinne nostaa, eri asia sitten siihen tuleva sisältö tämän jälkeen. =)

        Onneksi kaikesta Suomi24:seen liittyvästä asiasta Suomi24:sen ylläpidolla on se päätösvalta asioista...


      • lindqvist kirjoitti:

        Toivottavasti luit kirjoitukseni ajatuksen kanssa, asiat ei aina ole niin yksinkertaisia ja yksiselitteisiä.

        Kyllä, jos poistaa vain omia viestejä peitellessä omia jälkiä, mutta kai huomasit, että se sinun aiheellinen viestisi voi myös aiheuttaa valtavasti häiriköintiä, joten voi olla edullisempaa tällöin poistaa se oma asiallinen viesti, kun tauotta siivota roskaa sen alta.

        Millä tavalla luotsi ei ole sopiva tehtävään, jos hän oikeasti käyttää aikaa ja ajattelee asioita ja oikeuksiaan käyttäen toimii vaikka pienimmän haitan periaatteella?
        Se pelkkä luotsi voi olla se ongelma ja tällöin myös sen luotsin pitäisi pystyä tämä käsittämään ja toimia tämän mukaisesti, jos ei luotsi tuohon pysty, ei se myöskään ole sopiva tehtävään. Asiallisella ja asiattomalla ei ole asiankanssa mitään tekemistä tässä yhteydessä.

        Ettei tulisi vääriinkäsityksiä, niin luotsin ollessa ongelma, ei tarkoita sitä, että se luotsi oikeasti olisi ongelma, vaan se tehtävä on joillekkin käyttäjille silmätikku joka pakottaa vaikka hyökkäyksiin, massapostauksiin tms.

        Hienoa että sivuutit sen ylläpitokohdan kokonaisuudessaan. Kyllä se viesti sinne kuuluu, jos se ylläpito sen sinne nostaa, eri asia sitten siihen tuleva sisältö tämän jälkeen. =)

        Onneksi kaikesta Suomi24:seen liittyvästä asiasta Suomi24:sen ylläpidolla on se päätösvalta asioista...

        Totta, onhan tuonne "nostoihin" kerran päätynyt häirikköaloitus, tyyliin "Abortti paransi elämänlaatuani" Mutta entä sitten? YP on sinne halunnut ja voi sen poistaa... Eli omien valtuuksien ylitys tulisi olla syy oikeuksien poistoon välittömästi


      • kimlaa kirjoitti:

        Totta, onhan tuonne "nostoihin" kerran päätynyt häirikköaloitus, tyyliin "Abortti paransi elämänlaatuani" Mutta entä sitten? YP on sinne halunnut ja voi sen poistaa... Eli omien valtuuksien ylitys tulisi olla syy oikeuksien poistoon välittömästi

        En ole koko viestiketjua lukenut, löytyykö se vielä jostakin? Mieleistä sellaista olisi "mässäillä" silmillään. =)
        Ylläpito on loppöujenlopuksi joukko ihmisiä, 6 - 12 - 18, kuka tietää kuinka monta, joten tuo "Abortti paransi elämänlaatuni" saattaa olla jonkun henkilön mielestä asiallinen aloitus. (ei ylläpidon herkille silmille: vähän ehkä tosin haisee kommentti kalastelulta, eli vähän kyseenalainen otsikko näkyy etusivulla, mutta se on sivuston hallitsijan oikeus tehdä tälläiset päätökset).

        Siinä olen samaa mieltä, että jos omat valtuudet ylittää, niin oikeudet tulisi poistaa. Valtuuksiaan pystyy myös rikkomaan ilman niitä työkaluja, joten tarkkana saisi olla, näissäkin olisi hyvä olla jokin porrastettu käytäntö, eli jos oikeasti voi olla tulkinnanvaraa ja toiminta ei ole tarkoituksenmukaista, voi selvitä varoituksella. Räikeistä rikkomuksista samantien ilman selittelyjä oikeudet pois.


    • Koitetaas uudelleen laittaa viestiä, kun täällä ei ole mahdollisuutta korjata viestiään!
      No niin, olen tutustunut niin Eviliin kuin myös lkooriin sivustoilla ja miellän, että meillä yhtenäisevät ajatukset. Otan vieläkin vastaan kritiikin tulipa se nuorelta tai vanhalta toiminnastani...emmehän ole kukaan täydellisiä? En myöskään ymmärrä et jotkut luotsit saattavat olla jopa 15 tunnin ajan 11 eri huoneessa siviilinicillään (Paschatin turvin) ja luotsinicillään "hyppivät" huoneesta toiseen ja aiheuttavat näin närää esim. Vanhemmat ja viisaammat huoneissa. Mietin miten voivat saada "kuvaa" huoneen todellisesta tilanteesta kuka sanonut/tehnyt mitä, jonka vuoksi annetaan bannia tai mutetetaan ,poistetaan huoneesta!
      Samoin en hyväksy sitä, että joltakin chattäriltä poistetaan VIp ilmoittamatta siitä mitään! On ehkä aihetta poistaa, mutta siitäkin pitäisi ilmoittaa jossakin meille muille. Olen vaan joutunut nyt tilanteeseen, että pyytää VIPiään takas aiheettoman poiston vuoksi. En palauta sitä ainakaan toistaiseksi koska en tiedä kuka on poistanut ja onko ollut aihetta poistaa, mahdollisesti poistaja lopettanut luotsin tehtävät.
      Kannatan lämpimästi tuota Evilin ehdotusta koeajasta, (vahingosta viisastuneena.)

      • Huomenta! Kuulin myös tuosta Vippienpoistosta 2 henkilön osalta. Tiedän myös, ketkä ne on poistanut. Minä se en ole ollut. Luotsi on nykyään vapaa liikkumaan missä huoneessa hyvänsä, kun vakihuoneita ei ole. Itse käyn Vanhimmat sivulla useasti katselemassa ja useasti myös minut haetaan sinne, kun muita luotseja ei ole, tällöin joudun hyppimään sivustoilla ristiin rastiin. Noh, aika useasti Vanhimmat sivulla annetaan punaiselta talteen otettuja tekstejä, jonka perusteella olen panninut häirikön, tai laittanut muteen. Mielestäni tässä on myös chattaajien omaakin syytä, kun eivät ruksi henkilöä jo hänen huoneeseen tullessaan, vaan antavat mahdollisuuden ruveta punaisella häiriköimään. Vanhimmat sivustot tarvitsisi ainakin yhden (uuden)luotsin, koska siellä käy runsaasti väkeä aamusta iltaan. iltaisin jopa 3 sivua auki. Minulle itselleni kyllä riittää nuo sivut joissa nyt pyörin päivittäin. Nuoret aikuiset sivujakin on välillä 3 auki, lähinnä viikonloppuisin.


      • Toivottavasti on ollut aihetta poistaa VIP-oikeudet, ettei ole luotsi ollu "heikoilla hangilla" ja tehnyt kostotoimenpiteenä.

        En tuosta chatista tiedä, kun chat kokemukset osuu johonkin kissfm ja jippii.fi sivustolle (joita en tiedä onko enään edes olemassa) jos on niin sitten on pakko mainostaa sitä IRC:stä (internet relay chat) =)

        Mutta asiaan, omasta mielestäni henkilö joka on VIP-statuksen antanut, pitäisi olla se joka sen ottaa pois, poikkeuksena ylläpito. Eli kukaan luotsi ei saisi mielivaltaisesti poistaa muiden luotsien antamia VIP-tunnuksia. Näistä olisi hyvä keskustella tai ilmoittaa, jos kyseinen henkilö olisi tehnyt jotain sellaista, että VIP-tunnuksen pitäisi ottaa pois.

        Tietty on vaikea ilmoittaa, jos ei tiedä ketä on kyseiset tunnukset antanut, tai jos tietää, niin vaikea taas ilmoitella henkilökohtaisesti, kun profiilit on piilotettu. Tämä ei toisin estä tekemästä sitä aihetta tänne, josta voisi keskustella VIP-henkilöistä ja heidän kyseenalaisesta toiminnastaan. Jos nyt tulee aihetta poistaa jonkun VIP-tunnukset, niin varmasti ne ehtii sitten poistaa, kun se antaja tämän VIP-henkilön löytää keskustelusta tms. Ihan tarkkaa hajua ei ole, miten tuo toimii. =) Varmasti myös VIP-henkilö ymmärtää paremmin statuksen katoamisen, kun siitä keskustellaan sen antaneen osapuolen kesken, eikä sen noin sanotusti kolmannen osapuolen. =)

        Se joka jaksaa olla 15 tuntia vuorokaudessa 11 eri huoneessa, voisi todennäköisesti etsiä oikeita töitä tai sitten jos eläkkeellä, niin keräillä vaihteeksi postimerkkejä. =)


    • Elä liikaa *ahnehdi* lkor, siitä tulloo ressii ja sitten tulloo iso pipi ja paha olo ja alkaa veetättään lopulta koko chatti ja chattikansa. Eihän sitä nyt tarvitse valvoa, kuin vaikka yhtä chat-huonetta kerrallaan, jos sikseen.

      Kyllä ne porukat hakee melkein aina apuun, jos joku hankala chat- pelle alkaa sähläileen liikaa huoneessa ja onhan se ruksi, miksi tosiaan porukka ei käytä ruksia, kun sen kerta on mahdollista, tai laittaa se /torju, niin ei tarvitse ikinä katella ko. henkiön plaa plaa plaata:) Minä akka se aikoinaan ruksin kollegani Sheriffi Aaveratsastajan kolmeksi vuodeksi ja selkeästi kesto-ruksi puhdisti kummasti ilmaa, eikä äijä enää höpissyt sentään ihan omituisia mulle :]

      Viimein kun sen 3 vuoden jälkeen otin torjunnan pois, niin kaikki oli ihan oolrait taas ja yhdessä tehtiin toden teolla yhteistyötä muksujen huoneessa ja siellä riitti työtä ihan liiankin kanssa siihen aikaan. Aaveratsu itse lopetti homman aivan sen takia vain, kun hän olisi halunnut vaihtaa oikeudet toiselle nikilleen, mutta silloinen YP ei siihen suostunut. ... omituista, että ei suostunut...

      Olenhan minäkin vaihtanut 7 kertaa Sefu nickiäni, mutta aina sitten palannut takaisin tähän EC.en

      Että tämmöinen juttu tällä kertaa ... ja tämä tarina oli tosi ;)

      • ... unehtu... Stiinalle terkkuja ja mukavaa kesää, kuten kaikille muillekin täällä !

        ^ ^
        ( 0 0 )

        Mjau


      • EvilCat kirjoitti:

        ... unehtu... Stiinalle terkkuja ja mukavaa kesää, kuten kaikille muillekin täällä !

        ^ ^
        ( 0 0 )

        Mjau

        Kyllä tämä tästä rauhoittuu, kun maanantaina taas alkaa työt. Enhän minä ahnehdi mitään, lapsosena jo syönyt kaikki ruokanikin lautaselta:D Tunnetusti olen uuttera ja säntillinen, mitä milloinkin teen ja yritän hoitaa asiat mahdollisimman hyvin, mitkä olen luvannutkin. Kyllä sun evil pitäis tietää että vaikka on ruksi tai torju, voi silti lähettää henkilölle törkyviestiä toisen chättääjän kautta. Esim: Dooris: EvilCat noituu mut. :D :D


      • lkor kirjoitti:

        Kyllä tämä tästä rauhoittuu, kun maanantaina taas alkaa työt. Enhän minä ahnehdi mitään, lapsosena jo syönyt kaikki ruokanikin lautaselta:D Tunnetusti olen uuttera ja säntillinen, mitä milloinkin teen ja yritän hoitaa asiat mahdollisimman hyvin, mitkä olen luvannutkin. Kyllä sun evil pitäis tietää että vaikka on ruksi tai torju, voi silti lähettää henkilölle törkyviestiä toisen chättääjän kautta. Esim: Dooris: EvilCat noituu mut. :D :D

        Katoppa lkor kallis ... ei pidä välittää niistä toisten kautta laitetuista viesteistä, voipi sanoa, että ei kiinnosta pätkääkään, sille viestin välittäjälle.

        Itse tässä juuri muutama päivä sitten sanoin eräälle toiselle Luotsille, kun epätoivoisesti eräs vanha chat-tuttu täältä on hänenkin kautta yrittänyt saada minuun yhteyden ja minulla, kun ei ole mitään vastattavaa ko. henkilölle, eikä kysyttävää, koska hän ylitti rajansa ... ja tämä ei ole siis mikään Luotsi asia! Vaan henk.koht. asia. Ei se nyt pakko ole sentään Luotsinkaan keskustella sellaisen henkilön kanssa, joka haluaa jauhoo paskoo henkilökohtaisella tasolla.

        Mutta... se on aika kelju juttu, kun ei voi estää myös chatpostiaan !? Miksi ei?!?


    • Myöhäisiltaa kaikille.
      Suonette anteeksi, että olen hiukan sanoisinko poissa tolaltani. Ystäväni poika kuoli tapaturmaisesti tiistai-iltana ja olen tukenut ystävääni surussa.
      Jos tiedät lkor kuka on poistanut, niin voisitko kertoa minulle luottamuksella? Laitan tähän sp. osoni joka ei ole salaisuus minulle saa kirjoittaa ja jopa moittia, vastaan jos nään aiheelliseksi. [email protected]. Profiilini on suljettu koska muutamat chattärit "kyttäävät" milloin olen ollut aktiivinen...huvinsa kullakin!
      Kuten sanoin lkorilla ja Evilillä olleet samanmoiset linjat luotsata noita chat huoneita, mut en tahdo oikein pysyä noiden nuorten "kelkassa". Olenhan itsekkin saanut kutsun toiseen huoneeseen, mutta ensin olen hutkinut/tutkinut tilannetta, ennenkuin olen toimenpiteisiin ryhtynyt. Tosin minun huumoriani ei monikaan ymmärtää, mutta pyydän koittakaa edes!
      Hyvää illanjatkoa kaikille ja kaikkea hyvää muutenkin!
      Toivoo Tiina

    • Osanotto tuon surullisen tapauksen johdosta :(

      Maailma se jaksaa sitten olla ajoittain melko rankka paikka, mutta kyllä se siitä taas.

      Totta, että kyylät, kyttääjät pitäisi pyöritellä kunnolla lehmän pas... eikäkö, kun ulosteissa päästä kantapäähän saakka! ;)


      Kaikkea parasta sulle toivottelee *ilkeekissa*

      • Miksei tervassa ja höyhenissä? :D Stiina-04 Tätä luotsien yhteen kuuluvuutta on toivottu ja sitä pitää vaalia ja kehittää.Hyvin sun huumoriasi ymmärtää. (vitsipäivässä pitää mielen virkeänä). Osaanottoni tapahtuneen johdosta.


    • Uutena luotsina toivoisin ennemminkin työkaluja häiriköiden hillitsemiseen.

      Sellaisia tarvittaisiin, siis nopeisiin tilanteeseen puuttumiselle, prinikat ja pokaalit ja arvomerkit ihan kivoja, mutta häiriköille todellakin vain punainen vaate.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4171
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2357
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1693
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      102
      1475
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1423
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1277
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1255
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      56
      1142
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1016
    Aihe