Omapäisen kissan pesu ja harjaus

twiikeri1

Meille tuli 6kk sitten pitkäkarvainen 7v tyttökissa. Muuten on tosi kiltti ja tottelee, mutta turkin kans on tosi omapäinen. Miten kissan sais antamaan harjata 'räpsimättä' ja pesemään. Turkki takkuuntuu jos ei pääse harjaamaan.

4

1270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika

      Ihme juttu, kun ei harjaus miellytä! Onko teillä millainen harja? ettei pistä tai mitään? Jos kissalla on kuivahko/ärtynyt iho, niin harjaus voi satuttaa sitä. Myös jos harjaat välillä liian lujaa tai vetäiset harjasta liian rajusti, niin sillä on voinut tulla siitä traumat ja sen takia on raivona harjaa pitelevälle ihmiselle. Pesussa kissa saakin olla mielestäni jo omapäinen, sillä se pelkää vettä ja yrittää suojella itseään. Jos et käytä hoitoainetta, niin kannattaa alkaa käyttämään, jos kissoille ei löydy, niin koirille suunnattua löytyy, mikä sopii kissoillekkin oikein hyvin.

      Muuten en kyllä oikein osaa sanoa mitään neuvoa, sillä kaikki kissat eivät edes koko ikänsä aikana totu siihen jos sitä vaikkapa paijaa tietyistä kohtaa, vaan on heti käymässä koskemisesta. Kannattaa palkita kissaa harjauksen yhteydessä ja harjata vain silloin, kun se tuntee itsensä turvalliseksi, esim makoilee omalla pedillään ja on puoliunessa.

    • karvainen kaveri

      Minulla kanssa kissoja jotka eivät siedä harjausta. Jo pentuna yritin totutella ja on ollut pehmeää tiheätä harjaa ja kovaa karstaa ja muovista hierontaharjasta mutta kun ei niin ei. Eivät kyllä ole pitkäkarvaisia muutenkaan. Kaipa se vaan tuntuu omituiselta, yleensä kääntävät pään jotta näkisivät mikä ihmeen ufo siellä selässä liikkuu ja lähtevät parin vedon jälkeen pois. Saattavat "hyökätä" myös harjan kimppuun.

      Päädyin sellaiseen pieneen karstaharjaan jossa on myös pehmeitä harjaksia ja karstaharjojen päässä sellaiset muoviset piikit kuten ihmistenkin harjoissa. Kissat on ilmeisesti vaan todella tuntoherkkiä. Harjailen aina muutamia vetoja vaan kerralla että ylimääräinen karva lähtee ja kasvattelen kissanruohoa jotta ne karvat poistuisi elimistöstä paremmin.

      http://www.mustijamirri.fi/tuote/buster--karsta-muovipiikit-ja-nailonharjas/023719/

      Eikai tuossa voi kuin kehua ja tarjoilla herkkua tai yrittää luoda jokin positiivinen mielleyhtymä kissalle harjaamisesta? En itsekään tiedä miten onnistuisi... peseminen on meillä kanssa pakkopullaa. Leikkaan kynnet yleensä ennen vaikka eivät nuo tahallaan raavi mutta yrittävät pakoon... onneksi kissaa ei tartte juuri pestä.

    • pesukissa

      Omat (jo edesmenneet) kissani tykkäsivät harjauksesta, joten en voi vinkkailla mitään kokemuksesta, mutta olis varmaan auttavin tekijä jos saisit selville miksi kissa ei tykkää harjauksesta. Johtuuko ärtymys ihan oikeasta kivusta/ärsytyksestä jos kovin herkkäihoinen vai eikö muuten vaan miellytä/kissalla huonoja huonoja kokemuksia liian kovasta harjauksesta jne..

      En tiedä auttaako, mutta tässä oma metodi jolla totutin omat kissat pesuun:

      - kylppärin lattialle kissan alle isohko froteepyyhe kaksinkertaseksi taiteltuna
      (jotta kissa ei liukastelis niin pahasti tassuillaan)
      - alan ensin kammata/silittää kissaa kammalla (pieni, tiheä ihmisten kampa)
      - kylppäriin oon laittanu valmiiksi johonki pikku kippoon vettä, alan kastella kampaa siinä ja jatkan kissa kampailua kostealla kammalla
      - joissain vaiheessa heivaan kamman pois ja otan vettä kiposta kämmenellä ja jatkan kissan "vesisilittelyä" (myös jaloille) kunnes kissa on kokonaan märkä

      ekoilla kerroilla ei kannata käyttää pesuainetta, jos kissa on pahasti pesukammoinen niin tässä oli sille varmaan jo tarpeeksi stressiä näin alkuun ja kissan voi kuivata ja päästää pakoon... :)

      Myöhemmillä pesukerroilla kissan kiusaamista voi jatkaa hieromalla kissashampoota kissaan kun se on jo märkä. Käytän pesuaineen huuhteluun pientä käsisuihkua mahdollisimman pienellä teholla.

      Harjaamiseen totuttelua vois kai myös kokeilla pienellä kammalla jolla aluksi vain silität kissaa upottamatta piikkejä kissan karvoihin.

      • aloittajalta

        Kiitos kaikille vinkeistä! Pitää kokeilla pehmeämpää harjaa ja veteen totuttamista. Sen olen kans huomannut, että kissa antaa enemmän harjata, jos se on rento tai unelias, muuten se menee heti leikiksi ja harjan räpsimiseksi. Käy kyllä kateeksi kun kaverin kissa tulee vaikka saunaan ja suihkuun mukaan, kun tykkää pesemisestä niin kovasti. :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe