Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lapsilisiä leikataan, mikä on vaikutus?

Kutosen matikka

Lasteni valpas (joutilas) äiti osasi jo laskea paljonko leikkaus koskee lastemme kohdalla. Hänen mukaansa käräjätuomarin ynnäilemät elinkustannukset edellyttävät, että minä maksan lapsilisien leikkauksen korottamalla elatusmaksujani. Nauroin räkäsesti.

Mutta tilanne on tosiaan hieman outo; lasteni elinkustannuksiin on laskettu sisään lapsilisät. Tulee mieleen kaksi skenaariota:

1) Ex ja muut työttömät/ pienituloiset lähivanhemmat haastavat elatusvelvolliset oikeuteen, jos lastenvalvojan luona ei saada uutta sopimusta aikaan. Tai jos etä ei edes suostu lastenvalvojan luokse vanhat nöyryytykset mielessään.

Exälläni on ainakin aikaa käräjille ja vaikka tarvittaessa hoviin. Valtio maksaa hänen oikeudenkäyntikulunsa. Minä maksan luultavasti omat kuluni, vaikka voittaisin oikeudessa 10-0. Puhutaan tonneista.

2) Ensi vuoden elatusavun indeksikorotus on aivan jumalattoman suuri ja sillä sitten kompensoidaan lapsilisien leikkaus.

7

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kutonen mullakin

      Lastenvalvojan luona elarit lasketaan aina yläkanttiin. Ja jos olet oikeutettu luonapitovähennykseen, niin saat itse selvittää asian. Lastenvalvoja ei sitä kerro sinulle. Tuomari määrää yleensä inhimillisemmät elarit ja voi jopa pitää puoliasi.

      Tuossa on se hauska juttu, että pienituloinen lähi voi haastaa sinut vaikka joka toinen vuosi oikeuteen. Muutaman tonnin asianajajakulut on menoerä, joka on sinulle sellainen pelote, että kannattaa maksaa vähän ylimääräistä ja tyytyä lastenvalvojan laskelmiin.

    • Rulla76

      2) eli indeksikorotus on ensi vuonna normaalia isompi, se on selvä.

    • Runtosmäki

      "Elatusapusopimuksen muuttaminen on perusteltua, jos laskelman lopputuloksena saatava elatusavun määrä poikkeaa aikaisemmin vahvistetusta elatusavun määrästä vähintään 15 %." Käytännössä tuo ehto ei täyty kellään, jos perusteena on tiedossa oleva lapsilisien leikkaus.

      Exälläsi täytyy siis olla muitakin perusteita, jos alkaa vaatia muutosta elatusapuun. Kyllä hätä keinot keksii, mutta en ala jakamaan tällä foorumilla hyviä neuvoja exällesi tai muillekaan.

      • Isä.

        Meinasin myös vastata, ettei muutaman euron muutokset tuloissa tai menoissa ole riittävä peruste maksujen tarkistamiselle.


    • mek

      Ex voi kompensoida sen lapsilisä vahennyksen sillä että menisi töihin ja tekisi itse rahaa niin pääsee paljon helpommalla ja tuoolaiset pienet vähennykset eivät tunnu missään kun on kunnolliset tulot töistä ja se siitä. Isänä lapsilisant loppunut jo parivuotta sitten enkä ole huomannut mitään muutosta kun en niitä ole koskaan tililleni saanut ja se siitä.

    • ihan itte

      jättäis ne kaljat,tupakat.leggingssit ja akkainlehdet ja seiskat sun muut ostamatta niin säästäis sen muutaman kympin...ihan itte

    • tarveharkinta!

      Miksi ihmeessä lapsilisäsäästöjä ei oteta niiltä rikkailta perheiltä, jotka aivan hyvin tulevat toimeen ilman lapsilisiä? Jos se raha menee säästöön tai tuhlataan ylellisyyksiin, sitä ei tarvita. Lapsilisät avuksi vain apua tarvitseville, niin tulee isot säästöt, eikä kukaan kärsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe