Ei ollutkaan herpes??

herpes vai ei

Alempana näytti olevan ketju herpeksestä, mutta se ei taida nyt tähän hätään juuri auttaa.

Tammikuun lopussa sain oireita, jotka kuvittelin hiivasienen aiheuttamiksi. Minulla oli ollut vuoden sisään 6-7 kertaa hiivasieni, joten en ajatellut sen kummempia. Homma kuitenkin paheni: valkovuoto muuttui vuotavammaksi, kellertävämmäksi, runsaammaksi, ulkosynnyttimet paisuivat, olivat punaiset, vessassa käynti oli yhtä h*lvettiä, kirveli ja sattui niin vietävästi. Pääsin gynelle, joka totesi silmämääräisesti ja oireistani hyvin nopeasti kyseessä olevan genitaalialueen herpes. En ymmärtänyt, mistä olin sen saanut, ja gyne sanoikin, että on saattanut olla jo vuosia oireettomana. Tässä vaiheessa en tiennyt, että miehelläni on huuliherpes, joka aktivoituikin sitten reilu viikko omien oireideni alkamisen jälkeen.

Sain lääkityksen, tilanne palasi vajaassa parissa viikossa ennalleen. Ahdistustani helpottamaan lääkäri suostui laittamaan minut vasta-ainetestiin, joka otettiin noin 4 viikkoa oireiden alkamisesta. Tämä vasta-ainetesti tuli takaisin "osittain positiivisena", epäilivät, että tartunta on niin tuore, ettei vasta-aineita ole ehtinyt vielä kunnolla muodostua. Olin huojentunut, koska se tarkoittaisi sitä, että sain mieheni huuliherpeksen. Jotain hyvää tässäkin murheessa. Noin 7-8 viikkoa oireiden alkamisesta otettiin uusi vasta-ainetesti. Nyt sain siitä tulokset.

Negatiivinen??? Molemmat näytteet lähetettiin vielä pidemmälle toista mielipidettä varten, mutta tulos oli negatiivinen. Lausunnon mukaan kyseessä ei ollut herpesinfektio. Nyt olen ymmälläni. Gynellä oli vuosikymmenten kokemus, ja oma lääkärini totesi, että jos tämä gyne on sen todennut, niin se varmasti on näin. Kaikki oireet sopivat kuvaan täysin. Miehellä on huuliherpes. Ensimmäinen testi oli osittain positiivinen.

En ymmärrä. Voiko olla, että kyse oli herpeksestä, mutta jostain syystä se ei jäänyt kroppaani vaan poistui? Luin jo, että vasta-ainetesti on hyvin luotettava, mutta voiko olla, että aikaa ei silti ollut kulunut riittävästi? Mikä tulos valehtelee, osittain positiivinen vai negatiivinen? Valehteleeko kumpikaan? Ja jos se ei ollut herpes, niin mikä se sitten oli? HIV, klamydia, muistaakseni myös tippuri on otettu, kaikki negatiivisia. Oireiden alkamisen jälkeen olen kuukautiskierron puolessa välissä tuntenut pakottavaa tunnetta toisella puolella ulkosynnyttimiä, on hieman turvonnut ja kosketusarka. Kuin olisi iso, vähän kivulias mustelma. Sen jälkeen toiselle puolelle on ilmestynyt näppy, joka kuitenkin muistuttaa enemmän tulehtunutta rauhasta. Puhkaisen sen, se vuotaa verta, ja se paranee kahdessa päivässä. Eikä muuta.

Olen varmasti menossa keskustelemaan uudelleen asiasta. Mutta tänään saadun negatiivisen tuloksen jäljiltä olen niin hämilläni, että pakko vähän päästä purkamaan. Onko ketään, jolle on käynyt samalla tavoin?

6

3062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveyssisar emiritu

      Äkkiä spt-polille ja tutkimuksiin! Ettei vain olisi syfilis, sitä on likkeellä. Siis kuppaa. Ja älä luota kumppanisi (kumppaniesi) viattomuuteen.

    • herpes vai ei

      Ajattelin tulla päivittämään lääkärin sanomiset, mikäli joku samasta murheesta kärsivä eksyy tänne. Lääkärin mukaan esnimmäisessä vasta-ainetutkimuksessa havaittiin mahdollinen tuore pinnallinen herpestartunta. Tätä ensimmäistä ja jälkimmäistä kontrollitestiä yhdessä tutkittuna ei kuitenkaan todettu kyseessä olleen herpesinfektio.

      Lääkärin mukaan pinnalliset herpestartunnat ovat sitä luokkaa, että ne eivät välttämättä näy vasta-ainetesteissä. Se ei silti tarkoita, etteikö se voisi uusia, vaan kun herpes on kerran ollut, se voi tulla myös uudelleen ilman uutta tartuntaa. Eli tässä sitten katsotaan mitä tapahtuu.

      Kyselin myös kupasta ja lääkärin mukaan kuppa se ei ole voinut olla, se olisi huomattu siinä vaiheessa kun heillä kävin. Vaihtoehtoja ei siis sp-tautien osalta enää jää. Eli herpes tai todella ärhäkkä hiivasieni, siinä oli lääkärin vaihtoehdot. Enpä tiedä, mihin tutkimuksiin tästä enää sitten hipsisi eikä lääkärikään nähnyt tarvetta jatkotutkimuksille.

      • gfdgsdggs

        Itselläni tartunta on voinut olla parikymmentä vuotta, en tiedä, milloin olen herpeksen saanut. Oireilee tosin vähän, vain parilla rakkulalla peräaukon takana (eli paikassa, jota en edes näe). Silloin pari vuotta sitten tajusin rakkulat peilin avulla, niistä otettiin sukupuolitautien polilla näyte suoraan neulalla ja oli genitaaliherpestä, eli tyyppiä 2. En ole edes ajatellut, ettei välttämättä verikokeessa näkyisi.


    • Ole rehellinen itsel

      Panetko paljon eri miesten kanssa? Jos, siinä voi olla syy.

      • dfdgfdsgdg

        Nimim. "Ole rehellinen itsel" on kovin yksinkertainen. Tartunnan saamiseen riittää yksi kontakti. Toki todennäköisyyksiä lisää, jos partnereita on enemmän. Herpeksessä on sekin puoli, että tyypit 1 ja 2 tarttuvat ristiin rastiin. Eli vaikka kummallakaan ei olisi ollut muita sukupuolikumppaneita, voi toinen osapuoli saada jopa genitaaliherpestartunnan (tyyppi 2) toisen huulesta. Tässä tapauksessa ei tarvita suuren suurta hurjastelua. Voitte katsoa netistä kuvia herpeksestä sormessa jne. Isoa vahinkoa ei tarvita, että tartunnan saa. Suurimmalla osalla ihmisistä on herpestartunta, tosin suurimmalla osalla se oireilee huulessa. Ja se voi ihan hyvin olla genitaaliherpes silti.


    • ElämäPilalla

      Nämä kotitesti paketit eivät ole luotettavia. Kävin labrassa ja tein kotitestin samana päivänä. Kotitesti antoi negatiivisen ja innostuin, pari päivää myöhemin labratulokset sanoivat että olen positiivinen.

      Lopputulos on että nämä kotitesti paketit EIVÄT ole luotettavia vaikka kuka jotain muuta väittäis.

      Käykää lääkärissä ja labrassa.

      Terveisin: sukupuoli herpeksestä juuri tiedon saanut..

      Muistakaa käyttää kumia ja vaatikaa että toinenkin näyttää ettei ole sukupuolitauteja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe