Rottia mulle?

I <3 rats

Kaverini rotat poikii kesällä. Saisin niistä niin monta kuin haluan. Ottaisin 4 rottaa, 2 tyttöä 2 poikaa. 1. Voiko tyttöjä ja poikia pitää huoneessa yhtäaikaa vapaana? Voivatko ne ylipäätään olla samassa huoneessa? 2. Äitini ei pidä rotista. Miten voisin näyttää äidilleni että ne ovat hyvin ihania lemmikkejä? 3. Meillä on pieni koira, rotat eivät olisi koiran kanssa tekemisissä.

7

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Suosittelen aloittamaan yhdellä sukupuolella, etenkin jos sulla ei ole aiempaa jyrsijäkokemusta. Eri sukupuolet voi olla samassa huoneessa, mutta vapaana niitä ei voi pitää yhdessä yhtään. Aina on Se riski, että ne unohtuukin vapaaksi samaan aikaan tai joku karkaa häkistä. Sisarusten kanssa vahinkopoikaset on oikeasti paha juttu. Lisäksi uroksilla on hieman suurempi riski alkaa kinastella keskenään jos samassa tilassa on naaraita, ja ne saattaa myös haista ja merkkailla enemmän. Tietty rotat on aina myös onnellisempia mitä enemmän ne saa olla vapaana, ja useampi lauma väkisin puolittaa sen ajan :)

      Musta paras keino on viedä äiti katsomaan rottia ja toteamaan miten kivoja ne on. Mun äiti pelkäsi kuollakseen rotua, mutta lupasin hoitaa ne itse, ja parissa kuussa Se totesi että ei niitä voi inhota kun ne on niin mukavia.

    • I <3 rats

      Joo, sovittiin äidin kaa että mennää kattoo niitä mun kaverin jo "olemassa olevia" rottia;) Me tuon perusteella ehkä otetaan 3 tyttöä:) Ne sais juosta mun huoneessa turvassa vapaana. Pureeko ne johttoja yms?

    • surhym

      Kannattaa tosiaan aloittaa yhdellä sukupuolella. Kaverit on kuitenkin melkoisen lisääntymiskyvyn omaavia..;-) Itsellä on vain ollut omina poikia, mutta kun on ollut tyttöjä kylässä poikasien teon yhteydessä(vaikka on ollut eri huoneessa),niin kyllä käytös on kaikilla pojilla muuttunut. Aletaan uhoamaan enemmän ja merkkailulla ei ole mitään rajaa. Tietenkin kasvattajilla on eri asia kun ovat koko ajan toistensa hajuissa joten tottuvat. En kuitenkaan suosittele edes ajattelemaan eri sukupuolten ottamista samaan aikaan.

      • surhym

        Olit nopeempi kuin minä vastauksessa:D hyvä että äitisi haluaa mennä katsomaan kaverisi rottia..eiköhän Se siitä onnistu:). Kyllä kaverit maistaa kaikkea mikä osuu eteen..


    • geh

      No ei ne sisarusparitukset mikään paha juttu ole, jos rotilla on taustat kunnossa. Just myin parikin sisarusparituksen tulosta eri ihmisille jalostukseen, ihan ulkomaita myöten. Toisaalta tässä tapauksessa olen omistanut/kasvattanut suurimman osan sukutaulurotista monen sukupolven ajalta ja tiedän mitä siellä taustoilla on.

      Suosittelen kuitenkin myös ottamaan vain yhtä sukupuolta aluksi. Ei ole heti alkuun sitten kahta häkkiä siivottavana ja kahta laumaa joiden kanssa seurustella erikseen ja joita pitää juoksuttaa erikseen. Urokset ja naaraat eivät saa olla mielellään sekuntiakaan samassa tilassa vapaana. Astuminen on todella nopea juttu. Ja vaikka rottanaaraalla ei olisi juuri silloin kiimaa, voi se kehittää kiiman uroksen läsnäollessa. Eli häkkien pitäisi olla pakovarmoja (todella harvat kaupan häkit ovat!) ja mielellään uroksilla ei saisi olla pääsyä naaraitten häkin päälle. Monet naaraat vahtivat häkkiään sen verran, että jätkiltä lähtee varpaat jos kävelevät tyttöhäkin päällä.

    • Rotat syö johtoja, ja kaiken muun irtotavaran :D Etenkin kaikki pienet muoviset esineet (pikkulelut, kuminauhat, pyyhekumit...) saa pahasti köniinsä. Kivaa on tuhota myös sukkia ja lyijykyniä, ja toisinaan hampaasta saa myös jalkalistat. Mut niin, periaatteessa kaikki johon ei tarhdo hampaanjälkiä kannattaa piilottaa kaappiin tai nostaa niiden ulottumattomiin. Rotat myös hyppää aika korkealle, kiipeää pöydänjalkaa, ja meillä jopa hyperaktiivisimmillaan patterin pystysuoria vesiputkia :D

      Mun omat rotat on aina vapaana paitsi öisin, kaikki tavarat on joko kaapissa tai tosi ylhäällä, lattialla vaan rottien omia leluja. Laitan läppärin, laturin tms piuhan seinään vain jos käytän niitä. Mun mielestä kunnolla rottaturvallinen huone on siitä loistava, ettei tarvitse niiden jaloitellessa juuri keskittyä vahtimaan, eikä stressata jos ei ehdi joskus niiden kanssa niin paljon olemaan, kun ne saa olla vapaana kumminkin. Tietysti ihan yhtä radikaalisti ei tarvitse suojata huonetta jos rotat ulkoilee vain valvottuna, mutta johdot kannattaa silti mielellään nostaa pois koska ne on rotista niin jänniä ja kuitenkin vaarallisia.

      "No ei ne sisarusparitukset mikään paha juttu ole, jos rotilla on taustat kunnossa..."
      -Joo toki ei ne sinänsä vaarallisia ole (ja toisinaan hyödyllisiäkin!), mutta liian tiukka sisäsiitos aiheuttaa myös sinänsä elinkyvyn alenemista, vaikkei sen seurauksena puhkeaisikaan resessiivisinä kulkeneita tauteja. Ja sinänsä hyvällä jalostusrotallakin voi kulkea suvussa jotain, mikä paljastuu vasta sisaruksen kanssa. Eli pitää tietää mitä tekee ja toimia harkiten :)

    • I <3 rats

      Kiitti kaikille, jotka vastas;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3193
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3026
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2295
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1992
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1805
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1592
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      102
      1302
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe