Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tekeekö vaimosi kotitöitä??

modern dad?

Moikka,

Eli tekeekö vaimonne kotitöitä? Meillä ei vaimo aja autolla yhteisiä matkoja juuri ollenkaan, itse saan hoitaa kaikki autoon liityvän: katsastukset, huollot, pesut renkaanvaihdot etc, kodin pieniä/isoja remonttihommia ei tee ollenkaan (sis. lampun vaihdot, patterit kaukosäätimiin etc.), isompien tavaroiden hakemisen ja kokoamisen sekä juoksevat asiat saan aina hoitaa yksin, perheen sijoitukset ja talousasiat (laskut, pankkiasiat etc.) kuuluvat puhtaasti minulle. Sijoitukset vievät aikaa, koska omistamme mm. asuntoja, joita pitää aika ajoin rempata, vuokrata etc. Postit ja roskat saan yksin viedä. Kaupassa käynti pääosin myös minun työni. Nämä nyt tulivat ensin mieleen...

Siis nämä ovat töitä, jotka ovat puhtaasti minun vastullaani. Sitten tietysti teemme puoliksi: ruoanlaitto perheelle, siivoaminen, pyykinpesu, lasten hakemiset/viemiset, mm. itse hoidin lapsia 6 kk kauemmin yksin kotona kuin vaimo, eli sekin "vähintään" puoliksi etc.

Ettäs tälleen... Mun mielestä myös nuo ensin luetellut on kotitöitä, vaikka eivät konkreettisesti kotona tapahdu, mutta vievät pirusti aikaa ja keskittymistä.

Eli onko tänä päivänä MIEHEN työt ja sitten ne YHTEISET työt... Eikö naiset voi hypätä ollenkaan epämukavuusalueelle?

43

1758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiptiptippiä

      Eiköhän miehet voi ainakin itseään syyttää tuosta laskuasiasta. Moni nainen pelkää suhteessa hoitaa laskuasioita kun nainen leimataan samantien. Ja leimaamisella tarkoitan sitä että muut saa käsityksen että nainen käyttää kaikki rahat yms. Ja monesti ne miehet haluaa pitää "langat" käsissään.

    • karsittavaa?

      Palaverin paikka. Kirjatkaapa ihan paperille mitä kukin tekee ja kuinka kauan mikin homma vie aikaa.. Ja onko näistä asioista sovittu yhdessä? Olisiko organisoinnissa parantamisen varaa? Voisiko jodtakin karsia/ luopua? Ja sinun kannattaa miehenä huomioida, että jos teillä on pieniä lapsia, niin jonkun on niitäkin jatkuvasti vahdittava. Vaikka ei konkreettista jatkuvaa hoitoa esim. 4v (meillä juuri 4v täyttänyt lapsi) tarvikaan niin vahtimista silti. Ei viihdy hirvittävän pitkään yksin/ ei voi ulkoila vielä yksin jne.

      • varaa on

        Jos olette niin varakkaitata, että omistatte asuntoja, niin kannattanee palkata viikkosiivooja, joka siivoaa, lajittelee ja pesee pyykit ja ostaa kauppalistan mukaan ruoat.
        Loppu eli ruoan laitto onkin mukavaa yhdessäoloa ja rentouttavaakin. Eihän kaikkea tarvitse tehdä itse. Useimpien on pakkio.


    • Patterit kaukkariin.

      Vaimoni tekeekotitöitä, hoitaa mm. kaiken pyykkihuollon. Hän hoitaa myös laskut ja pankkiasiansa. Autoon liittyvät jutut hoidan minä.

      Lampunvaihtoja vaimoni toki tekee ja vaihtaa patterit kaukosäätimeen, mutta tuota nyt ei voi parhaalla tahdollakaan luetella "työksi". :D

      Tunnen sanonnan: "Laiska töitään lukee=luettelee" ja avaaja vaikuttaa juuri tälläiseltä tyypiltä - errrrrittäin laiskalta. Et ole mielestäni vielä lähelläkään nykyaikaista iskää.

      • Vässykkä oot

        Samaa mieltä. "Sijoitukset vievät aikaa, koska omistamme mm. asuntoja, joita pitää aika ajoin rempata, vuokrata etc". Pornosivuja se kuitenkin selaa :D


    • Modern dad?

      Pankkiasioita (siis yhteisiä taloustilejä) vaimo yritti hoitaa, mutta piti vaihtaa muutaman kuukauden päästä takas, kun alkoi tulemaan sen verran lappusia tiliylityksistä ja laskuista maksukehotuksia. Muuten hoitaa siis oman käyttötilinsä. Veroilmoitukset, verot etc. hoidan itse, vaikka olen niitäkin yrittänyt opettaa.

      Pattereiden/lampun vaihto ei ole kotityö luonnollisesti, mutta pieni epäkohta, jonka luulisi aikuisen hoitavan, kun sellaisen näkee. Lisäksi, jos on monta kertaa näytetty, mistä uudet patterit etc. löytää.

      Laiskuudesta vaikea sanoa. Hoidan siis kaikkia kotitöitä normaalisti näiden omien lisäksi. Mielestäni se, että pesettää vain vaimolla omat jarruraitaiset kalsarinsa on errrrrityistä laiskuutta ja osoittaa luolamiehen ajattelua kotiaskareista.. Lapsia vahdimme molemmat, jotta kumpikin pääsee viikottain harrastamaan ja tekemään omia juttujaan. Yritän olla moderni mies, hoitamalla kotitöitä ja lapsia. Ja olin siis koti-isänä 1,5 v. Eikös tämä tilastojen valossa ole vielä harvinaisempaa Suomessa?

      Pointti on siis vain se, etteikö moderni nainen voisi opetella osaa miesten töistä, kun naiset monesti valittavat etteivät miehet "kotitöihin" osallistu? Tällöin kaikki työt jakaantuisivat tasa-arvoisesti. Ja meillä käy muuten kotisiivooja viikottain helpottamassa vielä arkea....

      • Patterit kaukkariin

        Avaus vaikuttaa enemmän naisen kuin miehen kirjoittamalta...sanavalinnat.
        Voisit muuten opetella pyyhkimään...

        Meillä vaimo ei anna minun pestä pyykkiä, koska en "tajua pesulämpötiloista ja materiaaleista" ja kyllä se tosiaan käy häneltä sujuvammin, kuin että minä alkaisin niitä pesulappuja lukemaan.


    • Modern dad?

      En kiellä etteikö naiset pyykinpesun yleensä paremmin osaisi. Itsekin poikamiehenä elellessä käytin vain yhtä ja samaa pesuainetta joka paikkaan. Ei ollut pienintäkään hajua siitä, että pesuaineita on mm. mustille, valkoisille ja kirjaville pyykeille erikseen. No nyt tiedän, että on ja olen opetellut niitä käyttämään. Eli eikö siis ole jokaisen ihmisen velvollisuus oppia uusia asioita elämässään ja arjen askareissa elämää (ja toisten elämää) helpottamaan?

      Helpompaahan se tietysti saattaisi olla, jos olisi selkeästi jaettu miesten ja naisten kotityöt. Tämä ei kuitenkaan nykypäivänä taida olla se trendi, mihin arki on menossa. Ja edelleen, ettei takerruta yksittäisiin asioihin: pointti siis se, että eikö kaikki "kotityöt" pitäisi jakaa tasa-arvoisesti, kun naiset tuppaavat valittamaan etteivät miehet osallistu kotitöihin, siis niihin kodin sisällä tapahtuviin...

      • Patterit kaukkariin

        On aika idioottimaista, jos tasa-arvovaatimukset vedetään niin tiukille, ettei ihmisen luontaiset kyvyt saa näkyä työnjaossa.

        Siivoushan on kotitöistä raskain ja teillä sitä ei siis tee kumpikaan. Tässä tapauksessa voi siis sanoa, että vakka on kantensa valinnut. Siivous kuluttaa kaloreita yhtä paljon kuin mikä tahansa keskiraskas liikuntasuoritus. Jättäkää viikottainen kuntosali tai zumba väliin ja siivotkaa yhdessä. Säästyy rahaa. Suosittelen!


    • Minä vaimona.

      ainakin teen kotitöitä, mutta tekniset hommat jää miehelle ja autohommat. En pidä autolla ajamisesta ja pelkään sitä, siksi mies saa/joutuu ajamaan.

    • Nou Broblem

      Meillä suurinosa laskuista menee suoraveloituksella tms., ne jotka ei mene maksaa se joka ehtii. Pankissa ei olla käyty kolmeen vuoteen. Lapsen hakemiset hoitaa vaimo 99%:sti johtuen erilaisista työajoista. Vaimo pääsee töistä 3-4 h aiemmin. Kattolamppuja vaimo ei vaihda, kun ei ylety keittiötikkailla. Muut lamput vaihtaa, jos huomaa lampun hajonneen. Patterit toki osaa vaihtaa (siihen ei kai tarvitse olla Einstein). Meillä vaimo ei aja pitkiä matkoja, kun ei ole hyvä kuski, mutta hoitaa matkalla lapsen tarpeet (syömiset, vaipan vaihdot jne.) ja viihdyttää häntä takapenkillä. Työsuhde autoon ei tarvitse itse hoitaa huoltoja, katsastuksia, renkaan vaihtoja eikä pesuja. Mutta jos joskus on oma auto ollut, niin vaimo ainakin pesee mielellään auton. Renkaita ei vaihda kumpikaan itse. Mutta vaihdattaa kumpi ehtii.

      Vaimo hoitaa pyykkihuollon 99,99%:sti. Rempoissa hoitaa maalaukset, muuta juuri ei. Mutta osa kyllä teetetään ammattilaisella.

    • hgffhjkkugvb

      Meillä minä ajan yhteiset matkat, koska haluan ajaa. Vaimo hoitaa sillä aikaa tarvittaessa lapset, mikä mahdollistaa minun turvallisen ajamisen. Itse hoidan myös suurimman osan autoon liittyvistä jutuista, koska haluan, vaimo hoitaa lapset sillä aikaa, että pääsen rauhassa katsastamaan, huoltoon, pesuun, renkaanvaihtoon tms. Niin ja on hän joskus itsekin niitä hoitanut, kun se on ollut kätevämpää niin päin. Lamput ja patteri vaihtaa se, joka ensimmäisenä kaipaa uusia lamppuja tai pattereita. En ole ikinä ajatellut sitä kotityöksi. Ei meillä ainakaan ihan rasittavuuteen asti lamppuja tarvitse vaihdella. Isompien tavaroiden hakemiset ja kokoamiset hoidamme yleensä yhdessä. Tai vaihtoehtoisesti toinen hoitaa (usein minä) ja toinen hoitaa sillä aikaa lapset, että ne kokoamiset saa tehdä rauhassa. Laskut, kaikki raha-asiat, sijoitukset ja vastaavat hoitaa vaimo, minä en tiedä meidän perheen raha-asioista yhtään mitään, mutta tilillä on ilmeisesti ollut rahaa aina, kun saan kaupassa maksettua kortilla hienosti.

      Remonttia teemme usein yhdessä tai sitten toinen tekee ja toinen hoitaa lapset. Usein minä teen, koska haluan. Vaimo sillä aikaa saattaa esimerkiksi siivota tai pestä pyykkiä. Kaupassa käymme molemmat. Postin hakee se, kuka sattuu muistamaan asian postilaatikon kohdalla ja roskat vie se, joka sattuu olemaan menossa ulos silloin kun roskia pitää viedä. Tai joka toteaa roskapussin liian täydeksi.

      Ruuan minä laitan lähes kokonaan. Pidän siitä touhusta, vaimoa ei kiinnosta yhtään. Hän sitten lämmittää tarvittaessa tekemääni ruokaa lapsille mikrossa. Pyykit pesee suurimmaksi osaksi vaimo. Vessan hän pesee aina. Siivoaminen jää suureksi osaksi vaimon vastuulle, joskin teemme sitä molemmat. Lapset hakee se, joka ensin töistä pääsee ja vie se, joka viimeisenä lähtee. Käytännössä joka päivä toinen hakee ja toinen vie. Me olemme myös aika hyvin puolittaneet lasten kotihoidot.

      Kun vaimon kanssa tästä keskustelimme, niin hän sanoi esimerkiksi vaihtavansa akvaarioon vesiä säännöllisesti, pesevänsä ikkunat pari kertaa vuodessa, pesevänsä lattiat kerran viikossa, tamppaavansa mattoja aika ajoin, huolehtii lasten vaatekaapeista liian pienet pois ja ostaa uusia tarvittaessa, parsii ja korjaa vaatteita, ompelee verhoja, pesee niitä välillä... Enpä ole huomannut. Tai siis onhan ne tehty, mutta en ole edes ajatellut, että vaimo tekee noita töitä yksin aina. Mitäköhän sinun vaimosi tekee sellaista, mitä sinä et tee koskaan?

      Ai niin, minun vaimoni muuten pilkkoi juuri viikonloppuna kasan puita klapeiksi pihalla. Samalla vahti ulkona leikkiviä lapsiamme. Itse olin kaverini kanssa melomassa sillä aikaa.

    • Kotiorja

      Meilläpä on aivan toisin. Minä vaimona ajan autoamme, koska mieheni on huono kuski. Minä hoidan myös autoon liittyvät muut asiat; pesettämisen, vakuutukset, imuroinnin, katsastukset, huoltojen varaukset yms. Renkaat vaihtaa miehen isä, jonka jälkeen minä pesen vanteet... Renkaita ostettaessa minä otan selvää vaihtoehdoista ja päätän mitkä hankitaan.

      Hoidan myös lapset lähes täysin; vien heidät päiväkotiin ja haen sieltä, kommunikaatio päiväkodin ja kodin välillä hoituu vain minun kauttani. Kotona teen ruuan lähes poikkeuksetta itse, koska mieheni on surkea kokki.

      Hoidan myös patterien/lamppujen vaihdon, talouden laskut, aikataulutuksen, siivouksen, pyykinpesun, pihan hoidon ja siivouksen, kaupassakäynnit, huollon tilaamisen mikäli jokin asunnossamme vaatii sitä, kilpailutan sähköt ja vakuutukset, valitsen ja vertailen huonekaluja ja kodinkoneita niitä ostaessamme ja lopulta teen myös ostopäätöksen miehen hykerrellessä tyytyväisenä minun tehdessä kaiken työn...

      Mitä tässä vielä jää miehen tehtäväksi?

    • Väsy Vaimo

      Mieheni puolesta vastaan että teen, teen ensin ja lopuksi mainitsemanne asiat.Avaan jopa mieheni postit.
      Synnytin myös lapsemme.

    • sadvcfd

      Mut ohan se totta, et miehiltä vaaditaan aina ja ruikutetaan kotitöiden tekemistä ainaskin tuolla äitien palstalla. Aina vaan vedotaan niihin perinteisiin naisten töihin, ei kukaan huomioi niitäö töitä joita vaan miehet tekee. Naiset laittas miehetki synnyttään jos vaan voisivat. Se nyt vaan on nii, et luonto on päättäny toisin. Ei oo helppoo olla mies ja isä nykyään ku kaikista äitien jutuista pitäis kantaa vähintään puolikas vastuu.

    • in my dream

      Olen nainen. Meidän perheessä, mies hoitaa ruuanlaiton, autolla ajamisen kun olemme yhdessä liikenteessä, imuroinnin. Minä hoidan auton huoltamiseen liittyvät toimenpiteet. (olen ajoneuvoasentaja). Meillä patterit/lamput vaihtaa se joka nyt sattuu ehtimään. Minä laitan tiskit pyykit niihin kun saa lapsenkin helposti mukaan ns. auttamaan. Minä vien lapsen päiväkotiin ja pääsääntöisesti haenkin. Mies käy kaupassa. Minä maksan laskut. Perussiivoukset teemme yhdessä. Meillä asiat hoidetaan kuitenkin lähes puoliksi. Joskus tarvitsee joustaan molempien. Vaikka olenkin nainen niin nykypäivänä naiset vaativat tasa-arvoa. Mutta naiset kuitenkin monesti haluavat miehen olevan se perheen pää..

    • On se työlästä

      Vähän huvitti tuo pattereiden vaihto kaukosäätimiin. Niissähän kestää patterit aika kauan, aika harvoin tarvitsee vaihtaa. En muista koska olen itse viimeksi vaihtanut. Lasten leluihin sen sijaan saa olla alvariinsa pattereita vaihtamassa. Tosin sekin on kausittaista, joskus lapsilla innostus laantuu ja joskus taas herää noihin leluihin. Ne vaihtaa kumpi vanhemmista sattuu olemaan paikalla, kun patterit loppuu. Ja leluissa sentään patterin vaihtoon tarvitsee jopa ruuvimeisseliä. Mutta senkin käyttö vaimolta onnistuu, kun vaan ovat paikassa mistä löytyy. Ei mene vielä "epämukavuusalueelle".

      Renkaan vaihtoakin täytyy tehdä jopa 2 krt/vuosi? Ehkä kun oikein pinnistät voisit keksiä jonkun homman mitä vain vaimo vain tekee? Ompeleeko paidoista irronneet napit tms.?

      Ja kuka hoitaa lapset kun vaihdat teet noita mainitsemiasi juttuja, renkaiden vaihtoa, auton pesua, remonttihommia?

    • vaimo leipoo

      Olet valinnut laiskan tai uusavuttoman puolison.Kouluta ja kannusta.

    • Piiiisss

      Tehdään miehen kanssa tavallaan kaikki puoliksi, paitsi että en sotkeennu "miesten töihin". Sisältää auton ja kaikki korjaushommelit. Minulla ei ole korttia ja muutoinkaan en osaa porata tai laitella mitään lamppuja kattoihin jne. Eikä voisi vähempää kiinnostaa edes opetella. Mä taas mielelläni tosin siivoon enemmän ja pyykkään, joten eiköhän se vähän tasota. Mieheni tykkää kun en sotkeennu mihinkään äijä juttuihin, joten tää sopii meille.. Raha-asiat toimii kun kummatkin hoitaa omansa ja laskut maksetaan, yhteiset, tietty puoliksi.

    • KALLE KELLO

      Hyvä veto.. Nyt sanoisin, että pistä lapsi asialle ja tee itse sitten uudestaan. Taitaisi olla parempi, että nämäkin hommat olisi perinteisesti miesten hommat ja naisten hommat. Varmaa jäisi tulematta monta perheriitaa ja jopa eroa.

    • adsf

      joudun tekemään kaikkia,kun ukolla on vähän hidas älli ,pitää aina olla käskemässä ja se on vittumaista hommaa.

    • Ulkoruokintaan

      Meillä ex- mies loppuaikoina vaihtoi vaan niitä lamppuja ja pattereita ja minä tein kaikki. Osaksi siitä syystä hän on nyt EX.

    • kello kallonen

      Onhan niitä uusavuttomia naisia, jotka eivät ole kuin kynsiään viilata ja meikkejä naamalle levitellä, itseään tatuoida yök ja lävitykset yök yök.
      Kyllä naisia on moneen lähtööön,mutta piut ja paut i.
      Aika menee jonnin joutavaa hypistelyyn.
      Mutta miksi siis sellaisten kanssa aiot jatkaa elämääsi pilata ?

    • ahkera(hko)

      Eiköhän pitäisi yleisesti ottaen ajatella niin, että kumpikin tekee parhaansa perheen eteen. Ei pidä liikaa miettiä sitä, että kumpi tekee enemmän, vaan sitä, että kun kumpikin vilpittömästi tekee parhaansa, niin perheen kaikilla jäsenillä on hyvä olla. Toisaalta yksi hyvän parisuhteen kriteereistä on se, että voidaan keskustella kaikesta mahdollisesta. Ehkä olisi nyt aika ns. nostaa kissa pöydälle ja päivittää tehtävien jakoa?

      Kun olin naimisissa, niin jaoin miehen kanssa aika lailla puoliksi tehtävät. Toinen haki lapset tarhasta sillä aikaa kun toinen kävi kaupassa, toinen teki ruoat sillä aikaa kun toinen teki lasten kanssa lumityöt pihalla, toinen kuskasi lapset harrastukseen sillä aikaa kun toinen tyhjensi ruokapöydän jne.

      Meillä oli käytössä myös siivouspäiväsysteemi eli yritettiin jakaa tehtävät sen perusteella, että kumpi piti mistäkin työstä enemmän. Mies vei matot ja petivaatteet ulos tuulettumaan sillä aikaa, kun minä imuroin ja kun mies petasi sänkyjä, niin minä pesin wc-pöntöt, minä tein iltapalan ja hoidin tiskit, jona aikana mies pisti lapset nukkumaan jne. Autoasiat mies hoiti, koska hän oli autosta enempi kiinnostunut. Minä taas hoidin lasten vaatteiden ostamiset, laskuasiat, lasten neuvola- ja hammaslääkärivaraamiset, kaikki lahjat (myös anopille ja apelle) ym, koska se sujui minulta näppärämmin. Mies hoiti poraamiset ja remontit, koska hän osasi ne paljon paremmin kuin minä, joten minä keskityin remontin aikana muonitukseen, siivoamiseen ja suunnitteluun. Valitettavasti suhde päättyi eroon, mutta tätä arjen sujuvuutta kaipaan edelleenkin, koska se sujui meillä niin hyvin.

      Tällä hetkellä sinkkuäitinä teen kaikki mahdolliset itse eli myös ne ns. miehen työt, joita ei onneksi niin kauheasti kerrostalossa ole. Aina voi siis omaa parisuhdetta miettiä myös sitä ajatusta vasten, että olisiko sitten sinkkuna sen kivempaa. Vaihto toiseen ei myöskään takaa sitä, että olisi sen onnellisempi, sillä vaikka uusi puoliso olisi jossain asiassa parempi, niin saattaakin tulla joku uusi ongelma hänen kanssaan, josta ei taas vanhan kanssa ollut ikinä riitaa.

      Ottakaa lapset mukaan siivoamaan ihan pienestä pitäen. Sillä tavalla varmistat sen, että et joudu tulevaisuudessa siivoamaan vaimon_sekä_lasten jälkiä. Jos on pieniä lapsia, niin aika on raskasta. Silloin voi ehkä asennoitua siihen, että siivoustasoa vähän väljennetään, jotta jaksaa paremmin. Aina on vaihtoehtona myös siivousfirman käyttäminen.

    • 15+6

      Kyllä taitaa mennä aikalailla yksi yhteen. Lapsen hoitaminen, kaupassa käynti, kotityöt, laskut ja eläinten hoito menee kaikki aika pitkälle puoliksi.

      Emme mitää kirjaa asiasta pidä, eikä "tein tämän eilen joten tee sinä tänään" ole mikään argumentti, eli fiilis pohjalla.

      Yleisesti tosin puoliso hoitaa pyykit ja ruoan laiton (Klisee, mutta niin se vain menee ja meillä ei kuulemma haluta syödä makaroonia joka päivä) vaikka niissä avustan paljon.

      Mikä tulee kysymykseesi. Moderni mies tekee kaiken tämän ja ei saa siitä kiitosta. Katso tätä ketjua ja huomaat, että moni nainen puolustaa vaimoasi epäsuorasti tai suorasti vain siksi, että he näkevät oman asemansa väärin.

      Moderni nainenhan vaatii, että mies tekisi kaiken ja jos hän jotain joutuu tekemään niin sitten aletaan moittimaan miten TAAS jouduin tiskaamaan yksin. Tästä syystä valitsin puolisokseni ultra modernin naisen, joka on evoluutio asteella pari pykälää yläpuolella perus feministi änkyrä kotiläskiä jolle mikään ei riitä. :)

      Miksi kaiken pitää olla suunniteltua, jaettua ja muutenkin millin tarkasti kategorioissaan? Onko vanhemmat nykyisin jotain teinejä, joille pitää laittaa omat kotityöt seinälle ja nimi ylös? Sitten hirveä riita, jos toinen jättikin imuroimatta tänään koska ei jaksanu.

    • tasa-arvo

      Minä olen nainen ja teen myös niitä ns miesten töitä, onnistuu renkaan vaihot , laskut hoidetaan yhessä, ruoat tehdään vuorotellen, pyykkikonetta osaa käyttää molemmat,
      osaan käyttää moottorisahaa, porakonetta ja mies saa paitansa silitettyä ilman minun apua. Kun kerran on yhteinen huusholli niin yhessä tehdään, toki niitäkin 'sanomisia' aika ajoin tulee.

    • Ihan mielenkiinnosta

      Kysyppäs ihan suoraan vaimoltasi, niin hän listaa alta aikayksikön mitä hän tekee, ja mihin Sinä et koske. Usko pois.

      Tuollaiset yksipuoliset toisen seläntakana nurisemiset on alentavaa luettavaa, näin miehenä.

    • bibbix

      Miehelle kuuluu isot asiat.
      Naiselle kuuluu pienet asiat.
      Nyt on menty siihen suuntaan että naiset ovat ottaneet miehen roolin.
      Naisten vyötärö kertoo kaiken kun sitä enää on harvoilla naisilla.
      Miehet taas...
      Jos joku nyt ei ymmärtänyt niin mies rakentaa talon nainen sisustaa.
      Tässä menee noin 2-3 sukupolvea ennekun naiset ymmärtävät korjata virheensä
      ja palaavat omalle paikalleen.

    • Säynätsalo

      Mun vaimo tekee kaikki kotityöt :)

      Oon kouluttanut sen niin hyvin että kun ostin vaimolleni
      syntymäpäivä lahjaksi rannekellon, niin se sanoi ettei tarvi
      kelloa kun meillä on melkein kaikissa kodinkoneissa kello jo
      valmiina.

    • Nainen54

      Tässä yksin näkökulma, mitä kukin hoitaa, kun mies on reissuhommissa ja minä vaimona olen kotona vaikkakin käyn päivätöissä kodin ulkopuolella. Silloin kun lapset olivat pieniä, hoidin tietysti myös he mutta nykyisin olen koiran kanssa kahdestaan.
      Jos vaikka jotain luettelisi: siivoan, pesen pyykit ja silitän ne, teen ruokaa, leivon, käyn kaupassa, ostan kaikki kodin tarvikkeet ruoan lisäksi, kesällä hoidan pihan, ajelen nurmen ja hoidan kukkapenkit, talvella kolaan lumet käytäviltä, lämmitän uunin, tankkaan auton, käytän huollossa ja katsastuksessa, avaan kaiken meille tulevan postin, ne ovat yleensä laskuja, hoidan meidän kuljetusfirman kaikki paperihommat, maksan omat ja firman laskut, pidän tositteet järjestyksessä mapeissa jne jne jne
      Kun mies tulee kotiin viikonloppuna, hän makaa sohvalla ja katsoo telkkarista kaiken urheilutarjonnan, nousee siksi aikaa ylös kun pitää käydä jääkaapista uusi siideritölkki tai pitää kusella käydä tai nousta valmiiksi laitettuun ruokapöytään.
      Tällaisiakin perheitä on. Ja keljuilut palkaksi, kun joku asia on hoitamatta!! Joskus ei vain aika riitä!
      Olen jo harkinnut avioeroa, jos nyt joku sellaista aikoo ehdottaa!!

    • ihmettelen ihmisiä

      Miksi pitää olla niin monta rautaa tulessa? Jos haluaa olla himassa, täytyy ottaa vapaa-aikaa. Meidän töissä ihmisillä on kaksi työtä ja viikonloppuisin menoja. Eikö vähempi riitä? Mitä vähemmän huolehdittavaa, sen vähemmän stressiä. Ei ne tulot vaan ne menot.

    • .....

      Autoon liittyvät asiat, remontointi ja sijoitusten hoitaminen eivät ole kotitöitä. Ruuanlaitto, tiskaaminen, pyykkääminen yms. ovat kotitöitä.

    • Masentunut äijä

      Vaimoni ei siivoa.
      Siis ei koskaan.

      Ei maksa laskujaan.

      Laittaa ruokaa harvoin, ja kun laittaa, jättää tarvikkeet levälleen, roiskeet
      siivoamatta, perunankuoret tiskialtaaseen jne.

      Ei kata pöytää, kukin saa hakea kipot kaapista ja usein syödään entisten likatiskien seassa, koska ei myöskään korjaa pöytää.

      Näin siis jos en huolehdi em. asioista.

      Auon karhukirjeensä ja pakotan maksamaan tai maksan itse.

      Näin on aina ollut hänen kohdallaan ja näin on aina oleva, ei nelikymppinen muutu.

      Alkaa turhauttaa vähitellen, 5:n lapsen kanssa tämä käy jo raskaaksi.

    • diudiuddl

      Itse naisena teen meille aina ruokaa, koska vaikka mies osaa paremmin niin ei se koskaan jaksa, käydään tosin myös ulkona aika usein. Pesen pyykit, koska mies ei osaa viikata niitä ja käyttää liikaa pesuainetta, ja laittaa aina 40 asteeseen, koska kone menee sille automaattisesti. Maksan laskut, koska mies ei muista, tai jaksaa maksaa vain osan. Imuroin koska miehen imurointi on vaan olkkarin ja keittiön keskilattian nopea hutaisu. Pesen lattiat, koska mies pesee niitä monta tuntia (ensin aineella ja sitten vedellä...). Kannan aina astiat olkkarista ja pyyhin pöytiä, lisäksi tyhjennän aina suodatinpussin ja pesen kahvipannun.. Olen sanonut näistä, mutta mies ei muista enkä jaksa enää sanoa koska ei noi nyt niin isoja töitä ole.

      Mies korjaa meillä kaikki elektroniikkajutut, huoltaa autot, ja tekee lauantaisin ison brunssin tai tuo mulle aamiaisen sänkyyn. Tiskataan vuorotellen. Lisäks mies keittää aina kahvit ja tuo meille olkkariin ne mukeissa/ kattaa pöytään & tekee leivät tai vastaavat kahviherkut.

      Vauvan kanssa ollaan saman verran, siis koska olen kotona vielä niin 16-21 ollaan molemmat vauvan kanssa yhtä paljon, 7-16 mies töissä ja minä viiletän vauvan kanssa. Mös viihteellä käydään vuorotellen ja välillä yhdessä. Mies välillä valittaa että olen laiska, mutta en jaksa välittää moisesta ihan tarpeeks ahkera olen ja seurustelun alussa en osannut edes imuripussia vaihtaa tai jauhelihaa paistaa, joten kehitystä on tapahtunut -paljon :D

      Tosin kamalaa kyllä minä puhdistin viemäriritilän eilen!! Se oli niin kamalan näköinen eikä mies saanut aikaiseksi, joten vetelin sieltä hiuksia vanupuikkojen avulla (tähän meni varmaan tunti) sitten mies tulee kysymään mitä duunaan, sanon että puhdistan ritilää, mies nostaa ritilän ja se on täynnä likaa alhaalta, nappaa kouran paskaa, kaataa sinne jotain ainetta, ja lähtee.. Mahtavaa, eli mihinkä mä käytin sen tunnin...................

      • Vanha äiti

        Olisi kiva saada sun mies pesemään meille lattioita. :)
        Ps. hommatkaa tiskikone.
        Pss. Miten on mahdollista, ettet osaa putsata lattiakaivoa? Se hommahan pitää tehdä muutaman kerran vuodessa!!!


    • käteväpuoliso

      Kyllä minä uskon, että on perheitä ja pariskuntia, joissa mies tekee enemmän kotitöitä yms. molempien eteen tehtäviä hommia. Mutta ihan naurettavaa on vedota "miesten töihin", kuten nämä auton huollot. Varsinkin kun ne ovat vielä kaiken lisäksi yleensä huollattamisia, harva enää itse niitä autoja fiksaa omin käsin, uusimpia ei edes pysty. Täysin lapsellista vedota siihen, että kun sinä jurputat tiskaamisesta (joka päivä tapahtuvasta) niin minäpä jurputan auton renkaiden vaihdosta (kaksi kertaa vuodessa tapahtuvasta, hyvässä lykyssä vielä teetetystä työstä). Varmasti onkin jonkin verran asioita, jotka yleensä mies hoitaa, mutta miettikääpä oikeasti, paljonko niihin kuluu aikaa ja energiaa verrattuna perinteisiin kotitöiksi miellettyihin hommiin. Aivan, ihan minimaalisesti. Ja yleensä autoon liittyvät pikku toimet on ihan luonnollistakin miehen hoitaa, kun tämä sitä autoa enimmäkseen käyttääkin. Uskoisin, että jos auto on naisen käytössä tai molemmilla omat, silloin nainenkin näihin enemmän osallistuu.

      Se että aloittajan vaimo ei "osaa" vaihtaa paristoja kaukosäätimeen, kertoo jotain vain tästä vaimosta, vain tästä yhdestä ihmisestä, vain tästä parisuhteesta. Ei sen tai muunkaan teidän perheessänne tapahtuvan perusteella voi yleistää tippaakaan. Jos minun puolisoni väittäisi ettei osaa vaihtaa niiitä paristoja, tekisin vastedes näin: antaisin paristot ja säätimen kouraan, katsoisin vierestä ja opastaisin, mutta puolison pitäisi tehdä se itse. Tekemisen kautta oppii. Tämä ihan niin kauan kunnes tekee ilman vieressä katsomista. Perusteluna se että joskus se minustakin aika jättää. ;) Meillä muuten 5-vuotiaskin osaa vaihtaa paristot ihan itsenäisesti.

      Jos tähän nyt saisi aloittajan vaimon kertomaan, miten hän näkee asiat, voisi löytyä hyvinkin ihan yhtä paljon asioita, jotka hän hoitaa, etkä sinä koskaan. Vaikkapa kahvinkeittimen puhdistus, neuvolakäynnit, maalin värin valinta, nuohous (eli sen teettäminen ;)). Nämä nyt toki esimerkkejä, sehän voi olla mitä vaan muutakin, mitä et ole tullut ajatelleeksi.

    • di di dyy

      Paljonkos käytät aikaa sukkien neulomiseen ja parsimiseen? Lapsien vaatettamiseen? Leipomiseen? Sisustamiseen? Järjestelyihin? Lapsien koulunkäyntiin? Irronneiden nappien ompeluun? Lasten vaateostoksiin?

      Nämäkin ovat kotitöitä ja - yllätys, yllätys - työllistävät ihan yhtä paljon (lue: vähän) kuin luettelemasi harvakseltaan tehtävät kotityöt.

    • yh on muka ressukoit

      No, 2 lapsen yh teen kotona kaiken ihan yksin. Eli tiskaan, siivoan pesen ja voikaan pyykit. Laitan ruoat ja huolehdin ostokset. Auton huollot hoidan itse, jos en osaa otan selvää. Renkaat vaihdan itse, uudet ostan kun tarvin. Lapset vien ihan joka päivä hoitoon ja haen ne myös. Olen ihan joka joulujuhlassa yms. Jos lapsi oksentaa, minä siivoan ja valvon yön. En siis vuorottele kenenkään kans. Jos olen itse kuumeessa, niin teen kaikki edellä mainitut, sillä kuka muukaan niintä tekisi. Lasten raivot ja ilot otan vastaan yksin. Jos tarvii maalata, niin maalaan. Varmaan arvaat jo kuka vaihtaa lamput ja paristot. Tai aukaisee tukkeutuneet putket. Niin ja pihan, ruohon leikkuun yms hoidan siinä samalla lapsia vahtiessa.
      ELI ÄLÄ S....NA VALITA!!!

    • staraduunari

      tottakai tekee koska vaimoni on nainen ja kotityöt kuuluu naiselle.

    • minnamv74

      Ite naisena oon sitä mieltä et meidän naisten suurin ongelma on just se ettei "anneta" miehen tehdä kotitöitä, ku meidän mielestä ne ei tee sitä niin hyvin= samalla tavalla kuin itse sen tekisimme.
      Aikasemmin mä nalkutin miehelle pienistä asioista esim. hän oli nostanut tuolit pöydälle imuroinnin ajaksi muttei niitä alas ollut laskenut, tiskirätti oli voinut pölyjen pyyhinnän jälkeen jäädä esimerkiksi hyllylle, tiskit oli laittanut koneesta kaappiin mutta kaapin ovet jäänyt auki, ei tiskauksen jälkeen pyyhkinyt tiskipöytää vesiroiskeista ym.
      Se minkä hepulin sain noista Pienistä asioista oli älytöntä ja mieskin varmaan turhautui kun yritti muttei pystynyt toteuttamaan mun toiveita.
      Onneksi tajusin (meni lähes vuosi) että nalkuttamisen sijaan saan myös itse kaapin ovet suljettua, tuolit laskettua, tiskipöydän pyyhittyä ym ja olen vaan tyytyväinen että mies sentään yrittää ja annan hänen tekemisistään kiitosta, joten sillä tavalla sain oman miehen siivoamaan, hoitaa myös pyykkiasioita vaikka me naiset tehdään pyykin pesustakin aikamoista tähtitiedettä (pitää olla valko- kirjopyykki ainetta, silkki-villa-hienopesuja, moni mies on osannut pestä pyykkinsä ennen parisuhteeseen menoa poikamiehenä, mut suhteessa ne pyykitkin pestään eritavalla..)
      Itse pääsääntöisesti meillä siivoan, mutta mies kyllä mielellään auttaa.
      Minä tankkaan autot, hoidan raha-asiat, koulutan koiran, pesen ikkunat, vaihdan lamput, autan verstaalla sellaisissa autorempoissa joissa missä mua tarvitaan esim. ku pienet kädet johonkin auton väliin aukomaan ruuvia ym.

    • dsdfsdfsdf

      Tekee se.

      Mun hommana on valtaosa ajamisesta (ajan jos vain voin koska se on kivaa), ajoneuvojen huollut ja muut vastaavat, korjailut, tavarojen kokoaminen ja kuskaus, kaupassa käynti ja auttelen tiskeissä.

      Vaimolla on hommana yleensä pyykit, vaatteiden korjailu, kokkaaminen, talousasiat (eli siis vaimo maksaa laskut yhteiseltä tililtä), aamupäivällä koirien lenkitys, siivoaminen (silloin harvoin kun siivotaan, suursiivojen aikaan mun homma on imuroida) jne, kodin askareet joita ei tule koskaan ajatelleeksi.

      Kumpikin voi pyytää toiselta auttavaa kättä tekemisiinsä, vaimo saattaa joskus hakea mulle jotain ruuvimeisseliä varastosta kun mä häsellän vielä muuta ja mä osallistun esimerkiksi kokatessa kuorimiseen. Mikäli kauppaan menoaikaan vaimolla ei ole tekemistä, hän lähtee mukaan.

      Yhteisessä kodissa tehdään kaikki mitä vaan voidaan ja joka mieleen tulee. Mä autan vaimoa paljon, koska mä tiedän about mitä se tekee (koska tyhmäkin osaa kuoria perunoita ja imuroida), mutta vaimo ei aina osaa auttaa mua, koska mä yleensä teen sellasia juttuja mitä ei opetettu koulussa.

    • tasarvo

      Kyllä minun mielestä nyky parisuhteessa molempien pitää tehdä kaikkea.. jos eukolla on oma auto ni saa siitä kyllä öljyt katsoa... ei oo niin vaikeeta. Mies voi tehdä ruokaa laittaa pyykit kaappiin ja siivota

      tietysti jos toisella on erikoisosaamista ni tietty sitä kannattaa hyödyntää ja miehet kantakoot edelleen painat tavarat ihan normaalisti.... ellei nainen ole bodari ja mies kynäniska datanomi.

    • Totta hemmetissä tekee, tai rouvan status olisi varsin äkkiä "sinkku"...ihme kysymyksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe