Unelmana rauhanturvaaja

Turvaaja

Morjes! Meikäläinen on 15 vuotias (suht. nuori vielä), mutta unelmana ois olla rauhanturvaaja. Oon nyt menossa ammattikouluun, ja sen jälkeen armeijaan. Mites onnistuuko silti rauhanturvaajaksi hakeminen? Sitten, jos en rauhanturvaajaksi pääse niin menen poliisiksi

12

1239

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 12345dp

   Omituisesti muotoiltu kysymys. Rauhanturvaajan työ on keikkaluontoista työtä. Sopivat sotilaat kiertävät tasasin syklein operaatioissa, ja piirit on lopulta pienet. 6 - 12kk yleensä maailmalla ja keskivertoisella tyypillä 1 - 3 vuotta odottamista jotta puhelin soi uudestaan - riippuu operaatioiden määrästä.

   Parhain tapa päästä operaatioon on käydä Kansainväliset valmiusjoukot Porin Prikaatissa. Palvele hyvin, niin pääset. Älä tee rikkomuksia. Myös siviilipuolen ammatti edesauttaa pääsyä, ja tuo hyvää värikkyyttä CV.

   Ja rauhanrurvaajan olo ei poissulje etteikö voisi olla Poliisi. Ehkäpä jopa päinvastoin.Mutta jos et pääse RT hhommiin, niin onko varma että sovit sitten myöskään poliisiksi?

  • Äläpelaaniitäpelejä

   turhaa haaveilet tuskin suomesta lähtee parin vuoden päästä turvaajia mihinkää
   ja kannattaa varmaa vähentää vähä niitä video pelejä?

   • autismi

    taas niitä pelejä syytetään...


   • Häivy

    Haista sinä sivari paska. Joka vuosi uusia suomalaisia lähtee ulkomaille suojelemaan maailmaa, ja sä selität jotain videopeleistä.


  • Poliisinpoika1

   aika jännä miten sie meet vaa poliisiks sinne haetaa

   • vanha vaitteri

    Rauhanturvaajahan ei ole ammatti sinänsä. Vaan n 6-12 kk;n mittainen palvelus ulkomailla. Hae ihmeessä, se on varmasti hieno kokemus. Sen jälkeen voit hakea poliisikouluun. Hyvin mennyt RT palvelus huomioidaan varmasti siellä. Mutta ensin; opiskele ahkerasti ja käy armeija kunnialla ja rikkeittä läpi. Jos et pääsekään esim Auk;hon , niin ei se estä joukkoihin pääsyä. Käy sitten armeija kunnolla jääkärinä ,tykkimiehenä,,jne jne. Terveisin 13 kk joukoissa ollut kauan sitten.


   • Mies eikä poika enää

    Joillakin kuules tavoitteet ovat selviä, ja kun niiden eteen näkee työtä, niin en toteutuvat. Hakuprosessi on motivoituneelle ja kyvykkäälle muodollisuus.


   • rauh.turv
    Mies eikä poika enää kirjoitti:

    Joillakin kuules tavoitteet ovat selviä, ja kun niiden eteen näkee työtä, niin en toteutuvat. Hakuprosessi on motivoituneelle ja kyvykkäälle muodollisuus.

    Joo Rauhanturvaajaksi moni on mennyt, mutta sieltä ei saa kirjoittaa lehtiin, ei Tv:hen haastatteluja, jos ilmiantaa sieltä olotiloja, niin rangaistus on kova. Moni Raumatisoituu tuolle reissulle. Jälkeen päin kokoontuvat ns. "SINIPAREETIT", joissa stressejä puretaan.


  • Eertokierto

   Poliisiammattikorkeakouluuhun vaaditaa lukio. Ja sun kait pitää erikoisjääkäriks tulla et voit tulla rauhanturvaajaks.

   • 12345dp

    PolAMK vaaditaan toiseen asteen tutkinto tai lukio. Rauhanturvaajiksi voi hakea jokainen asepalveluksensa hyvin suorittanut, rikkeetön suomen kansalainen.


  • KaveriaEiJätetä

   Njaah. Onpahan unelma.

   Istut kuusi tuntia kusematta kuumassa pannussa, kuuntelet kuulien ropinaa ja odottelet jotain järkevää käskyä ja sitten tulee yhtäkkiä RPG:n kranu kylkeen ja silpoo jalat sulta, lennät elämäsi ainoan hekolennon hätäleikkaukseen ja kuntoudut kolme vuotta että pystyt itse liikkumaan pyörätuolilla. Sitten Valtiokonttori sanoo sulle, että se on vanha sählyvamma tai ikäkulumaa, vedä vittu päähäs, et saa senttiäkään, mee töihin luuseri.

   Ja ikuiset kivut. Siinä on unelma.

  • Täällä_oleva

   Ja lopulta ehkä parempi että selvittelet jossain muualla kuin täällä asiaa. Suomi24 kun ei todellakaan anna kuin ehkä 2% kunnollisia vastauksia ja loput....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   3200
  2. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   527
   1667
  3. En ole kiinnostunut sinusta ikävä

   Ikämies, olet ilmaa luuseri olet.
   Ikävä
   129
   1424
  4. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   76
   1283
  5. Hyvästi, vaalea nainen

   Edelleen pyörit päivittäin mielessäni. Mitä teitkään minulle. Niin tuttu, vaikka tutkimaton. Kaipuu ja polttava tunne si
   Ikävä
   43
   1228
  6. MIKSI IHMEESSÄ Suomi uhoaa Venäjälle?

   Tätä tahtia ollaan sodassa ja vakavissa ongelmissa! Ei meillä ole mitään saumaa Venäjää vastaan. Ymmärtäkää nyt jo hyv
   NATO
   328
   1107
  7. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   115
   1100
  8. Pystytkö puhumaan seksistä?

   Tai onko se maailman luonnollisin ja parhaimmillaan kauneimpiakin asioita mistä et pysty puhumaan kokematta seksuaalista
   Sinkut
   150
   1080
  9. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   42
   1055
  10. Olenko tehnyt sulle jotain

   Ikävää?
   Ikävä
   40
   990
  Aihe