Mitä virikkeitä keksitte vauvalle päivän aikana?

Mikä avuksi

Itse luen, laulan, juttelen ja yritän leikkiä jotain. Lisäksi käydään päivittäin vaunukävelyllä. Silti vauva vaikuttaa kyllästyneeltä... Ikää vauvalla n.4,5kk.

8

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei liikaa virikkeitä

      Mitenkäs tämä "kyllästyneisyys" oikein ilmenee? :) Ei tuon ikäinen vauva ole kyllästynyt, vauvalle riittää todella pitkään virikkeeksi vuorovaikutus äidin tai isän kanssa. Vauvalle ei tarvitse keksiä virikettä toisensa perään, hyvin pian huomaa muuten asuvansa taaperon kanssa, joka ei viihdy sekuntiakaan yksin.

    • Mikä avuksi

      No juurikin näin, näyttää siltä ettei viihdy kuin pienen hetken itsekseen. Ehkä olenkin antanut liikaa virikkeitä. :D Monesti hoidan suurimman osan kotitöistäkin, niin että vauva nukkuu päikkäreitä. Ajattelin, että näin jäisi enemmän aikaa vauvalle.

      Olen myös suurimman osan päivästä yksin vauvan kanssa, kun mies käy töissä, suku asuu kaukana ja ystäviä näkee harvoin.

      • Sillee hyvä tulee

        Minusta on ihan normaalia, että vauva ei viihdy itsekseen. Huolestuttavampaahan olisi, jos vauveli ei valveilla ollessaan seuraa ja viihdytystä lainkaan tarvitsisi.


      • Ei liikaa virikkeitä

        Ah, mutta tuohan on aivan eri asia. :) On aivan normaalia, ettei tuon ikäinen itsekseen viihdy, eikä kuulukaan vielä viihtyä. Luulin, että tarkoitit että hän on tylsistynyt, vaikka olet hänen kanssaan, laulelet ja juttelet. Lähinnä tarkoitin sitä, ettei vauvaa tarvitse koko ajan erikseen viihdyttää ja tehdä sirkustemppuja, riittää että on hänelle läsnä. Ja sinähän voit laittaa hänet aina hetkeksi viltille katselemaan leluja samaan huoneeseen missä itse olet, näin vauva tottuu puuhailemaan pieniä hetkiä myös lattialla.


    • näin meillä

      Eiköhän nuo virikkeet riitä, meillä tehdään myös samoja asioita ja tyytyväinen vauva on :) Vauvalle riittää jo se, että joku on hänen kanssaan ja on vuorovaikutuksessa.
      Me pidetään vauvaa jonkin verran lattialla leikkimatolla. Jos hän viihtyy, niin jätetään siihen myös hetkeksi yksikseen, että tottuu myös tuohon yksinoloon. Voithan sinä myös ottaa vauvan mukaan katselemaan, kun sinä teet kotitöitä :) Löytyykö teiltä sitteriä? Minusta se on välillä ihan kätevä. Jos esim. tarvitsee tiskata, olen vauvan ottanut mukaan keittiöön sitterissä. Hyvin viihtyy kun näkee minut koko ajan ja voi seurailla tekemisiäni.

    • Mikä avuksi

      Pidän myös vauvaa aika paljon lattialla, koska vauva haluaisi kovasti ryömiä, muttei vielä osaa ja se tietysti kanssa turhauttaa. Sitterikin on kätevä käytössä.

      Nyt olen yrittänyt ottaa vauvan myös osittain kotitöihin mukaan, kun huomasin että esim. pyykkien ripustaminen kuivaustelineeseen on vauvan mielestä niin hauska juttu, että nauraa ääneen. Vauva on ihan syntymästä asti ollut todella tarkkaavainen ja seurallinen, että ehkä haluaa myös nähdä enemmän ympärille ja katsoa kun teen esim.kotitöitä ja totta varmasti sekin ettei vauvaa koko ajan tarvitse erikseen viihdyttää ja keksiä niitä sirkustemppuja. Niitäkin on tullut välillä tehtyä. :D

    • Hotari

      Meillä vauva tykkää seurata kun puuhaan keittiössä (juttelen samalla hänelle). Myös "kotimuskari" on hyvä juttu kun lauletaan ja taputetaan rytmiä yhdessä. Välillä vauva haluaa selkeästi olla itsekseen ja tutkia esim. paperin rapinaa. Tuolloin voin itse nauttia kahvin lehden kera. Kirjat ovat muutenkin kova juttu, ja musiikki (kaikki soivat lelut).

    • Mikä avuksi

      Meillä myös vauva tykkää musiikista todella paljon, samoin kirjat ja lehdet on todella mieluisia. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe