Mitäs arvelette v70 d5 farkun kuluttavan?

Uusi omistaja.

Ostin meinaan sellaisen ensimmäisiä lienee 2002-2003 vuosimallilla?

Auto on manuaali ja suomi auto ja paljon ajettu,tankkin laitoin juur täyteen mutta ihmetyttää se tietokone,lukemat ei oikein ole ehkä kovin tarkat,volvon liikkeellä tosin huoltomies sanoi että kyllä se suurin piirtein näyttää jäljellä olevan matkan melko tarkkaan.

Pääsekö näillä keleillä alle viiden litran 100km ilman kaupunki ajoa?

14

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajotietokoneen näyttämän kulutuksen ja mitatun todellisen kulutuksen ero ainakin omassa- 04 v70 d5 :ssa on noin 1,5 litraa kesällä ja talvella 2 litraa kun lisälämmittimen kulutuslisä ei näy ajotietokoneen näytöllä. Jos siihen mitä ajotietokone näyttää jäljellä olevaksi ajomatkaksi jäljellä olevalla polttoaineella uskoo niin jää kyllä varmasti välille.

      • outoa on.

        Miten Volvossa on noin epätarkka ajotietokone, omassa ei Volvossa ei heitä oikeastaan yhtään.


    • v_70

      Minulla bensa 104kw -05 automaatti hörppii tässä pienessä kaupunkiajossa 10.9 ltr/100km, että ei tollanen painava vaunu ihan pienellä kulje, mutta ohnan kyyti hyvää.

    • uusi omistaja

      Aloitajana kysyisin v_70 kun mainitset että kyyti on hyvää?

      Nyt kun minulla on tuo d5 eli diesel farkku,niin onko jotain pielessä kun etupää tuntuu kovalta ei oikein ole sellainen pehmeä,tiedän että on etupäässä hieman välystä mutta jotenkin tuntuu että mitä muuta olisi,se on jotenkin kovan oloinen,voisko johtua renkaasta ?ne on nokian ja melko uudehkot,mielestäni tuntuu yhä enemmän ja enemmän jyrältä.

      Onkohan tähän jotain vippas konstia,keula tuntuu kovalta,jonkun pitäisi kyllä ajaa joka oikeasti jotain tietää.

      Vai voiko jotkut kumit tai välykset aiheuttaa tämän?

    • Kerroppa

      Onkos sulla matalaprofiili renkaat ja vanteet 17"-18".

      • Aloittaja.

        Ei ole matala proviilit,mutta kaikki poimii alusta,jopa ylättää,oiskohan nuo nokian renkaat ja alusta vaan ,jotain siinä on.Niin ne vanteet on 15 muistelen korkeintaan 16 mutta normi korkeus.Oudon kova mutta iskarit on neljä vuotta vanhat eikä nekään ole enään parhaimillaan.

        Pitää nyt vielä ajella,välystä sielä kyllä on keulalla,muttei sen pitäisi vaikutta pikitiellä matka ajossa alustaan,se vaan tuntuu kovalta vähän kuin skodan octaavian alusta tai vastaava.


    • v_70

      Välystä, miten siellä voi olla välystä, eikös auton pidä olla kunnossa, laita alatukivarren puslat kuntoon, ja alkuperäiset tietenkin eikä mitään kovia uretaani_koppuroita... että eiköhän se siitä ala pikku hiljaa autolta tuntumaan.

      • 1+1

        Pienin mitattu kulutus kesällä 5.6/100km, pelkkää matka ajoa. D5 -02 manuaali. Ajotietokone näyttää 1-2litraa liian pieniä lukemia.


    • Captivated

      D5 farkku vm 2010. Renkaat 254-40-18 ( kesä) ja 225-45-17 ( talvi). Automaatti ja Webasto. Keksikulutus 6,7 sekalaisessa ajossa pääkaupunkiseudulla ja viikonloppuisin mökille 75km:n päähän. Niin ja suksiboxi on ollut koko talven katolla.

    • Aloittaja.

      Ajoin nyt tankin lähes tyhjiin ja valo alkoi palamaan mittarissa kilometrejä meni noin 1000km mutta vaikka valo paloi niin näyttö näytti jäljellä olevan 250km,enpä uskaltanut kokeilla ajaa,viisari siis punaisella ja valo paloi ja näyttö nättää 250km.

      Auto on 2002 manuaali farkku ja d5 ,onko tuo liikaa jopa tuo kulutus,eihän tietokone näyttänyt kun kulutuksen olleen 1000km 4.1l sadalle.

      Joku mättää ,en tiedä.

      Eikö se tankki ole 70l ja melekin ajoin tyhjäksi silloin se olisi 7l sadalle,minusta se on paljon ja kun mittasin kesärenkailla tuon matkan,hivenen oli kaupunkia seassa.

      Miten ihmeessä ne on rakentaneet edes tuon mittarin,voikohan siihen edes luottaa kun valo palaa niin 250km jäljellä,en oikein usko.

    • Ehkä myös näin

      Kyllä se tuota luokkaa on suunnilleen,minusta hyvä konsti on mitata kulutus kun tankkaa putken suulle asti.Sitten nollaa trippimittarit ja ajaa sen punaiselle ja tankkaa taas samalla tavalla sekä laskee sitten kilometrit ja litrat huomioiden kulutuksen.Yleensä tahtoo se mittarin näytön kulutus valehtelevan vaihtelevasti/autokohtaisesti 0.8 litrasta 1-2:een litraan.Ja kesällä huomioitava ilmastoinnin lisäys kulutukseen.

    • Aloittaja.

      No nyt laitoin sen tankin täyteen ja se digimittari näyttää melkoisen paljon kilometrejä olevan jäljellä,ajoin noin 50km ja katsoin,niin näyttää jossain 2160km vielä pääsevän,en minä oikein nyt käsitä,mutta mittaan sen nyt kyllä niin että laitan sen täytteen ja lasken mitä se todellisuus on.Niin ja keskikulutus oli 3l sadalle tuolla 50km matkalla.

    • Ehkä myös näin

      Eipä se näissä bensa-auton tyyliin vajoa meinaan tuo mittari,itsekkin alussa ihmettelin mutta jo tottunut tuohon.Mutta tuo että näyttäisi olevan noin paljon ajomatkaa jäljellä ei pidä paikkaansa kunhan ei olisi mittari viallinen.Yleensä kun tankkaa putken suulle asti niin näyttää tuommoista 1300km ja sitten tien päällä voi joskus näyttää matkaajossa jos 80km on rajoitus niin kuin talvella että pääsee n.1500km ja mulla ei ole ardickia.

    • Aloittaja.

      Nyt se on mitattu ja kulutus on alle 5.1l sadalle.

      Tässä on polttoainelämmittimen käyttö joka aamu ja tyhjäkäyntiä aika paljon joten katson kulutuksen olevan kohtuullinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2612
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      334
      2444
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      61
      1828
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1714
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1462
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      61
      1458
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe