Putkivuoto vai äänieristys ongelma?

vessakuuntelia

Muutin 70-luvulla rakennettuun kerrostaloon, johon on ilmeisesti tehty kylpyhuone remontti. Kun yläkerran naapurini käyttää suihkua, kuuluu minun vessanpöntön takaa melko äänekkäästi veden aiheuttama lorina ja ropina. Mahtaaka tuolla olla jokin putki rikki vaiko onko vain kelvottomat äänieristykset? Minkäänlaisia vesivuotoja ei kyllä näy.

2

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku vaan

      Vesi siellä lorisee viemärissä.

    • akustiikkaa

      Näin jo näkemättä uskon, että siellä äänen suunnalla taitaa sijaita putkikuilu.. Todennäköisesti vessan ilmaventtiili sijaitsee samalla seinällä, näin ihan villinä arvauksena.

      70-luvun rakennukset taitavat valitettavasti olla suorastaan surullisen kuuluisia kelvottomasta äänieristyksestään muutenkin ja sitten kun soppaan lisää vielä semmoisen hauskan pikkujutun, että 70-luvulla muoviset viemäriputket olivat vielä sitä uusinta uutta.. On tullut 70-luvun rakennuksissa nähtyä sellainenkin ihmetys kuin valurautainen tarkistusluukku keskellä muovista pystyviemäriä, ja kun ko. rakennuksessa näytti sama toistuvan kaikissa pystyviemäreissä.. tulin hetken asiaa ihmeteltyäni sellaiseen päätelmään, että varmaankin kyse oli siitä ettei vastaavaa muoviosaa joko ollut tarjolla, tai sitten siihen ei syystä tai toisesta luotettu. Itseasiassa myöhemmin monin paikoin taidettiin sitten siirtyä takaisin valuraudan käyttöön pystyputkissa, nimenomaan viemäriäänien takia.

      Jos minulta kysytään, niin pystyviemäriä ei missään nimessä saisi toteuttaa muoviputki paljaana jonkin kevytrakenteisen putkikuilun sisällä.. Valitettavasti tämä tosin taisi olla melko tyypillinen järjestely 70-luvulla. Siihen kun vielä lisää sen tosiasian, ettei siellä putkikuilussa muutenkaan ole juuri mitään pehmeää ääntä absorboimassa, niin siinä onkin sitten jo oikein hyvä kaikukoppa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe