Kiinan kieli ja vedenpaisumus

toni t

Kiinan kielessä laivaa tarkoittava sana koostuu kolmesta merkistä:alus, kahdeksan ja ihminen.

Mistä tämä kertoo? Se kertoo siitä että kiinan kielen "laiva" sanan merkitys tulee historiallisesta tosiasiasta joka on levinnyt perimätietona kiinan kieleen. Kiinan kielen "laiva" sanan historiallinen perusta löytyy ensimmäisestä Mooseksen kirjasta joka kertoo vedenpaisumuksesta jossa suuressa aluksessa (arkissa) pelastui kahdeksan ihmistä.

Koko kirjoitus on luettavissa artikkelissa - Vedenpaisumus ja Kiinan kieli - http://sauluslahetys.com/uutiset.html?55

43

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odotan mielenkiinnolla kreationistista kertomusta siitä, kuinka kiinalaiset saivat "vinot" silmänsä.

    • Raamattu ei sano kiinalaisista puolta sanaakaan, joten on syytä epäillä, onko kiinalaisia lainkaan olemassa.

    • Kiinassa harjoitettiin kulttuuria jo väitetyn vedenpaisumuksen aikana. Kummallista, etteivät he kirjoittaneet sitä ylös.

    • puolimutka t

      "Kiinan kielessä laivaa tarkoittava sana koostuu kolmesta merkistä:alus, kahdeksan ja ihminen."

      Vaan kun ei koostu: http://rationalwiki.org/wiki/Hanzi_of_Genesis

      "Mistä tämä kertoo?"

      Se kertoo täsmälleen siitä että Mikael Torpan kaltaset ääriuskovaiset haluavat valheellisen uskonsa tueksi levittää lisää valheita.

      Ja mitähän tää kertoo Mikaelista ja Saulus-lähetyksestä? No kaiken oleellisen. He ovat bisneksen vuoksi valmiita kusettaan niitä harvoja idiootteja, jotka erehtyy uskomaan uskonnon nimissä levitettyihin valheisiin.

      Ole typerys ja usko Torpan Tollon valheisiin.

      • toni t

      • Totuudentorvettaja

        Mutta vaikka asia on jälleen rautalangasta torpan pojalle kerrottu, niin tarkoittaako tämä että hän ei enää jatka valheellisen väittämänsä levittämistä? No ei todellakaan.


    • *JC

      Kerrassaan kiehtova kristinuskon ulkopuolinen todiste vedenpaisumukselle! Olen joskus lukenut artikkelin kielellisten yhtäläisyyksien perusteella tehdystä historiantutkimuksesta, mutta tämä tieto oli minulle uusi.

      Mutta mikäpä muukaan kuin Nooan arkki juuri kahdeksine pelastettuineen olisi voinut olla kaikkien laivojen esikuva? Arkin perintö ja sen muistaminen on koko ihmiskunnan yhteinen asia.

      • bipolaarinen

        Sinusta saa saman vaikutelman kuin uskovasta miehestä,, tuolla ateismipalstan puolella: yltyvää maniaa seuraa pian lähenevä romahdus. Olepas varuillasi.


      • *PM

        "Kerrassaan kiehtova kristinuskon ulkopuolinen todiste vedenpaisumukselle!"

        Kerrassaan naurettava yritys todistaa olematonta vedenpaisumusta. Toimii subjektiivisena todisteena ainoastaan yksinkertasille hörhöille.

        "Olen joskus lukenut artikkelin kielellisten yhtäläisyyksien perusteella tehdystä historiantutkimuksesta, mutta tämä tieto oli minulle uusi."

        Tuolla vanhalla kreationistisella hörhöilyllä ei oo mitään tekemistä kielitieteilijöident tekemien tutkimusten kanssa.

        "Mutta mikäpä muukaan kuin Nooan arkki juuri kahdeksine pelastettuineen olisi voinut olla kaikkien laivojen esikuva?"

        Jos unohdetaan hörhöjen sadut, niin vanhin vene, jonka argeologit on toistaiseksi löytäneet on Pessen kanootti: http://en.wikipedia.org/wiki/Pesse_canoe
        , joka on vähintään 9500 tuhatta vuotta vanha.

        "Arkin perintö ja sen muistaminen on koko ihmiskunnan yhteinen asia."

        Hih hih. Pitääkaahän tollot hörhöilynne vaan hyvänänne.

        Tässäpä geologian näkökulmasta kirjotettu kreationismin historiasta: http://www.geosociety.org/gsatoday/archive/22/11/article/i1052-5173-22-11-4.htm

        Mielenkiintosta luettavaa myös kreationisteille. Pari poimintaa:

        Oxfordin ensimmäinen geologian professori, Reverend William Buckland, joka aluksi uskoi täysin tulvan historiallisuuteen joutu myöntään tulvan olevan vain myytti perehdyttyään geologisiin havaintoaineistoihin:

        "At the same time, geologists moved the search for evidence of Noah’s Flood out of the rocks and up into surficial deposits and the form of topography as they continued to see the biblical deluge as a geologically significant event. In his Reliquiae Diluvianae (Relics of the Flood, 1823) Oxford’s first geology professor, Reverend William Buckland, gathered facts thought to demonstrate the reality of a global flood. He described great accumulations of bones he believed were deposited by an enormous flood “immediately antecedent to the formation of those superficial and almost universal deposits of loam and gravel, which seems impossible to account for unless we ascribe them to a transient deluge, affecting universally, simultaneously, and at no very distant period, the entire surface of our planet” (Buckland, 1823, p. 146).

        Buckland went on to admire the way in which originally horizontal strata were inclined such that mineral deposits and coal were accessible to miners, as well as how convenient it was that fertile soils were found in flat valley bottoms. Like many of his contemporaries, he thought geological evidence confirmed the Genesis stories and showed how well the world was designed for human use.

        After several decades studying Europe’s rocks and surficial deposits, Buckland eventually admitted to having let his imagination run wild in his zeal to defend a global flood. He formally reversed course when he was asked to prepare a volume in a series of treatises illustrating “the power, wisdom, and goodness of God, as manifested in the creation,” which was commissioned by the will of the Earl of Bridgewater. In his 1836 volume, Buckland acknowledged new geological discoveries that contradicted his earlier views. There was no geological evidence of a global flood after all."

        Tässä toinen otos kreationismin historiaa, jossa kouluttamaton harrastelijageologi George McCready Price kyhää geologian oppikirjalta näyttävän vääristelmien ja valheiden kokoelman:

        The roots of modern creationism run directly back to George McCready Price (1870–1963), an amateur geologist with no formal training. In a book designed to look like a geology textbook, Price (1923) asserted that there was no order to the fossil record. Rejecting the idea of fossil succession, he argued that the succession of organisms that geologists read in the fossil record was really just a mixed-up sampling of communities that lived in different parts of the antediluvian world. He considered the fossil record too incomplete to confidently reconstruct the past, citing the occasional discovery of animals thought to be extinct and known only from fossils.

        Leading fundamentalists praised Price’s book, calling it a “great and monumental” work of an “up-to-date scientist”—“a masterpiece of real science” by one of “the world’s leading Geologists,” and “the sanest, clearest and most irrefutable presentation of the Science of Geology from the standpoint of Creation and the Deluge, ever to see the light of day” (Numbers, 1992, p. 98). But even some of Price’s most ardent supporters had questions about his new flood geology. In a 1924 review in the evangelical journal Bibliotheca Sacra, the editor credited Price with throwing “a wrench into the smooth running machinery of the evolutionary theory” butwondered why it was that when fossils were found in the wrong order, they were always in exactly the reverse of that predicted by geologists (Numbers, 1992, p. 95). How could strata have gotten flipped upside down after Noah’s Flood laid them down if the Bible did not mention subsequent catastrophes?"


      • "...mutta tämä tieto oli minulle uusi."

        Tuskinpa. Älä nyt mokaa merkityksettömissä yksityiskohdissa.


      • iIkimys

        Heh heh. Nyt sitten *JC on löytänyt toni t:n, ja kun Jaakob vielä liittyy joukkoon niin siinähän pyörivät piirissä aina maailmanloppuun asti, ja transferenssi ja feedback säteilevät kuin nuori hehkeä supernova niin että sivullisten on paras pysyä kaukana.

        Ja *JC taitaa toivottaa samaan asiantuntijajoukkoon tervetulleeksi vielä jyrin ja Möttöskän klaanin. Huh huh.


      • Puoli-Iron Man
        iIkimys kirjoitti:

        Heh heh. Nyt sitten *JC on löytänyt toni t:n, ja kun Jaakob vielä liittyy joukkoon niin siinähän pyörivät piirissä aina maailmanloppuun asti, ja transferenssi ja feedback säteilevät kuin nuori hehkeä supernova niin että sivullisten on paras pysyä kaukana.

        Ja *JC taitaa toivottaa samaan asiantuntijajoukkoon tervetulleeksi vielä jyrin ja Möttöskän klaanin. Huh huh.

        "Heh heh. Nyt sitten *JC on löytänyt toni t:n, ja kun Jaakob vielä liittyy joukkoon niin siinähän pyörivät piirissä aina maailmanloppuun asti, ja transferenssi ja feedback säteilevät kuin nuori hehkeä supernova niin että sivullisten on paras pysyä kaukana.

        Ja *JC taitaa toivottaa samaan asiantuntijajoukkoon tervetulleeksi vielä jyrin ja Möttöskän klaanin. Huh huh."

        Palstakretujen dream-tiimi, Superhörhöt. Joukko, jossa tyhmyys todellaki tiivistyy.


      • Puoli-Iron Man kirjoitti:

        "Heh heh. Nyt sitten *JC on löytänyt toni t:n, ja kun Jaakob vielä liittyy joukkoon niin siinähän pyörivät piirissä aina maailmanloppuun asti, ja transferenssi ja feedback säteilevät kuin nuori hehkeä supernova niin että sivullisten on paras pysyä kaukana.

        Ja *JC taitaa toivottaa samaan asiantuntijajoukkoon tervetulleeksi vielä jyrin ja Möttöskän klaanin. Huh huh."

        Palstakretujen dream-tiimi, Superhörhöt. Joukko, jossa tyhmyys todellaki tiivistyy.

        >Palstakretujen dream-tiimi, Superhörhöt. Joukko, jossa tyhmyys todellaki tiivistyy.

        Ja jos joku meistä erehtymättömän Luojan erehdyksen seurauksena sattuisi pääsemään Taivaaseen, seura olis sitten tätä. Voi taivas.


      • spällymälöö
        Puoli-Iron Man kirjoitti:

        "Heh heh. Nyt sitten *JC on löytänyt toni t:n, ja kun Jaakob vielä liittyy joukkoon niin siinähän pyörivät piirissä aina maailmanloppuun asti, ja transferenssi ja feedback säteilevät kuin nuori hehkeä supernova niin että sivullisten on paras pysyä kaukana.

        Ja *JC taitaa toivottaa samaan asiantuntijajoukkoon tervetulleeksi vielä jyrin ja Möttöskän klaanin. Huh huh."

        Palstakretujen dream-tiimi, Superhörhöt. Joukko, jossa tyhmyys todellaki tiivistyy.

        Ai niin joo, ja miikanaahum täydentää trion kvartetiksi. Sen rinnalla keskimääräinen supernova jo kalpenee.


    • bibpibp

      Mitä välii sillä on vaikka laiva sattuiski koostuun noista? Tuhannet ja taas tuhannet havainnot ja toisaalta havaintojen puuttuminen sanoo selvästi ettei tulvaa ole ollu. Jos, HUOM jos noiden merkkien sisältö on tarkasti mitä kretut väittää niin silti sattuma on sata kertaa parempi selitys! Onko se edes kummallista jos laivaa kuvais merkki jossa on monta ihmistä? Tässä tapauksessa ehkä se kaheksan.

      • Jos simppeli tai jopa itsestään selvä asia on jotenkin ikään kuin synkassa raamatun juttujen kanssa, se asia on salamannopeasti varma todistus siitä että raamattu on oikeassa.


      • iIkimys
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jos simppeli tai jopa itsestään selvä asia on jotenkin ikään kuin synkassa raamatun juttujen kanssa, se asia on salamannopeasti varma todistus siitä että raamattu on oikeassa.

        Raamattu on täydessä synkassa esimerkiksi maastopyöräilyn kanssa koska 'raamattu' ja 'mutarata' koostuvat aivan samoista kirjaimista.


      • iIkimys kirjoitti:

        Raamattu on täydessä synkassa esimerkiksi maastopyöräilyn kanssa koska 'raamattu' ja 'mutarata' koostuvat aivan samoista kirjaimista.

        Tää oli hyvä! Tosin en usko, että pointti menee perille näille Torppa & co tiimille.


      • yiete harrastaja
        iIkimys kirjoitti:

        Raamattu on täydessä synkassa esimerkiksi maastopyöräilyn kanssa koska 'raamattu' ja 'mutarata' koostuvat aivan samoista kirjaimista.

        Evoluutioteoria-sanassa on samoja kirjaimia kuin 'ei voi olla totta' lauseessa.


      • ugyugwegigu
        yiete harrastaja kirjoitti:

        Evoluutioteoria-sanassa on samoja kirjaimia kuin 'ei voi olla totta' lauseessa.

        Tää oli hyvä! Tosin en usko, että pointti menee perille näille evokki tiimille.


    • mette.soderman

      Tästä kiinalaiset kirjaimet -jutusta keskusteltiin joitakin vuosia sitten aivan samalla aloituksilla. Silloin kiinaa osaava esitti selkeästi, että väite on huuhaata. Puolimutka t antoi jo linkin, jossa asia käsiteltiin, mutta se on englantia, jota ilmeisesti kreationistit eivät osaa. Tässä kuitenkin pääasia kopioituna:

      Aother point which they ignore completely is that there are specific kanji/hanzi for an ark - 方舟 (fāngzhōu) in Chinese or the Japanese 箱舟 hanibune which translates roughly as "square-boat", or "box-boat". Noah's Ark would be ノアの箱舟 - Noa no Hanibune.

      Eli että kiinan kielessä on aivan oma merkkinsä arkille ja japanissa toinen. Ei merkkiäkään kahdeksasta ihmisestä.

      • xxxxxx. Puolimutka t antoi jo linkin, jossa asia käsiteltiin, mutta se on englantia, jota ilmeisesti kreationistit eivät osaa. Tässä kuitenkin pääasia kopioituna:

        Aother point which they ignore completely is that there are specific kanji/hanzi for an ark - 方舟 (fāngzhōu) in Chinese or the Japanese 箱舟 hanibune which translates roughly as "square-boat", or "box-boat". Noah's Ark would be ノアの箱舟 - Noa no Hanibune.

        Eli että kiinan kielessä on aivan oma merkkinsä arkille ja japanissa toinen. Ei merkkiäkään kahdeksasta ihmisestä. xxxxxx

        Aloittaja toni t. on aivan oikeassa. Se linkki, jonka Puolimutka antoi, nimenomaan vahvistaa asian. Jos merkeillä on samalla myös joku foneettinen merkitys, kuten
        linkissä annettiin ymmärtää, niin se on kokonaan toinen asia.

        Ei voi olla sattuma, että juuri laivaa merkitsevän sanan kirjainmerkit erilleen otettuina merkitsevät nimenomaan alus, kahdeksan ja ihminen. Kyllä se vahvasti viittaa vedenpaisumukseen.

        Kiinalainen kirjainmerkki, joka tarkoittaa arkkia koostuu puolestaan osista, jotka tarkoittavat vene 8 vuori. Sattumaako?


      • *JC

        Eiväthän nyt kiinalaiset olleet koskaan Arkin silminnäkijöitä, siis sen "kulmikkaan" muodon suhteen. Ei, vaan Arkista tuli laivan arkkityyppi, se oli ihmiskunnan ja koko luomakunnan merkittävin ja myös suurin merialus. Eli lyhyesti sanottuna laiva.

        Tämä tieto edelleen välittyy vuosituhansien takaa kiinankielisestä laivaa tarkoittavasta kirjoitusmerkistä, yhtenä Nooan ja vedenpaisumuksen .todisteena.


      • Puolimutkaakob
        Jaakob kirjoitti:

        xxxxxx. Puolimutka t antoi jo linkin, jossa asia käsiteltiin, mutta se on englantia, jota ilmeisesti kreationistit eivät osaa. Tässä kuitenkin pääasia kopioituna:

        Aother point which they ignore completely is that there are specific kanji/hanzi for an ark - 方舟 (fāngzhōu) in Chinese or the Japanese 箱舟 hanibune which translates roughly as "square-boat", or "box-boat". Noah's Ark would be ノアの箱舟 - Noa no Hanibune.

        Eli että kiinan kielessä on aivan oma merkkinsä arkille ja japanissa toinen. Ei merkkiäkään kahdeksasta ihmisestä. xxxxxx

        Aloittaja toni t. on aivan oikeassa. Se linkki, jonka Puolimutka antoi, nimenomaan vahvistaa asian. Jos merkeillä on samalla myös joku foneettinen merkitys, kuten
        linkissä annettiin ymmärtää, niin se on kokonaan toinen asia.

        Ei voi olla sattuma, että juuri laivaa merkitsevän sanan kirjainmerkit erilleen otettuina merkitsevät nimenomaan alus, kahdeksan ja ihminen. Kyllä se vahvasti viittaa vedenpaisumukseen.

        Kiinalainen kirjainmerkki, joka tarkoittaa arkkia koostuu puolestaan osista, jotka tarkoittavat vene 8 vuori. Sattumaako?

        "Se linkki, jonka Puolimutka antoi, nimenomaan vahvistaa asian."

        Hih hih.

        Tiedän kyllä että kreationisteille on vaikeeta lukea ja ymmärtää tekstejä englanniksi, joten käännetäänpä muutama oleellinen kohta.

        "In addition, the examples they list are taken from modern simplified Chinese hanzi, which are vastly different from the bone script and bronze inscriptions, which date from an era closer to that of the supposed Genesis and which would be even more likely to contain elements indicating a knowledge of the events of Genesis."

        Kreationistit ovat huuhaatulkinneet moderneja yksinkertaistettuja merkkejä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Yksinkertaistetut_merkit Eivät muinaisia merkkejä, jotka ovat lähempänä kuvitellun tulvan ajankohtaa.

        "This is actually the Chinese word for a simple "boat" or "ship" (chuán), not some particularly large variant."

        Merkki tarkoittaa siis yksinkertaista venettä tai alusta, ei suurta laivaa.

        "口 means "mouth" or "opening" (kǒu). CMI translates it as "people", to which it only has a very tangential relation, as 口 is the measure word for people.[3] The actual character for "person" is 人 rén, another common component that obviously does not appear in this character."

        Eli kyseinen merkki ei tarkota henkilöä, ihmista vaan suuta. Ja montakohan lajinsa mukaista suuta siellä arkissa on kuviteltu olleen? Hih hih.


        "Ei voi olla sattuma, että juuri laivaa merkitsevän sanan kirjainmerkit erilleen otettuina merkitsevät nimenomaan alus, kahdeksan ja ihminen."

        Ei toi kreationistien huuhaatulkinta ookkaan sattumaa. Se on kreationistien epätoivoinen ja kökkö vääristely, jolla ei oo mitään pohjaa todellisuudessa.

        "Kyllä se vahvasti viittaa vedenpaisumukseen."

        Kyllä noin epätoivoset huuhaatulkinnat viittaavat epätoivoiseen yritykseen löytää edes kuviteltuja "todisteita" kun tulvasta ei oo mitään objektiivisia tieteellisiä todisteita. Vaan päinvastoin. Eri tieteenalat ovat jo todistaneet että tulvaa ei oo voinut olla.


      • *PM
        *JC kirjoitti:

        Eiväthän nyt kiinalaiset olleet koskaan Arkin silminnäkijöitä, siis sen "kulmikkaan" muodon suhteen. Ei, vaan Arkista tuli laivan arkkityyppi, se oli ihmiskunnan ja koko luomakunnan merkittävin ja myös suurin merialus. Eli lyhyesti sanottuna laiva.

        Tämä tieto edelleen välittyy vuosituhansien takaa kiinankielisestä laivaa tarkoittavasta kirjoitusmerkistä, yhtenä Nooan ja vedenpaisumuksen .todisteena.

        "Tämä tieto edelleen välittyy vuosituhansien takaa kiinankielisestä laivaa tarkoittavasta kirjoitusmerkistä, yhtenä Nooan ja vedenpaisumuksen .todisteena."

        Hih hih. Kysymys ei ollut muinaisesta merkistä, vaan tollot kreationistit huuhaatulkitsivat modernia yksinkertaistua merkkiä.

        Lisäksi kyseisessä merkissä ei oo luvun kahdeksan merkkiä olleenkaan:

        "The upper part is a primitive ideograph for "divide," though it looks the same as the character for "eight.""

        http://www.talkorigins.org/indexcc/CG/CG101.html

        Eikö JC hävetä olla noin yksinkertanen ja herkkäuskonen tollo. Tollasia oppimattomia idiootteja kuin sinä, jotka "aattelee" omilla vajakkiaivoillaan on niin helppo höynäyttää.


      • Puolimutkaakob kirjoitti:

        "Se linkki, jonka Puolimutka antoi, nimenomaan vahvistaa asian."

        Hih hih.

        Tiedän kyllä että kreationisteille on vaikeeta lukea ja ymmärtää tekstejä englanniksi, joten käännetäänpä muutama oleellinen kohta.

        "In addition, the examples they list are taken from modern simplified Chinese hanzi, which are vastly different from the bone script and bronze inscriptions, which date from an era closer to that of the supposed Genesis and which would be even more likely to contain elements indicating a knowledge of the events of Genesis."

        Kreationistit ovat huuhaatulkinneet moderneja yksinkertaistettuja merkkejä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Yksinkertaistetut_merkit Eivät muinaisia merkkejä, jotka ovat lähempänä kuvitellun tulvan ajankohtaa.

        "This is actually the Chinese word for a simple "boat" or "ship" (chuán), not some particularly large variant."

        Merkki tarkoittaa siis yksinkertaista venettä tai alusta, ei suurta laivaa.

        "口 means "mouth" or "opening" (kǒu). CMI translates it as "people", to which it only has a very tangential relation, as 口 is the measure word for people.[3] The actual character for "person" is 人 rén, another common component that obviously does not appear in this character."

        Eli kyseinen merkki ei tarkota henkilöä, ihmista vaan suuta. Ja montakohan lajinsa mukaista suuta siellä arkissa on kuviteltu olleen? Hih hih.


        "Ei voi olla sattuma, että juuri laivaa merkitsevän sanan kirjainmerkit erilleen otettuina merkitsevät nimenomaan alus, kahdeksan ja ihminen."

        Ei toi kreationistien huuhaatulkinta ookkaan sattumaa. Se on kreationistien epätoivoinen ja kökkö vääristely, jolla ei oo mitään pohjaa todellisuudessa.

        "Kyllä se vahvasti viittaa vedenpaisumukseen."

        Kyllä noin epätoivoset huuhaatulkinnat viittaavat epätoivoiseen yritykseen löytää edes kuviteltuja "todisteita" kun tulvasta ei oo mitään objektiivisia tieteellisiä todisteita. Vaan päinvastoin. Eri tieteenalat ovat jo todistaneet että tulvaa ei oo voinut olla.

        xxxx Kyllä noin epätoivoset huuhaatulkinnat viittaavat epätoivoiseen yritykseen löytää edes kuviteltuja "todisteita" kun tulvasta ei oo mitään objektiivisia tieteellisiä todisteita. Vaan päinvastoin. Eri tieteenalat ovat jo todistaneet että tulvaa ei oo voinut olla. xxxxx

        Tässä esitetyt kiinan kielen merkkien tulkinnat eivät ole mitään huuhaata, vaan perustuvat nimenomaan tieteelliseen tutkimukseen.

        Vuonna 1950 julkaistu kirjanen "Genesis and the Chinese" (1.Mooseksenkirja ja kiinalaiset) oli osa yli 40 vuotta kestäneestä tutkimustyöstä vanhojen kiinalaisten kirjainkuvioiden ja symbolien taustalla olevista tapahtumista. Tohtori Ethel R. Nelson ja tohtori C.H. Kang julkaisivat v. 1979 tutkimuksista yhteenvedon kirjassa "The Discovery of Genesis - How the Truths of Genesis Were found hidden in the Chinese Language" Kirjoittajista ainakin Kang on nimen perusteella kiinalainen ja tuntee kiinan kirjainmerkit.


      • *JC
        *PM kirjoitti:

        "Tämä tieto edelleen välittyy vuosituhansien takaa kiinankielisestä laivaa tarkoittavasta kirjoitusmerkistä, yhtenä Nooan ja vedenpaisumuksen .todisteena."

        Hih hih. Kysymys ei ollut muinaisesta merkistä, vaan tollot kreationistit huuhaatulkitsivat modernia yksinkertaistua merkkiä.

        Lisäksi kyseisessä merkissä ei oo luvun kahdeksan merkkiä olleenkaan:

        "The upper part is a primitive ideograph for "divide," though it looks the same as the character for "eight.""

        http://www.talkorigins.org/indexcc/CG/CG101.html

        Eikö JC hävetä olla noin yksinkertanen ja herkkäuskonen tollo. Tollasia oppimattomia idiootteja kuin sinä, jotka "aattelee" omilla vajakkiaivoillaan on niin helppo höynäyttää.

        Evosivuilta saamillasi "tiedoillasi" luulet palstan lukijat vakuuttavasi? Ei sillä ole mitään merkitystä, miltä kirjoitusmerkit tuon sivuston kirjoittajista näyttävät - he ovat fundamentalistisia evoja ja näkevät mitä haluavat nähdä.

        Muistaakseni olen yhden kerran avannut sivustolle talkorigins vievän linkin. Siinä oli yksi kerta liikaa. En suosittele kenellekään tuollaisen sivustojen lukemista.

        Ja sinä puolimutka olet se "hyödyllinen idiootti", joka tuota evoilua tälle palstalle suoltaa. En haluaisi sinua yhtään loukata, mutta tämä on totuus.


      • Puolimutkaakob
        Jaakob kirjoitti:

        xxxx Kyllä noin epätoivoset huuhaatulkinnat viittaavat epätoivoiseen yritykseen löytää edes kuviteltuja "todisteita" kun tulvasta ei oo mitään objektiivisia tieteellisiä todisteita. Vaan päinvastoin. Eri tieteenalat ovat jo todistaneet että tulvaa ei oo voinut olla. xxxxx

        Tässä esitetyt kiinan kielen merkkien tulkinnat eivät ole mitään huuhaata, vaan perustuvat nimenomaan tieteelliseen tutkimukseen.

        Vuonna 1950 julkaistu kirjanen "Genesis and the Chinese" (1.Mooseksenkirja ja kiinalaiset) oli osa yli 40 vuotta kestäneestä tutkimustyöstä vanhojen kiinalaisten kirjainkuvioiden ja symbolien taustalla olevista tapahtumista. Tohtori Ethel R. Nelson ja tohtori C.H. Kang julkaisivat v. 1979 tutkimuksista yhteenvedon kirjassa "The Discovery of Genesis - How the Truths of Genesis Were found hidden in the Chinese Language" Kirjoittajista ainakin Kang on nimen perusteella kiinalainen ja tuntee kiinan kirjainmerkit.

        "Tässä esitetyt kiinan kielen merkkien tulkinnat eivät ole mitään huuhaata, vaan perustuvat nimenomaan tieteelliseen tutkimukseen."

        Hih hih. Vai tieteellistä? Täyttä numerologiaan verrattavissa olevaa huuhaata.

        Heikosti menee kreationismillä kun todellisten objektiivisten todisteiden puuttuessa tulvasta, tämä kiinalaisien merkkien tulkintahuuhaa nostetaan muutaman vuoden välein uudelleen esille. Täällä palstallakin lienee ties kuinka mones kerta.


      • *PM
        *JC kirjoitti:

        Evosivuilta saamillasi "tiedoillasi" luulet palstan lukijat vakuuttavasi? Ei sillä ole mitään merkitystä, miltä kirjoitusmerkit tuon sivuston kirjoittajista näyttävät - he ovat fundamentalistisia evoja ja näkevät mitä haluavat nähdä.

        Muistaakseni olen yhden kerran avannut sivustolle talkorigins vievän linkin. Siinä oli yksi kerta liikaa. En suosittele kenellekään tuollaisen sivustojen lukemista.

        Ja sinä puolimutka olet se "hyödyllinen idiootti", joka tuota evoilua tälle palstalle suoltaa. En haluaisi sinua yhtään loukata, mutta tämä on totuus.

        "Evosivuilta saamillasi "tiedoillasi" luulet palstan lukijat vakuuttavasi?"

        Eihän tohon kiinalaisten merkkien tulkintahuuhaaseen uskokaan kuin muutama palstan pölhökustaa sieltä hörhöimmästä päästä. Ja totta on että teitä paria denialistista tolloo ei millään objektiivisella todisteella saada luopumaan harhaluuloistanne. Mun puolesta voit multinikki ihan vapaasti elellä Jeesuspörinäisissä harhakuvitelmissas.

        "Ei sillä ole mitään merkitystä, miltä kirjoitusmerkit tuon sivuston kirjoittajista näyttävät - he ovat fundamentalistisia evoja ja näkevät mitä haluavat nähdä."

        Sivuston kirjottajat tulkitsevat merkkejä kylläkin kiinankieliopin mukaan, eivät vääristellen tulkiten ääriuskonnollisia valheita keksiäkseen.

        "Muistaakseni olen yhden kerran avannut sivustolle talkorigins vievän linkin. Siinä oli yksi kerta liikaa. En suosittele kenellekään tuollaisen sivustojen lukemista."

        Kenenkään fundishihhulin ei tosiaan kannatakkaan mennä noita sivuja lukemaan Siinähän on se vaara, että silmät aukee ja tajuu olevansa totaalinen idiootti kun on uskonut kreationismin valheisiin.

        Tosin sun kohdallas multinikki tuo tolloutes on synnynnäistä, etkä sinä sitä paitsi lukemaasi ymmärräkkään, joten sulla ei oo mitään vaaraa vierailla talkorigins tai vastaavilla sivustoilla.

        "Ja sinä puolimutka olet se "hyödyllinen idiootti", joka tuota evoilua tälle palstalle suoltaa. En haluaisi sinua yhtään loukata, mutta tämä on totuus."

        Hih hih. Mua ei sellaset tietämättömät tollot ja hörhöt fundishihhulit kuten sinä kykene loukkaamaan.

        Ootkos multinikki availlut viimeaikoina uusi keskusteluja, jotta voisit multinikkiesi kanssa sopuisasti "keskustella"? Kysyn siks että kun se on niin hirveen viihdyttävää ja antoisaa seurata kun jatkuvasti nolaat itses. Hih hih.


      • Jaakob kirjoitti:

        xxxx Kyllä noin epätoivoset huuhaatulkinnat viittaavat epätoivoiseen yritykseen löytää edes kuviteltuja "todisteita" kun tulvasta ei oo mitään objektiivisia tieteellisiä todisteita. Vaan päinvastoin. Eri tieteenalat ovat jo todistaneet että tulvaa ei oo voinut olla. xxxxx

        Tässä esitetyt kiinan kielen merkkien tulkinnat eivät ole mitään huuhaata, vaan perustuvat nimenomaan tieteelliseen tutkimukseen.

        Vuonna 1950 julkaistu kirjanen "Genesis and the Chinese" (1.Mooseksenkirja ja kiinalaiset) oli osa yli 40 vuotta kestäneestä tutkimustyöstä vanhojen kiinalaisten kirjainkuvioiden ja symbolien taustalla olevista tapahtumista. Tohtori Ethel R. Nelson ja tohtori C.H. Kang julkaisivat v. 1979 tutkimuksista yhteenvedon kirjassa "The Discovery of Genesis - How the Truths of Genesis Were found hidden in the Chinese Language" Kirjoittajista ainakin Kang on nimen perusteella kiinalainen ja tuntee kiinan kirjainmerkit.

        Jos väität että tuo on "tutkimusta", näytä sen tieteellinen vertaisarviointi. Taitaapa jäädä näyttämättä, joten kyse on uskonnollisesta uskonvahvistuksesta uskovaisille ja sellaisiksi aikoville.

        Se että kirjoittajat ovat "amerikantohtoreita" (siellä tohtoriksi väittely on mulle asiasta kertoneen amerikantohtorin mukaan lyhyempi prosessi kuin täällä), ei merkkaa mitään, sillä tiede ei anna yksittäisen ihmisen oppiarvolle sinänsä mitään auktoriteettia, vaikka fundisuskovaispiireissä nuo harvat "omat" kirjanoppineet ovat suunnilleen jumalasta seuraavia.


      • *JC kirjoitti:

        Evosivuilta saamillasi "tiedoillasi" luulet palstan lukijat vakuuttavasi? Ei sillä ole mitään merkitystä, miltä kirjoitusmerkit tuon sivuston kirjoittajista näyttävät - he ovat fundamentalistisia evoja ja näkevät mitä haluavat nähdä.

        Muistaakseni olen yhden kerran avannut sivustolle talkorigins vievän linkin. Siinä oli yksi kerta liikaa. En suosittele kenellekään tuollaisen sivustojen lukemista.

        Ja sinä puolimutka olet se "hyödyllinen idiootti", joka tuota evoilua tälle palstalle suoltaa. En haluaisi sinua yhtään loukata, mutta tämä on totuus.

        Joskus minusta tuntuu, että naurat katketaksesi aina saatuasi tällaisen viestin aikaan. On siinä ja siinä, onko mahdollista edes kuvitella, että olisit tosissasi.


      • tieteenharrastaja
        *JC kirjoitti:

        Evosivuilta saamillasi "tiedoillasi" luulet palstan lukijat vakuuttavasi? Ei sillä ole mitään merkitystä, miltä kirjoitusmerkit tuon sivuston kirjoittajista näyttävät - he ovat fundamentalistisia evoja ja näkevät mitä haluavat nähdä.

        Muistaakseni olen yhden kerran avannut sivustolle talkorigins vievän linkin. Siinä oli yksi kerta liikaa. En suosittele kenellekään tuollaisen sivustojen lukemista.

        Ja sinä puolimutka olet se "hyödyllinen idiootti", joka tuota evoilua tälle palstalle suoltaa. En haluaisi sinua yhtään loukata, mutta tämä on totuus.

        Olihan noita "silminnäkijätodistajiakin":

        "Evosivuilta saamillasi "tiedoillasi" luulet palstan lukijat vakuuttavasi?"

        Edellisillä kerroilla, kun tätä petkutusta palstalle tarjoiltiin, kiinankielen osaajat ja opettajat viestittivät ketjuun samaa kuin halveeraamasi "evosivusto".


      • *JC kirjoitti:

        Eiväthän nyt kiinalaiset olleet koskaan Arkin silminnäkijöitä, siis sen "kulmikkaan" muodon suhteen. Ei, vaan Arkista tuli laivan arkkityyppi, se oli ihmiskunnan ja koko luomakunnan merkittävin ja myös suurin merialus. Eli lyhyesti sanottuna laiva.

        Tämä tieto edelleen välittyy vuosituhansien takaa kiinankielisestä laivaa tarkoittavasta kirjoitusmerkistä, yhtenä Nooan ja vedenpaisumuksen .todisteena.

        >Arkista tuli laivan arkkityyppi, se oli ihmiskunnan ja koko luomakunnan merkittävin ja myös suurin merialus. Eli lyhyesti sanottuna laiva.

        Heh. :D
        Arkki nimenomaan EI ollut laiva. Laivassa on voimanlähde ja se on ohjattavissa.


    • Felixio

      "Ei voi olla sattuma, että juuri laivaa merkitsevän sanan kirjainmerkit erilleen otettuina merkitsevät nimenomaan alus, kahdeksan ja ihminen. Kyllä se vahvasti viittaa vedenpaisumukseen."

      Musertava geologinen todistusaineisto, geneettinen todistusaineisto, kirjoitetun historian jatkuminen yhtenäisesti pidemmälle kuin 4500 vuoden päähän, vanhoista korkeakulttuureista tunnetut asiat, jotka jatkuvat katkeamattomina vedenpaisumuksen ajankohdan molemmille puolille, tunnettujen ajantamismenetelmien (mm. radiohiiliajoitus) antamat todisteet, itse tarinaan sisältyvät tekniset käytännön ongelmat (miten eläimet tulivat arkkiin, miten ne mahtuivat sinne, mitä ne söivät, miten ne vaelsivat jälkeenpäin merentakaisillekin alueille vieläpä eriytyneesti, minne tulvavesi hävisi etc.)
      vs.
      Kiinalaisen laivaa tarkoittavasta kirjoitusmerkistä voi löytää numero kahdeksan.

      Kylläpä onkin vakuuttavan murskaava todiste vedenpaisumuksen puolesta. Suorastaan vedenpitävä.

      Unohdetaan, että kyseinen kirjoitusmerkki koostuu kahdesta, ei kolmesta osasta, joista toinen (irrallisena suota tarkoittava sana) on mukana ohjaamassa sanan lausumista. Unohdetaan, että jälkimmäisen osan katkaisemalla (mitä ei kuulu tehdä) alempi osa muistuttaa enemmän sanaa "suu" kuin "ihmiset". Unohdetaan se, että kirjoitusmerkki on todennäköisesti uudehko.

      Oletetaan, että sana ihan oikeasti muodostuu merkeistä: vene, kahdeksan ja ihminen. Oletetaan vielä, että merkki on alkuperäinen, vanha. Mikä on sen todistusarvo silloin? Ei yhtään mikään. Se olisi siltikin määrättömän monikertaisesti todennäköisemmin yhteensattuma kuin aihetodiste. Se on kirjoitusmerkki, ei mikään argeologinen todiste.

      Uskovaisten ongelmana (tai oikeammin ongelma käydä rationaalista keskustelua heidän kanssaan) on, että heillä on jo vastaus valmiina. Dogmit. Yksi dogmi on, että vedenpaisumus tapahtui. Tällöin mikä tahansa todistusaineisto, joka kertoo, ettei sitä ole voinut tapahtua, on virheellistä. Se on joko a) harhautunutta b) väärin tulkittua tai c) tarkoituksellisen uskonnonvastaista. Asia on loputtomiin niin, kasvakoon todistusaineisto kuinka laajaksi, vakuuttavaksi ja ilmeiseksi hyvänsä. Dogmi on ja pysyy muuttumattomana. Samaan aikaan kaikki tekijät, mistä pystytään juontamaan jonkinlaisia -vaikka kuinka mielikuvituksellisia tai epäsuoria- aihetodisteita, ovat heidän mielestään päteviä. Kuten nyt kiinalainen kirjoitusmerkki.

      Kajaanilainen Anja Virtanen uskoo sielunvaellukseen. Hänellä on siitä myös todisteita. Hänen seitsenkuukautinen Petteri -poikansa äänsi jokeltamisensa keskellä aivan selvästi "binadamu". Koska se tarkoittaa swahilin kielellä ihmistä, on tämä todiste siitä, että Petterin sielu eli edellisen elämänsä Afrikassa. Vielä kun Anja näki useamman kerran unta Afrikasta odotusaikana.

      Kuulostaako vakuuttavalta? Sitähän minäkin.

      • tieteenharrastaja

        Hukkuva tarttuu vaikka oljenkorteen. Ja vedenpaisumusta epätoivoisesti todisteleva kreationisti valehtelee vaikka kiinalaisesta kirjainmerkistä.


      • *JC

        "Se olisi siltikin määrättömän monikertaisesti todennäköisemmin yhteensattuma kuin aihetodiste."

        On kiintoisaa havaita, kuinka evojen selityksissä kovin usein vedotaan sattumaan. Olipa asia kuinka monimutkainen tai epäuskottava sattumalta syntyneeksi, se ei vaikuta asiaan.

        Vielä hullummaksi asia menee, kun tapahtuu jotain todellakin satunnaista, ennalta-arvaamatonta ja merkityksetöntä: silloin evo ryhtyy todistelemaan tuon "varman tapahtuman äärimmäisen pientä todennäköisyyttä realisoitua".

        Vedenpaisumus ei ole dogmi. Se on tapahtunut ja Raamatussa dokumentoitu globaali katastrofi. Kiinalainen Nooan Arkkiin viittaava kirjoitusmerkki on vain yksi tuon tapahtuman todisteista, todiste, joka on kristinuskon ulkopuolinen.


      • *PM
        *JC kirjoitti:

        "Se olisi siltikin määrättömän monikertaisesti todennäköisemmin yhteensattuma kuin aihetodiste."

        On kiintoisaa havaita, kuinka evojen selityksissä kovin usein vedotaan sattumaan. Olipa asia kuinka monimutkainen tai epäuskottava sattumalta syntyneeksi, se ei vaikuta asiaan.

        Vielä hullummaksi asia menee, kun tapahtuu jotain todellakin satunnaista, ennalta-arvaamatonta ja merkityksetöntä: silloin evo ryhtyy todistelemaan tuon "varman tapahtuman äärimmäisen pientä todennäköisyyttä realisoitua".

        Vedenpaisumus ei ole dogmi. Se on tapahtunut ja Raamatussa dokumentoitu globaali katastrofi. Kiinalainen Nooan Arkkiin viittaava kirjoitusmerkki on vain yksi tuon tapahtuman todisteista, todiste, joka on kristinuskon ulkopuolinen.

        ""Se olisi siltikin määrättömän monikertaisesti todennäköisemmin yhteensattuma kuin aihetodiste."

        On kiintoisaa havaita, kuinka evojen selityksissä kovin usein vedotaan sattumaan."

        On kiintoisaa havaita, kuinka kreationistit lähes poikkeuksetta vetoavat vääristelyihin ja valheisiin.

        "Olipa asia kuinka monimutkainen tai epäuskottava sattumalta syntyneeksi, se ei vaikuta asiaan."

        Ei ainakaan jos arviot "monimutkaisuudesta" tai "epäuskottavuudesta" on tehnyt joku oppimaton tollo kreationisti mutu-tuntumalla.

        "Vielä hullummaksi asia menee, kun tapahtuu jotain todellakin satunnaista, ennalta-arvaamatonta ja merkityksetöntä: silloin evo ryhtyy todistelemaan tuon "varman tapahtuman äärimmäisen pientä todennäköisyyttä realisoitua"."

        Puhut nyt vaan omista vääristelyistäs ja niistä väärinymmärryksistäs joihin toistuvasti haksahdat tietämättömänä tollona. Palautetaanko mieliin nolot väittees liittyen E:n esimerkkiin? Ja kaikki sun kieroilun sen ympärillä?

        "Vedenpaisumus ei ole dogmi".

        Jep. Se on erityisesti satu, johon nykymaailmassa uskoo ainoostaan idiootit fundishihhulit ja täysin ilman ainoatakaan objektiivista todistetta.

        "Se on tapahtunut ja Raamatussa dokumentoitu globaali katastrofi."

        Vai on satukirja sinun mielestäsi dokumentti kuvitellulle tapahtumalle?

        "Kiinalainen Nooan Arkkiin viittaava kirjoitusmerkki on vain yksi tuon tapahtuman todisteista, todiste, joka on kristinuskon ulkopuolinen."

        Hih hih. Heikolla hapella on tulvasadun todisteet, kun fundishihhulit takertuu yhden kiinalaisen merkin vääristellyn ja keksittyyn merkitykseen. Vilkkaalla ja vilpillisellä mielikuvituksella noin 100000 merkin joukosta vaikka mitä hörhöilyjä

        Kertoo oikein hyvin siitä millanen lapsellinen ja tietämätön tollo sinäkin multinikki-JC oot.

        Esittelesitkö multinikki-JC meille nyt edes yhden objektiivisen todisteen siitä että kuviteltu tulva olis sattunut?


      • *JC kirjoitti:

        "Se olisi siltikin määrättömän monikertaisesti todennäköisemmin yhteensattuma kuin aihetodiste."

        On kiintoisaa havaita, kuinka evojen selityksissä kovin usein vedotaan sattumaan. Olipa asia kuinka monimutkainen tai epäuskottava sattumalta syntyneeksi, se ei vaikuta asiaan.

        Vielä hullummaksi asia menee, kun tapahtuu jotain todellakin satunnaista, ennalta-arvaamatonta ja merkityksetöntä: silloin evo ryhtyy todistelemaan tuon "varman tapahtuman äärimmäisen pientä todennäköisyyttä realisoitua".

        Vedenpaisumus ei ole dogmi. Se on tapahtunut ja Raamatussa dokumentoitu globaali katastrofi. Kiinalainen Nooan Arkkiin viittaava kirjoitusmerkki on vain yksi tuon tapahtuman todisteista, todiste, joka on kristinuskon ulkopuolinen.

        Eikö paisumusvesi meriin palatessaan olisi vienyt kaiken irtaimen maa-aineksen mennessään ja jättänyt jäljelle pelkät paljaat kalliot?


    • Totuudentorvettaja

      Toni T häipyy aina paikalta kopio-oksennuksensa jälkeen, koska pohjimmiltaan hän tietää puhuvansa palturia. Kun nopeasti kopioi juttunsa tänne ja häipyy heti, ei tarvitse kohdata todellisuutta.

      Mielestäni on täysin perusteltua kutsua Tonia valehtelijaksi, koska tämäkin asia on käsitelty täällä(kin) aiemmin ja silloinkin hänen virheensä osoitettiin lähteiden kanssa vahvistettuna. Koska hän jatkaa edelleen samojen juttujen levittämistä, voidaan tätä pitää valehtelemisena.

    • Felixio

      "Vedenpaisumus ei ole dogmi. Se on tapahtunut ja Raamatussa dokumentoitu globaali katastrofi. Kiinalainen Nooan Arkkiin viittaava kirjoitusmerkki on vain yksi tuon tapahtuman todisteista, todiste, joka on kristinuskon ulkopuolinen."

      Jos vedenpaisumus ei olisi totta, Raamattu ei olisi kirjaimellisesti totta. Jos Raamattu ei ole kirjaimellisesti totta, koko sen teologinen sisältö voidaan kyseenalaistaa. Vedenpaisumuskertomuksesta on siis pakko pitää kiinni lukittuna faktana. Vastaus ydinkysymykseen oli valmiina ennen ensimmäisenkään todisteen katsomista. Sitä juuri tarkoittaa dogmi.

      Tieteellinen todistusaineisto ei viittaa Raamatun vedenpaisumukseen. Päin vastoin se tekee kertomuksen käytännössä mahdottomaksi. Niin biologian, geologian, perinnöllisyystieteen, argeologian, kirjallisuustutkimuksen kuin fysiikan tutkijoidenkin yksimielinen konsensus -yksittäisiä poikkeusyksilöitä lukuunottamatta- on, että kyseessä ei ole historiallinen tapahtuma. Koska se on lukemattomien tunnettujen tosiasioiden kanssa täysin mahdotonta yhteensovittaa. Uskovainen ei tätä niele. Hän turvautuu mielummin tieeteentekijöiden maailmanlaajuiseen ateistiseen salaliittoon. Koska hän tuntee Muuttumattoman Totuuden.

      Jos hetken mietit, kyseessä ei edes voisi olla ateistinen salalaliitto. Kun tuhannet ja taas tuhannet tieteeentekijät tieteen eri aloilta ovat uhranneet työhönsä valtavat määrät työtunteja ja resursseja, olisi puoltavat todisteet vedenpaisumukselle löytyneet eikä päinvastoin. Jos tällaista tietoa pimitettäisiin ja valehdeltaisiin toiseksi, ei kyseessä olisi suinkaan ateistinen, vaan maailmanlaajuinen saatanallinen salaaliitto. Sellainen ajatus on absurdi. Paitsi ehkä uskovaisen mielestä, koska dogmi.

      Absurdia kyllä, vastaavasti uskovaisten asioita puoltamaan sitten kelpaavat sitten täysin yksittäiset ja mielikuvitukselliset todisteet. Esimerkki: viimeaikainen historiantutkimus on löytänyt todisteita siitä, että Raamatun mainitsema kuningas Saul oli kuin olikin historiallinen henkilö. Uskovaisille tämä oli selkeä todiste koko Raamatun sisällön oikeelllisuudesta mytologioineen kaikkineen. Iliaksen Troijaa pidettiin satupaikkaanaa, kunnes sen jäänteet löydettiin. Silti tuskin ketään otettaisiin vakavasti jos hän väittäisi, että tämä on selkeä todiste seireenien, kyklooppien ja merijumala Thetiksen olemassaolosta. Tarinoita nyt vain usein ympätään oikeisiin paikkoihin ja oikeiden hallitsijoiden aikakausille.

      Jos Genesistä tutkitaan puhtaasti kirjallisena teoksena, tarinoiden taustalta paistaa vahvasti babylonialainen maailmankuva. Siinä maa oli litteä kiekko, tähdet, aurinko ja kuu kiinni taivaankannessa, kuvussa jota kannattelee maailmanpuu. Tällaiseen maailmaan vedenpaisumus sopii järkeenkäypästi, toisin kuin planeetta maahan. Sieltä ne löytyvät: taivaankansi ja valot taivaankannessa sekä taivaan ikkunat, elämänpuu, syvyyden vedet... Itse asiassa asia on niin selvä, että ei-kristillisenä teoksena Genesis liitettäisiin itsestäänselvästi babylonialaisen mystiikan jatkumoon. Mutta eihän sitä saa tarkastella normaalin kirjallisuustutkimuksen näkövinkkelistä. Sellainenhan on ateistista...

    • kysyn vain kretuilta

      Kuka Nooan pojista on kiinalaisten ja muiden itäaasialaisten kantaisä ja miten voit perustella vastauksesi?

      • Ilmeisen paha kysymys, kun vajaa vuorokausi ei ole riittänyt tuottamaan ainuttakaan vastausta...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1906
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1552
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      83
      857
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      741
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe