Saku/Rotikka mix

kipale

Katselen ihan mielenkiinnosta välillä tori.fi koirailmoituksia, minua kiinnostaa että millaisia rotuja/mixejä myydään ja minkä takia. Suunnilleen joka kerta siellä on myynnissä tätä tiettyä mixiä, eli seefferin ja rotikan pentuja. Miksi?? Miksi näitä yhdistelmiä tehdään niin paljon? Kaikki ei todellakaan voi olla vahinkoja. Ja vaikeita koiria varmaan tulee. Minulla on seefferiuros joten tiedän sen luonteen, ja kaikki rotikat joita olen nähnyt on ollut todellisia rähisijöitä. Kaiken lisäksi meidän talossa asuu kaksi koiraa jotka todennäköisesti ovat juuri tätä mixiä.

7

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paras yhdistelmä

      Minullapa on kaksi koiraa juuri tuosta yhdistelmästä ja voin kertoa ettei parempaa yhdistelmää voi ollakaan!
      Omat koirani ovat hyvin pehmeitä luonteiltaan, vaikka uros toisinaan jääräpää onkin.
      En tiedä sinun sakemannistasi, mutta näiden luonteet on aivan täysiä kymppejä.
      Vahtiviettiä löytyy, mutta se oli tarkoituskin kun omakotitaloon koiraa etsimme.
      Nämä rakastavat kaikkia ihmisiä, lapset mukaan lukien ja tulevat toimeen kaikkien koirienkin kanssa. (-niiden joiden omistajat nyt yleensä edes uskaltaa päästää lähelle)

      Eli ottaisin kyllä mielelläni vielä yhden tällaisen kotiini, eikä minua haittaa vaikka olisi ihan tarkoituksellakin tehty, kunhan vain on terveistä ja hyväluonteisista vanhemmista lähtöisin.

    • rotikka/sake

      Meillä kanssa samaa yhdistelmää pentu, todella kiltti sosiaalinen ja fiksu koira, varmasti kasvaa oikeen mallikelpoinen oikealla koulutuksella!

      • kipale

        OK, hyvä että teillä nämä on tervepäisiä. Omalla seefferilläni on myös hyvä luonne, tarkoitin että on kuitenkin haastava. Tai nuorempana oli, nykyään jo helpompi vaikka on pentu vielä. No ehkä sitten noita ei vaan ole osattu kouluttaa, noita mitä olen nähnyt..


      • rotikka/sake
        kipale kirjoitti:

        OK, hyvä että teillä nämä on tervepäisiä. Omalla seefferilläni on myös hyvä luonne, tarkoitin että on kuitenkin haastava. Tai nuorempana oli, nykyään jo helpompi vaikka on pentu vielä. No ehkä sitten noita ei vaan ole osattu kouluttaa, noita mitä olen nähnyt..

        Faktahan on se, minkä varmasti itsekkin sakun omistajana tiedät, että valitettavaa kyllä näitä koiria päätyy paljon egon jatkeeksi(kun myyjät eivät huolehdi siitä mihin pennut myydään) vaikka ei ole resurseja kouluttaa koiraa


      • kipale
        rotikka/sake kirjoitti:

        Faktahan on se, minkä varmasti itsekkin sakun omistajana tiedät, että valitettavaa kyllä näitä koiria päätyy paljon egon jatkeeksi(kun myyjät eivät huolehdi siitä mihin pennut myydään) vaikka ei ole resurseja kouluttaa koiraa

        Kyllähän näinkin käy, valitettavasti... Mietin myös että miten monista perheistä löytyy juuri noita kahta rotua. Mun mielestä outoa, tai sitten minä vaan olen outo :D rodut kun on niin erilaiset ja -näköiset, onhan molemmat vahtikoirina hyviä..mutta silti niin erilaisia, viehättääkö niissä tosiaan se että ne on "pelottavia" vai mitä ihmettä? En halua haukkua, mun mielestä rottiksissa ei ole mitään vikaa sinällään jos on hyväkäytöksinen, mutta miksi pitää tahallaan astuttaa spk:n kanssa?


    • rotikka/sake

      Hmm jaa siihen en osaa sanoa varmasti paljon sekoitetaan tarkoituksella, meidän koira tosin naapurin aidosti vahingossa syntyneestä pentueesta, ja meidän koira ainakkin kaukana pelottavasta... ja onhan ihmiset rahan ahneita kun huomataan että.joku menee hyvin kaupaksi niin tottakai niitä silloin tehdään.

    • amstaffidogo

      Sakuja ja rotikoita verrataan yleensä toisiinsa, ne ovat hyvin samantapaiset rodut käyttöominaisuuksiensa ja luonteensa perusteella mutta eriäväisyydet ovat myös hyvin vahvat sekä luonteessa että fysiikassa. Ne monesti miellyttävät samanhenkisiä ihmisiä ja monesti ihmiset puntaroivat rotikan ja sakemannin välillä. Se voi olla se syy miksi niin monella sitten ehkä löytyy kotoa molemmat ja jos molemmat vanhemmat on hyviä koiria, halutaan teettää niillä pennut jotta saadaan itsellekin niiden jälkeläinen. En itse usko että rotikka/saku on yhtään sen vaikeampi koira kuin puhdasrotuinen rotikka tai saku mutta seropin hankkiessa harvemmin harkinta-aika on niin kovin pitkä ja harvoin saa kasvattajan tukea..

      Sekoitusten avulla varmaan yritetään saada sellainen täydellinen paketti jossa olisi molempien rotujen hyvät puolet. Voi myös olla että koska sakuilla ja rotikoilla on omat perinnölliset sairautensa ja omat "vikansa", niistä sitten yritetään sekoituksilla päästä eroon. Monilla myös on se mentaliteetti että seropi on parempi ja jotkut taas haluavat koiran joka ei ole samanlainen kuin muilla ja seropeissahan on variaatiota.
      Ja jos puntaroi sakun ja rotikan välillä niin miksi ei sitten ota niiden sekotusta! :D

      Monesti ihan täydelliset vahinkopennut on sellaisia perhoskoira/pystykorva mixejä joissa naapurin sesse on käynyt vierailemassa pihassa jolloin roduilla ei ole mitään yhteistä keskenään ja ajatus tuollaisten pentujen teettämisestä tuntuu hassulta.

      Yleensä suunnitellut seropipennut on kahdesta samantyyppisestä koirasta, laika/harmaahirvikoira, kultainennoutaja/tolleri, belggari/sakemanni, dogo/presa canario, amstaffi/dogo.. Joten en usko että kyse on vahingoista vaan ihan teetetyistä pennuista ja monesti pennut teetetään juuri siksi että itse saadaan pentu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe