Voyagerin automaattilaatikon öljyn vaihto

Öljyinen mies

Onko automaattilaatikon öljyjen vaihto monimutkainen homma kotioloissa? Onko siinä mitää, mitä pitää ottaa erikseen huomioon?

9

3170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuumataan1

      Onks sul tuumaset työkalut jo hommattu

      • DGC

        Tähän mennessä on yksi tuumaista työkalua vaatinut paikka tullut vastaan ja epäilenpä että sekin on jälkiasenteinen tarvike, etujarrusatulan ilmausruuvi. Muuten kaikki työkalut, kierteet ja pulttien lujuudet ovat metrijärestelmää. Näin siis amerikanversiossa vuodelta -99.


    • Automaattinen äijä

      Eihän siinä tartte kuin nostaa auto pukille ja päästää pohja irti, vaihtaa suodatin ja tiiviste, sekä uudet öljyt sisään. Siinä se. Kun ottaa asian nätisti ajan kanssa, niin tunnissa sen tekee vaikaa jynssäisit öljypohjankin tosi puhtaaksi.

      Ohessa video työstä, Huom 10 mm pultit pohjassa, tai 3/8"

      http://www.youtube.com/watch?v=-fFsLtHV4os

    • Vaihtaja kanssa

      Ja sisään sitten uutta ATF 4 öljyä. Mieluiten MoParin omaa, mutta kuulemma muutkin 4 öljyt käy. Tosin tuo merkkiöljy ei ole niin paljoa kalliimpaa, että ottaisin riskiä.

      • dfgopklöäoiuy

        Moparin öljy on todennäköisesti penzoilin kamaa eri purkissa. Penzoil on myös moparin suosittelemien öljyjen listalla. Mopar ei ole öljyn jalostaja vaan ostaa kamansa joka pullotetaan omiin purkkeihin.


    • Vaihtaja kanssa

      Niinhän se MoPar ostaa eli teettää öljynsä jollain valmistajalla. Eli öljy voi olla minkä valmistajan tahansa tekemää, mutta MoParin vaatimuksilla. Öljyssä voi olla joku ainesosa mitä valmistaja ei sitten saa käyttää omassa öljyssään, tai sitten saa. Kukapa tietäisi. Mukavaa olisi tietää minkä valmistajan tuo öljy tosiuaan on, eikä mitään arveluita. Minäkin toivoisin, että olisi vaikka Valvolinen tekemää, että olisi parasta saatavilla olevaa.

      Eihän kukaan auton valmistaja tee edes autonsa kaikkia osia itse vaan "sieltä ostetaan mistä halvemmalla saadaan" mentaliteetillä yritetään tehdä mahdollisimman halvalla autot.

    • Jakarin ostoon

      Onko siinä öljynvaihdossa otettava mitään muuta huomioon, kuin mitä tuossa filmissä näytetään. Joittain automaateissa kun pitää öljyt tyhjentää auton ollessa käynnissä ja niinkun pumpata ulos. Tässä vai lasketaan pois??

    • Vaihtaja kanssa

      Pois laskemalla vaihtuu about puolet öljytilavuudesta. Tämä kyllä riittää, kun vaihdetaan säännöllisesti mieluiten 2 vuoden välein, mutta viimeistään 75tkm välein. Jos öljy on mustaa ja haisee palaneelle vaihtaisin tuolla huuhtelumenetelmällä, jolla saa kaikki vaihdettua. Tosin mikäli öljy on jo päässyt mustaksi ei ole takeita kauanko auttaa.
      Tuo huuhteluvaihto on hankala mielestäni tehdä kotioloissa. Lisäksi joudut kuitenkin ottamaan öljypohjan auki, kun se suodatinkin on vaihdettu.

      • DGC

        Chryslerminivan.netin viisaat ovat kehoittaneet välttämään huuhtelemalla vaihtamista, koska öljyn ominaisuudet muuttuvat kerralla liikaa. Ohjaustietokone (TCM) on säätöjensä kanssa sekaisin ja vaihteet vaihtuvat karkeasti. Voi edellyttää TCM:n resettiä joka pitää tehdä merkkitesterillä. Itse en ole kokeillut joten en ota kantaa siihen, onko tämä totta.

        Ja itse vaihtamisesta haluaisin sanoa sen verran että öljypohjan pulttien kiristysmomentti on tosi vähän ja riippuu myös siitä, minkä tyyppistä tiivistettä käytetään. Joka tapauksessa vähemmän kuin mitä minun momenttiavaimeni ymmärtävät, luokkaa 15nm. Ja joka ei tätä usko, voi googletta mitä tarkoittaa Helicoil.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe