Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Psoriasiksen hoito omega3 rasvoilla!

ikuinen ihottuma

Minulla on ystävä, ketä syö psoriasikseensa omega3-rasvahappoja, jotka todella pitävät psoriasiksen poissa! Kokeilkaa itsekin! Lisäksi pohtikaa ruokavaliotanne: saatteko riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita? Syöttekö tarpeeksi kasviksia ja vihanneksia ja hedelmiä ja hyviä rasvoja?? Kerron vielä oman kokemukseni hieman toisenlaisesta ihottumasta, rakkulaihottumasta, jonka hoito on myöskin ollut toimivaa omaan havaintooni perustuvan hoitomuodon avulla. Kopioin tämän suoraan tähän, kun kirjoitin sen jo parille muulle palstalle. Toivon, että ihmiset löytävät avun tähän vaivaan!

Tässä:

Hei!

Kerron tässä lyhyesti oman kokemukseni dyshidroottisesta käsi-ihottumastani, ja voin kertoa että se on kohdallani historiaa! :) Kokeilkaa itse ja tulkaa sitten kertomaan tänne miten te olette kokeneet vinkkini :)

Ihottumastani: Vuosi sitten talvella ihottuma äityi TODELLA pahaksi. Kädet kutisivat ja uutta näppyä tuli oikein niin, että sen huomasi. Varsinkin yöllä kutina oli armoton! Kädet olivat näppyjen peittämiä, sormenpäät rikki, myöskin kämmenet.. Kävin kolmella yksityisellä lääkärillä ja sain neljää eri kortisonivoidetta ja perusvoiteita. Mikään niistä ei auttanut vaan pahensi ihottumaa entisestään. Ihottuma on ollut pahempi tallvisin, en osaa sanoa miksi.. Ihottumaa minulla on ollut noin neljän vuoden aikana ja se tulee ajoittain. Se minkä olen huomannut on se, että ihottuma liittyy ruokavalioon, eikä sitä voida parantaa voitein (lääkärit määräävät voiteita, koska muita hoitosuosituksia ei ilmeisesti ainakaan vielä tiedetä..) Oma kokemukseni perustuu omaan havaintooni, eikä myöskään ole mikään suositus kyseiseen ihottumaan, mutta kohdallani olen huomannut pysyvän parannuksen..

SittNoh, huhtikuussa 2013 innostuin tarkastelemaan ravintotottumuksiani. Huomasin, etten ollut syönyt reiluun puoleen vuoteen mitään omega3-pitoisia ruokia: esim. margariini, lohi, kala, rypsiöljy, cashewpähkinät, chiasiemenet jne. Aloin syömään omega3-kalaöljytabletteja, koska halusin saada ravinnosta myös näitä hyviä rasvoja, joista paljon puhutaan. Olin syönyt tabletteja noin kuukauden kun ihottumani alkoi hiljalleen parantua. Ihoni oli niin huonossa kunnossa, että parantuminen normaalikuntoon vei varmastikin muutaman kuukauden. Sitten joulukuussa 2013 kalaöljytablettini loppuivat, enkä ostanut enää lisää. Nyt helmikuussa olin ollut noin 2,5 kk ilman niitä ja ihottuma alkoi hiljalleen hiipiä sormeeni. Tajusin siinä samassa, että ihottuma liittyy todella ruokavaliooni. Aloitin syömään kalaölkjytabletteja uudelleen helmikuussa 2014 ja nyt ihottumani on pysähtynyt ja se alkaa taas parantua :) Tämä varmistaa näkemystäni siitä, että tämä todella toimii!!

Vertaillaan vielä:

Ravintoni ihottuman pahimpaan aikaan: leipää aamupalalla, välillä lounaallakin tms, päällä voita, juustoa, todella vähän kasviksia tai vihanneksia, välillä lähinnä banaaneja/mandariineja. Paistamisessa oliiviöljyä (ei yhtään omegoja), ruokana paljon pastaruokia, lihaa, ehkä sillointällöin jotain herkkujakin jne. hyvin perussuomalaista ruokaa.. Mutta mikä puuttui? No minulta puuttui kasvikset ja vihannekset, joita tarvitaan se puoli lautasta vähintään joka aterialla, puuttui myös kala, jota emme syönteet koskaan!, puuttui pähkinät, hedelmät jne.

Nyt syön: omega3tabletteja, myös monivitaa, ruokana aamulla usein puuroa (kaura, tattari, spelttipuuroa tai moniviljaa), jossa päällä runsaasti pakastemarjoja (esim. mustikka, puolukka, goji,) ruokana esim. salaatteja, joissa silloin tällöin esim. lohta, avocadoa, kaikkia vihanneksia: porkkanaa, lanttua, kaalia, vihreitä papuja siis ihan kaikkea vaihdellen. Teen ruokaa niin, että lisään kaikkeen, myös tavalliseen jauhelihakastikkeeseen vihanneksia, jos en muuta niin pakasteesta. Lisäksi syön tavallisesti munia, maitoa, lihaa mutta niin, että kaikilla aterioilla myös vihanneksia!! Ja voin tilalla leivällä on nyt margariini, koska tavallisessa voissa ei ole omega3 lainkaan. (Muista että tavallisesta ravinnosta saa helposti omega6, mutta ei 3:ta).

Eli tarkastele mitä syöt, ja yritä vähintään puoli vuotta syödä kypsennettyjä ja myös raakoja vihanneksia, paljon hedelmiä myös esim. erikoisempia kuten avocadoja ja koita esim. jos et syö kalaa tms. omga3lähteitä, kalaöljytabletteja. Tällä "reseptillä" minä olen onnistunut :):) Ja tämä toimii!! :) En voinut ihottumani aikaan kuvitellakaan, että se voisi johtua ruokavaliosta, mutta nyt näen yhteyden kyllä täysin!

Olen niin helpottunut, että olen löytänyt "hoidon" tähän ihottumaani!!

Ja lisäksi: tällä hetkellä Suomessa tutkitaan psoriaksen ja omega3 yhteyttä ja on löydetty tuloksia, joiden mukaan ihottuma helpottuu syömällä omega3 pitoisia ruokia. Omega3 on positiivisia vaikutuksia mielen sairauksien hoidossa: masennus ja skitsofrenia, tästä on jo paljon tietoa! Näitä keinoja ei vaan ainakaan vielä käytetä perinteisessä lääketieteessä, mutta toivottavasti näin on tulevaisuudessa. Näin yhä useampi saa avun vaivaansa!

11

1560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Allergiat ovat elimi

      Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

      Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.


      Nujerra Psoriasis!
      http://www.raikasweb.com/nujerra-psoriasis

    • märkärakkula

      kiitos tästä!! Minulla dyshidroottinen / märkärakkulainen käsi-ihottuma paranee omega3lla. Kokeilkaa kaikki ihottumasta kärsivät!

    • ollos hyvä

      Tiededokumentti: Kivikautiset juuremme

      Miksi korkea verenpaine, diabetes, selkäkivut ja allergiat piinaavat meitä? Nämä elämäntapasairaudet johtuvat osin siitä, että olemme pohjiltamme yhä kivikauden ihmisiä. Miten tätä tietoa pitäisi hyödyntää?

      Esitetty: To 22.5.2014 klo 21.36 Yle Teema

      Areenassa nähtävillä:
      http://areena.yle.fi/tv/2191322

      Paleovalmennusta:
      http://www.villiruoka.fi/paleovalmennus/

      "Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."
      http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/

    • hyvä ja halpa

      kalanmaksöljy on pras ja luonnollisin

      möller

      citymarket

    • AgraGaDapra

      Kuinka paljon ja kuinka kauan D-vitamiineja ja omega-rasvahappoja pitää päivittäin syödä, että nämä alkavat tehoamaan. Olen jo vuoden käyttänyt, eikä minkäänlaista vaikutusta.

      • Luolaihminen

        Kivikaudella heikot kuolivat pois. Ei siinä puutteellinen ravinto suojannut. Eikä keski-ikä ollut 80v.


      • kivikautinen.
        Luolaihminen kirjoitti:

        Kivikaudella heikot kuolivat pois. Ei siinä puutteellinen ravinto suojannut. Eikä keski-ikä ollut 80v.

        Huono hygienia ja vammat tappoivat. 1800-luvun lopulla lapsikuolleisuus oli Suomessa suurin piirtein samalla tasolla kuin nykyisin Afganistanissa ja Somaliassa. Tuberkuloosi tappoi kolmekymppisiä ja viisikymmentä vuotta täyttänyt oli jo vanhus. Tästä huolimatta lääketiede ei ollut täysin voimaton. Epidemioita pystyttiin rajaamaan erilaisilla toimenpiteillä. Esimerkiksi vuoden 1884 koleraepidemia pystyttiin pysäyttämään. Isorokkoa vastaan oli keksitty tehokas rokote. Myös kirurgia oli kehittynyt sen verran, että esimerkiksi tyriä pystyttiin leikkaan. Antibiootteja ei vielä ollut käytössä ja monet nykypäivänä parannettavissa olevat tarttuvat sairaudet olivat hengenvaarallisia.


      • kivikautinen.

        "Kuinka paljon ja kuinka kauan D-vitamiineja ja omega-rasvahappoja pitää päivittäin syödä, että nämä alkavat tehoamaan. Olen jo vuoden käyttänyt, eikä minkäänlaista vaikutusta. "

        Lopun ikääsi niitä syödään ihan kokonaisterveyden takia.

        Olethan jättänyt viljat pois ja korvannut ne kasviksilla?

        Jollei auta, niin kokeile maidotonta ruokavaliota.

        Joku ruoka aiheuttaa tulehduksen kehossa ja se tulee ihosta läpi.


    • Höpönlöpö

      Paras hoito psoriasikselle on jättää lukematta tämän palstan hölynpöly puppu kirjoitukset.

      • ruokavalio.

        Ruokavalio, millä on todellakin hirveesti merkitystä, miten iho voi. Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi.


      • Tulehduspesäkkeet
        ruokavalio. kirjoitti:

        Ruokavalio, millä on todellakin hirveesti merkitystä, miten iho voi. Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi.

        Hampaiden tulehduspesäkkeiden merkitystä ei todellakaan pidä ohittaa kun miettii mikä psoria pahentaa. Tuossa sairausluettelossa on myös psoriasis joihin hoitamattomat hampaat vaikuttavat.

        http://www.hammassalonki.fi/usein-kysyttya.php

        Entä helico-bakteeri? Onko sen osuutta psoriasikseen tutkittu?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe