ovulaatio

mitenkäss

:) olemme miehen kanssa jo kauan aikaa miettineet, että lapsi voisi tässä kohtaa elämää olla hyvä juttu. nyt sitten päätimme yritää, mietin vaan että miten todennäköistä on tulla raskaaksi jos ovulaatiosta on 2 tai 3 päivää aikaa?

3

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin...

      Ei kovin todennäköistä, koska irronnut munasolu säilyy hedelmöittymiskykyisenä vain n. vuorokauden. Todennäköisyyteen tietysti vaikuttaa se, kuinka tarkasti ja varmasti munasolun irtoamisen ajankohdan tietää.

      Kannattaa panostaa yhdyntöihin ennen ovulaatiota, koska siittiöt taas säilyvät hedelmöittämiskykyisinä useita päiviäkin, niin niitä on siellä sitten valmiina odottamassa, kun munasolu irtoaa. Siitä näkökulmasta ajatellen yhdynnän ei tarvitse ajoittua tiettyyn, tarkkaan hetkeen, mutta munasolun kuoltua se on sitten taas "turhaa", kunnes seuraava ovulaatio alkaa lähestyä.

      Omasta mielestäni paras tapa saada lapsi alulle on unohtaa turha laskelmointi, nauttia elämästä ja harrastaa seksiä silloin, kun haluttaa. Itse olen aina ovulaation aikaan luontaisestikin normaalia halukkaampi. Tietysti tarvitaan halukas mieskin, mutta hiljaisemmallakin seksielämällä pystyy raskautumaan. Neljästä raskaudestani kaksi alkoi niin, että kierron aikana oli ollut vain yksi yhdyntä, eikä ne ollut mitenkään laskelmoidusti ajoitettu. Kahdessa muussa raskaudessa oli kaksi yhdyntää/kierto, joita ei myöskään ollut ajoitettu mitenkään erityisesti. Kyllä se luonto siis hoitaa homman ilman tarkkaa laskelmointiakin, jos ei mitään hedelmällisyysongelmia ole.

    • ei todennäk

      Ei ole todennäköistä, että tulee raskaaksi, jos ovulaatio on jo mennyt, koska munasolu ei säily kauaa. Sen sijaan muutama päivä ennen ovulaatiota ja ovulaatioon saakka voi olla otollinen hetki, koska siittiöt säilyvät melko kauan naisen elimistössä.

    • mitenkäss

      juu, ei nyt oikeastaan mietitty yhtään että milloin se ovulaatio on ennen kuin seksiä harrastettiin. Rupesin sitten mielenkiinnon vuoksi tutkimaan, että milloin pitäisi olla se otollisin päivä, varmahan en voi olla mutta jos kierto on 28 niin meni jo 2 päivä sitten ja kun se ensinmäinen ilman ehkäisy kerta tapahtui kuitenkin vasta tänään. mutta eihän sitä voi tietää kun en huomaa mitään ovuaatio oireita.

      Kiitos vastauksista! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1540
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1247
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1034
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      84
      841
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      381
      751
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      123
      701
    Aihe