säikkyminen säikkymättä.

sätkymies

Mulla on ollut pitkään vaiva että säpsähdän helposti. Ei tarvitse kuin että kadulla ohikulkijan laukku hipaisee minua tai joku edessäni heilauttaa kättä nopeasti minua kohti. Mitä väsyneempi olen sitä pahemmin säpsähtelen.

Minulla ei ole psyykkisiä pelkotiloja enkä ole kokenut koskaan väkivaltaa, ainoa muu vaiva on usein toistuvat tensiopäänsäryt.

Lääkärit on lykännyt jos jonkin näköistä paniikkihäiriölääkkeitä joiden ainoa vaikutus on ollut ummetus ja riippuvuusoireet.

Mikä avuksi?

5

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säpsähtelyä

      Oletko varma että nukut riittävästi? Mullakin on aina joskus tuollaista säpsähtelyä kun olen todella väsynyt, mutta aivot käyvät ylikierroksilla ja "luulen" olevani ihan virkeä, vaikken olekaan. Silloin vähänkin isommat äänet ym. säpsähdyttävät inhottavasti ja tulee kamala olokin.

    • tutiseva

      Minulla on tämäntapaiseen asiaan mielipide.
      Olen samantapaisessa asiassa väärinymmärretty, mutta mielestäni tiedän itse mistä on kyse ja aion sen vielä joskus varmaan jossakin kunnolla selittää.
      Säpsähtelen, tärisen jne. MUTTA se on hermostollinen fyysinen ominaisuus, aistijärjestelmästä jne. lähtöisin, EI luonteenpiirre.
      Henkilöllä voi olla miten rohkea luonne vaan, mutta silti keho voi täristä tai säpsähdellä aistimuksista tai vaikkapa nälästä, kylmästä, väsymyksestä tai mistä vain.
      Sellaista häiriötä on erityisen vaikea parantaa, jota ei edes ole.
      Vaikka kävisi terapiassa juttelemassa lopun elämäänsä tms., niin ei se jostakin fyysisestä ominaisuudesta johtuen tärisevää tai säpsähtelevää kehoa mihinkään todennäköisesti mitenkään muuta. Psyyke ja keho ovat usein aika yhtä, mutta eivät ne aina ole aivan yhtä. Voi omata vahvan luonteen ja tärisevän kehon. Mikä tuntuu olevan monelle aika ihmetysilmiö.

      • tutiseva

        Jatkuu vähän.

        Omalla kohdallani ratkaisen tuon ongelman niin, että reippaasti vaan sätkyillen eteenpäin. Ei sille välttämättä mitään voi.
        Olenkin miettinyt että jos joku vielä ihmettelee tärisevää kehoani, niin annan oikein kunnolla täristä ja kysyn suoraan ihmettelijältä, että mikä hänelle siinä on ongelma ?


    • säikky

      Minulla on taipumus, että teen jotain keskittyneesti (tai vaikka kadulla kulkiessanikin olen ajatuksissani), en silloin kiinnitä ympäristöön huomiota. Hätkähdän, kun joku on tullut huomaamatta lähelle sanoo jotain tai koskettaa yllättäen.

      Kissankin ponkaisee jaloilleen vaikkapa aivastuksestani tai säpsähtää yllättävää kosketusta. Se on varmaankin jokin luontainen pakoreaktio, vaistot sanovat että yllätys voi olla vaarallinen :(.

    • tutiseva

      Mutta kuka on keksinyt, ettei yllätyksistä saa sätkyillä ?
      Miksi luonnollisiin reaktioihin suhtaudutaan niin negatiivisesti ?
      Minusta se on lähinnä se negatiivinen asenne, joka ne reaktiot tekee ongelmallisiksi sillätavoin, että ne koituvat kärsimykseksi.
      Sätkyily tuskin on laitonta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe