Kokemuksia Glukosamiinin käytöstä

Viisi

Onko kellään kokemuksia glukosamiinin käytöstä?

32

29229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuusi..

      Minun nivelrikkotarinani:


      Söin Glukosamiinia 1500mg n. 2 vuotta, mutta kipu palasi aina, kun pidin taukoa tuotteesta. Pari viikkoa taukoa riitti saamaan kivut takaisin.

      Sitten vaihdoin tuotteeseen, jossa on Glukosamiinia 1500mg ja Chondroitinia 1200mg ja söin sitä n. 1 vuoden, mutta kipu palasi aina, kun pidin taukoa tuotteesta. Pari viikkoa riitti saamaan kivut takaisin.

      Luin internetistä tietoa, koska lääkäriltä sain vain särkylääkkeitä ja huonoa ennustetta polveni nivelrikkoon.

      Muutin ruokavaliota. Vaihdoin viljat muihin kasvikunnan tuotteisiin. Moni vaiva lähti viljojen myötä.

      Aloin syömään vitamiineja:

      C-vitamiinia 500mg/vrk. Tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg. C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin.

      D-vitamiinia 100µg/vrk 10µg tiedetään riittävän vastasyntyneelle, EI muille. D-vitamiini on ratkaisvassa asemassa luuston, nivelten ja lihasten hyvinvoinnille.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

      B-vitamiineja

      Kalaöljyä (aina syönyt kalaakin 2-3 kertaa viikossa)

      Nyt nivelrikkoni on ollut jo yli vuoden täysin oireeton. Onko se parantunut, pysähtynyt vai mitä on tapahtunut?

      En tiedä.

      Miksi lääkärit väittävät, että ravinnolla ei ole mitään merkitystä? Johtuuko se siitä, että ravitsemus ei kiinnosta lääkäreitä? Vai siitä, että kukaan ei saa terveestä potilaasta rahaa? Lääkkeistä ja sairaasta ihmisestä saa rahaa.

      Miksi lähes kaikki lääkärit väittävät, että millään ravinnolla ei ole mitään merkitystä mihinkään sairauteen, vaikka tämä ei pidä paikkaansa?


      Kuuntele Paula Heinosta, joka kertoo nivelille hyvästä ravinnosta:

      17.11.13
      Osa 4/5 (4:16)
      Osa 5/5 (5:08)
      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Oikea ravinto on perusta nivelten hyvinvoinnille:
      http://aijaa.com/cUxmvJ

      Viljat pois ja kasvikset tilalle:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Glukosamiinin ja Chondroitinin ohella olevia itsehoitotuotteita ovat mm. MSM, hainrustouute, kurkuma, magnesium (sitraattimuoto) sekä inkivääri.

      Nivelrikossa tärkeimpiä vitamiineja ovat B-, C- ja D-vitamiinit.

      B1-, B6- ja B12-vitamiinit lisäävät nivelten aineenvaihduntaa.
      http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti

      On osoitettu tutkimuksin, että B-, C- ja D-vitamiinin liian vähäinen saanti on yhteydessä nivelrikkoon. Käytännössä kaikilla suomalaisilla on vajausta B-, C- ja D-vitamiinista, puolella D-vitamiinista myös kesällä.

      Gelatiinia nivelille:
      http://karrikoivula.fi/gelatiini

      Lisäksi niveliä kuluttaa YLIpaino, nivelten virheasennot sekä liika rasitus esim. rankka urheilu tai työkuormitus. Mutta näissäkin se oikea ravinto on perusta nivelten hyvinvoinnille.

    • Viisi

      Kiitos asiallisesta vastauksesta! Todella merkittäviä muutoksia olet tehnyt itsesi hyvinvoinnin vuoksi, hienoa!

      • Kuusi..

        Jep.

        Ei kaduta yhtään ja moni muukin vaiva läks, kun laitoin ruokavalion remonttiin.

        Kerran viikossa on karkkipäivä, jolloin syön mitä herkkua lystään.


    • "piive"

      Tieteellisesti on todistettu ettei Glukosamiin auta nivelrikkoon eikä mihinkään muuhunkaan! Mutta silti yli puolet saa siitä apua, niinkuin monista muistakin lumelääkkeistä. Tämän on kirjoittanut Esko Kaartinen Niveltieto-lehdessä. Itse kokeilin sitä myös, ei mitään vaikutusta. Eihän nivelrikko VOI parantua! Ei tuhoutunut kudos kasva uudelleen millään lääkkeellä, sitä ei ole vielä keksitty. Eihän noista lääkkeistä kai mitään haittaakaan ole ja ihan samahan se on mitä lääkkeitä syö jos niistä kerran avun saa! Mutta tosiasia on että vaiva on ja pysyy, puukko on ainoa lääke...

      • Juu....

        Söin kanssa lääkärin määräämän glugosamiini kuurin (3kk), eikä vaikuttanut mitään.

        Luin myös tutkimuksen jenkeistä jossa lumelääkettä saaneet olivat lähes yhtä tyytyväisiä "hoitoon" kuin glukosamiinia saaneet.


      • Anonyymi

        Älä puhu sontaa, jos se vaiva ei parane, niin ainakin minun kohdallani on niin, että glukosamiinin käyttö on estänyt sen pahenemisen ja jopa lähes paranemisen, ole jo 6 vuotta sitä käyttänyt, alussa vaiva oli aika paha ja käytin sitä noin puolivuotta ja kun se helpotti, niin lopetin sen käytön, kuitenkin noin viikon kuluttua alkoi taas oireet pahentua, aloin syödä sitä uudelleen ja kas taas noin kuukauden käytön jälkeen alkoi vaivani helpottumaan. Sen jälkeen olen noi 5 vuotta käyttänyt sitä glukosamiknia ja oireet ovat lähes olemattomat. Ihmettelenkin sitä kun, vaikka tämänkin on lääkäri mulle määrännyt, siitä ei saa mitään alennusta sairausvakuutuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä puhu sontaa, jos se vaiva ei parane, niin ainakin minun kohdallani on niin, että glukosamiinin käyttö on estänyt sen pahenemisen ja jopa lähes paranemisen, ole jo 6 vuotta sitä käyttänyt, alussa vaiva oli aika paha ja käytin sitä noin puolivuotta ja kun se helpotti, niin lopetin sen käytön, kuitenkin noin viikon kuluttua alkoi taas oireet pahentua, aloin syödä sitä uudelleen ja kas taas noin kuukauden käytön jälkeen alkoi vaivani helpottumaan. Sen jälkeen olen noi 5 vuotta käyttänyt sitä glukosamiknia ja oireet ovat lähes olemattomat. Ihmettelenkin sitä kun, vaikka tämänkin on lääkäri mulle määrännyt, siitä ei saa mitään alennusta sairausvakuutuksesta.

        Vanhemmiten elimistö ei enää itse valmista ravinnosta glukosamiinia, joten sitä saa purkista. Hyvä.
        Lääkäri joka väittää ettei glukosamiini vaikuta mitään,
        Voisi miettiä mitä glukosamiini saa aikaan nivelissä, rustoissa ja koko elimistössä nuorella ihmisellä.
        Olen saanut polvet hyvään kuntoon glukosamiinin avulla. Ei nivelrikkoa, mutta venähdyksiä ollut.
        D-vitamiini vahvistaa luustoa ja C on kaikkein tärkein, se estää ja parantaa kaikissa tulehduksissa.


      • Anonyymi

        Juuri näin


    • 1+19

      Mites tuo glukosamiini auttaa tulehtuneisiin niveliin?

      • Anonyymi

        Ota n. 1500 mg C vitamiinia pv.
        Lisäksi glukosamiinia ja tulehduskipulääke, sen saa myös Voltaren-voiteesta tai Mobilatista.
        Vioittuneessa nivelessä ja lihaksissa esiintyy tulehdusta, se ilmenee turvotuksena.
        Silloin tulee välttää rasitusta.


    • "piive"

      Ei mitenkään, ei ole tulehduskipulääke!

    • siinä se

      Glukosamiinista apua?
      Glukosamiinista on paljon kiistelty, ja siitä koskeva tutkimustieto on kohtalainen. Suurin osa henkilöistä saa siitä apua riittävällä annoksella, joka on 1500mg / vrk. Glukosamiinia on olemassa lääkkeenä että ravintolisänä.

      Glukosamiinin kelakorvaus lopetettiin koska, tehtiin tutkimus eri aineesta kuin Glukosamiinisulfaatista. Ja tämä eri aine ei auttanut.
      http://www.iherb.com/Now-Foods-Glucosamine-Chondroitin-Extra-Strength-240-Tablets/582

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos.

      Lastenlääkäri Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on vakava D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.

      Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

      Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

      D-vitamiini on erittäin halpaa.

      Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.
      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

    • ravinto a ja o

      Toisille auttaa ja toisille ei.

      Nivelrikon ravitsemushoito tulisi aloittaa heti oireiden alussa, koska kun luut jo hankaavat toisiaan, niin silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tekovinel.

      Mutta kertooko lääkärisi tästä sinulle?

      Ei kerro, koska ei kiinnosta ravitsemus ja koulutuksessa sitä ei ole lainkaan.

      • Anonyymi

        Juuri näin !! Heti alussa on aloitettava glukosamiinin käyttö, eikä saa hellittää, vaikka vaivat ei heti poistukaan, lisäksi kävely, vaikka aluksi polveen sattuu, niin kun polvet käytössä myös pumppaavat nivelnestettä, myös lihakset estävät ajan myötä osaltaan kipua. Jos nivel pääsee pahaksi ei siihen auta kuin tekonivel.


    • "piive"

      No ei kerro! Olen lukenut ja kuullut kokemuksia sellaisesta dietistä jossa ei syödä mitään lihaa eikä lihajalosteita. Toinen on tämä hiilaridietti jossa valkoinen vilja ja sokeri jätetään kokonaan pois ruokavaliosta.
      Onko kellään kokemuksia näistä dieteistä?

      • ravinto.

        Sana dieetti on väärä.

        Ruokavalio ja elintavat vaikuttaa suuresti, sairastuuko vai ei.


    • asiantuntija.

      Ottakaa nyt itseänne niskasta kiinni.

      Lääketiede on perinteisesti ollut silkkaa humpuukia, eikä vaihtoehtoiset hoidotkaan mitään hyviä ratkaisuja ole yleensä tuottaneet.

      Toistakaa perässäni, yksi kaksi kolme..

      -nivelrikko on infektioperäinen sairaus
      -lääkärit ovat humpuukimaakareita
      -tarvitsen apua infektioperäiseen ongelmaani, hankin antibiootit
      -en odota nopeaa parantumista, onhan infektio jo tuhonnut rustoni, eli olen tavallaan liian myöhään liikenteessä, kun en ymmärrä mitään
      -kadun, että olen ulkoistanut terveyteni lääkereille, joiden päämäärä on rahastaa sairaudellani
      -älykkyysosamääräni on matala myös, myönnän sen auliisti
      -lupaan ruveta tekemään asioita oikein (tietoteoreettisesti katsottuna on aina olemassa tapoja tehdä oikein jokin asia, ja tapoja tehdä väärin sama asia, teidät on aivopesty tekemään väärin asioita, koska siinä haisee raha)

      • "piive"

        No mutta kukas ne antibiootit määrää jos ei lääkäri?!
        Ja kukas mulle tekonivelen olis vaihtanut jos ei lääkäri?!

        En nyt kyllä ole monestakaan asiasta kanssasi samaa mieltä. Mistä se infektio oikein on peräisin jos nivelrikkokin siitä johtuu? Ja mihin voi enää turvautua jos lääkärit on humpuukimaakareita eikä vaihtoehtohoitoihinkaan enää voi luottaa? Kysyn vaan...

        Ja sitten nuo muut väitteet:
        -en kadu lääkäriin menoa, ilman lääkäriä ja tekonivelleikkausta olisin liikuntakyvytön!
        -älykkyysosamäärästäni en sano mitää, voi se olla matala, entiedä...
        - lupaan tehdä jotain jos vaan tietäisin mitä pitää tehdä!

        Eli siis haluan lisää informaatiota! Lupaan tehdä kaikkeni terveyteni eteen kunhan saan hyvät ja järkevät neuvot!

        Tai sitten kirjoituksesi on PROVO!!!


    • Mopinheiluttaja

      En kai tähän soppaan muuta lisää kuin sen,että tänään aloitin itse glukosamiinin käytön,kortisoni&pronaxen eivät sormieni nivelrikkokipuihin auttaneet.Nivelrikko nivelten kulumaa,ei minkään bakteerin aiheuttamaa.Siivoojan työvälineiden jatkeet,kädet,ovat kovilla,minulla sormissa ja ranteissa nivelrikko.Bakteereita eikä muutakaan pöpöä verikokeissa löydetty,joten höpöhöpö pöpöillesi.....Nyt popsitaan parasetamolia joka tehoaa kipuun,glukosamiini kokeilulla,tehoaa jos tehoaa,jos ei niin ei.Kalkki hyvä lisä c ja d vitamiini.Nivelrikko ei parane koskaan,piru pahenee vain....Sormiin ei tekoniveliä ole keksitty vielä,joten näillä mennään loppuun asti ☺ kortisonipistoksia silloin tällöin pahimpiin niveliin,oireenmukainen hoito.Niin ja ns"limapussit" nivelien välistä kummankin käden rystynivelistä pursuavat jostain kolosta ulos...lääkrin mukaan voi verrata tyrään,jokin tunkee ulos jostain ,niveleen sitä ei vain voi tunkea takaisin niinkuin vaikka nivustyrää.

    • Cartexan on nivelrikkoon paras .Reseptilääke,mutta ei korvattava . Syödään kolme kuukautta ja sitten kaksi vapaata ja jatketaan jos tarvii . Kuukauden annos on n 25e . Itse sain lääkäriltä vasemmasta polvestani viime marraskuussa lausunnon ,että on paha nivelrikko ,että hoitona leikkaus . Ite sanoin ,että eikö mitään muuta keinoa ole ? Kysyin kukonheltta uutetta,mutta sitä ei käytetä enää ,kun tutkimus tehty ja suurimmalle osalle ei ole auttanut . Ite sain oikeaan polveen v 2010 viisi pistosta kyseistä ainetta ja eka piikki tehos heti ,niin että viikkoja klenkannut ja kärsinyt kipuja ,niin seuraavana aamuna kaikki vaivat poissa ja nyt uudessa kuvassa näky ettei ole lisääntynyt ,vaan suht hyvä . Kyllä siis pistetään vielä kukonhelttaa ,mutta itse joutuu ostamaan ja maksaa vähän yli 40e pistos ...Söin tuota Cartexania kolme kuukautta ja piti tauon jälkeen jatkaa eli huhtikuussaa ,mutta en jatkanut ,koska kipuja ole .. Suosittelen . Voi olla ,että olen oikku ,jolle tehoaa noi jutut .. Jos ei olisi tehonnut,niin olisin kokeillut vielä kukonhelttaa..

    • Anonyymi

      Glucosamiinin tehoa ei ole tieteellisesti voitu todistaa,
      mutta jos se joitakin ihmisiä tuntuu auttavan,
      niin miksi ei söisi ? Ei siitä ole haittakaan todettu olevan.
      Joku lääkäri jossain totesi, että pitäisi ainakin syödä vahvinta,
      jos apua toivoo. Olikohan niin, että sitä on 400 mg ja 800 mg vahvuista ?

      • Anonyymi

        "Glucosamiinin tehoa ei ole tieteellisesti voitu todistaa,"

        Hieman väärin, se on todistettu ja silloin määrättiin ja oli reseptilääke. Mutta myöhemmin sitä alettiin laittamaan luontaislääkkeisiin ensin pieniä määriä ja lopulta vapautettiin reseptistä.

        Itellä oli polvi kipeä , syy oli virheellinen kengänpohja, mutta polvi parani 1,5 kk kun ostin kahta erilaista Glucosamiininia ja molempia säin ohjeen mukaan. eli 2x annoksen.

        Nyt syön 1päivässä, tai noin 4-5 viikossa.
        Glucosamiinini, se jota syön on tehty lehmän lihan rustoista yms. jota en syö lainkaan, on luonnollista että se voi parantaa. Syön vain linnunlihaa, kanaa ja kalkkunaa.

        Ei ole ollut polvi kipeä vuosiin, ei yhtään kipeä. Pientä tuntemusta on jos kävelen paljon useampana päivänä, varsinkin jos se on kuntokävelyä, ilman mitään nautiskelua.
        oon 80


      • Anonyymi

        Näin se taitaa olla, mutta kun kirjoitit.......Joku lääkäri jossain totesi, että pitäisi ainakin syödä vahvinta.....Joku lääkäri,, hevosmiesten toimisto puhuu


    • Anonyymi

      Vähän myöhään vastaan mutta vastaan silti. Olen 66 v äijä. Oli viitisen vuotta sitten selkä ja toinen polvi siinä kunnossa että piti ottaa anopin rollaattori alle että pääsin koiria kusettamaan. Glukosamiinin aloitin heti ja kuukauden päästä pystyin jo juoksemaan. Nyt polvi kikkailee jälleen ja uusi kuuri alullaan. Aika näyttää toimiiko jälleen. Kävely onnistuu vielä hyvin mutta portaita noustessa on ongelmia. Kerron täällä miten äijän käy.

      • Anonyymi

        Lumelääkkeen kourissa, mutta hyvä jos se on auttanut...Ha ha haa


    • Anonyymi

      Onpa hyvä keskustelu! Ite oon eläny lääkkeetöntä elämää jo yli kymmenen vuotta ja hoitanut astman ja satunnaisia flunssia yms myöten kaiken vaihtoehtoisilla menetelmillä ja terveellisellä ruokavaliolla lisäravinteilla.

      Nyt kesällä onnistuin kuitenki nappaamaan itelleni äkäsen bakteerin (oletettavasti yersinia tai salmonella) ja rajun, viikon verran kestäneen ripulin jälkeen kehoon leimahti ärhäkkä niveltulehdus. Liikkuminen on ollu vähintäänki haastavaa ja välillä mahdotonta. Molemmat polvet ja toinen jalkaterä toinen käsi on olleet ihan valtavan kipeinä ja on ollu turvotusta ja kuumotusta. Sitte aloin selvittelemään tulehdusta vähentävää ruokavaliota ja eri lisäravinteita ja ja aloitin vaihtoehtoisen lääkekuurin, niin paraneminen lähti käyntiin samantien.

      Nyt nappasin lisävinkkejä tästä keskustelusta ja toiveikkuus senkun vahvistuu! Kiitos kaikille! Huvittavaa on kyllä se, että toistaiseksi kaikki tästä omasta paranemisprosessistani kuulleet, on joko tyrehdyttäneet keskustelut siihen TAI kehottaneet menemään äkkiä lääkärille ;) VAIKKA oon siis jo paranemassa ja vointi helpottaa joka päivä. Välillä tuntuu ettei ole edes luvallista toipua mistään ilman kortisonia ja antibioottia :D

    • Anonyymi

      Orionin Movex strong.
      Järjetön vatsakipu ja ilmavaivat.Hukkaan meni rahat.
      Tokmannin Glukosamiinilla ei mitään haittavaikutuksia ja ainakin kipu polvissa heikkeni

      • Anonyymi

        Tokmanni...oletko tuotepäällikkö


    • Anonyymi

      Ainakin Movex niminen tuote tekee todella pahoja vatsavaivoja.

    • Anonyymi

      YA Glucosamiini + kondroitiini käytössäni ollut jo kuusi vuotta lonkan nivelrikkoon. Äskettäin pidin kuukauden tauon, jolloin ei kipuja. Palasin kuitenkin ko lääkkeen käyttöön, jotta pysyisin kivuttomana ja liikuntakykyisenä mahdollisimman pitkään.

      • Anonyymi

        Kuusi vuotta nivelrikko,, he he...Älä kerro satuja


    • Anonyymi

      Clucosaminin ja mm kurkuman syömisellä ei ole mitään vaikutusta nivelrikkojen parantamiseen. Sama vaikutus kun lumelääkkeillä, tästä on olemassa tieteellinen tutkimus.
      On täysin väärä luulo että niillä olisi jotain vaikutuksia terveyteen, mainoksethan alkaa hyvin usein miten lauseella,,, voi auttaa....
      Älkää olko hölmöläisiä ja syökää ruokaa monipuolisesti niin ei tarvitse popsia aivan turhia "vitamiineja"
      Pääosin tällä palstalla kyselevät ovat ylipainoisia sekä epäterveellistä elämäntapaa noudattavia. Herätkää ja ulkoilkaa terveellisesti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      687
      5235
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3327
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2563
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      100
      1398
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe