Leipuri-kondiittori

Eva45667

Minkälaista opiskelu on?

11

1628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ............

      Opiskelu oli mukavaa. Ensimmäisenä vuonna opiskeltiin sekä leipomo-, liha- että elintarvikepuolella. Ensimmäisen luokan lopulla valittiin näistä oma suuntaus eli minun tapauksessani leipuri-kondiittori.

      Ensimmäisenä vuonna tutustuttiin siis kaikkiin aloihin. Leipomotunneilla leivottiin kaikkea mahdollista: leipää, pullaa, pitkoja, kakkuja, suolaisia leivonnaisia, pikkuleipiä jne. Elintarviketunneilla valmistettiin ruokia, tehtiin mehuja ja hilloja, salaatteja ja makeisia kuten toffeeta ja marmeladeja. Lihatunteja meillä oli aika vähän, mutta siellä tutustuimme esimerkiksi makkaroiden, joulukinkkujen ja jauhelihan valmistukseen.

      Sitten leipomopuolelle suuntautuessani jatkui leipominen. Teimme ihan perus leivonnaisia ja tutustuimme muihinkin töihin kuten suklaatöihin, sokerikoristeiden valmistamiseen, marsipaanikoristeisiin yms.

      Tykkäsin erittäin paljon. Suosittelen koulua muillekin leipomisesta pitäville.

    • leipuriksi?

      Olen hakenut nyt keväällä leipuri-kondiittoriksi. Olen vain miettinyt miten hyvä leivonnassa pitäisi olla jo valmiiksi. Olen leiponut kotona jonkin verran mutta en osaa reseptejä ulkoa enkä hirveästi sovella leipoessani jotain. Riittääkö jos on vain innostusta ja kiinnostusta leivontaan ja halukas oppimaan?
      Kuinka paljon opetukseen muuten kuuluu teoriaa?

    • joskus jotain opisk

      Ei niitä ruokaohjeita / leipomusohjeita tarvitse ulkoa osata, mutta tavallisimmat kyllä yleensä jää mieleen - ainakin jos usein tekee ;) Sovellukset tulee aikaa myöten - ainakin jos muutoksiin / uusiin juttuihin suhtautuu positiivisesti...
      Innostus ja kiinnostus on toki aina ensimmäinen asia - oppimishalu jo auttaa aika paljon monessa asiassa ;)
      Teorioitakin on, esim. kemia vieraat kielet matematiikka ovat hyvinkin tärkeitä asioita ruoka-aloilla, toki on myös muitakin aineita.

    • kööki

      Millanen on alan työllisyys? Siis jos käy vaan leipurikondiittoriksi amiksessa eikä jatka opintoja enempää vaan menis töihin?

      • fdsfdsfsdfs

        No siis sähän voit mennä leipomoihin töihin tai normi kahviloihin? kahvila konditorioihin yms ? Ja muuten! ku opiskelussa on työssäoppimista (meillä oli yhteensä 20 viikkoa (ekana vuonna 5 viikkoa, tokana 10 ja vikana 5) niin kannattaa hakea työssäoppimaan paikkaan josta mahdollisesti voisit saada töitä!


      • qweqwe1
        fdsfdsfsdfs kirjoitti:

        No siis sähän voit mennä leipomoihin töihin tai normi kahviloihin? kahvila konditorioihin yms ? Ja muuten! ku opiskelussa on työssäoppimista (meillä oli yhteensä 20 viikkoa (ekana vuonna 5 viikkoa, tokana 10 ja vikana 5) niin kannattaa hakea työssäoppimaan paikkaan josta mahdollisesti voisit saada töitä!

        Totta, kannattaa hakea harjoittelemaan semmoseen paikkaan misä vois kuvitella työskentelevänsä valmistuttuaan! Olen kuullu yhdeltä tutulta, joka opiskeli leipuri-kondiittoriks että jos haluaa leipoa asioita käsin (eikä käyttää jotain liukuhihnaa tai valtavaa konetta) niin sellaisia työpaikkoja on vain lähinnä Helsingissä/etelässä


    • dfsdfsdfsdfds

      No mulla oli teoriaa ainaki 1½ vuotta(siinä välissä toki leipomotunteja ja kokkaustunteja) , oon siis nyt amiksen tokalla ja nyt me vaa leivotaan ja saadaan ite päättää mitä tehään :D tai siis pitää suunnitella 4 tuotetta valmistujaisiiin:) sitä ennen suunniteltiin 4 tuotetta pääsiäiseen liittyen :D Ens vuonna valmistetaan suklaa juttui ja karkkeja :))

      Niiin ja opettajat ja myös päivät on tosi rentoja :D

    • joku...

      onko kellään kokemusta opiskelusta yo-pohjaisena? ois kiva kuulla kokemuksia

      • joku...

        anyone?


    • jippijai

      jee, mä pääsin yo-linjalle kuopioon!

    • osihteeri

      yo-linjalla on se eroavaisuus, ettei ole atto-aineita, koska ne olet suorittanut jo aikaisemmin. eli valmistuu nopeammin ja vaan ammattillisia aineita :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      18
      5223
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      115
      2714
    3. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      10
      2234
    4. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      587
      2006
    5. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      122
      1729
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      41
      1299
    7. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      69
      1299
    8. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1078
    9. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      64
      1037
    10. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      221
      1028
    Aihe