kääpiöpinseri

alfonssi

Hei! Ajattelin hankkia koiran ja olen miettinyt kääpiöpinserin hankkimista. Onko teillä kääpiöpinsereitä ja millaisia ne ovat luonteeltaan?

6

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käppänien omistaja

      Meillä kaksi urosta... 11- ja 12-wee. Ovat energisiä pakkauksia olleet ja ovat sitä edelleenkin. Kuria vaativat, mutta antavat myös hellyttää tosi paljon. Hyvä valinta oli aikoinaan :)

      • Saako poiketa aiheesta

        Ja kysyä miten teillä aikoinaan onnistui tuo toisen uroksen ottaminen kun on vain vuoden ikäeroa noilla?

        Pinserit voivat olla kovaluonteisia eikä kyllä helpommasta päästä. Mutta jos kouluttaminen ja kuri kuuluu arkeen niin miksi ei..


    • Minulla on kaksi kääpiöpinserinarttua, 4 ja 2 vuotta vanhoja. Aivan mahtavaluonteisia :-) Menevät hoitoon jos tarve siskolleni jolla kaksi lasta ja nolla koiraosaamista koska ovat niin helppoja ;-) Useampi kasvattaja on herännyt luonneongelmiin ja panostavat jalostuksessa hyväluonteisuuteen. Älä toki usko jos kasvattaja vain väittää kasvattavansa hyväluonteisia kääpiöpinsereitä, vaan tutustu mahdollisimman hyvin niin moneen sen kasvattiin jos pystyt jotta saat totuudenmukaisen kuvan sen kasvateista. Minun tyttöni ovat luonnejalostuksen tulosta, olen erittäin tyytyväinen kasvattajavalintaani :-)
      Kääpiöpinserin omistajan kannattaa olla rauhallinen, aktiivinen, tykätä koiran läheisyydestä ja osata luoda selkeitä rajoja. Kääpiöpinseri on erittäin älykäs ja onnellisimmillaan kun sillä on elämässään monipuolista tekemistä.

      • räksytiräks

        Jotkut kasvattajat käyttävät jalostukseen jopa koiria, jotka ovat näyttelyissä saaneet hylätyn huonon käytöksen vuoksi, jopa useammin kuin kerran. Näitä kasvattajia kannattaa välttää, huonot luonteet kun periytyvät helposti, jälkelläisensäkin saattavat helposti ruveta näpsimään tuomaria.

        Haukkuherkkyys ja heikko hermorakenne periytyvät myös, ilmenee esim. jatkuvalla räksyttämisellä vaikkapa häkissä näyttelyalueella. Tämähän voi tietysti olla myös koulutuskysymys, mistä sitä tietää.


    • omistaja1

      Minulla on kääpiöpinseri uros joka on hieman päälle vuoden. Se on ruskea jolla on pienet, sirot ja pystyssä olevat korvat ja suora häntä. Silmät märki pentuna enemmän , mutta kun ikää on tullut enemmän niin ovat lakanneet valumisen. Säkää on n 30-32 cm. Ei leikattu.
      Erittäin ahne ja rakastaa ruokaa! Ruokitaan kolmesti päivässä aamulla n.8 päivällä n.3-4 illalla 7-8 lenkkien jälkeen. Rakastaa ulkoilla ja tykkää liikunnasta ja uimisesta. Vedetään kerran päivässä n. tunnin lenkki joskus pidempi joskus lyhempi, riippuu säästä. Muuten käytämme pihalla koska asumme maalla. Tykkää tarkkailla ympäristöä ikkunasta ja katselee maailman menoa muutenkin. Hellyydenkipeä, saman peiton alla nukkuu ja aina tunkemassa päätänsä syliin :) Jos ovesta astuu joku tuntematon sisään alkaa koira koko ajan haukkumaan ja joskus saattaa näykkäistä. Agressiot ovat edenneet niin suuriksi, että olemme kouluttaneet jälleen paremmille tavoille siten, että otamme jonkun tuntemattoman ystävän tai puemme jollekkin perheenjäsenellemme omituiset vaatteet ja hatun. Sitten tuntematon lähestyy koiraa katsomatta silmiin ja kyykistyy viereen ja ojentaa herkun eikä katso vieläkään silmiin. Vähitellen kääntyy koiraan päin ja lopulta silittää ja katsoo silmiin. Yleensä kestää noin. parisen viikkoa tämä koulutus. On lapsiystävällinen ja ei pidä yhtäpaljon aikuisista kuin lapsista.Ei ole koskaan purrut lapsia, mutta yhtä aikuista on ja silloin otimme paljon kireämmät ohjat käsiin. Oma yksilömme antaa leikata kynnet ja tarkastaa hampaat. Syö matolääkkeen mieluiten sulatejuustoviipaleen kera. Pissaailee sisälle. Jos antaa käskyn mennä maahan, niin menee selälleen ja ruiskauttaa pissaa. En tiedä syytä. Ei sovi ensimmäiseksi koiraksi, koska niin tiukka luonne. Muuten oma leikkaamaton uroksemme on ihannekoira! :) Onnea koirasi kanssa jos ostat sen! :)

    • Kääpiöpinseri4ever

      Meillä parivuotias kääpiöpinseri - uros. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä, toki on koulutettu melkosesti ja tietää rajansa. Sääntöjen kanssa tuntuu toimivan kaikki, ei räksytä ja tykkää lapsista ja muista koirista. Päivittäisten lenkkien lisäksi on paljon vapaana esim. mettässä/ pihalla.
      Hankkiessa katseltiin/ tutustuttiin rotuun monelta kantilta ja kyläiltiin kasvattajalla.
      Tiivistäisin oman kokemuksen kannalta niin, että tarvii "pomon", rakkautta ja ruokaa :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe