miksi asuntoni ei mene kaupaksi

missä vika

Minulla on nyt ollut välittäjän kautta myynnissä melkein kolme kuukautta kaksio kerrostalossa. Asunto on hyvällä paikalla helsingissä ja huoneiston kunto on hyvä, kyseessä melkein uusi asunto kun talo on rakennettu v 2011. Hinta on ns halpa verrattuna alueen hintatasoon mutta silti näytöille ei tule kävijöitä. Jatkuvasti on nollanäyttöjä vaikka olen pudottanut hintaakin.

Missä vika, luulisi juuri kaksioista on pulaa. En ymmärrä mistä johtuu, tuntuu ikävältä katsoa netistä kun ilmoituksia muista alueen kämpistä katoaa netistä mitä ilmeisemmin siksi kun ovat saaneet myytyä kämppänsä.

8

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaupaksiko

      Apua, iik! Minä olen laittamassa omaa kaksiotani ensi kuussa myyntiin. Helsingissä, kerrostalo ns. hyvämaineisella alueella. UUden asunnon olen jo hankkinut. Mitä jos kämppä jääkin käsiin? Kurjempi homma, sillä minulla on eräänlainen pakkotilanne myydä nyt. Onkohan tosiaan alkanut joku hiljainen kausi.

    • Sinulla on todennäköiseti kaksi asiaa pielessä:

      1. Hinta on liian kova vaikka itse koet sen edulliseksi.
      2. Olet valinnut välittäjän jonka myynti-ilmoitus ei ole myyvä.

      Helsingin keskustakaksiot kyllä liikkuvat, tosin noin tuoreessa otat aika monta tuhatta takkiin myydessäsi nyt. Asuntojen hinnat eivät juurikaan tällä hetkellä nouse, ja käytetty on aina halvempi kuin uusi.

    • Asunto-ostaja

      Joskus hinta, sijainti ja kunto on ok, niin pielessä voi olla seuraavat seikat:

      1. Pohjapiirros. Tilankäyttö ei ole optimaalinen neliöihin nähden. On varmaan mielestäsi ainakin ostovaiheessa ollut ok, mutta seuraavalle se ei sitten enää kelpaa.

      2. lmansuunnat. Jos ikkunat on kaikki itä-länsi suuntaiset niin niitä asuntoja on vaikeampi myydä.

      3. ennakkoluulot. Jos kyseessä on suht uusi asunto, hintakaan ei kovin matala voi vanhempaan kasioon nähden olla.

      4. Uusien asuntojen maine. Uusia asuntoja kartetaan myös siksi, että niillä on huonohko maine rakentamismaineensa vuoksi, Nyt on meko monta uutta jäänyt myymättä, koska ne on tehnyt alihankkijat muualta kuin Suomesta.

      5. Ensivaikutelma. Joskus myös liian suuret huonekalut asunnossa, tavaran paljous tai sekaisuus voi olla ostajalle iso ei. Siitä tulee helposti mieleen, että huoneet ovat ahtaat. Myyjä ei ehkä ole siisti, eli siitä ei ole pidetty huolta.

      6. Äänieristys. Ulkomelu voi kuulua sisälle, jos vilkkaan tien varressa.

      7. Kerros. Maan tasalla tai ekassa kerroksessa ei yksityisyys ole enhkä paras.

      8. Sisustus. Esim. srikoiset, mutta uudehkot keittiönkaapit voi olla este tai lattian väri. Niitä ei hyväkuntoisena viitsi alkaa remontoimaan, mutta voivat olla ärsyttäviä.

      Sitten asuntoa myydessä ihmiset eivät maksa asiakkaalle hänen tunnearvosta. Joillekin joku pieni yksityiskohta voi käännyttää. Komppaan Välittäjä_LKV kommenttia, että myynti-ilmoitus on huono tai hinta liian kova.Jokainen asuntohan menee kaupaksi aina, kunhan vain hinta on kohdallaan. Jos kertomuksesi mukaan on 0-näyttöjä niin suurempi todennäköisyys on huono ilmoitus tai hinta.

    • asdf34asfd34

      Helsingin koko ajan kasvavat ongelmat ja kulut ja laskeva viihtyvyys sekä tulevat rempat, hintakupla sekä lainan saannin nykyinen vaikeus suhteessa kuplahintoihin. Sanoisin että yhdessä lauseesa aika tyhjentävä.

      • asdf34asf324

        Helsinkiin muuttaa 1/4 mamua 3/4 työtöntä savolaista. Huippukausi ollut ja mennyt.


    • Paljon-asuntoja

      Etuovi.com - 1147 kpl kaksioita Helsingissä myynnissä - aika hurja lukema!

      Eli ostajilla on kyllä varaa valita.

      Jokos on mennyt kaupaksi - alkuperäinen?

    • på lägenheten

      Viime vuonna Helsingin väkiluku kasvoi 9000 hengellä, pääkaupunkiseutu noin 20 000 hengellä. Ennusteiden mukaan homma jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Asuntoja rakennetaan huomattavasti vähemmän.

      Mitähän tästä seuraa asuntojen kysynnälle ja hinnoille?

    • pohjoislahtelainen

      Aloittajan asunto oli uudehko, mutta minä mietin, miksei meidän halpa ja tyylikkäästi kunnostettu vanhempi asunto mene kaupaksi monen kuukauden jälkeenkään. Hintaa on pudotettu jo kymmenisen prosenttia. Alue on rauhallista, ja bussi ja kauppa lähellä, keskustaan muutaman minuutin ajo.

      Valitsimme kiinteistönvälittäjän sen firman perustajan hyvän maineen perusteella. Pieni yritys, vain kaksi työntekijää omistajan ohella. Saattaapi olla, että vaikka omistaja olisi ollut täydellinen myyjä, meidän asuntomme annettiin heidän heikoimmalle välittäjälleen, koska vanha halpa asunto katsottiin vähempiarvoiseksi, tai helpommaksi myydä. Itse asiassahan se saattaa olla juuri päinvastoin. Uutuuttaan karhean asunnon myy kuka tahansa, jos hinta on sopiva, mutta vanhemman asunnon myynti kangertelee, jos välittäjällä on huono asenne. Jos hän tietää saaneensa sen myydäkseen vain siksi, koska on toimistonsa huonoin myyjä, hän haluaa ehkä alitajuisesti keskittyä myymään vain hänelle ehkä uskottuja kalliimpia asuntoja, jotta hänen 'taitonsa' sillä puolen havaittaisiin. Hän voi suhtautua ostajiin ylimielisesti ja mainita asunnon vikoja enemmän kuin olisi tarpeen. Salailla ei tietysti pidä, mutta jos alkaa lörpötellä katsojille, miten remontteja on tulossa, ikäänkuin se olisi huono asia, voi saada monet kääntymään pois. Tietysti vanhemmassa asunnossa on tulossa remontteja, tai sitten se on niin huonosti hoidettu taloyhtiö, ettei remontteja tehdä ja murju hajoaa lopulta käsiin. Ne tulevat ja tehdyt remontit näkyvät kyllä halvemmassa hinnassa.

      Pitäisi ennen sopimuksen allekirjoittamista luodata välittäjän asenteita eri ikäisiä asuntoja kohtaan (ennen kuin kertoo mitään myytäväksi tulevasta asunnostaan). Vanhempi asunto vaatii erityisen taitavan myyjän, ja ihmisen, joka arvostaa ihmisten erilaisuutta. Kaikki eivät edes pidä upouudesta virolaistyöllä väsätystä lukaalista. Joillekin tärkeintä on vaikkapa puistomainen ympäristö, mukavat naapurit, lähellä oleva bussipysäkki, loppumaton pysäköintialue, läpitalon huoneisto jne. Niihin pitää keskittyä, asunnon vahvuuksiin, eikä pyydellä anteeksi asunnon ikää. Jollekin se on juuri sopiva paikka. Investoinniksi tai omaksi kodiksi. Pitää löytää välittäjä, joka aidosti pitää asunnostasi. Miten sellaisen välittäjän löytää, se on taas eri juttu. Mitä arvelette?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe