Voiko noihin monniin verkkogallerioihin luottaa?

Hankintamielessä

Olemme vaimoni kanssa hankkimassa taidetta seinillemme. Tarkoituksemme olisi ihan ostaa sitä tuosta suuresta tarjonnasta täällä netissä.
Olisko kenelläkään esimerkiksi tällä palstalla kokemusta nimenomaan ostoista noista nimenomaisista verkkogallerioista?
Olemme ihastelleet muutamien verkkogallerioiden tarjontaa mutta useissa niistä ei ole edes taulujen hinnat esillä! Se helpottaisi kovasti noita valintojamme.
Etupäässä olisimme kiinnostuneita niistä "asiakkaista" jotka ovat tehneet hankintoja noista verkkogallerioista täällä netissä? Ovatko kaupat tapahtuneet "reilun pelin hengessä" niinkuin useimman noista galleristeita vakuuttavat?
Olisimme kiinnostuneita kokemuksistanne ja ei haittaisi tippaakaan jos vihjaisitte mistä verkkogalleriasta olette tehneet omat hankintanne. Vai meneekö se mainostuksen puolelle?

7

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • idalo1

      Verkkogalleriosta en valitettavasti voi sanoa, mutta taideopiskelijoilta saa hyvää/loistavaa halvemmalla. Itse opiskelijana voisin lähettää kuvamateriaalia siitä, mitä olen tehnyt (myytyjä ja minulla olevia). Ja jos pk-seudulla sattuu olemaan ihan paikanpäälläkin nähdä.

      Mutta itse aiheesta: esim. taidelainaamo on hyvässä maineessa. Ja työn voi ostaa omaksi heti tai maksaa kuukausittain "vuokrasumman". Mahdollisuus tässä myös ostaa työ erissä (vuokrahinnalla).

    • Voit luottaa!

      Minä olen ostanut yhden taulun sellaisesta verkkogalleriasta. Myöskin meidän perhetuttu pariskunta meidän suosituksesta on ostanut jopa parikin taulua samasta verkkogalleriasta.
      Kaikki sujui täysin moitteetta ja yhtä jouhevasti kuin olisimme ostaneet jostain kaupasta fyysisesti. Vain postirahdin odottelu tuotti meillä tuskaa kun toimitus sattui tapahtumaan juuri juhlapyhien edellä.

      Jos hakukoneella haettaessa se osoittaa jonkun ihan ensimäisiltä sivuilta niin eiköhän se luotettavuus näy jo siinä. Ei ne ansaitut kävijämäärät niillä sivustoilla ole ihan yhdentekeviä.
      Parhaiten saatte selville asioista kun olette ihan yhteydessä noihin galleristeihin. En viitsi alkaa täällä mainostamaan mitään noista sivuista mutta maalaisjärkeä saa käyttää. :)

      • Olen sitä mieltä...

        ...että noi verkkogalleriat ovat luotettavampia kuin monet taidekaupat. Hankittaessa suoraan verkosta taiteilijalta, tietää saavansa aitoja teoksia.
        Mun vanhemmat ovat tilanneet heille "justeeratun" muotokuvan äidin puolen vanhemmista tällaiselta verkkogalleristilta ja esimerkiksi yhdennäköisyys on ihan häkellyttävä verrattuna esimerkiksi noihin taidemuseoiden kautta hankittujen taiteilijoiden virallisen puolen muotokuvatöihin.
        Jos minä hankin taidetta niin teen sen netistä!


    • Hankintamielessä

      Kiitos vastauksistanne!
      Googletin ja ja lähestyin erästä verkko-galleristia jo eilen ja yhdestä teoksesta on jo neuvottelut. :) Tosin hän ehdotti meille myös kiinnostavaa ja ikäänkuin henkilökohtaisempaa työtä jonka hän olisi valmis tekemään. Nyt sitten mietitään "jomsiskumpsis" vaiko peräti molemmat. Hinnasta vielä kiinni.
      Puhelinkeskustelun perusteella taiteilija vaikutti luotetulta Ja mukavalta.

    • Ovat harrastelijoita

      Näyttää olevan harrastelijoita ja kuitenkin käyttävät tota titteliä "Taiteilija"- niinkuin olisivat muka koulutettuja ammattilaisia.
      Nooh, ne taidot kyllä paljastavat ketkä ovat koulutettuja esimerkiksi väripaletin käytössä.
      Ota yhteyttä mieluummin lähialueesi taidemuseoon ja kysy sieltä taiteilijoita. Ainakin taulusi arvo tulee säilymään!

    • Verkosta...

      ...jos etsii taiteilijoita, kannattaa panostaa ilman muuta sellaisiin taiteilijoihin joilla on ylivoimaisia taitoja ja ideoita muihin taiteilijoihin verrattuna. Näin voit pitkällä aikavälillä olla varma teostesi arvon säilymisestä.

      Virallisiin arvostuksiin ei kannata luottaa, koska niitä annetaan aivan muiden syiden kuin itse taiteen merkittävyyden takia, lähinnä poliittisille perseennuolijoille. Näistä esimerkkejä löytyy ihan lähiaikoinakin tehdyistä virallisista muotokuvista ja muista. Kun poliittinen valta vaihtuu, loppuu taiteilijan merkitys siihen.

      Siksi vain sellaisiin taiteilijoihin kannattaa satsata, joilla on ylivoimaisia ominaisuuksia muihin verrattuna! Heitä löydät seuraamalla nettitaidepalstoja!

    • Artcom

      Voisi googlettaa taidesivujakin. Siellä monet esittelevät taidetta.Luotettavinta lienee ostaa suoraan taiteilijoilta! Suomen taiteilijaseuran sivuiltakin löytyy taiteen esittelyjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5896
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2536
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1785
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe