Rotikan elinikä & Sairaudet

rotterdam

Hei kaikki!

Tiedustelisin hieman teidän rotikoidenne elinikää, kuolin syytä sekä mahdollisia sairasteluja elämän aikana?

Olen pohtimassa muutaman rodun väliltä itselleni tulevaa koiraa, ja tällä hetkellä vaakakuppi painaa enemmän rotikan puolelle. Kokemusta koirista on 25 vuotta, ja siihen aikaan on sisältynyt sekä helppoja että haastaviakin tapauksia. Niin omina kuin minulle sijoitettuja jatkoaikaa hakevia karvakorvia.
Rotikoista on kokemusta nuorempana muutamasta tapauksesta suvussa.

Tällä hetkellä taloudessa asustaa kaksi narttu saksanpaimenkoiraa.
Kumpaa sukupuolta ehdottaisitte lauman jatkeesi?
Narttuni eivät ole dominoivia, vaan tulevat kaikkien kanssa juttuun.
Erottamis mahdollisuus on tulevien juoksujen osalta, toinen koirista tosin jo leikattu ja toinen tulevaisuudessa tarkoitus leikkauttaa myös.

Olisin kuitenkin kiitollinen jos kertoilisitte tuota koiriene elinikää, tämä auttaisi itseäni päätöksen tekemisessä valtavasti.

15

3091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neitonen11

      Kun ei oo vastauksia tullut niin kerron tuttuni tapauksen muutama vuosi sitten. Otti ekaksi koirakseen parikymppisenä rotikan, lapsena oli ollut perheessä japaninpystis. Rotikka oli koko nuoruutensa epävarma murisija, narttu oli. Lopetettiin 2-v ikäisenä juuri käytösongelman takia. Se murisi jopa kun omistaja silitti, ja kaikki vieraat ohjeistettiin kääntämään selkä jo ovella sille ettei satu mitään. Ei koskaan purrut ketään, silti pidettiin arvaamattomana. Ei varmaan osannut tyyppi kouluttaa oikein, sosiaalistaa, tms. Mun käsittääkseni muita sairauksia ei kerennyt parin vuoden aikana olla.

    • hurraa jalostus

      Osalla on kuono jo niin lytyssä, että siitä aiheutuu ongelmia.

    • Harri1111

      Jaa rotikoilla kuono lytyssä? Eihän se nyt mikään bulldog sentään ole! Kuorsaamaan ovat kyllä kovia. Eli ei nyt puhuta ihan puuta heinää kiitos.

      • drzgdrg

        Esim. rotikkaa ja norwichinterrieriä pidetään "kuumansietokyvyltään heikohkoina" rotuina, vaikka ne ainakin omaan silmääni ovat varsin normaalin ja liioittelemattoman näköisiä.

        Kyllä ne ongelmat alkavat jo ennen bulldog-mallista kirsua. Kuono.zip ei koskaan toimi yhtä hyvin kuin luonnollisen mittainen pitkä koirannenä. Siitä on sitten seurauksena viilennysongelmia jne. pientä, jota rotuaan jumaloivat fanaatikot eivät edes tajua.


    • inmemories

      Oma uros rotikkani sai elää kolme vuotiaaksi. Kymmenviikkoisena sairastui pahaan ripuliin ja laihtui paljon. Syynä oli vilja-allergia. Tämän jälkeen toistuvat korvatulehdukset muutamien kk välein, kennelyskä ja viimeisenä parvovirus. Koiran kunto romahti yllättäen parvon jälkeen(alakuloinen, vinkui, murisi kaikille, ei nukkunut) ja tuli erittäin agressiiviseksi. Ei koskaan tehnyt pahaa kärpäsellekkään ja yllättäen puri kämmeneeni. Muistona iso vekki joka tikattiin lääkärissä.

      Eläinlääkärin suosituksesta koira lopetettiin, koska korvatulehduksesta oli tullut kroonista ja oli levinnyt pahasti. :( Rakas rotikkani joka elää muistoissa ikuisesti. Tällä hetkellä taloudessa sekarotuinen narttu josta huolehdin parhaani mukaan, muttei koskaan tule täyttämään sitä yhtä koloa sydämessa

    • cho-

      Avon rotikka on nyt reipas 7 v narttu ja sillä ei ole koskaan nuhaa kummempaa ollut, eli helpolla ollaan päästy. Ikä ei vielä tunnu painavan missään joten varmasti monta vuotta vielä edessä :)

    • See you someday

      Oma rakas rottis-tyttöni,sai elää 10v 5kk vanhaksi.Vasen ristari leikattiin 7v ikäisenä,koiruli toipui hyvin ja jalka "oli kuin uusi".Ai niin,n.9kk:n iässä vas.etusessa oli nuljuluun murtuma,joka operoitiin ja hyvin toipui siitäkin.Mutta kaksi viikkoa sitten koirulilla todettiin maksassa kasvain,joka oli lähettänyt etäpesäkkeitä myös pernaan.Koiran kunto meni nopeasti huonoksi ja ennuste erittäin huono.Niinpä rakas ystävä pääsi ikiuneen kaksi viikkoa sitten.Ikävä on sanoinkuvaamaton ja kestää kauan,ennenkuin tästä jotenkin toipuu.

    • sini4

      Meidän ensimmäinen rottis tyttö eli 13v 1kk ikäiseksi. Ihottuma vaivasi nuorena, mutta se helpottui, kun siirryttiin kotiruokaan. Nykyinen rottis tyttömme on yli 8-vuotias, yhä leikkisä ja energinen pakkaus. Molemmilla on ollut märkäkohtu, joka hoitunut hyvin leikkauksella. Suosittelen rottista lämpimästi

    • Marjatta9

      Minulla kokemusta kolmesta rottweileruroksesta ja ensimmäinen eli 10 vuotiaaksi, toinen 11 vuotiaaksi ja kolmas pisimpään 13 vuotiaaksi. Kaikille tuli syöpä jo tuossa iässä niin kuin meille ihmisillekin tuppaa tulemaan 77 ikävuoden jälkeen. Kaikki tietty koulutettiin kentällä käyden tai kotioloissa tottelevaisiksi Tohon sun narttujoukon jatkoksi voisi sopia kumpikin riippuen tietty kumman haluat. Mielestäni se, että osoitat koirille olevasi johtaja on merkittävämpää kuin miettiminen sukupuolesta. Rottweiler on mielestäni maailman ihanin rotu, mutta sillä on sitä omaa tahtoa jota ei anakaan oikein omalta sakemannilta löydy, Tutustu ja katsele.

    • roosa ja minä

      Mulla on kohta 7v täyttävä rotikka narttu. Terve, vilkas, reipas. Vauhti on kova kuin hevosella ja voimia on tullut viimisen vuoden aikana lisää. Edellinen rotikkatyttöni eli täysin terveen elämän ja halvaantui juuri 14v täytettyään.

      • hdfudfyue

        Rotikka urokseni eli 11 vuotiaaksi. Nivelet vanhalla koiralla jo aika huonossa kunnossa, lopetettiin näiden vuoksi. Sosiaalistaminen erittäin tärkeää ja vaatii reilun ja johdonmukaisen johtajan. Koirista parhain


    • Narttu eli reilu 12 vuotta, sairastelematta sen kummemmin, kunnes kahdeksanvuotiaana todettiin nivelrikko etuvarpaissa.

      Uros taas kärsi pahasti nivelrikosta jo nuoresta lähtien, mutta viimeiselle matkalle lähti reilu 7 vuotiaana, kun todettiin luukasvain etujalassa.

      Minä ottaisin uroksen.

    • sydäntäraastavaa

      R.I.P Rotikkanarttuni. 09.07.2004 - 02.02.2015. Suuri kokoinen kasvain pernassa. Liian vanha leikattavaksi. Kärsi 2013 kohtutulehduksen, josta selvisi antibiooteilla ja hormonipiikeillä.
      Oli kana- ja siipikarja-allergiaa.

    • Parasta24

      Meillä 6 vuotias Luna narttu. Pari kertaa korvien takia käyty eläinlääkärissä, muuten todella terve koira. Vauhtia ja energiaa piisaa kuin koiranpennulla. Maailman paras lapsenvahti.

    • Katariia

      Mulla 11w Rotikka uros edelleen hyvässä kunnossa lonkkaviasta huolimatta. Painoa pidetään 45kg, jotta ei rasita painollaan jalkaa. Ei ole vaivannut 4 vuoteen. Juoksee lenkillä vielä ja leikkii täysillä sisällä. Yksi sisko elossa tämän lisäksi neljän koiran pentueesta. Käynyt tokoa, ihmisenpelastuskurssin eli osaa hakea metsästä. Todella ihmisrakas ja tulee toimeen itseä pienempien koirien kanssa. Omakokoiset urokset kokee uhaksi. Tykkää lapsista, vartioi kotia ja omistajia. Koiran käytös on koulutuksesta ja omistajasta kiinni.. Rotikastakin saa kouluttamalla ihmisiä rakastavan ja toimeentulevan koiran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe