Oikea ystävä vastaa tekstiviestiin samana päivänä

Se joka vastaa

En ole itsekään niitä jotka kulkee kännykkä kädessä koko ajan tai muutenkaan tuijottele siihen paljoa. Olen kuitenkin huomannut, että aidon ystävän tunnistaa siitä kuinka pian hän vastaa viestiisi. Kirjoitan siis viestin jossa kysyn nähdäänkö parin päivän päästä ja vastausta ei tähän tule kahden päivän aikana. Tämä ystävä paljastuikin ihan kieroksi tyypiksi. Sitten on myös "ystäviä" jotka eivät vaivaudu vastaamaan ollenkaan jolloin asian selvittämiseksi pitää alentua soittamaan perään. En kyllä kovin usein soittele perään, riippuu vähän asiasta. Ne harvat ystävät jotka ovat pysyneet elämässäni mukana ovat aina vastanneet joko välitömästi tai ainakin saman päivän aikana.

26

7778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riippuutilanteesta

      Asia ei ole noin yksioikoinen. Itse vastaan erittäin läheisille, kuten sukulaisille joskus 1-2 pv viiveellä, koska he ymmärtävät että olen joskus esim kipeä tai kauhean väsynyt, enkä jaksa ees tekstata. Toisaalta, sellaiselle tuttavalle keneen en halua olla yhteydessä, vastaan tarkoituksella viiveellä, koska en halua olla tekemisissä hänen kanssaan ja tekstaaminen hänelle on todella vastemielistä.

      • ^..^

        Mitäpä jos et vastaisi sille tutulle ollenkaan.
        Olet itse vastenmielinen ja syyllinen yksinäisyytesi.


      • riippuutilanteesta
        ^..^ kirjoitti:

        Mitäpä jos et vastaisi sille tutulle ollenkaan.
        Olet itse vastenmielinen ja syyllinen yksinäisyytesi.

        On olemassa ihmisiä, jotka eivät ymmärrä että en halua olla heidän kanssaan tekemisisää, vaikka olen sanonut sen suoraan. Jos en tekstaa/ vastaa, tyyppi soittaa sata kertaa ja on lopulta oven takana.


    • 19+16

      Samaa mieltä, kaikilla on varmaan ainakin yksi sellainen ylimielinen ystävä joka ei vastaa koskaan kun pyydät että tehtäisiin jotain yhdessä mutta sitten kun hänellä on jotain mihin tarvitsee apua niin sitten sieltä kyllä tulee soittoja ja tekstareita useita.

      • Se joka vastaa

        Mulla ei ole enää läheisimmät sukulaiset elossa, mutta kyllä heillekkin vastasin miltei heti jos vaan huomasin viestin tulleen. Sitten jos olen soittanut esim. kahden päivän päästä, että hei saitko viestin, niin sama klassinen lause. Menee näin: joo joo sain viestin, olinkin just aikeissa vastata kun ei nyt sovi se tänne tulo. Siis ei mene kuin hetki vastata siihen viestiin sillon kun se tulee, että ei sovi. Jotkut vielä vetoaa siihen, että täällä maalla on niin erillaista ja paljon touhua ettei ole ehtinyt.
        Miehistä on myös paljastunut, että ne jotka laittaa parin sanan viestejä eivät ole aidosti olleet edes kiinnostuneita.


      • 24+26

        Tai sitten sellainen kun hänelle laittaa tekstarin niin vastaa viikon tai kahden päästä, mutta jos hän laittaa tekstarin ja siihen ei vastaa muutaman tunnin kuluessa, niin kyllä jo loukkaantuu syvästi. Olen tullut siihen lopputulokseen, että tällaiset mukaystävät ovat niitä egon pönkittäjiä, jotka haluavat, että heitä kaivataan, sitten kun ei laita viestiä heille muutamaan viikkoon, niin johan ovat ihmeissään miksi ei kuulu mitään ja kukaan ei kaipaa tai on jo ihan kamala ihminen kun ei vastaa. Minulla myös näin, että näiden ihmisten pillien mukaan pitää tanssia, silloin kun heille sopii, niin silloin pitää tavata, muuten loukkaannutaan verisesti, mutta silloin kun itselle sopisi paremmin, niin ei yhtään mitään väliä.


    • Ei ole

      tietokonetta kotona.

    • ...

      Onko hitaille vastaajílle itselleenkin ihan sama, miten nopeasti hänen viesteihinsä vastataan? Vai onko heillä kokemusta lähinnä vain nopeista vastaajista, joten eivät ole tulleet ajatelleeksi? Keksivätkö he omassa päässään helposti selityksiä päivien perästä vastaamiselle tai vastaamatta jättämiselle? Kaipaavatko he läheisiä suhteita vai mieluummin hauskaa vaihtelua? Eivät nuo toki välttämättä toisiaan pois sulje...

      • riippuutilanteesta

        Minulla on tuttvapiirissä hitaita vastaajia. En hermostu, vaikka vastaus tulee vasta parin pv viivellä. Sallin tämän yhtä lailla muille kuin itsellenikin.

        Ennen vanhaan oli vain lankapuhelin. Jos soitit, eikä kaveri vastnnut, soitit toiste uudestaan. Illalla ja yöllä ei soiteltu, ellei joku ollut kuolemassa. Nyt pitäisi olla koko ajan puhelimessa, tekstaamassa, netissä, chatissa, sähköpostissa ja FB:ssa päivystämässä yhteydenottoja?

        Laitan puhelimen kiinni kun haluan olla rauhassa, esim mennä päiväunille. Miksi minun pitäisi kesken unien tai suihkustakin rynniä vastaamaan? Jos olen oikeasti väsynyt työpäivän päätteksi, tulen treenien ja kaupan kautta kotiin, laitan ruoan ja kaadun sohvaan katsomaan iltauutisia, niin en jaksa alkaa naputtamaan txtareita. Ihmiset väsyttävät itsensä velvollisuudentunnolla.


    • huhaata puhelimet

      Ei kaikki jaksa tekstailla, ite en vastaa ollenkaan ellei soita, ja soitan myös takasin jos on vastaamattomia, ja jos viestissä on jotain mikä pistää mielen ottamaan yhteyttä, en viesti vaan soitan. Aika lapsellista alkaa facebookin tai tekstarin perusteella arvioimaan ihmistä.

    • tekstiviesti1

      Aloittajalta omalle kohdalle niiiiiin osunut viesti...ei tule vastausta, vaikka on luullut oikeaksi ystäväksi...noh eipä tarvitse enää sitä "ystävää"...

    • Se joka vastaa

      Se että vastaa viestiin 3 päivän päästä tai ei vastaa lainkaan on mielestäni jo sanaton viesti toiselle siitä että et ole kovin tärkeä ihminen mulle. Herkästi aidon unohtamisen vaistoaa jos soittaa itse perään ja alkaa heti kauhea selittely kuinka kiire on. Ystäväni jolla kesti melkein koko päivän vastata viestiini soitti illalla ja kertoi että puhelin oli jääny kotiin työpäivän ajaksi Tiesin heti ettei tarkoituksella jättänyt vastaamatta, tunnen hänet sen verran hyvin.

      • karmalaw

        Oli mullaki pari kamua jotka vastas muutaman viikon päästä viesteihin. Ei koskaan vastannu puheluun heti. Minun piti olla valmiina vastaamaan sillon kun he vaivautuivat soittamaan, jos halusin olla väleissä. Kaikki aikataulut piti mennä heidän mukaan. Ikinä ei käyny minun ehdotus. Ehkä kerran kävi, mutta sillon tyypit oli myöhässä melkeen tunnit. Syynä oli masennus, kiire ja milloin mikäkin. Rupesin samanlaiseksi kusipääksi. Kyllä ihmeteltiin että minusta on tullu kylmä ja julma ihminen.


    • asap

      Itse unohdan välillä vastaa, jos ei ole kiireellistä asiaa joka pitää hoitaa heti. Eli minun tapauksessani kyse ei ole välittämisen vähyydestä. Myös pitkiin viesteihin pitää vastaa ajatuksen kanssa, eikä se aina onnistu heti ja sitten se unohtuu. Kunnes muistaa vaikka parin päivän päästä...

    • hidas tekstaaja

      Olen usein hidas vastaamaan tekstareihin. Jos multa kysyy vaikka kuulumisia tekstarilla, vastaaminen jää helposti seuraavan päivään tai vielä myöhempään. Jos vastaisin heti, antaisin ymmärtää että olen tekstailutuulella, vaikka mua ei yleensä kiinnosta mikään tekstareiden näpyttely. Se on liian hidasta puuhaa ja siihen sisältyy paljon turhaa odottelua.

      Yleensä on paljon helpompi jutella asiat kerralla selviksi. Poikkeuksen muodostaa lähinnä tilanteet, jolloin puhuminen on hankalaa (esim. yksityiselämään kuuluvat asiat julkisilla paikoilla), ja lyhyet kysymykset joilla ei ole hirveä kiire (esim. "tulisitko illalla mun luo katsomaan salkkareita?") Tietysti tekstari on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun toista ei saa kiinni soittamalla.

      Mun mielestä turhanpäiväinen tekstailu on täysin järjetöntä ajanhaaskausta. Jos puhuminen ei maita, kuulumisten kysely ja muu vastaava hoituu paljon kätevämmin tietokoneella.

      • Se joka vastaa

        Eräs entinen ystäväni puhui aina soittaessaan (harvoin soitti) hyvin nopeasti, mutta jos minä soitin niin ei mitään kiirettä lopettaa puhelua kun lasku tulee mulle. Hyvät ystävät joita muutama on soittavat ihan ajan kanssa, eivät kiirehdi puhelua. Kysyvät myös usein ensimmäiseksi: miten olet voinut?


    • vastaan kun kerkiän

      Tjaa... sitten taas on olemassa sellaisia ihmisiä kun minä... puhelin aina missä sattuu ja tarkastan puhelinta noin kerran viikossa, ja vastaan viesteihin ja puheluihin sitten kun jaksan puhelimen tarkistaa. Eikä se ole mitään vittuilua ketään kohtaan.

      Ja hei, kas kummaa, ainakin omat ystäväni sen tajuavat että kännykkä en kanna koskaan mukana,ja se on missä sattuu, kun vihaan puhelimia. Mutta kylään saa tulla aina kun haluaa.
      En todellakaan ole mikään tärkeä ihminen... joten MIKSI ihmisen pitäs aina olla tavoitettavissa???

    • Minulla..

      ei ole sitten yhtään ystävää:/ tiesinkin sen jo.. muut käyvät ulkona ja viettävät aikaa keskenään mutta minulle ei ikinä löydy aikaa, edes vastaamaan viesteihin :(

    • ??????

      Olenko sitten kelvotonta ystäväainesta, kun mulla ei ole lainkaan kännykkää? :D

      • vappu tulee

        Et. Olet todellinen huippuystävä koska et viivyttele tekstareihin vastaamista sekuntiakaan, vaikka olisit kuinka kiireinen.


    • seli seli seli

      Asia ei ole aina noin yksioikoinen. Minulla oli aiemmin kännykkä, jossa heti näytöllä näkyy jos on tullut tekstari. Mutta kun sitten olen hankkinut uuden puhelimen, niin siinä viesti tekstareista tai soitoista ei jää näytölle, vaan täytyy aina avata puhelin nähdäkseen saapuneet viestit ja soitot, jos juuri sillä siunaamalla ei ole sattunut kuulemaan kun viesti on tullut.

      Joskus kun kännykkä jää laukkuun niin en huomaa tullutta viestiä. Jos huomaan myöhään illalla tai vasta yöllä, niin en ala siihen aikaan enää vastaamaan ellei ole hengenhätä kyseessä.

    • Itkeväinen

      Minulla on paras kaveri jonka kanssa meillä on aina hauskaa ja olemme tunteneet jo 7 vuotta. Meidä ystävyys on mulle tosi tärkeetä koska ei ket muu mee luokadta huoli mua sillee. Ja kyl ennenki on tapahtunu sellast et se paras kaveri ei oo vastannu parii tuntii mut nyt se ei vastaa enää ollenkaa. Se on nähny mun viestit joissa anon sitä vastaa ja sanon et pelkään et se on vihanen ja mee ystävyys loppuu. En oo vie uskaltanu soittaa. Ja nii, pelkään et se on suuttunu mulle ko sen pikkusisko sano et en saa tulla niille koska olisin kiusannu ja lyöny sitä mut en oo. Ja kyl tää paras kaveriki sen tiesi. Ja sit menin ragee siitä 7a ryhmään jossa tää paras kaveriki oli. Ja viimenen viesti mitä se laitto oli 'ei sun tarvi sitä silti kaikille kertoo...' oikeesti mitä teen?!💔 Muutenki päästiin just samalle luokalle ja kesällä pitäs mennä särkänniemeen ja tuuriin ja juhannuksena sen pitäs tulla meidän kaa mökille....

    • semmostah

      Ette ole vissiin tulleet ajatelleeksi, että esimerkiksi masentunut ihminen ei välttämättä jaksa reagoida mitenkään, mihinkään? Hyvä jos pääsee sängystä ylös... Jos haluaa vaan kuolla niin ei siinä kiinnosta puhelimet tai mitkään, kaikki on yhdentekevää.

    • Pekka911

      vanha ketju mut joo.....

      ei niin kiireinen voi kukaan olla, pelkkää välinpitämättömyyttä.....

      esim whatsup näkee hyvin ku viewtit on luotettu eikä vastausta tuu koskaan. Ja just tommoset henkilöt jotka on naimisissa puhlimen kaa, 24h räplätään luuria, vessassa, ruokatauon aikana, jopa tupakkatauolla on luuri kädessä ja räplätään mut 1 vestiin ei voida vastata edes puolen vuoden sisällä.
      Eikä todellakaan oo semmoset henkilöt jotka tykkää soitella vaan nimenomaan tykkäävät viestitellä.

      Kai sit vaa nää ku....päät vastailee silloi ku ite saavat siitä jotai hyötyä irti samalla.

      Kai nää ku...päät ois aika plokata kokonaan, :)

      ja vielä lisäyksenä, miksi viesti pitää edes lukea ja avata josei sitä oo aikaa käsitelllä loppuun saakka

      • KissHelsinki

        Niin samaa mieltä, pieni vaiva vastata edes lyhyesti mutta suuri ilo saajalle 🙃 ei maksa mitään antaa iloa ja hyvää mieltä toisille


    • Anonyymi

      Mä ehdotin mennä kavereiden kanssa että mentäisiin joku päivä linnanmäelle näkivät viestin mutta ei vastaa... Ihan kun he eivät haluaisi viettää vapaa aikaa kanssani. Mitä pitäisi tehdä kesäfiilis on pilalla. Ei ole ketään kenen kansaa viettäisi aikaa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe