Olemme käyttäneet koiraamme hieman niinkuin huviksemme

sammaleenpolkija

ja koiran huviksi koiranäyttelyissä, koiramme on portugalin vesikoira ja meillä metsästyskäytössä, näin keväällä tulee hieman ylipainoa ja siitä saa aina miinusta tai sanomista näyttelyn tuomareilta, koiran täytyisi olla langan laiha, onko ihmisten laihuuden ihannointi levinnyt myös koiriin??

Metsästys kertoja tulee koirallemme syksyisin noin 80-90 pv. Olosuhteet ja maasto erittäin haasteelliset ja pakkaskeliäkään ei väliin jätetä eikä sadekeliä..joten ´koirat tarvitsee hieman rasvakerrosta nahkansa alle ja jos koira oliis langan laiha niin syksyisin joutuisi ottamaan liian reilun ravintoannoksen jotta koira jaksaisi päivät mennä tuolla maastossa..

Tämä portugalin vesikoiran on osoittautunut erittäin riistaviettiseksi ja ottaa mm kiinni metsäkanalintuja taimikoista, erittäin vikkela ja nopea liikkeissään.

Seuraava koitos onkin tositoimissa eli taipumuskoe jossa myös ammutaan ja katsotaan mikä koiran reaktio, koiramme syöksyy välittömästi laukaúksen kuultuaan siihen suuntaan mihin itse etenen tai käsimerkkiä näytän, viheltämällä palaa välittömästi luokseni ja käskystä myös etsii sekä jos "maastoudun" eli menen maahan niin koira seuraa esimerkkiä ja tulee makaamaan viereeni ja näitä taitoja en ole koiralleni kovinkaan tiiviiisti opettamalla opettanut vaan ne ovat tulleet luontaisesti toiminnan mukana.

Langan laihaksi en ala koiraani laihduttamaan siksi että sitä näyttelyissä vaaditaan vaan pidän koirallani pienen rasvakerroksen ja siksikin koska portugalin vesikoiralta puuttuu aluskarva ja se palelee herkästi.

2

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oppii tietämään

      Jokainen päättää tietenkin koiransa kohtalosta. Näyttelykoiran ei tarvitse olla laiha eikä lihava vaan sopiva. Koiran oikea paino on helppo kokeilla kylkiluista eivät saa näkyä mut pitää hyvin tuntua.

    • ajokoirannn

      Itselläni ajokoiria metsästyskäytössä. Näyttely ihanne on ajokoirien kohdalla ainakin lihaksikas ja normaalipainoinen/hoikahko, kerran olen nähnyt laihan koiran, josta tuomari erikseen mainitsi, että ei ole metsästyskunnossa vaan liian laiha ja lihakseton.

      Metsästyskauden ulkopuolella koirat lihovat tietysti helpommin ja vähempi ruoka ja pidemmät lenkit pitävät koiran hyvässä kunnossa ja normaalipainoisena.

      Mietippäs nyt itsekkin, jos harrastat puoli vuotta juoksulenkkejä 1h päivässä ja sitten pidät puolen vuoden tauon ja sitten aloitat uudestaan 10kg painavampana niin et varmana ole hyvässä kunnossa ja jos sinulta vaikka vielä odotettaisiin samaa suoritusta kuin puoli vuotta aiemmin. :)

      Kyllä se on vaan koiran kannalta paras, että se on normaalipainossa ja hyvässä kunnossa kauden alusta lähtien. Lihaksikas ja hoikka koira on eri asia kuin laiha.

      Oman koiran lihaksisto on kunnossa ja mahan kohdalla ei ole tippaakaan ylimääräistä, ei kukaan ole laihaksi sanonut, vaikka kylkiluut tietyssä valossa vähän näkyvät, mutta poweria on ja sen näkee varsinkin takajaloista.

      Ajavien koirien/metsästyskoirien kohdalla ylipaino on todella haitallinen tekijä juuri jalkojen takia, normaalipainoinen koira voi olla metsästyskäytössä huomattavasti pitempään kuin lihava koira. Esimerkkinä kaverin ajokoira, jolla oli 2 v iästä asti 6 v ikään asti 5-10kg ylipainoa, jalat loppu, nivelrikko (johon ylipaino vaikuttaa paljon), nyt koira normaalipainossa ja liikkuminen parantunut mutta jalat eivät silti enää parane.

      Huono lonkkainen koirakin pärjää hyvin pitkään käytössä, jos sen paino on kurissa ja lihakset hyvät, lihakset vaikuttavat nivelrikosta kärsivällä koiralla paljon sen liikunta kykyyn.

      Oman koiran ruokinta on kautena runsasenergisempi ja kesällä kevyempi, ei silti nälkää näe.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe