Miten pääsee maisteriohjelmaan?

gasfsgasfsdf

Ei minulla taida olla mitään mahdollisuuksia päästä opiskelemaan maisteriksi 2,6 keskiarvolla tradenomin papereilla, vai?

7

1159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdasdasdadas

      riippuu mikä oli opinnäytetyön arvosana, kyllä ka kannattaa yli 3 olla, että viitsii hakea.. opparin arvosana voi hivenen auttaa asiaa..

    • chaos

      Opparin arvosanalla ei ole mitään vaikutusta ainakaan pistekertymään. Usein opparin arvosanaa ei saa edes laskea mukaan keskiarvoon. Arvosana voi pistekertymän ulkopuolella vaikuttaa mm. siihen, millaiseksi sinun kirjoituskyvyt katsotaan, pitäähän maisteriohjelmassa selviytyä gradusta.

      Aloittaja:
      Riippuu minne haet. Moneen maisteriohjelmaan valinta tehdään pelkkien paperien perusteella (usein siis työkokemus ja opintomenestys).
      Lappeenrannan yliopistoon on valintakoe ja haastattelu, jotka muodostavat suurimman osan pisteistä (60p) kun työkokemuksen ja keskiarvon paino taitaa olla 15-20p. en muista tarkasti.

      Eli jos panostat valintakokeeseen ja menestyt siinä, on mahdollisuudet päästä prosessissa jatkoon (haastatteluun). Jos vielä haastattelu menee hyvin, niin on kaiketi olemassa mahdollisuus saada jopa opiskelupaikka. En tosin tiedä tilastoja siitä, millaisilla pisteillä ja taustoilla sisälle on päästy.

      Kysymys ehkä kuuluu, että miksi keskiarvo oli niin alhainen? Oliko vaikeaa vai eikö vain jaksattanut panostaa hyviin arvosanoihin? Miksi nyt löytyisi motivaatiota yliopisto-opiskeluun?

      • aloittaja.....

        En jaksanut panostaa, koska olin silloin vielä niin tyhmä ja laiska enkä tajunnut että ne tälläisiin asiaan voisivat vaikuttaa. Nyt muutama vuosi myöhemmin olen löytänyt motivaation ja haluaisin panostaa erityisesti kieliopintoihin, kun maisteriohjelmissa on niin mukavasti noita englanninkielisiä kursseja.


      • chaos
        aloittaja..... kirjoitti:

        En jaksanut panostaa, koska olin silloin vielä niin tyhmä ja laiska enkä tajunnut että ne tälläisiin asiaan voisivat vaikuttaa. Nyt muutama vuosi myöhemmin olen löytänyt motivaation ja haluaisin panostaa erityisesti kieliopintoihin, kun maisteriohjelmissa on niin mukavasti noita englanninkielisiä kursseja.

        Minulla oli tuo tilanne lukion kanssa. Ei jotenkin osannut katsoa asioita riittävän pitkälle, eikä kotonakaan tällaisista asioista puhuttu. En myöskään siinä vaiheessa tiennyt lainkaan, mitä haluan tehdä elämälläni lukion jälkeen.

        En nyt tiedä mitä alaa olet ajatellut, mutta ajattelisin, että Lappeenrantaa kannattaisi kokeilla. On myös äärimmäisen hyvä opinahjo. Toinen vaihtoehto voisi olla Turun yliopiston Porin yksikkö, johon on syrjäisemmän sijainnin takia helpompi päästä. En taaskaan tiedä tilastoja, mutta eiköhän tältäkin foorumilta hakemalla löydy kokemuksia. Tästä minulla ei ole tietoa, mutta jos Lapin yliopistossa on maisteriohjelma, niin luulisi sinnekin hakijamäärän olevan alhaisempi.


    • elävastaajosettiedä

      No kun selailet maisteriohjelmien valintakriteereitä, niin todella monessa tuo opparin arvosana otetaan huomioon.. puuuuuuuuuuuuuuuuuuuh...

    • chaos

      Kenties ollaan tutustuttu eri maisteriohjelmien valintakriteereihin. Itsekin tein opparin vitosen silmillä juuri maisterihakua ajatellen. Tiesin myös, että pystyn siitä vitosen saamaan.

    • Tekn.Yo

      Pääsin alle 2,8 ka:lla, tosin valintakokeen ässäsin aika hyvin ja haastattelutilanteissa olen aina ollut hyvä ja luonteva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe