Kaupunkilaiset luonnossa!

minun silmin

merkille pantavaa on se että kaupunkilaiset harrastavat lunnossa liikkumista huomattavasti enemmän kuin maalla asuvat, helsingissä asuessani hyvin mon i perhe suuntasi viikonloppuisin nuuksioon tai porin tien varrella sijaitsevaan kalajärven alueelle yms. nuotiolla makkaran paistoa yms luonnossa oleilua, täällä maalla kun nyt asun niin hyvin hyvin harvoin tulee joku vastaan tai ylipäätään näkee että joku liikkuu maastossa ja useimmiten se osottautuu thaimaalaiseksi marjanpoimijaksi, taitaa olla niin että maalaiset pian vierottuu luonnosta

Ai joo näipäs kerran kuinka naapuri uuden morsiamensa ja lasten kanssa meni metsään makkaran paistoon..traktorilla!!..vaikka kävelymatkaa olisi ollut noin pari kilometriä, traktorilla luontopolkua pitkin, luontopolku tosin jo sammaloitunut ja peittynyt aluskasvillisuuteen vähäisen käytön vuoksi, opastekyltit lahonneet ja pudonneet maahan tai osoittavat metsätöiden vuoksi mihin sattuu kun nostettu pois paikoiltaan. Maaseudulla ei arvosteta rantoja eikä metsää.

11

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minun silmin

      Lisäys vielä tuohon edelliseen viestiin, täällä maaseudulla kun vielä joitakin polkuja niin metsänraivaustöissä metsurit kaatavat puut poluille, hyvin pienellä vaivalla ja järjenkäytöllä nämä harvennettavat puut voi kaataa polusta poispäin eikä polun päälle mutta todennäköisesti maalla asuva metsuri ei huomio tällaista polkua, hän ei näe sitä ei arvosta sitä sillätavalla että joku voi sitä polkua vielä käyttää, itse olen usean polun raivannut oksista ja kaadetusita puista.

    • Olen huomannut saman

      Maalaiset eivät arvosta luontoa samalla tavalla kuin kaupunkilaiset, ovat varmaan kyllästyneet siihen ajan kuluessa.

      Eläimet ovat vain ruokaa tai tuholaisia, ne pitää tappaa, Vanhat kauniit puiset liiterit ja muut rakennukset ja tavarat tuhotaan ja ympärille haalitaan muovisia rojuja Kiinasta. Vain rumat pressut koristavat suomen maaseutua nykyään. Vapaa-aika kuluu sisällä istuen katsoen Putousta tai muuta viihdeohjelmaa joita kaupungissa ei kukaan katso.

      Ihmettelen tätä aina kun käyn itse maalla. Itse käytän ajan mahdollisimman tehokkaasti luonnossa liikkumiseen, kalastukseen ja metsästykseen.

    • maalaisen kulmaa

      Kun näin maalaisena vaikka päivän raivaa pusikkoa raivaussahalla, tai harrastaa muuta oman metsän hoitoa, niin kukahan sinne viitsii illalla vielä mennä jotain makkaroita paistamaan ?
      Kyllä makkaroita paistetaan ainoastaan hirvijahtien nuotiolla.
      Oman perheen kanssa grillataan hirven fileitä, tai peuran kylkiribsiä kesäkeittiön grillissä pihamaalla.
      Kaupunkilaiset kun asuvat niissä "kanakopeissaan" niin eihän niissä toki kukaan viihdy, vaan on saatava muuta toimintaa aikaseksi. Kun epäluonnollisessa ympäristössä (kaupunki) asuu, niin totta sieltä pois haluaa.
      Maalla asutaan tilavissa omissa taloissa ja pihapiiri on laitettu viihtyisäksi, kuka hullu menisi johonkin metsään hyttysen syötäväksi makkaran paistoon ?
      Metsään mennään keräämään sieniä, marjoja ja metsästämään, noin harrastemielessä, muuten metsä on työpaikka, kun sitä kerran omistaa, niin on se myös hoidettava. Ei kaupunkilainenkaan mene töypaikalleen vapaa aikana.

    • Akuankkanuotio

      Täytyi olla trollaus tuo aloitus.

      Paljasjalkanen kaupunkilainen ei saa edes tulta aikaseksi. Siellä nuuksiossa tai kalajärvellä on varmaan aina valmis hiillos. Tai sitten läjä kuivia puita ja kiehiset vuoltu valmiiksi.

      • Terveisiä Sörnäisist

        Ei suomessa ole mitään paljasjalkasia kaupunkilaisia. Kaikki täällä on maalaisia, jotkut vaan nyt sattuu olemaan vaan aivan täysiä juntteja. En tunne yhtään suomalaista ihmistä joka olisi täysin avuton luonnossa, euroopassa asia on toisin.

        Muutama kilometri Helsingin keskustasta Viikissä on kesäisin lehmiä ja muita elukoita. Luontoa on joka puolella. En ymmättä miksi pohjoissuomesta kotoisin olevat puhuvat Helsingistä kuin se olisi joku Manhattan.

        Helsinki on pieni maalaiskaupunki. Ihan kiva kesäisin, kun meri saaristoineen on lähellä.


    • maaseutua tiiraillen

      Tässäkin ketjussa näkee luonnosta vieraantunutta tekstiä. Ns. kaupunkilaisina kirjoittavat, eivät tiedä tuon taivaallista maalaiselämästä, ei Viikin luoinnonsuojelualue oikein anna mitään taitoja tai ymmärrystä maaseudusta.

      • tilallinen

        Suurin osa nykymaalaista ei tiedä luonnosta enempää kuin kaupunkilaisetkaan. Tuotanto maalla on yhtälailla mekaanista kuin muissakin tehtaissa, no joskus on mukava katsella lehmiä laitumella, mutta kohta taas kone käyntiin ja tuotantohommiin. Kaikki tehdään koneilla, myös metsässäkäynnit, paitsi marja- ja metsästysaikaan. Mutta kaupunkilaiset pääsevät samalla lailla käymään metsässä kuin maalaisetkin ja ne jotka harrastavat luontoa erikseen pääsevät käymään enemmänkin, ei tarvitse navetalle tai rehuhommiin aina lähteä.
        Itse asiassa paras asumismuoto luontoon pääsyn kannalta on kirkonkylässä tai pikkukaupungissa kerrostalossa asuminen, jää paljon enemmän aikaa pistäytyä metsiin tai järville tai tunturiin.


    • Rfoff

      Jep, ei maalla asuvat tiedä yhtään sen enempää luonnosta, siis ekologiasta, ravintoketjuista, lajeista, vuorovaikutusuhteista, sukkesiosta yms.

      • maanjussit

        Voi olla ettemme tiedä kaikista hienouksista, mitä sivistys ja koulutus ovat tuoneet mukanaan, mutta luonnossa selviämisessä olemme kaupunkilaisia valovuosia edellä. Saahan sitä elvistellä kaikella kaupallisella krääsällä, joita "pitää olla", mutta pelkän puukon ja tulitikkujen kanssa pärjää aika harva kaupunkilainen luonnossa.


      • iuhgiuh
        maanjussit kirjoitti:

        Voi olla ettemme tiedä kaikista hienouksista, mitä sivistys ja koulutus ovat tuoneet mukanaan, mutta luonnossa selviämisessä olemme kaupunkilaisia valovuosia edellä. Saahan sitä elvistellä kaikella kaupallisella krääsällä, joita "pitää olla", mutta pelkän puukon ja tulitikkujen kanssa pärjää aika harva kaupunkilainen luonnossa.

        Haluaisin nähdä yhdenkin maalaisen joka pärjää pelkällä puukolla ja tulitikuilla yli vuorokauden luonnossa. Tulee kiukkuketutus kun joutuu nukkumaan kuusen alla ja syömään aamulla ketunleipiä.


    • hörhöjä betoniläävis

      Täytyy tosiaan olla uusavuton kaupunkilainen joka ketunleipää nälkäänsä rouskuttaa, kyllä maalainen paistaa nuotiollaan mureaa hirvenmaksaa.

      Maalaisilla löytyy aina puuhaa metsiensä hoidossa, ei heillä jää aikaa kökkiä kuusenjuurilla. raivaussaha laulaa ensiharvennusta oli sitten mikä helle tahansa.
      Nämä betoniläävä ihmiset järkevän tekemisen sijaa kökkivät siellä mättäikössä, kun maalaiset on raivanneet heille mahdollisuuden kulkea ilman liian tiheää aluskasvillisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5989
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      517
      3703
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      185
      3535
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2734
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 279
      2141
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1472
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe