Turun terveysasemat?

sairasturusta

Elikkäs oon joutunut käyttämään kunnallista terveydenhuoltoa nyt ekaa kertaa sattuneesta syystä Turussa, ja ainkin tuolla Mäntymäessä meininki on ihan perseestä. Aamusti kun soittaa, on 20 puhelua jonossa ja sit kun hoitsu soittaa takas, on päivän ajat jo menneet. Lääkärille pitäis olla soittoaika, mut kukaan ei soita. Labralähete pitäis olla, mutta kun meen labran, ei olekaan mitään. Aikoja on vaan joko samalle päivälle, mitkä menee aamuyhdeksään mennessä tai sit aikaa ei saa ollenkaan?

Onko meininki kaikilla Turun terveysasemilla samanlaista? Mietin et jos vaihtais asemaa, että onko jossain parempi tilanne?

29

7215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • finnborealis

      kovin tutulta kuulostaa! ja joka terveyskeskuksessa vaikuttaa olevan sama meininki.

      mutta asioiden taustoilla useita syitä:

      - terveyskeskuksien henkilökunnan määrä ja palveluiden tarve määräytyy mm. ko. alueen asukasluvun perusteella, palveluiden keskittämisellä parannetaan hoidon tasoa

      - jos olet erittäin sairas, soita aika oman terveysaseman päivystykseen. puhelimessa kyselevät ja kartoittavat kuulutko ensiapuun, heidän päivystykseensä, vai voitko odottaa seuraavaan aamuun tai onko kyseessä kiireetön tapaus - esimerkiksi kolaripotilaat ja sydäntään oireilevat ym. jne. ovat oikeasti akuuttia hoitoa tarvitsevia ensiapupotilaita... jne...jne...eli potilaat = asiakkaat ohjataan/pyritään ohjaamaan esitietojen pohjalta eteenpäin kiireellisyyden mukaan

      - jos olet oikeast sairas, soitat aamulla heti klo 08.00, älä ihmeessä odota yhdeksään asti!!! puhelimet ruuhkautuvat varmasti, yleensä on useita soittajia yhtä-aikaa, et ole ainoa sairas henkilö, ajat menevät varmasti. lääkäreille on varattuna vakiomäärä päivystysaikoja. jos kaikki ajat ovat menneet, kysy kohteliaasti mitä sinun pitäisi tehdä sinun tilanteessasi. puhelimen toisessa päässä oleva henkilökin on ihminen, tekee työtään ja varmasti yrittää parhaansa sinua auttaakseen. joskus käynti omalla terveydenhoitajalla auttaa - terveydenhoitaja voi ohjata kiireellistä hoitoa tarvitsevan potilaan välittömästi lääkärin vastaanotolle! kysy asiaa kun soitat.

      - tietty määrä päivystysaikoja, muutkin ovat sairaita kuin sinä, puhelinyhteydet eivät oikeasti aina toimi, ei ole henkilökunnan vika, tee asiakaspalaute esim. netin kautta tai kirjallisesti, laboratorion näytteenoton ajanvaraus ollut jumissa/hidas, varaa aika netin kautta, 1.4 muutos näytteenotossa, siitä ollut juttua ainakin lehdissä ja radiossa.

      t. yksityishenkilö

      • KIva vastaus oli.. :)


      • Anonyymi

        Turku sai juuri miljardin kiva kiva rahaa valtiolta.. joten säästöä sekin kun potilaat menevät päivystykseen.
        Hyvä Turku. Älkää vaan maksako lääkäreille jotta tulisivat teille töihin!!


    • Runosmäen terveyskeskus on ihan OK. Yleensä 4 puhelua jonossa. Jos annat puh. numerosi, niin soitavat takasin tunnin sisällä. Hyvät lääkärit. Erittäin hyvä ja rauhallinen ilmapiiri.

      Myös on Turun terveyskeskuspäivystys. Se on siirtynyt Tyksin T-sairaalaan. Hyvät lääkärit. Ja myös hyvä ja rauhallinen ilmapiiri. Jos menet suoraan sinne, odotusaika 2 tuntia.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Kaikki menevät mäntymäenkeskuksen kautta missä aivoton tiimi arvioi asian ja jättää lääkärille soittopyynnön.. myös niille, jotka ovat jo loparit ottaneet.
        Eivät kuuntele järkipuhetta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Kaikki menevät mäntymäenkeskuksen kautta missä aivoton tiimi arvioi asian ja jättää lääkärille soittopyynnön.. myös niille, jotka ovat jo loparit ottaneet.
        Eivät kuuntele järkipuhetta!

        Marinin hallitus antoi liian suuria korotuksia palkkoihin kukaan ei nyt viitsi tehdä töitä.kauhee kiire tuhlata palkkarahat,ei siinä ehdi kitisevia saairaita passata,ravintolassa täytyis ehtiä .


      • Anonyymi

        JAAHA vai sillätyyliin,kerron tässä tapauksen omaltakohdaltani ,kun netissä kerrottiin ihosyövistä ja iholleni tuli näppylä josta tuli verta ja kun netissä oli myös vastaus , että pitää mennä näyttämään lääkärille,en tiedä minkä takia iho meni rikki,mutta otin yhteyttä terveys asemalle ja tarkoitus oli mennä sitä näyttämään,mutta kun s..tana ruvettiin kyselemään ,no henkilötiedot olivat ihan ok. mutta kun se nais-immeinen ,halusi tietää, että onko se kipee vuotaako näppylä ym.ym.mistä s..tanasta minä tiedän se on hoitajan,lääkärin arvioitava,mikä näppylä on,voi olla vaikka tuleva ihosyöpä,yritin päästä Runosmäen terveysasemalle koska se on lähin paikka minulle,mutta se ei onnistunut,sitten tämä naikkonen ehdotti keskustaa ,tai jotain mahdollisimman kauaksi asunnostani,mutta hylkäsin kaikki ehdotukset,eikä tämä soittaja naikkosen mieleen tullut Runosmäki vaikka kerroin,että keskustassa on pysäköinti mittari siirretty sinne ja ajalteltu ,että kyllä ne vanhukset pääsevät ja on hyvää kuntoilua kävellä .K yllä pistää vihaksi Turun terveydenhoito,mutta minkäänlaista aikaa ei annettu Runosmäen terveysasemalle. Toinen tapaus oli jo vuosia sitten ja tapahtui keskustan terveys asemalla,kun selässäni oli joku näppylä ja lääkärinä oli Sirpa Uotila,hän katsoi selkääni ja totesi,että otetaan näppylä pois hänellä oli joku raspi ,tai joku torvi ,jolla kuolleelta sialta teurastaja raastaa karvat pois,lääkäri totesi ,että NYT ON NÄPPYLÄ POIS. Sanon lääkäreille,että miksi vihaatte jos potilas haluaa tulla näyttämään iholla olevia näppylöitä,ne voivat olla ihosyövän merkki.


    • Vuosien kokemus

      Jos se automaatti ilmoittaa, että puheluita on jonossa, niin ja niin paljon ja soitamme sinulle noin klo xx.
      Yleensä minulle on vastapuhelu ainakin tullut hyvin nopeasti, vaikka puhelujen jonossa määrä olisi suurikin.
      Minä ainakin pidän Mäntymäkeä yhtenä parhaista paikoista, muistakin on kokemusta ja olenkin vaihtanut paikakseni sen, vaikka toinen terveysasema on lähempänäkin.
      Oletko valinnut oikean numeron siinä ilmoitusta jättäessäsi. Ajan varaus 1, peruutus 2, muut asiat 3.

      Terveysasemallahan näkevät olisiko jossain toisella asemalla aikoja, kysyitkö niitä edes.

      Jos et ole käynyt ennen kunnallisessa terveydenhuollossa vielä tähän mennessä, missähän sitten olet käynyt. Ei siellä pitäisi olla sinusta mitään tietojakaan sitten, miksi et mennyt sinne missä ennen kävit?

      Jos kirjoituksesi perustuu tämän aamun soittamisiin ja jo puoli yhdeltä toista valitat, ettei sinulle lääkäri soita ja ettei sinua labrassakaan tutkittu, olisikohan niin että kokeesi olisivat mahdollisesti paastoon perustuvia, jotka voitaisiin ottaa aikaisintaan huomenna ja siihen sinun olisi varattava aika.

      Mitähän jos rauhoittuisit ennen kuin kirjoittelet tuollaisia ¨tähtipisteisiä kirjoituksia ja miettisit vähän omaa mahdollista käytöstäsi oliko se aivan asiallista. Jos noita tähtiä latelit siinä puhelussasikin vaikka.

      Vaihtaen paranee yleensä, mutta ei Mäntymäestä.

      Asioissa on aina monta puolta

      • häpeänOllaLääkäri

        Mäntymäki 2, mäntymäki 2!! Voi voi, jos tätä on "maailman paras laatu"? Ei osata, ei pystytä, tai ei vaan viitsitä on heidän mottonsa. Ylimielinen käytös ammattitaitona, unohtelu pohjana ja siihen päälle vielä täysin idiootti byrokratia. On, kyllä on asioilla monta puolta.. Ikävää vain ettei mitään positiivista, paitsi jos terveytesi on sinulle vitsi? Sitten saat viimeisen naurun, ja kyllä, sen viimeisen.


      • ourtourmour
        häpeänOllaLääkäri kirjoitti:

        Mäntymäki 2, mäntymäki 2!! Voi voi, jos tätä on "maailman paras laatu"? Ei osata, ei pystytä, tai ei vaan viitsitä on heidän mottonsa. Ylimielinen käytös ammattitaitona, unohtelu pohjana ja siihen päälle vielä täysin idiootti byrokratia. On, kyllä on asioilla monta puolta.. Ikävää vain ettei mitään positiivista, paitsi jos terveytesi on sinulle vitsi? Sitten saat viimeisen naurun, ja kyllä, sen viimeisen.

        Koin huonoa kohtelua Mäntymäki 2:ssa. Todella tyly lääkäri, mitä ikinä voi olla. En mene enää koskaan tuon puljun asiakkaaksi. Tosin yhden hyvän voin sanoa: ajanvarauksessa oli ensimmäisellä kerralla mukava ja neuvova ihminen. Mutta hän olikin IHMINEN eikä pirullinen lääkäri.


    • Onnen lahjat

      Tasan ei käy onnen lahjat: Helsingissä tedyn selvityksen mukaan ero hoitoonpääsyssä vaihteli eri terveyskeskusten välillä kolmesta tunnista kolmeenkymmeneen päivään - pahimmillaan huomattavasti enempikin.

      Tilannetta on pahentanut potilaiden mahdollisuus valita terveyskeskus, johon haluavat hoitoon.. mikä on aiheuttanut yllättäviä ruuhkia suosituimmille terveysasemille. Se on ymmärrettävää, muttei perustu muuhun kuin mutuun!

    • kipperi78

      Itse kävin omalääkärillä Mäntymäessä ja antoi ainostaan lapun missä oli numero ja nettiosoite josta voi varata ajan labrakokeisiin. Varasin netin kautta ajan. No sitten, kun menin kokeisiin, niin minun olisi kuulemma pitänyt olla syömättä 10-12h. Eikä siinä tulosteessa minkä sain, niin lukenut mitään tulevista kokeista. Alla toki oli, jos on paastoa vaativa verikoe, niin pitää olla syömättä juuri se 10-12h. No, parin päivän päästä uudestaan paastolla verikokeisiin ja ne menivät nyt hyvin. Sitten siihen kuuluikin vielä EKG. No olin ottanut Propralin aamulla, kun en ollut saanut mitään ohjeita labrakokeisiin, joten sekin meni nyt sitten varmaan mönkään? Kysyin siitä EKG:n suorittavalta hoitajalta, mutt hän ei ollut edes koskaan kuullut Propral-nimisestä lääkkeestä, joten kirjoitti sen vain ylös, minun hänelle sen tavaten. Kaikki olivat suomalaisia tai ainakin puhuivat sujuvaa suomenkieltä. Ei jäänyt oikein hyvä kuva Mäntymäen Terveyskeskuksesta näiden vierailujen osalta.

      • PumppuTilt

        Propral'ia jos paljon syöt, niin viagraa joudut kohta ottamaan...


    • VonDycke

      Nämä asemat on heikolle ainekselle tarkoitettuja, niin potilaan kuin hoitohenkilökunnankin puolesta. Ihmiset ja eläimetkin käyvät yksityisillä, ja ihan syystä.

    • Outo

      Turun Mäntymäen terveyskeskuksesta seuraavanlaisia kokemuksia:

      Allergialääkkeiden uusinta tai perusvoiteen uusinta tökkii pahemman kerran. Jos perusterve muuten käy kerran vuodessa terveyskeskuksessa, ei ole perusteltua nuorten kloppikandien kieltäytyä uusimasta reseptejä sillä perusteella, etteivät he tunne "potilasta" entuudestaan.

      Jos on asunut Turussa vajaa kaksi vuotta, ei voi olla elävästä elämästä tuollainen linjaus. Otan seuraalla kerralla Valviraan yhteyttä.

      • jiiälläkö

        Nämä kloppikandidaatit ovatkin tällä hetkellä Mäntymäen vitsaus. Eivät kuuntele lainkaan mitä heille sanotaan ja kirjoittavat sinne laitteisiinsa mitä sattuu. Tarkista mitä hän kirjoitti sinusta kanta.fi tietoihin, niin olit varmaan ollutkin hankala asiakas ja jotain vastaavaa.
        Näitä nuoria on nyt ollut peräkkäin monta jotka pilaavat Mäntymäen maineen käytöksellään, ovat nyt omasta mielestään uransa huipulla ja kerrankin pääsevät kyykyttämään asiakkaita kieltämällä heiltä tarvittavat lääkkeet, tutustumatta taustatietoihin laisinkaan.
        Minä olen sitä mieltä että näistä on tehtävä valitus ja omalta osaltani olenkin tehnyt sen.
        Kyseessä on varmaan sama kloppi, odotan vain että hän poistuu koska nämä ovat vaihtuvia lääkäreitä lyhyillä sopimuksilla.


    • Anonyymi

      Sama ongelma. En uskalla mennä enää ollenkaan lääkäriin.
      Tällainen yksi nuori kloppi on kiusannut jo vuosia.
      Pahin on että hän käy kirjoittelemassa ihan mitä sattuu kantaan vaikka en ole suostunut menemään hänen vastaanotolleen ensimmäisen kerran jälkeen. Ja pahin on se että siellä on ihan selkeitä valheita.
      Jotka sitten vaikeuttavat muuta hoitoa.
      Otettu yhteys jo moneen kertaan potilasasiamieheen.
      Valitus on nyt tehtävä, halusin tai en että saa ne valheelliset kommentit pois.
      Suomen terveydenhuolto on täysin luokatonta.
      Työterveyteen kun menee, sieltä sanotaan että : Voi voi, kun ei kuulu tähän työterveyspakettiin tämän tutkiminen, mene terveyskeskuskeen.
      Pahin on se että lääkäri yksityisellä sanoi että tuo kuullostaa syövältä.
      Pyysin lähetteen vaikka sitten sairaalaan, jos minulle ei kuulu tutkimukset työterveydessä.
      Lääkäri sanoi että ei anna lähetettä, koska : ei ne sinne sinua kuitenkaan ota.
      tilaa aika yksityiselle..
      Muttakun se kohtelu on mitä on niin ei uskalla.😢

      • Anonyymi

        Oöiko perno lääkärri


      • Anonyymi

        Ikävä kyllä, mitään niitä satuja ei koskaan saa sieltä pois varsinaisesti. Korjauksia voivat lisätä toki ja voi laittaa omakannasta piiloon, mutta ei se ole taattua, että on piilossa.
        Ihan järjettömiä totuuden kanssa päinvastaisia juttuja tulee välillä joo, kun lääkäreillä on jotekin huono kuulo tai kyvyttömyys haastatella ja ajatella. ...joskus on menopaussin alkaminen teini-iässä kirjoitettu ... lapsia synnyttäneelle naiselle papereihin... hauskaa. Tosiasiassa keskusteltiin, että kuukautuiset alkoi teini.iässä ihan normaalisti... menopaussikin ihan normaalissa iässä tuli kyseisessä tapauksessa.


    • Anonyymi

      Kas. Minä soitin joku aamu Mäntymäkeen, ei ihan kasilta ja oli pitkä jono, joten valitsin takaisinsoiton. Tunnin päästä soittivat ja sain ajan klo 12.
      Lääkäri otti vastaan täsmällisesti janoli ihan asiallinen. Ainoa hassu juttu oli, että käyntini kesti 2 minuuttia - siis ovesta sisään ja ovesta ulos.
      Toivottavasti lääkäri kumminkin osasi asiansa noin nopeastikin.

    • Anonyymi

      Ihan retuperällä. Laittavat soittopyyntöjä mäntymäestä lääkäreille joita ei edes ole tk:ssä töissä. Haamulääkäreille. Kahdesti käännyttivät kun koitti paikan päällä asioida. Vasta kolmannella kerralla suostuivat selvittämään asian ja myönsivät että puhelupyynnöt menneet lääkärille jota ei heillä enää ole. Ajanvarauksessa eivät reagoi, vaan sanovat " taasko tänne soitat". Ihan uskomatonta kyykytystä!
      Pyysin itselleni lokitiedot ajanvaraus muistiosta josta näkyy soittoni, mutten saanut!

    • Anonyymi

      Tää julkinen puoli ihan järkyttävä täällä turun seudulla. Minullakin samanlaisia kokemuksia enkä ole uskaltanut enää lääkäriinvuosikausiin enkä menekään enää. En viitsi tarkemmin asioitani levitelöä mutta täysin sairasta on meno.

    • Anonyymi

      Sääliksi käy terveyskeskusten työntekijöitä ja niitä raukkoja jotka joutuvat siellä asioimaan.
      Maksamme veroja että hyvin toimeentulevat voivat käydä kelan tukemilla yksityis lääkäriasemilla.
      Terveyskeskukseen kun menet ni kuolet jos kuollakseen olet.
      Joskus käy niinkin että paranee hoidosta huolimatta.
      Ahneus on tämän takana.
      Köyhä kansa kyykkyyn ja hautaan.
      Julkisella sinua kyykyttää suojatyöpaikan saaneet hoitajat ja huonot lääkärit.
      Kädet taskussa kuljetaan ja voivotellaan että ei toimi tämä.
      No ei toimi, eikä tule koskaan toimimaankaan.
      Kenelläkään ei ole oikeata halua auttaa potilaita.
      Istutaan luukun lasin takana ja tehdään kaikki niin vaikeaksi ja hankalaksi kun nyt vaan kyetään.
      Yksityisellä sama lekuri hymyilee kuin jakoavain ja hoitaa, kun on pakko, terveyskeskuksessa ei .Tämä systeemi on niin syvältä että….
      Pitäisi olla vuosi niin että koko suomen kansa käy julkisilla.
      Yksityiset asemat vuodeksi kiinni.
      Olis kiva katsoa kun parempi väki siellä jonottaisi.

    • Anonyymi

      Perjantaina olin varaamassa aikaa Turun terveysasemalle. Laitoin soittopyynnön. Soittivat takaisin sunnuntaina tuntemattomasta numerosta noin 15 sekunttia. En tietenkään ehtinyt vastaamaan. Sain heti tekstiviestin, että varatkaa uusi aika jos haluatte ottaa yhteyttä terveysasemaan. Kenenkään muun mielestä touhu on moraalitonta? Sunnuntaina soitetaan pikapuhelu tuntemattomasta numerosta. Kuka odottaa sellaisen olevan puhelu terveysasemalta.

    • Anonyymi

      Turun keskustan päivystävä on tosi perseestä kun ilm niin ylikuormittunut.

    • Anonyymi

      Soitin Tervekeskus Mäntymälle kolmeksi päiväksi tahdon sovin ajan lääkärille, mutta kukaan ei vastannut,

      edellinen äänilaatikko
      se kun otat numerosi
      jälkeen soittaa sinulle
      Miksi järjestelmää on nyt muutettu?

    • Anonyymi

      Soitin Tervekeskus Mäntymälle kolmeksi päiväksi tahdon sovin ajan lääkärille, mutta kukaan ei vastannut,

      edellinen äänilaatikko
      se kun otat numerosi
      jälkeen soittaa sinulle
      Miksi järjestelmää on nyt muutettu?

    • Anonyymi

      Kyllä mietityttää Turun terveydenhuolto. Lapsella on korva kipeä toista päivää, kurkku hyvin kipeä jne. Eilen sunnuntaina soitin päivystykseen, sanoivat ettei kannata tulla koska korvatulehdus ei näy ensimmäisenä päivänä. Että ottakaa yhteys omaan terveysasemaan tänään, vaikkei sinne välttämättä saa yhteyttä (näin sanoi siis päivystäjä, heh).

      No tänä aamuna 8.00 soitin Mäntymäkeen. Onnistui sentään soittopyynnön jättö. Lyön kyllä pääni pantiksi, ettei mitään soittoa tänään tule tai jos tuleekin, niin aikoja ei ole. Illalla sitten uutta soittoa päivystykseen? Todella järkevää touhua pakottaa ihmiset tällaisen pikkuasian takia ruuhkauttamaan päivystys. Riittäisi 10min aika kun joku kurkkaisi korvat ja nielun ja kenties määräisi antibiootit. Onhan tämäkin järjetöntä että yhden asian takia pitää soittaa 2-3 kertaa, ihmekös että puhelinpalvelut ruuhkautuvat.

    • Anonyymi

      Joskus harkinnut asiaa, silloin tällöin, mutta ei ole mistään löytynyt yhteysnumeroa johon joku joskus vastaisi, saatika tietoa, mikä mahtaisi olla "minun terveysasemani".

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7235
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4232
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2039
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1686
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1608
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe