rengasäänet

mietintä päällä

Kuinka kovat on Mini Cooperin rengasäänet, kestääkö hermot ajella nastarenkailla vai onko kitkat ainoa vaihtoehto? Entä kesärenkaat, kannattaako laittaa kunnon matalaprofiileja vai nouseeko niilläkin melu korvia huumaavaksi?

24

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mineja1

      Kyllä hermot kestää : ) Ihan normi äänet kuin muissakin. Kerron seitsämän Minin kokemuksella, toki uuteen otin Nokian kitkat. Mutta se on makuasia. Nämä meidän tiet on vain turhan karkeita. Noi ruostesuojaus firmat tekee sellaisia vaimennus suojauksia.

      • kuinkahan uudet 8:t?

        Kitkat ainakin veteli ja olivat tosi huojakkaat uudessa Cooper S:ssä, että oikein pahalta tuntui kun hyvät ominaisuudet oli tapettu Nokia uutuus kitkoilla.


    • ????

      Nokialaiset on skeidoja michelin on paras kitkakumi

    • Maximeluisa Mini

      Kaikkien testien mukaan Mini on hyvin meluisa auto. Erityisesti rengasääni on kova ja Suomessa lähes sietämäntön, kun tiet on hakattu piloille nastarenkailla. Tämän voit tarkistaa vaikka toukokuun, 2014 Tekniikan Maailman testistä. Asfaltissa kun ei ole vaimentavaa bitumia jäljellä syyskuun jälkeen, vaikka tie olisi pinnoitettu uudelleen tänä kesänä. Jos haluat hiljaisemman auton niin hanki joku muu.

      • merkitystä?

        eikös siellä lukenut lähinnä, että maantienopeuksilla melu kasvaa, mutta ei ei ole häiritsevän sävyitä ja että tuollaiset äänet kuuluvat tämän luonteiseen autoon.
        Sulla on ilmeisesti jonkin asteinen rengasmelufetissi Miniä kohtaan?


    • aja hitaasti!

      Minillä tulee ajaa polkupyöränopeutta muuten melu on liian häiritsevä.

    • Mineja1

      No niin torstaina hain uuden Minin : ) Noista rengas jutuista, sanoisin et on hieman hiljaisempi kuin ennen. (Misukat alla) Mutta kuten jo aiemmin totesin, ei enempää kuin Skodassa, Audissa, ym ym merkeissä. No näitä juttuja kait noi provot heittelee : ) ja tälläiset tollot tarttuu...... No mutta mukavaa kesää Mini jengille ; )

    • Tutki tarkkaan.

      Suomessa heti syyskuun loppuun mennessä tiet on jyrsitty nastarenkailla sorateiden kaltaisiksi. Tämä aiheuttaa poikkeuksellista rengasmelua rasittaen autolla kulkevia ja ympäristöä. Jotkut renkaat vaimentavat syntyvää rengasmelua paremmin kuin toiset ja joidenkin autojen korirakenteet vaimentavat syntynyttä melua ja joittenkin korirakenteet lisäävät tätä renonanssivahvistuksen muodossa. Lisäksi Suomessa joudutaan pinnoitteet valmistamaan karkeasta louhosssepelistä kulumisen minimoisemiseksi, joka edelleen lisää meluisuutta. Puhumattakaan nastarenkaiden itsessään aiheuttamasta raastavasta äänestä. Jokainen voi kuvitella mitä kovametallikärjellä varustettu teräsnasta tekee asfaltin kiviaineksen sideaineena ja ääntä vaimentamalle bitumille - hakkaa sen lyhyessä ajassa pois. Prosessi jatkuu sitten kiviaineksen ruohinnalla, n. 3,5 kg / 100km. ajettu matka.

      Kukin voi todeta meluisuuden eron matkustamalla autollaan johonkin Keski- Euroopan maahan. Voi olla, että ensimmäisen kerran silloin kuulee oman autonsa moottorin käyntiäänen.

      Tämän vuoksi auton ja renkaan valinnassa kannataa Suomen olosuhteet huomioon ottaen käyttää järkeä ja tutkia asioita etukäteen.

      • olet nolo

        hanki elämä.


    • Vältä melua

      Monestakin syystä kannatta käyttää kitkarenkaita. Automerkeissä, joissa rengasmelu on keskimääräistä voimakkaampaa kannattaa kitkarenkaidenkin osalta testien melumittauksia tutkia hyvin tarkkaan. Muuten voi tulla melkoisia pettymyksiä.

    • Käytä kitkaa

      Muutenkin nastarenkaat ovat ihmeellinen Suomikummajainen.

    • Aja hiljaa

      Jo itsessään nastarenkaiden käytöllä pystyy ajomukavuutta heikentämään paljon. Tosin nastarenkaiden karhentama tie on myös lisämelua aiheuttava komponentti vaikka itse käyttäisi kitkarenkaita. Joka tapauksessa kaikkien tulisi käyttää kitkarenkaita ajoipa sitten Minillä tai Maksilla.

    • Korvanasta

      Jos käytät Minissä nastarenkaita niin käytä myös korvatulppia ajaessasi, näin säästät korviasi rasittavalta melulta jonkin verran.

    • Kysynpähän vaan

      "Jos käytät Minissä nastarenkaita niin käytä myös korvatulppia ajaessasi, näin säästät korviasi rasittavalta melulta jonkin verran."

      Mikä malli sulla on?

    • Jurtta

      Kitkarenkaiden käyttö ja madollisimman hiljainen vauhti auttavat jonkin verran melukuorman pienentämisessä.

    • Vauhti

      VAUHTI TAPPAA
      Ajamlla Minillä mahdollisimman hiljaan voi melukuormaa pienentää oleellisesti. Tosin silloin joutuu kotterossa istumaan pidempään.

      • ahdistuneidenMaa

        Melupoika on kovin ahdistunut ja kirjallista antia puskee oikein urakalla, ota lääkkeesi ja varaa aika maanantaille terveyskeskukseen, niin saat apua ja ehkä tiukempia pillereitä.


    • Ohjeeksi

      Normaalleilla kaupunkinopeuksilla voi Minillä ajaa noin 30 minsaa kerrallaan kuulon vaurioitumatta. Koska suomalaisten keskimääräinen ajosuorite on vain noin 4 kilometriä kerrallaan sopii Mini kaupunkiliikenteeseen terveysnäkökohtien puolesta, mutta pitkille maatieosuuksille kannattaa käyttää ykkösautoa.

    • RikkooNormitJaKorvat

      Valitettavasti myös uusien Mini- autojen meluisuus on edelleen kaiken siedettävyyden ylittävää. Työturvallisuuviranomaisten tulee poistaa automerkki myös Suomen markkinoilta kuten jo Espanjassa tehtiin.

      • oletKusipäinenKakara

        Melupojan angsti jatkuu. Mene takas sinne metsään. Miksi olet noin pässi? Eikö rahat riitä muuhun kuin netissä provoiluun ja itsesi nolaamisen?


      • vainsivustaseuraaja

        Taitaa aivan jotain muuta täällä ahdistaa näin kun sivusta seurailee. :D


      • seuraaNurkastasiHiljaa

        Aika vanhoihin juttuihin sekoat ilman mitään järkevää sanottavaa.


    • Vaihtoon

      Tällä palstalla ahdistaa sitä, joka on ostanut Minin. Hän ei voi millään tunnustaa, että ajaa nyt Suomen meluisimmalla autolla vaikka kaikki testit ovat sen todistaneet. Tästä taudista hän paranee vasta vaihdettuaan melukotteronsa toiseen merkkiin, jonka jälkeen kukaan ei enää puollustele virheelliseti Minin meluttomuutta tällä palstalla.

      • onkoElämäsiKurjaaKöyhää

        Jos autoonsa ei ole tyytyväinen, niin sen voi vaihtaa toiseen todella helposti ja Ministä saa kaupan päälle loistavan hyvityksen.
        Taitaakin olla niin ettei sinulla ole varaa hankkia kunnollista Miniä ja purat kurjuuttasi tällä palstalla?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe