Silloin minuun sattui

expimot

Tapahtuneesta on jo lähes kymmenen vuotta mutta vasta nyt voin sanoa täysin toipuneeni.

Olin hiljattain muuttanut uuteen asuntoon ja kotiutunutkin varsin hyvin. Taloyhtiö koostui muutamasta rivitalon pätkästä rauhallisella alueella, mutta hyvien yhteyksien päässä keskikokoisen kaupungin palveluista. Naapurusto koostui lapsiperheistä, eläkeläisistä, keski-ikäisistä pariskunnista jne. ...eli aivan tavallinen ja normaali asuinyhteisö.

Pidin naapureistani ja erityisesti ilahduin aina tavatessani erään, taloni päätyasunnossa asuvan ystävällisen rouvan. Hän tervehti aina iloisesti hymyillen ja usein pysähtyi vaihtamaan muutaman sanankin. Arvelin hänen olevan jonkun verran päälle 50-vuotias. Arviotani tuki hänen luonaan usein vieraileva nuori nainen, joka kuulemma olikin hänen tyttärensä.

Jossain vaiheessa huomasin ajattelevani naista useammin kuin naapureita yleensä ajatellaan. Hän oli hauskan näköinen, pyöreähkö naisellinen nainen josta saattoi toisinaan aistia miedon, puhtaan saippuan tai shampoon tuoksun. Vaaleat hieman korvien alapuolelle ylettyvät kauniit hiukset ja siisti pukeutuminen kruunasivat paketin.

Eräänä päivänä päätin että nyt saa pelkkä haikailu loppua ja yritän tehdä jotain asian etenemiseksi. Olin elänyt pari vuotta sinkkuna ja muutenkin iskutaitoni olivat pahan kerran ruosteessa, joten ”vaistojeni seuraamisen” tai spontaanin toiminnan sijaan päätin laatia suunnitelman. Pian kuitenkin huomasin että suunnitelma ei tulisi koskaan valmistumaan, ei ainakaan sellaisena että minä kehtaisin sitä noudattaa. En vain keksinyt mitään luontevaa tai fiksua.

Päätin lopulta kutsua hänet yksinkertaisesti luokseni kahville. Kävin ostamassa Prismasta uuden vaaleansinisen kauluspaidan ja pussillisen esipaistettuja korvapuusteja. Kotona järjestin paikat ja kävin suihkussa. Puin uuden paidan ylleni, laitoin kahvit tippumaan ja pullat uuniin. Minua alkoi jännittää aivan vietävästi, mutta ajattelin että nyt ei auta pysähtyä. Takki vain ylle ja naapuriin soittamaan ovikelloa.

Sydän pamppaillen painoin ulko-oven kiinni ja suunnistin kohti päätyasuntoa. Piha oli ollut liukas jo jonkin aikaa, mutta jään päälle satanut ohut lumikerros sai varovaisuuteni herpaantumaan. Astuin liukkaaseen kohtaan, jolloin jalkani lennähtivät ilmaan ja putosin maahan istuma-asentoon kyynärpäiden iskeytyessä samalla jäiseen maanpintaan.

Silloin sattui... sattui takapuoleen, kyynärpäihin ja erityisen paljon sattui oikeaan olkapäähän. Mustelmat tietysti paranivat melko pian, mutta olkapää vaivasi enemmän tai vähemmän vuosia. Kuntosalillakin jouduin aina pyörittelemään ja ”rusauttelemaan” sen auki ennen treenin aloittamista.

Nyt olkapää on jo täysin kunnossa ja oireeton, mutta aina pitkän aikaa istuttuani häntäluun kohdalla tuntuu muutaman minuutin ajan kipua. En muista että ennen kaatumistani olisi kipuillut.

36

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulla U. Utelias

      Jo nyt jokainen lankeaa, milloin mihinkin.

      Koko kertomuksen ydin jäi kuulematta. Kutsuitko Unelman kahville, vai et?
      Tuliko?
      Kehittyikö romanssia?
      Vai konttasitko kotiisi?

    • ♡♡ Nainen Ihanainen

      Tiedän tunteen.
      Yks kevät oli ja postia menin hakemaan. Vei jalat alta vetinen jää, pihakiveyksen päällä vielä, että kova oli alusta. Sekunnissa selälleni. Kuperana kuin keinutuolin jalka kiepahdin - pää ei osunut.
      Hitsit, että voi sattua jälkeenpäin. Ja kauan. Makasin sohvalla kivuissa ja tuntui, että näin kamala tuska ei voi olla totta.
      Mitään vaivoja ei jäänyt muistoksi.

      • sattuu ja tapahtuu

        Tuliko postia?


      • ♡♡ Nainen Ihanainen
        sattuu ja tapahtuu kirjoitti:

        Tuliko postia?

        @sattuu ja tapahtuu:

        "Tuliko postia?"

        Heh.
        Joku vaiva jäi muistoksi: muistamattomuus.


    • Minen kyllä muista et oisko multa koskaan menneet "jalat alta" sillain.

      • lusiina

        .silti sattunut on kyllä useinkin :)


      • expimot
        lusiina kirjoitti:

        .silti sattunut on kyllä useinkin :)

        Nuorena sitä aina sattui ja tapahtui, nykyään vain sattuu..


      • expimot kirjoitti:

        Nuorena sitä aina sattui ja tapahtui, nykyään vain sattuu..

        Nii, tai ei enää edes satu :)


    • aloittajalle

      Voi hitsi. Romanttinen luonne kun olen niin innolla odotin jatkoa juttuun, siis muutakin kuin että onko olkapää tai peese vielä 10 vuoden jälkeenkin kipeä...;-D))

      Päästä jo meidät (tai ainakin minut) uteliaisuuden tuskasta! Oletan että kahville pyytäminen jäi? Eikö sievä rouva tullut hätiin? Et tainnut muistaa kaatua juuri hänen ikkunansa alla?

      Tuosta kaatumisesta: olen kerran lentänyt kyljelleni kotipihassa (kevyttä lunta jään päällä, ja huiskista!), olkapäästä kuului ruts. Aikanaan piikitettiin kortisonilla pariinkin kertaan kun ei kipu hellittänyt. Vieläkään ei liikerata ole yhtä laaja kuin toisessa kädessä.

    • kävikö käry?

      Minua huolestuttaa, kun ne pullat jäi sinne uuniin ja kahvi tippumaan. Ehtikö pullat palaa pahasti?

      • hermo menee

        Kyllä tässä nyt on pulla uunissa varmaan monella, kun aloittaja ei suostu kertomaan, vaikka kuinka anotaan.
        Sama kai parantuvalle häntäruodolle, mutta aikaansaatu uteliaisuus on aihetta ruokkia.
        Niih!!


    • Kaarina mummo

      Oi miten mukava aloitus kaiken väkivallan, tappelujen ja hautajaisriitojen jälkeen.
      Pullia minäkin mietin, mutta olkoon.....
      Miten onnistui aloittajalla, onko mämmilautasia katettu kahdelle pääsiäispöydässä?

    • eppu2

      Hyi Sinua aloittaja, ettäs kehtaatkin kiusata meitä tällä tavalla.
      Kerro heti, mitä niille pullille tapahtui. (pilkettä silmäkulmassa, ettei kukaan vaan käsitä väärin).

    • expimot

      ...maassa lojuessani tunsin heti että tämä ei ollut mikä tahansa kompastuminen, kipu sykki olkapäässä ja kirveli kyynärpäissä. Takapuoleenkaan ei ollut koskaan ennen sattunut niin paljon. Kun pahin pelästys oli kaikonnut ja olin todennut että jalat liikkuvat, katsoin ympärilleni että näkikö kukaan. Tietenkin näki. Autokatoksilta kotiinsa kävelevä mies, jota en koskaan muistanut tavanneeni, näki kuperkeikkani ja tokaisi lupsakkaasti ”tekisikkö uudestaan, näytti niin hauskalta”. Sai varmaan minusta tosikkomaisen kuvan kun en pukahtanut mitään, en vain keksinyt mitään sanottavaa. Myöhemmin kotona keksin paljonkin.

      Nousin varovasti jaloilleni tunnustellen samalla olotilaa ja raajoja. Joka paikkaan sattui, mutta tuskin mitään oli kuitenkaan murtunut... paitsi mieli. Romanttiset ajatukset ja vaivoin kasattu rohkeus olivat tiessään. Nilkutin takaisin sisään jossa kahvinkeitinkin jo roplotteli viimeisiään. Mieleni oli mustana ja paistuvan pullan tuoksukin tuntui lähinnä ärsyttävältä. Mitä olin oikein kuvitellut? Luulinko oikeasti että voisin onnistua hupsussa suunnitelmassani? Ehkä oli hyväkin että nolasin itseni etupihallani, enkä naapurin ihanaisen ovella.

      Juuri kun kuvittelin marinoituvani syvimmässä mahdollisessa itsesäälissä, huomasin että toisen kyynärpään iho oli kokenut kovia ja saanut vertavuotavan vekin. Uusi paitakin oli siis pilalla. Paidan kohtalo ei onnistunut lisäämään pahaa mieltäni, joten totesin että syvällä ollaan ihan oikeasti eikä vain kuvitella. Apaattisena otin puustit uunista, riisuuduin ja menin lämpimään suihkuun hautomaan vammojani.

      Suihkuttelu ja siihen käytetty aika kohensivat oloani sen verran, että päätin unohtaa äskeisen takaiskun katsomalla jonkun lempielokuvistani. Kourallisen dollareita lopputekstien alkaessa vieriä, oli juonut lähes litran kahvia ja syönyt kulhollisen hieman raakoja korvapuusteja. Vatsaani kouri ja nipisteli, mutta mieltäni enää ei. Päätin että aiempi oli vain huonoa tuuria, ei mikään merkki aikeitteni typeryydestä. Suunnitelmani oli siis edelleen elossa ja voi hyvin, ajankohta vain olosuhteiden pakosta siirtyi hieman tuonnemmaksi.

      • eppu2

        Wau! Sinussa on ihan selvästi kirjailijan ainesta.


      • "gick det bra?"

        Olen tuota ajatellut, kun suomalainen näkee jonkun kaatuvan, niin hän menee yleensä kysymään; "sattuiko, kävikö pahasti?" Ruotsalainen taas menee kysymään; "miten kävi, kävikö hyvin?" Minusta kummallinen kysymys "kävikö hyvin", kun toinen liukastunut persiilleen.


    • leski rva.

      expimot,

      Kiva oli juttusi, kerro kuinka lopulta kävi, tuliko teistä pari ?

      • älähä hättäile

        Ehkä juttu vielä jatkuu...


    • mutta, jos...

      expimot, juttu on kuin suoraan turhapuro-filmistä, ei päätä, ei häntää......"vaimo teki ruokaa, mutta laittoi pikkiriikkisen liikaa maustetta..no eihän sitä sit enää syöny naapurin labradorin noutajakaan, mut silti se tuli kipeeks".....:)

    • Yrittänyttä.....

      Kertomus oli kyllä loistava, hyvä että kaaduit, oli aika teennäinen pullineen
      ja paitoineen. Sinuna kyllä odottaisin että nainen pyytää kahville. Kohtalo puuttui
      peliin ja katkaisi pelleilysi.
      Pullatkin raakoja!
      Naapurin toteamus oli hauska, sinun lentosi ei näyttänyt vaaralliselta, liioittelit
      hieman. No, jokainen kaatuu joskus ja vanhana ne vaivaa, varsinkin olkapää.
      Pyydä seuraavalla kerralla elokuviin, kaikilla mausteilla.

    • joku muu,,,

      " yrittänyttä "

      älä mollaa, expimottia,


      expimotille semmoset terveiset, heti uudelleen tekemään kahvi kutsu, siitä se alkaa,

      vai joko olette tutustuneet kunnola toisiinne,

    • Yrittänyttä.....

      Jos menee miehen asuntoon voi joutua raiskatuksi, miehet on niin seksihulluja.

      • voimia

        Tuollaisiako mietit yön pimeinä tunteina? Surullista.


    • tuemme sinua

      Haluatko 60 auttaisivat sinua vai haluatko myötätuntoa, annamme ilomielin sitä sinulle roppakaupalla

    • apua antavat

      Haluamme auttaa sinua kerro minkälaista myötätuntoa haluat

    • Yrittänyttä....

      "Voimia"
      Kyllä, voimia silloin tarvitaan, sekä fyysisiä että henkisiä.
      Mies on naista voimakkaampi fyysisesti, joten "helisemässä" nainen on siinä tilanteessa. Että semmosta mukavaa kun työntää nenänsä jokapaikkaan.
      Nyt Ruotsinlaivoilla menossa sesonkiaika.
      Se vasta sattuu.

    • jos itsekkinihastunu

      minusta tämä oli hyvin kuvattu, tuokin et esipaistetut pulla uuniin, kukapa ei joskus unelmoi, et naapuri olis rohkeampi :)

    • 10 10

      10 vuotta sittan.

    • expimot

      Kompurointiani seuraava yö meni erittäin vähillä unilla, lähinnä sängyssä kieriskellen ja kivutonta asentoa tavoitellen. Voi olla että litran iltakahveillakin oli oma osuutensa yön vähäiseen unikertymään. Sen lisäksi että ei nukuttanut milliäkään, jouduin ravaamaan pissalla toistuvasti. Kofeiinihan on tunnetusti diureetti ja kiihdyttää elimistön aineenvaihduntaa sekä nesteen poistumista kehosta.

      Sanotaankin että yhtä kahvikupillista kohden tulisi juoda kaksi lasillista vettä, jotta elimistön nestetasapaino pysyisi hyvänä. ...toisaalta kun hiilihydraattien nauttimisen tiedetään aiheuttavan nesteen keräytymistä, voisikohan syömällä kahvin kanssa palan ruisleipää, vähentää korvikeveden juonnin kahden sijasta yhteen lasilliseen?

      Pala palalta katastrofiviikko eteni kohti loppuaan ja samaan tahtiin myös itsetuntoni rypyt oikenivat kohti normaalia. Se että valloitusretkeni ei osoittautunutkaan aivan läpihuutojutuksi, lisäsi kaipuutani ja nosti naapurin ihanuuden mielessäni ihan uudelle tasolle. Ne veikeät naurunrypyt silmäkulmissa kun hän hymyili, se tuoksu joka hänen ympärillään leijui, se ehkä kaunein näkemäni takapuolen keinahtelu hänen sauvakävellessään...

      Vihdoin sunnuntaina aamupäivällä roskapussia katokseen kiikuttaessani huomasin pystyväni kävelemään ontumatta, kunhan astelin rauhallisesti enkä kyykistellyt tai harpponut menemään. Hännänseutu oli kyllä hellänä ja vihlaisi jos tein jotain uhkarohkeaa, kuten nousin portaita tai kyykistyin. Heitin kaikki kolme nyyttiä omiin keräyslaatikoihinsa, biojätteet (biohajoavassa pussissa), kuivajätteet muovikassissa (kiinni solmitussa) ja maitopurkit pestyinä, auki revittyinä, litistettyinä ja sisäkkäin yhden sisään sullottuna. Kun sullomisvaiheessa työntää joka toisen littanan pohja- ja joka toisen yläpää edellä, mahtuu pakettiin enemmän.

      ”Huomenta!” kuului iloinen toivotus selkäni takaa. Ihanaisenihan se siinä sporttinen ulkoilupuku yllään. ”Ajattelin käydä pienellä kävelyllä, tuletko seuraksi?” En tiedä mitä sitten tapahtui, mutta minulle tuli epätodellinen olo ja korvissani alkoi humista. Tilanne ikään kuin pysähtyi ja tuntui kuin olisin seurannut asiaa sivusta. ”En nyt valitettavasti pysty kun on jalka vähän kipeä”. kuulin sopertavani. ”Voi kun ikävää, no parempi on antaa sen levätä.” ”Hoidahan itsesi kuntoon”, toivotti nainen ja kääntyi lenkilleen.

      Humina poistui, mutta oloni tuntui yhä pysähtyneeltä ... ja tyhmältä. Yritin ymmärtää mitä juuri äsken tapahtui. HÄN pyysi minua mukaansa lenkille ja mitä minä tein? Minä kieltäydyin... minä kieltäydyin vedoten typerän surkean noloon hätävalheeseen! Miksi en voinut kertoa totuutta ja todeta lähteväni mielelläni jos hän malttaisi kävellä takalistoni sallimaa vauhtia. Miten tyhmä voi ihminen (mies) olla? Tyhmä! Avuton! Idiootti!

      Saatettuani itseruoskinnan päätökseensä ja mieleni tasaantumaan, tein tilanteesta yhteenvedon.
      Huonot asiat: jäädyin, käyttäydyin kuin ujo teini, valehtelin, menetin tilaisuuteni
      Hyvät asiat: hän pyysi minua lenkille, kukaan ei onneksi koskaan saisi tietää miten avuton tossukka olenkaan viime päivinä ollut.

      Nyt on löysät otettu pois ja mokailut mokailtu. Vihreää valoakin on vilautettu, joten kyllä tämä vielä onnistuu kunhan alan käyttäytyä kuin aikuinen mies ja lopetan turhan vätystelyn. Hyvä minä! Minä pystyn siihen! Pystyn!

      • eppu2

        Hienoa kerrontaa.


      • hilipati ..
        eppu2 kirjoitti:

        Hienoa kerrontaa.

        jos kiinnostaa


    • Yrittänyttä....

      Nyt olen tullut siihen tulokseen että kerrot omaa rakkaustarinaasi. Olette
      pari ja kerrot meille kuinka tapasitte. Toivottavasti kuulemme vielä tämän toisen osapuolen version tapahtumista. Osuinko oikeaan?

    • Harvakseltaan palstaa lukevana: tämä oli niitä hauskimpia aloituksia ja ”jatkiksia” :D

      - eikä täällä ole edes esiintynyt noita ilkeitä "hyppyheittoja pimeydestä" :D

      • niinpä niin

        Eihän täällä ole ollut paljon ketään viime aikoina.


    • 9-19

      Hyvää Pääsiäistä.


      Onko takapuoli kunnossa?

      Peräsin on Tärkeä kun on elämää.

      • on mulla

        Punasena ja rupisena


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2739
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      352
      2594
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2180
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1763
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      70
      1744
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      132
      1648
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1593
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1402
    Aihe