Nyt kun lapsilisät on leikattu, päivähoito oikeutta supistettu,

ärsyttääkö?

vanhukset lykätty omaisten hoidettavaksi ja köyhiltä ja pienituloisilta leikattu kaikki. Nyt on aika puuttua myös rikkaiden ja keskituloisten työttömyyspäivärahaan. Muutama vuosi sitten poistettiin pykälä, jonka mukaan puolison tulot vaikuttivat peruspäivärahaan. Laki saisi olla voimassa vieläkin. Esimerkiksi jos puoliso tienaa vuodessa 25 000 euroa alkaisi puolison perustyöttömyyskorvaus pienenemään puolison tulojen mukaan ja poistuisi vallan näiltä jolla on hyvin ansaitseva puoliso.
Nämä rikkaat tulevat toimeen ilman tätä työttömyyskorvausta, he eivät tarvitse sitä elämiseen. Nyt jo monetkin keskituloistenkin puolisot tallettavat peruspäivärahansa suoraan pankkitilleen säästöön, koska puolisolla on niin hyvät tulot, että tulevat toimeen silläkin.
Se on epäoikeudenmukaista. Kyllä nämä rikkaat ja keskiluokkakin saisivat osallistua säästötalkoisiin. Ja näistä satojen eurojen työttömyyskorvauksista valtio saisi enemmän rahaa kuin 8 euron lapsilisäleikkauksista.

12

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Setä neuvoo

      Jos halutaan paapova sosiaalivaltio, sitten ei pitäisi marista, että kun jollekulle annetaan jotakin. Mutta jos perustuu viimeisen käskyn rikkomiseen (2.Moos 20:17) tuo sosialistinen kateus, niin miksi höpistään, että muka kristitty maa?

    • kyykyttää

      Tuskin aloittajalla kateutta, samasta asiasta on jo pitkään keskusteltu näissä huoltamoiden kahviloissa. Etenkin kun näillä "hienosto rouvilla" ei ole edes aikomustakaan mennä työelämään. Rakennekynsi ja ripsienpidennysrahaahan tälläiset työkkärirahat rikkaille ovat.
      Kovasti on ihmetelty juuri tätä puolison tulojen poistumista, näissä työttömyyspäivärahoissa ja sitä 300 e/kk "ansiorahaa", jonka työtön saa nyt virallisesti tienata menettämättä etuuttaan.

    • Lauri Ihanainen

      Kaikki työttömyyspäivärahat pitäisi poistaa. Poistuisi siinä samalla työttömyyskin!

      • 279 €/kk?

        Meinaatko, että orjatyöpalkalla (max. 279 €/kk 31 työpäivää/kk) selviää asunto-, ruoka- ja matkakuluista?


    • 0,00 e/kk

      Ole onnellinen, että vielä saat sanomaasi orjatyöpalkkaa. Tulee varmasti vielä aika jolloin kukaan ei saa mitään, paitsi rikkaat!

      Sitäpaitsi, tuolla kuukausitulolla saa asumistuen ja toimeentulotuen.

    • pohtija1

      - lapsilisät pois rikkailta, jotka eivät tarvitse sitä elämiseen vaan tallettavat sen lapsen pankkitilille.
      - työttömyyskorvaus siten, että puolison tulot vaikuttaisi korvaukseen kuten ennenkin.
      - ylisuurten, kymmenien tuhansien kk eläkkeisiin leikkaus.
      - pari kautta kansanedustajina istuneiden alle 63 vuotiaiden "sopeuttamis" (vai millä nimellä lienevätkin), eläkkeet pois. Ovat saman arvoisia kuin tavalliset työntekijätkin.
      - Kaikille sama eläke-ikä, toiset jäävät valtion viroista eläkkeelle 45 vuotiaina, maatalojen luopumiseläke 58 v. entäpä nämä poliitikot? Kaikille sama eläkeikä, työhön ja sukupuoleen katsomatta.

      Niillä leikkaustoimilla suomi nousuun.

      Rikkaat eivät ole leikanneet mitään itseltään, vain pienituloiset ovat osallistuneet leikkaustalkoisiin.

    • Niinpä niin - taas..

      Onhan se lapsilisien leikkaus törkeää! Lapsiperheiltä menee asunnot, työt, rahat. Ruokahalu katoaa, terveys menee ja lisää lapsiakaan ei enää tule, vaikka yrittäisi.
      Sillähän tässä ei ole mitään merkitystä, että tuolla 8€ leikkauksella saa yhden tupakan päivässä vähemmän tai yhden pizzan kuukaudessa vähemmän. Tai pari-kolme pulloa Cokista...

      Ja miten määritellään rikas? Suomessa on yli 300´000€ /v tienaavia alle 2500 hlöä. Paljonko heidän verotusta pitää leikata, että saadaan kasaan miljardi euroa? Kymmenen eniten tienaavaa maksaa veroja yli 100 Meur. Paljonko veroastetta on nostettava, että kateus saadaan pois?

      Paljonko on tuo mainitsemasi "ylisuuri eläke"? Jos vaikka uhmninen saa eläkettä 10´000€ / kk, onko se ylisuuri? Ja paljonko 1,4 Milj. eläkeläisen eläke nousee, jos tuosta ylisuuresta leikataan vaikka puolet pois? Ja millä perusteella leikkaus tehdään, koska he ovat ihan itse eläkkeensä maksaneet. Kuten kaikki muutkin. Ai niin...tietämättömyyden antamalla kateudellahan saadaan tuokin asia hoidettua.

      Jos eläkeläisen eläkettä nostetaan 1€/päivä, eläkemenot kasvavat 511 Meur /v. Ja edelleenkin: 1 EURO PÄIVÄSSÄ. Purkki maitoa...

      Ja Suomi nousuun???

    • äitiZ

      Tuolla 8 eurolla saa monta kiloa perunoita, noin 8 maitopurkkia, monta jauhopussia leivän ja sämpylöiden leipomiseen. Tuo 8 euroa on 50 vanhaa mummon markkaa. Kahdesta lapsesta tuo on jo 16 euroa, sillä käy hyvinkin jo kaupassa ja tuo muovikassillisen ruokaa, jolla perhe elää monta päivää. Suoraan kulutuksesta pois tämä kahdeksaneuroa, koska köyhä ei makuuta lapsilisärahoja pankkitilillä. Se laitetaan kulutukseen ja sitäkautta työllistää Suomalaisia.
      Jos pienituloiselle jäisi enemmän rahaa käyttöön hän ostaisi niitä hyödykkeitä uutena ja sitäkautta raha tulisi valtion pussiin takaisin. Nyt pienituloinen joutuu kiertämään kierrätyskeskuksissa ja kirpputoreilla ostamassa itselleen toisten hylkäämää vaatetta ja kodinkoneita. Se ei hyödytä ketään muuta kuin kirpputorin pöytävuokran saajaa.

      Vaikka tavallinen työläinen ahertaisi tehtaassa koko työuransa. hän hädin tuskin saa eläkkeelle jäätyään 1400 euroa/kk. Vielä pahemmin on niillä, jotka joutuvat olemaan työttömänä tai saavat vain pätkätöitä. tai entäpä jos sairastuukin vakavasti ja joutuu työkyvyttömyyseläkkeelle, et saa edes 1000 euroa/kk
      Turha sinun on pelätä, että köyhien eläkkeet nousee 1 euron päivässä. Indeksikorotushan on sekin jäädytetty, eikä korotus olisikaan kuin 3 euroa/ kk siitäkin verottaja nappaa omansa. Minusta tuo 10 000 euroa kuukaudessa on jo ylisuuri eläke, toisethan eivät saa vuodessa edes sitä summaa.

      Verotuksen pitäisi nousta asteittain tulojen mukaan korkeammaksi, eli pienemmistä tuloista menisi vähemmän veroa ja isommista enemmän.

      Minulle on ainakin sama vaikka tupakan ja alkoholin hinta nostettaisiin tai kiellettäisiin koko suomesta. Lapsilisä ei ole niiden hankkimiseen tarkoitettu vaan lapsen hyvinvoinnin turvaamiseen; ruokaan, vaatteisiin ym.

      • Järkeä peliin

        Oikeassa olet, vaikka tuo pienistä palkoista pienempi vero ei paljon auta. Se kerätään moninkertaisena arvonlisäveroina, joka on suurin huonopalkkaisilla,
        koska heidän rahansa menee päivittäiseen elämiseen. Toisin on hyvinpalkatuilla kaikenmaailman etuineen (puhelin-, netti-, autovakuutus-, bensa- yms. maksut), jotka ovat heille arvonlisäverovapaita.
        Yritystuet voitaisiin poistaa niiltä yrittäjiltä, jotka käyttävät harmaata-halpatyövoimaa, joista eivät maksa lakisääteisiä työnantajamaksuja. Yritysverot he kiertävät sijoittamalla tuottonsa Espanjan, Portugalin ym:den veroparatiisien kiinteistöihin.
        Kohtuullisuus ja rehellisyyteen perustuva tasa-arvo nostaisi Suomen talouden, työllisyyden ja köyhimpienkin elintason.


    • Kiekoniska

      Meidän perheessä oli kaikilla vain tuulen huuhtoma perse, mutta kolme hankki ammatin ja asunnon ja työ oli aina. Kolme käy anomassa tukia, lapsilisää, kotihoidontukia, anopin hoitoon omaishoidon tukea, yksi saa toimeentulotukea ja asumistukea.
      MInä olen säästänyt siskoni kanssa, en koskaan mitään tukea anonut, lahjoitellut muillekin kun on rahaa ollut. En ole koskaan käynyt kynsien pidennyksellä enkä tuhlannut tupakkaan tai viinaan.Kun sitten myin asunnon ja ostin pienemmän, sain maksaa myyntivoiton veroa hirveän summan, että noille laiskajaakoille riittää rahaa jaettavaksi. Olin siitäkin verosta jo veron maksanut, mutta mikään ei riitä.
      Turha kai täällä on narista, mutta lapsia saa tehdä vain jos kykenee ne elättämään. Kuinka joku kehtaa pyytää rahaa lapsien ruokaan? Eikö kannattaisi himoja hillitä, jos ei ole rahaan tärkeimpään? Peruskoulussakin opetetaan ehkäisyasiat.

    • TERVETULOA

      TOHTORI-JUSSI SAAPUU PORIIN, NAKKILAAN

      TAPAA TOHTORI-JUSSI LIVENÄ
      Ylen meppigalleria: http://areena.yle.fi/tv/2246592
      Jussi Halla-ahon road show jatkuu

      pe 9.5. Vaalitilaisuus ja paneeli Eurooppa-päivänä Porissa Eetun aukiolle klo 12-14. Tämän jälkeen tilaisuus Nakkilassa.

      .

      \\\\\ NUMERO ON 84 \\\\\\\\\\\\ EU-VAALIT SUNNUNTAINA 25.5. \\\\\
      \\\\\ ÄÄNI TOHTORI JUSSI HALLA-AHOLLE \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
      \\\\\ ENNAKKOÄÄNESTYS MA 14.5. - SU 20.5. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
      oo KATSO Jussi Halla-ahon EUROVAALIVIDEO oo
      http://dreambroker.com/channel/el3eifsg/iframe/ox8dt0vd
      oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
      http://www.halla-aho.com/
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=619355891485303&set=a.507377419349818.1073741827.507372639350296&type=1&theater
      https://www.facebook.com/pages/Jussi-Halla-aho-Europarlamenttiin-2014/507372639350296
      http://www.halla-aho.com/scripta/vaalitapahtumia.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe