Hellesuojaa

tiiätteko

Meillä valmistunee kesäksi julkisivuremppa,jossa parvekkeen saavat nekin,joilla sitä ei aiemmin ole ollut.
Meille tulee parveke ensimmäistä kertaa ja mietimme,miten suojata se päivän kuumuudelta ilman että kämppäkin kuumenee.
Aiemmin,ilman partsiakin,ongelma on siinä,että kun ikkunat on etelään,niin helteellä kämppä on ollut tosi kuuma.Talo on korkealla mäellä ja siinä on 8 kerrosta.
Ikkunat on etelään,eli hellepaiste on varmaa. Puut ei varjosta näin ylhäällä.

Miten välttää kuumuus parvekkeen takia/vuoksi?

Isännöitsijältä pitänee kuitenkin kysyä millaisia verhoja saa laittaa?

Haluaisin nauttia tulevasta parvekkeesta,mutta ilan lämpöhalvausta.

29

5560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en tajua miksi

      Suomessa asiaa ei tunnuta tajuttavan, mutta parvekkeet, tai oikeammin parvekelasit, pitäisi olla auringonsuojalasia.

      Tavalliset parvekelasit päästävät kaiken lämmön läpi ja parveke on käyttökelvoton läpi kesän. Itselläni parveke länteen päin ja aurinko paistaa esteettä klo. 14-22. Lämpötila parvekkeella yli 40 astetta. Parveke on käyttökelvoton.

      Kaihtimilla leikkiminen on tyypillistä suomalaista pelleilyä. Kaihtimiet eivtä kuulu parvekelaseihin, on oma kantani. Sen sijaan parvekelasien pitäisi olla auringonsuojalasia, aivan kuten kerrostalon etelän- ja länsipuolen asuntojen ikkunatkin!

      Auringonsuojalasien tarkoituksena on estää auringonsäteilystä johtuva liiallinen energian pääsy sisätiloihin.

      Suomessa tätä asiaa ei olla oikein tajuttu. Siis auringonsuojalaisen käyttöä arastellaan.

      • lämpö nousee

        Nyt alkaa lähestyä ne hetket, kun hellesuojaa alkaa pian kaivata...


    • oma mielipiteeni

      Kuten sanottu

      http://www.lasix.fi/parvekelasit.html

      parvekelaseiski on tosiaan tarjolla auringonsuojalasia. Ongelma on vaan se, että kuka OSAA tai TAJUAA VAATIA sellaisia?

      Itse muutin asuntooni, kun Skanskan idiootit olivat jo tehneet asunnon eli en päässyt valitsemaan asuntoni ikkunoita emkä parvekelaseja. Jos saisin päättää, sekä ikkunat että parvekelasini olisivat auringonsuojalasia.

      Auringonsuojalasi on ainut oikea valinta parvekelaseiksi. Paitsi jos haluaa hankkia rumat ja kalliit kaihtimet parvekelaseihin.

    • Aurinko++

      Auringon pitää parvekkeelle paistaa, eikä kukaan pidä parvekelaseja kiinni kesällä Haloo! Itä ja pohjoisparvekkeet ovat idiootin keksimiä, sama kuin ei parveketta ollenkaan. Etelä/länsiparveke paras, meitä on monia. mm psoriaatikkoja ja tarvitsemme aurinkoa. ja suomessa se vähäistä, omalla parvekkeella tästä voi nauttia, jos etelä/länsiparveke.32

      • Haloo sinne!

        Paitsi ne, joilla parvekelsit on auringonsuojalaseja. Ne suojaavat auringon liialta lämmöltä.

        Eihän kukaan oleskele kesällä suorassa auringonpaisteessa, Haloo!


    • Mirri.

      Kuinka pitkään ja millä välillä eteläparvekkeelle paistaa aurinko? Siis onko noin abaut, 11.00- 16.00 välillä se eteläparvekkeen aurinko?
      Te joilla eteläparveke niin tiedosta kiitollinen, koska haen etelä tai lounasparvekeasuntoa.

    • Ilta-aurinkoa on..

      Kannattaa otta huomioon, mitä kaupungin rakennusvalvontavirasto on ohjeistanut. Tässä pari otetta Helsingin parvekelasitusten rakennustapaohjeesta:

      " Lasituksessa tulee käyttää kirkasta lasia."

      "Lasitus voidaan määrätä poistettavaksi, jos se on näiden rakentamistapamääräysten tai myönnetyn toimenpideluvan vastainen."

      Lasitukselle on haettu luvat ja siinä on varmaan annettu tarvittavat ohjeet?

      Oma parveke on lännen suuntaan ja kesällä ilta-aurinko kuumentaa kämpän iltaisin. Laitettiin ilmalämpöpumppu ja sen kaveriksi tuli läpikuultava harmaa verho
      http://www.lumon.fi/lumon-parvekelasitus/verhot/ Verho puolittaa auringon lämpövaikutuksen ja olohuoneen ilmastointia käytetään vain muutaman kerran kesässä. Asunto on läpitalon huoneisto, joten tuuletuksella ja koneellisella poistolla tullaan hyvin toimeen helteilläkin. Aurinko alkaa paistaa partsille klo 17 maissa ja lämmittää auringon laskuun saakka (klo 22-23 keskikesällä).

      • kylmää väkisin

        Itselläni myös ilmalämpöpumppu kerrostaloasuntoa viilentämässä, kun Skanska tosiaan ei ymmärtänyt asentaa auringonsuojalaseja asunnon ikkunoiksi.


    • frw wf wf w fwe

      Tärkeintä pitää ikkunat ja ovet kiinni kuumalla. Sitten kunnolla tuuletusta öisin, että saa sisälle vaihdettua viileän ilman. Paras eriste kuumaa vastaan on sama, kuin kylmääkin vastaan, eristetyt seinät, ovet ja ikkunat. Siis asunto.

      Parveke itse ongelmallisempi. Parvekelasit ei ole mitään eristyslaseja, vaikka olisivatkin jotain aurinkoon suunniteltuja. Kuumuu se jokatapauksessa.Elikkäs sille ei paljoa voi. Helpoimmalla kai pääsee, kun pitää lasit auki ja ostaa muutamalla kympillä tuulettimen liikuttamaan ilmaa. Ei se lämpö tuulettimella juuri laske, mutta sen verran, että ei ole kuumempaa, kuin muuallakaan ulkona. Ainakin tuntuu siedettävämmältä.

      Joopa joo, suomen kesä lyhyt ja pitäisi nauttia. Ei se pelkstään hyvä asia ole. Kesä on niin lyhyt, että kuumuuteen ei ehdi tottua. Kesällä kuolee ihmisiä samalla lailla sydänkohtauksiin kuumuuden takia, kuin talvisin kuolee kylmyyden takia.

      Itse asuttiin aikanaan kerrostalossa,asunnon ikkunat kaikki etelään, ei parveketta. Ei siinä oikein mikään auttanut, liian kuumaa oli. Silloin ei oikein ollut myynnissä halvalla noita pieniä ilmastointilaitteitakaan. Sellaista kannattaa muuten suunnitella asuntoon, eivät maksa valtavasti. Parvekkeelle turha laittaa, liikaa ilmaa maapallolla jäähdytettäväksi.

      • jooko?

        "Parvekelasit ei ole mitään eristyslaseja, vaikka olisivatkin jotain aurinkoon suunniteltuja. Kuumuu se jokatapauksessa."

        Väärä asenne. Parvekelaseiksi saa tosiaan auringonsuojalaseja, jolloin parveke EI kuumene.

        Asiaa et valitettavasti pääse toteamaan, ennen kuin olet vaihtanut parvekelasisi auringonsuojalaseihin. Ennen sitä on turha "arvailla" kuinka paljon, jos ollenkaan, auringonsuojalasista on apua. Jätetään arvailut tämän palstan ulkopuolelle.


    • Mirri.

      Mutta mihin kellonaikaan paistaa aurinko eteläparvekkeelle, onko noin 11- 15/16 vai miten on? Haen asuntoa etelä/lounaisparvekkeella ja asia kiinnostaa.

      • näin täällä

        Aidosti Etelän puolen parvekkeell paistaa klo. 11-19.


      • länsi on paras

        Juuri noihin aikoihinhan se aurinko eteläparvekkeelle paistaa. Eli käytännössä silloin kun ihmiset ovat töissä. Sitten kun tullaan kotiin, niin asunto on tukahduttavan kuuma, mutta ilta-aurinko ei enää parvekkeelle paista.
        Pohjoisparvekekin on parempi jos ilta-aurinko sinne sivusta paistaa.


      • &&¤
        länsi on paras kirjoitti:

        Juuri noihin aikoihinhan se aurinko eteläparvekkeelle paistaa. Eli käytännössä silloin kun ihmiset ovat töissä. Sitten kun tullaan kotiin, niin asunto on tukahduttavan kuuma, mutta ilta-aurinko ei enää parvekkeelle paista.
        Pohjoisparvekekin on parempi jos ilta-aurinko sinne sivusta paistaa.

        Pohjoisparvekkeelle ei ikinä paista aurinko, jos sivusta paistaa, niin täytyy olla sivu auki länteen, pelkkä pohjoinen ei paista koskaan. eli Etelä, lounas, länsi, parhaat suunnat.


      • Suomen lyhyt kesä
        länsi on paras kirjoitti:

        Juuri noihin aikoihinhan se aurinko eteläparvekkeelle paistaa. Eli käytännössä silloin kun ihmiset ovat töissä. Sitten kun tullaan kotiin, niin asunto on tukahduttavan kuuma, mutta ilta-aurinko ei enää parvekkeelle paista.
        Pohjoisparvekekin on parempi jos ilta-aurinko sinne sivusta paistaa.

        POHJOISPARVEKKEELLE ei paista aurinko koskaan, itään paistaa vain lyhyen aamuhetken, eli Länsi paistaa illalla, luode on lännen ja pohjoisen välisä, se paistaa , ehkä puoli tutia tai tunnin ennen auringon laskemista.
        Etelä ja Länsi ovat parhaat ilmansuunnat.


      • liian kuumaa pukkaa
        Suomen lyhyt kesä kirjoitti:

        POHJOISPARVEKKEELLE ei paista aurinko koskaan, itään paistaa vain lyhyen aamuhetken, eli Länsi paistaa illalla, luode on lännen ja pohjoisen välisä, se paistaa , ehkä puoli tutia tai tunnin ennen auringon laskemista.
        Etelä ja Länsi ovat parhaat ilmansuunnat.

        Etelä ja Länsi ovat pahimmat ilmansuunnat. Sieltä tulee paljon ylilämpöä asuntoon kesällä.


    • Samperi.

      Mää en tiedä miten eteläparvekkeelle paistaa, mutta jos jollakulla kokemusta, niin kertokoon ainakin länsiparvekkeelle paistaa kello 15 alkaen ja niin kauan kuin aurinko paistaa, jos ei mitään estettä edessä, mutta ei se enään kello 20 aurinko rusketa.
      Pohjoinen on kaikista heikoin suunta, kun ei paista koskaan aurinko.

    • aurinkosuojaverhot!

      Oolrait, vähintään 40 ja pahimmillaan jopa 50 ° (riippuen rakenteista, esim. onko kaide umpinainen vai sekin lasia) lämpötiloja voi tuollaisella parvekkeella odottaa. Toki lasituksen avaamalla lämpötila tippuu, mutta suojaisella (sisäänvedetty) parveke voi lämmöt silti nousta yli 30 °C, mikä sekin on tukalan kuuma.

      Eli kyllä se ainoa todellinen vaihtoehto on tässä tapauksessa aurinkosuojaverhojen hankkiminen. Ja mieluiten mittojen mukaan tehtynä. Parvekkeillahan näkee myös ihan kauheita viritelmiä; lakanoita, parvekkeen mittoihin ja lasituksen jakoon sopimattomia sälekaihtimia ja bambuverhoja.

      Sälekahtimia noihin yleensä tyrkytetään, mutta minä en niistä tykkää. Saattavat kolista tuulella ja niiden putsaamisessa on hemmetinmoinen homma - pölyähän niihin väistämättä kertyy.

      Vaihtoehtoja löytyy silti runsain mitoin
      - rullaverhot
      - lamellikaihtimet
      - paneeliverhot
      - lasitukseen kiinnitettävät sälekaihtimet (joka lasiin omansa)
      - lasitukseen kiinnitettävät vekkiverhot

      3 ensinmainittua viahtoehtoa kiinnitetään kattoon ja 2 viimeisintä tulee merkkikohtaisilla kiinnityspaloilla lasituksen puitteisiin. Verhokankaan pitäisi olla ulkokäyttöön tarkoitettua ja aurinkosuojamallia - vaalea & heijastava kangas on paras. Kankaista saa myös reijitettyinä, jolloin suljettujen verhojenkin läpi kuultaa maisema.

      Tässä vähän mallia vekkiverhoista & ilmiselvästi reijitetyllä kankaalla toteutettuina
      http://www.sol-kaihdin.fi/images/gallery/vekkiverho-ulko/tmpimages/800x600_Queen_parvekelasissa_vaaka_3,87Mt.jpg

      Vaan eipä nuo verhotkaan ihmeisiin pysty - nimim. kokemusta on. Ne suojaavat suoralta paahteelta, mutta verhot itsessään kuumenevat auringonvalossa ja 10 m² verhopintaa toimii aika hyvänä lämmityspatterina -> 30 °C lämpötilat ovat silti todellisuutta paahteisella parvekkeella.

      • 1. vaihtoehto

        Plus auringonsuojalasit


      • juna meni jo
        1. vaihtoehto kirjoitti:

        Plus auringonsuojalasit

        Jos remontti on jo käynnissä, on myöhäistä enää vaikuttaa lasituksen rakenteeseen.


    • auringonsuojalasit

      Auringonsuojalasi parvekkeelle

      http://www.lasitus.fi/parvekelasit.shtml

      Alutec-parvekelasitukseen voi tavallisen kirkkaan lasin sijasta valita vaikkapa
      auringonsuojalasin tai himmeän satiinilasin näkösuojaa antamaan.

      http://www.lasix.fi/parvekelasit.html

      Voimme kuitenkin tarjota vaihtoehtona myös massavärjätyn lasin tai auringonsuojalasin.

      http://www.terassimaailma.fi/erilasityypit.html

      AURINGONSUOJALASI

      Vähentää liiallista auringon valoa/lämpösäteilyä. Lasit jaetaan valmistustavan mukaisesti.

      Massavärjätyt lasit: Float-menetelmällä valmistettu lasi, johon on lisätty metallioksideja. Auringon säteilyn absorptio ja lasin tummuus lisääntyvät lasipaksuuden mukana, heijastuma vähäistä. Käyttö yksittäisinä laseina ja eristyslaseissa. Värisävyinä vihreä, harmaa ja pronssi.

      Pinnoitetut lasit: Float-menetelmällä valmistettuja pinnoitettuja laseja. Pinnoitustekniikoita useita. Saatavalla neutraalin vaikutelman antavia sekä peilaavia pinnoitteita. Saatavilla useita eri värisävyjä.

      • Kylläsrynyt

        Alutec voi sitten käydä itse pesemässä väärin tehdyt parvekelasitukset.


    • Auringon valo/voima

      Suomessa on lyhyt kesä ja kyllä kunnon parvekkeelle pitää auringon paistaa, etelä/länsi yhdessä olisi paras parveke, sen jälkeen lounaisparveke ja Etelä tai Länsi.
      Kylmässä asunnossa johon ei koskaan aurinko paista on kesälläkin kylmä, saati talvella.
      Moni tarvitsee ihosairauksien(psoriasis) tai nivelreuma myöskin aurinkoa, toki liika on liikaa, mutta parvelasit pidetään tietysti kesäisin avoinna.

      • jl äjklmälkm älkä

        Ja on muuten valtava määrä ihmisiä, joille kesä on helvettiä. Ruusufinni yhtä yleinen kuin psoriasis. Ei kestä kuumuutta, ei valoa. Migreenipotilaita valtava määrä, joilla sama. Erilaisia silmäsairauksia. Sydäntautiset.

        Suurta osaa kansalaisista wituttaa, kun muutama kaheli mesoaa kesästä jne. Vanhemmiten sama porukka mesoaa terveydenhuollosta, koska ihosyöpä yleistä, etenkin pohjoismaisilla ihotyypeillä.

        Kuumuus ja liika valo aivan yhtä suuria onglmia, kuin kylmyys ja pimeys. Se nyt vaan on näin näillä leveysasteilla. Ei neljä vuodenaikaa ole mikään rikkaus. Ihminen ei totu minkäänlaiseen olmastoon elämänsä aikana, jokaisella tökkkii aina jokin.

        Ja tuo parvekelasikauppias vois jo lopettaa omien tuotteittensa kaupustelun ilmaisilla nettipalstoilla. jos olisi olemassa kunnollisia lämpösuojalaseja, ei asuntoihin laitettaisi kolmikerrosikkunoita ollenkaan, koska yhdelläkin lasilla kauppiaan mukaan pitäisi pärjätä. Se kun toi lämmön eristys on kakspuolinen asia, pitää joko kylmän ulkona ja lämpinn sisällä, tai sitten päinvastoin.


    • Sol Mar

      Moni kuitenkin haluaa aurinkoa ja tälläiselle ihmiselle parveke, johon ei paista aurinko on täysin hyödytön, totta kai hyvä, että on olemassa parvekkeita, johin ei aurinko paista sellaisille ihmisille, jotak eivät auringosta välitä, mutta kun suomessa yleensä on niin viileää, että ei tälläisellä parvekkeella moni tarkene koskaan olla.
      Rakentamisen tehokkusko syynä, kun nykyään rakennetaan paljon näitä pohjoinen/luode parvekkeita, ennen pääsääntö oli Etelä/länsi.

      • siis oikeasti

        Mutta ei kai kukaan nyt suorassa auringossa kuitenkaan ole?

        Jos aurinko paistaa parvekkeelle, niin pakkohan sinne on joku aurinkovarjo laittaa, että pääsee varjoon.

        Siis eihän kukaan ole suorassa auringon paisteessa?


    • etelä hyvä

      etelän puoleiselle parvekkeelle ei loppuillasta aurinko paista ja se on hyvä, eikä päivälläkään suoraan koska aurinko on korkealla, syksyisin kyllä ja se tuo valoa kivasti...

    • Katse peiliin

      Kesällä valitetaan kuumuudesta, talvella kylmästä ja vedosta, sateella valitetaan sateesta ja tuulisella säällä, tuulesta. Valittava kansa joka purkaa omaa paahaa oloaan ulkopuolisiin tekijöihin.

    • Neta.

      Kunnon parvekkeelle pitää paistaa aurinko, etelä/länsiparveke paras, kylmä parveke, kuten itä tai pahimmillaan pohjoinen on huono, pohjoiseen ei paista mollikka koskaan..
      Emme asu välimerellä, siksi tarvitsemme aurinkoa, kun se paistaa ja esim. psoriaasi vaatii auringonvaloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe