Synnytys ja raskaus pelkoni johtuvat omasta kohtuajastani!

eräs vaan

Äitini oli 6 kuukaudella raskaana, kun isältäni katkesi verisuoni päästä. Isällä oli päässä synnynnäinen pullistuma, joka piti leikata. Isällä oli 50 %:n todennäköisyys selvitä leikkauksesta. Perheessämme oli kuusi pientä lasta ja äiti odotti minua eli seitsemättä. Äidilläni oli valtava määrä työtä, eikä ketään joka olisi häntä auttanut.

Äiti kertoi, että hän oli valtavan stressaantunut tässä tilanteessa. Hän oli ahdistunut, hyvin turvaton ja pelkäsi, että hänen miehensä kuolee ja hän jää lasten kanssa yksin. Isä leikattiin. Hän selvisi, mutta joutui olemaan useamman kuukauden sairaalassa, jossa häntä kuntoutettiin. Hän opetteli uudestaan puhumaan ja toimimaan. Kun hän palasi kotiin, hän edelleenkin oli kuntoutusvaiheessa, eikä osallistunut perheen töihin.

MInä synnyin. Olin erittäin levoton lapsi ja turvaton lapsi, joka ei olisi kestänyt hetkeäkään olla yksin. Iltaisin minut piti kääri tiukkaan kapaloon, jotta nukahdin. Koin siinä ilmeisesti kohtumaista turvaa. Äiti sanoi, että olin täysin poikkeava aikaisempiin lapsiin verrattuna. Hän on varma, että viimeiset kuukaudet vaikuttivat siihen, että minun eka vuoteni oli vaikea.

Nyt olen aikuinen nainen. Kolme siskoani ovat tehneet lapsia, mutta minä en vain kykene siihen. Ajatus raskaudesta täyttää minut suunnattomalla ahdistuksella, turvattomuudella ja pelolla. Olen varma, että jäisin täysin yksin ilman kenenkään apua ja tukea. Raskaus ja synnytys yhdessä saavat minut tuntemaan pelkkää ahdistusta ja kuolemanpelkoa. Tunnen, että elämäni loppuisi siihen, etten millään voisi selviytyä näistä asioista.

Olen lähes varma, että nämä ajatukset johtuvat siitä mitä olen kokenut äidin kohdussani viimeisinä kuukausina. Äidin pelot ja ahdistukset ovat taltioituneet minun alitajuntaani. Äiti oli raskaana ollessaan äärimmäisen peloissaan, ahdistunut, turvaton ja pelkäsi elämänsä päättyvän, jos jäisi yksin. Siskoillani ei ole mitään pelkoja, joten tämäkin tukee omaa teoriaani asioista.

Kysymys kuuluukin, että voiko tämmöisistä peloista vapautua? Minulla ei ole koskaan ollut vauvakuumetta ja ei varmaan koskaan tulekaan, jos pelkoni ovat tämmöiset kuin ovat. En itse tiedä mitään keinoa vapautua tämmöisistä asioista kuin itse asian läpi käyminen eli tulla raskaaksi ja synnyttää. Se on taas turha ehdotus, koska pitäisi olla ensin halu saada lapsi ja sitä minulla ei ole.

Luulen, että minun lisäkseni on monia muita ihmisiä, joiden raskaus ja synnytys pelot tulevat oman äidin kokemuksista. Nykyäänhän on jo tutkittu, että kohtu ajan kokemuksilla on suurempi merkitys kuin aiemmin luultiin.

1

106

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aloittajalle voimia

   huoh.. Olet niin täysin oikeassa, valitettavasti Sehän tiedetään jo ihan geenitasollakin; Geenimmme virittyvät jo kohdussa (eli niiden aktiivisuus säädetän). Jos odottava äiti stressaa/ ahdistuu se "tarkoittaa", että maailma on todella vaarallinen paikka ja vauvankin täytyy olla alati valppaana. Itse olin raskaaksi tullessani (tai siis mieheni pakottamana/ painostamana/ rehellisesti sanottuna raiskaamana ) vaikeasti masentunut ja masennuksen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeelä. Ja todellakin, lapseni synyi vaikeaan tilanteeseen pienipainoisena, ärtyisänä/ itkuisana / vaikeasti rauhoitettavana. "Kainalokapalo" oli meilläkin käytössä.. ja vieläkin 3-v:nä vaikka tilanne parantunut (olen yh, kuntoutunut hyvin, käynyt pari vuotta psykoterapiassa jne.) merkit ovat hänessä näkyvissä. (levottomuus/ nukahtamisongelmat/ syömisongelmat) Ja aika näyttää millainen tulevaisuus/aikuisuus neitille tulee. Nyt voin vain olla mahdollisimman hyvä, läsnäoleva rauhallinen äiti ja hoitaa myös itseäni mahdollisimman hyvin; ja toivoa, että se riittää. Ettei nyt sentään peli ole vielä kokonaan menetetty..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   68
   1921
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   1581
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   113
   1520
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1267
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   44
   887
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   237
   851
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   50
   830
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   734
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   725
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   129
   707
  Aihe