Raskaanako?

What?

Itselläni on hyvin outo tilanne menossa, jonka johdosta hiukkasen epäilen olevani raskaana tai omaavani sitten mahasyövän tmv... :/

Kaikki merkit viittaa siihen että en ole raskaana, ja näin haluaisinkin uskoa, mutta vatsani on kasvanut (etenkin alavatsa), jota ei voi olla enää huomaamatta paidoista.

Mutta siis itselläni ei (ainakaan mielestäni) ole ollut mitään raskausoireita, ja yhdynnässä käytettiin ehkäisyä (joka tapahtui siis 30.1). Ja aluksi menkkani olivat myöhässä joten tein raskaustestejä (3 kpl), ja kaikki negaa, ja sitten menkkani jo alkoivatkin, joten unohdin koko asian. Ja menkkani ovat tulleet tasaisesti joka kuukausi, joka myös viittaa siihen että en ole raskaana.

No uuden testin käyn ostamassa keskiviikkona ja katson mitä se näyttää, jos negaa niin kai sitä on pakko mennä jo lääkäriin selvittämään tämä palloutuminen.. :(

Mutta sitä ennen kuulisin mielelläni muiden kokemuksia, joissa onkin ollut raskaana vaikka testit olivat negoja tai menkat tulivat?

9

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      En usko, että olet raskaana. Kannattaa käydä lääkärissä, jos tilanne vaivaa.

    • What?

      Niin, sitä se omakin pääkoppa sanoo mutta vatsa ei.. Toki voi kai se vatsa jostain ruoasta saada kauhean turvotuksen tai jostain sairaudesta, mutta sinänsä hassu että vaikka yritän laihduttaa niin vatsa vaan kasvaa.. :/ Noo raskaustesti ja sitten lääkäriin ehkä se sillä selviää.. :)

      • frewg

        Oletko onnistunut laihdutuksessa, siis onko kiloja lähtenyt? Mietin, että joskus kun laihtuu ne kilot lähtevät esim vyötäröltä, lantiolta, reisistä, mikä voi korostaa normaalia alavatsan kumparetta, ja jopa vaikuttaa siltä että se olisi kasvanut. Siis kun muut paikat laihtuvat, niin naisille luonnollinen alavatsan pömppis korostuu. Kuulostaako mitenkään omaan tilanteeseesi järkevältä? Tulipa mieleen sekin, että teetkö paljon vatsalihaksia? jos niin sekin voi kasvattaa yllättävän paljon mahaa, jos ei samalla aikaa laihdu (normaalin rasvakerroksen allalihakset kasvavat, mutta rasva ei lähde -> vatsa kasvaa).

        Onhan noita kyllä aina välillä, että kuukautiset tulevat ja testit näyttävät alussa negatiivista. Mutta usein juurikin sellaisissa tapauksissa jossa kuukautiset ovat todella epäsäännölliset. Jos myös olisit raskautunut jo tammikuun lopulla, niin sinulla olisi varmaan aika paljon muitakin oireita kuin vatsan kasvu; pahoinvointia, väsymystä, normaaleja raskauden alavatsakipuja.. Joillakin on todella oireeton raskaus, mutta jos ainoa oire on tosiaan vatsan kasvu, kuukautiset ovat tulleet, ja testi näyttänyt negaa, niin pienet on todennäköisyydet. Todella pienet.


    • no tuskin olet

      raskaana, jos ainoa oire on tuo mahan palloutuminen. Tuossa vaiheessa tuntisi jo lapsen liikkeitäkin.

      • No ei ihan

        Tuntisi liikkeitä? Viikolla 14? Sillä viikollahan ap olisi aikaisintaan menossa, jos raskauteen johtanut yhdyntä on tapahtunut 30. tammikuuta. Melko harvinaista olisi ensisynnyttäjälle noilla viikoilla liikkeitä tuntea.


    • What?

      Niin, itsekin mietin, että voisiko laihtuminen korostaa vatsaani, mutta koska ennen laihdutustanikaan vatsani on ollut melko hyvässä kunnossa, ja aiemmin kun olen joskus laihduttanut niin se on sitten ensimmäisenä lähtenyt juuri kasvoista ja vatsasta. Mutta nyt tuntuu, että kasvoista kyllä lähtee, mutta samaan aikaan korkeavyötäröiset housut ja tiukat paidat puristavat ja korostavat vatsaani, ja ennen laihdutusta housuni sopivat oikein hyvin. Ja olen laihtunut pari kiloa eli 57-->54 kg.

      Ja laihduttanut olen vain syömällä terveellisemmin ja vähemmän enkä siis tehnyt vatsalihaksia, joten lihaksista ei taida olla kyse.

      Ja mitä viikkoja olen laskenut (netin laskureilla) niin olisi tällä hetkellä (jos olisin raskaana) niin menossa viikko 13-14, ja silloin ei usein taideta vielä niitä liikkeitäkään tuntea?

      Oireistani on paha sanoa, toki pahoinvointia ei ole ollut, ja muuten en ole kauheasti seuraillut oireitani. Mutta alussa (helmi-maaliskuussa) itselläni oli väsymystä kyllä (nukuin 10-15 tuntia/pvä), mutta ajattelin sen johtuneen sen aikaisesta yötyöstäni.. En sitten tiedä oliko yötyö vai raskaus syynä..

      Ja yksi syy, miksi nyt (viikko sitten) heräsin tähän "valeraskauteen" palloutumiseni lisäksi oli että vatsassani rupesi kuplimaan, ja nykyään vatsani ääntelee päivittäin, jota ei aiemmin ole ollut, toki sekin voi johtua vain jostain uudesta ruoasta tmv.. :/

      Ja omista kuukautisistani en osaa sanoa muuta kuin, että nyt "mahdollisen raskautumisen" jälkeen menkkani ovat tulleet n. 24 päivän välein, vaikka aiemmin menkkojeni väli on ollut n. 35 päivää, joten nyt väli on selkeästi lyhentynyt enkä keksi kyllä sillekään mitään selitystä.

      No vielä päivä ihmettelyä, ja huomenna testi :)

      • en ole koskaan

        tajunnut näitä pohditaan ja pohditaan ja vatvotaan ja vatvotaan juttuja,onko oireita vai eikö ole..Itse tekisin testin heti enkä tyyliin parin päivän tai viikon päästä ja siihen asti listaisin oire/ei-oire listaa..Kuulostaa hullulta kun testejä saa nykyään niin halvalla.


    • What?

      Anteeksi, jos jotakuta häiritsee, kun halusin vain kysyä, että onko muita kokemusta että olisi ollut raskaana, vaikka olisi menkat tulleet tai testit näyttäneet negaa..

      Ja p.s. täällä peräkylässä ei pahemmin ole apteekkia, josta ostaa testi, joten tilasin netistä ja sen takia menee 2 päivää, että pääsen testailemaan.

      • testejä saa

        nykyään ihan kaupastakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2052
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1765
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1644
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1567
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      74
      1204
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe