Onko ebolan uhka todellinen

mummi villasukka

Oli suunnitelissa matkustaa ensi joulun ajaksi Gambiaan - ensimmäistä kertaa. Nyt mietityttää tuo ebolan uutisointi. Onko kukaan muu menossa gambiaan joulun aikana? Pelottaako ebola?

34

769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiina2104

      Tällä hetkellä Gambiassa ei ole todettuja Ebola -tapauksia. Kaksi epäilyä, jotka eivät osoittautuneet ebolaksi. Tilannetta pitää kuitenkin jatkuvasti seurata.

    • Jussipussi

      Gambiassa ei todellakaan ole todettu ebolaa ja kyllä tammikuuksi neljäksi viikoksi olisi tarkoitus lähteä, ebola ei pelota. Voihan Suomessakin jäädä vaikka auton alle ja henki pois.

      • murytsikka

        Jussipussi, hiukan onneton on kommenttisi, kun sanot, että voihan Suomessakin jäädä auton alle. Et oikein onnistunut vertauksessasi, sorry vaan.


    • Pirjo6

      Rikollisia kannattaa enemmän pelätä, jos olet nainen, älä mene ollenkaan ainakaan cape pointtiin.
      Cape point niemenkärki on todella vaarallinen ja raiskausaltis paikka, varokaa naiset tätä kohdetta!!

      • jyllä

        Tuttu sotilas kertoi myös, että siellä on tapahtunut useita ryöstöjä. Myös oppaani kertoi samaa.


    • 28x...

      Koko Afrikan manner on nykyisin maailman suurin per'seenreikä.
      En ole tällä mielipiteelläni yksin.
      Mantereen joka kolkassa valkoisia kristittyjä vihataan. Jos näet hymynaaman ole varuillasi.

    • No onko

      Pirjo6 ym. Lukekaa kysymys ennenkuin annatte vastauksianne.

      • 28x...

        Olen pahoillani että eilisessä vastauksessani en tohkeissani muistanut aloittajan kysymystä. Konttaan, ripottelen tuhkaa päälleni ja anon anteeksiantoa. Vastaan siihen nyt yleisesti; Afrikan manner on suuri mätäpäise jossa on mahdollisuus saada kaikki taudit jotka pallollamme riehuvat. Jos verrataan eurooppa- ja afrikka- turisteja niin kummalla on suuremmat riskit?


    • tekniseri

      Hei mummi villasukka. Kyllä me menemme Gambiaan ensijoulun aikoihin ja olemme ainakin kuukauden. Näillä palstoilla on noita rasistisia provokaattoreita jotka kirjoittelee mitä sattuu, ovat Afrikan ja varsinkin sen asukkaiden vihaajia, älä heitä usko.

      • 28x...

        Kuulehan sinä tekniseri - sika! Olet tyypillinen pöllöpää joka heittää epämieluisaa kuultuaan heti pöytään rasisti- tai nazi- kortin kun muuta ei keksi. Kirjoituksissani ei ole mitään rasistista ja en ole rasisti. Tajauatko että nämä ovat keskustelupalstoja joissa saa ja pitääkin olla eri mieltä, muutenhan ei keskustelua synny. Tuntuu naurettavalta ajatus että kaikki täällä vain hyssyttelisivät ja kehuisivat kilvan maata vaikka oikea totuus joka siellä pinnan alla kiehuu on karmaiseva.
        Tyydyn anteeksipyyntöön rasistisyytöksestäsi.


    • vihreä femakko

      Minä kävin siellä lomalla, vanhempi virkanainenkin sai kunnolla munaa mitä Suomessa en saa. Halut ne on mummillakin.

      • kondomikotka

        Muistathan mummi käyttää kondomia, ettei vielä vanhemmalla iällä iske aids.


    • andreya

      olen gambiasta ja sielä on ihanaa olla . mutta tällä hetkellä asun suomessa ja gambiassa eii oo vielä sanottu että ois ebola. afrika oli ennen rikkain maa mutta eurooppien takia osa afrikasta tuli köyhiä uskokaa tai älkää niin se vain on ja osa teistä haukku meitä köyhiksi ja keiden takia meist tuli köyhiä no eurooppalaisten takia tietenkin mutta kun menette gambiaa ne jotka on menossa niin olen 100prossaa varma että nautitte siitä mutta ennen lähtöä ottakaa rokotetta jotta voitte nauttia sielä oleskelua hyväÄ MATKAA TEILLE KAIKKILLE JOTKA OVAT MENOSSA GAMBIAAN JA ARVOSTAN SITÄ ETTÄ KÄYTTE MUN KOTI MAASSA KIITOS

      • Mummeli +60

        Olet aivan oikeassa kyllä se on kuulkaas valkoiset jotka sinne niinsanotun sivistyksen vei.Aikaisemmin afrikan väestö oli terveitä ja omavaraisia.Riistäjät tulivat ottivat rikkaudet tartutti taudit eikä muistaneet siinä vaiheessa julistaa sivistystä.Lääkkeitä olisi tarvittu afrikkalaiset laitettiin boikottiin lääkefirmoissa koska siellä ei ollut valuuttaa millä maksaa .Minä en ole Gambian sexituristi muuten kyllä afrikka tuttu maanosa ollut nuoruuteni laivalla töissä ja nähnyt yhtä jos toistakin.Nykyään talvehdin intian lämmössä suomen talvet.


    • 28x...

      Hyvä andreya! Sanoit että Afrikka oli ennen rikas maanosa. Se on täysin totta ja oli kokonaan valkoisten siirtomaaisäntien aikaansaama. Ei ollut näin järkyttävän suuria ja verisiä sotia kuin nykyisin.
      Sitten maat halusivat itsenäistyä ja ajoivat valkoiset tiehensä jolloin alkoivat ongelmat. Muslimit haluavat valtaan vähän joka maassa ja ovat usein onnistuneetkin. Palkkasotilaille on onneksi rahakasta työtä yllin kyllin.
      Joka maassa aloitettiin sisällissotia vallan anastamiseksi. Siviilejä on teurastettu miljoonia. Uudet diktaattorit myyvät kaikki maan luonnonvarat kiinalaisille ja venäläisille ja käärivät voitot itsensä ja lähipiirinsä taskuihin. Sekä kansat kärsivät kurjuudessa ja kuolemanpelossa. Gambiassakaan asukkaat eivät uskalla suutaan avata maan valtavista epäkohdista.
      Lue hieman historiaa jos osaat.

      Et näköjään myöskään tiedä ettei Ebolaan ole mitään rokotetta. Se ettei maassa ole julkistettu yhtään sairastapausta ei suinkaan tarkoita etteikö niitä olisi presidentti Jammehin tuntien.
      Valistuneet ihmiset eivät maahan matkusta koska näin tukisivat maan hirmuhallintoa. On toiveajattelua että turismi vaurastuttaisi tavallista kansaa.

    • oikeaa tietoa

      Kyllä mennään Gambiaan kuukaudeksi joulukuussa
      Olen tänään ollut yhteydessä Gambialaiseen sairaalaan ja ebolaa ei siellä ole kohdattu kuten ei muuallakaan Gambiassa.

    • 28x...

      Oikeaa tietoa olisi mukavaa uskoa jos hän mainitsisi henkilön nimen sekä aseman valtion terveydenhuollossa. Muutoin väittämä on arvoton.
      Se nyt ainakin on varmaa ettei presidentti Jammeh päästä yhtään negatietoa maasta ulos koska ne vähentävät turismia.

    • oikeaa tietoa

      Toimiva rokote ebolaa vastaan jo testausvaiheessa. Se oli vain ajan kysymys koska ebolaa pystytään hoitamaan. Maailmanpankki on nyt myöntänyt 200 miljoonaa dollaria ebolan hoitoon länsi- afrikassa.
      turhat pelottelut pois tauti saadaan kuriin. Yhtään ebola tapausta ei ole Gambiassa.

    • 28x...

      Kiitän linkistä joka ei nyt kuitenkaan vakuuta. Guinean rajalta on matkaa Gambiaan 120 km. Tautihan ei valtakuntien rajoja tunnista.
      On kuolemanvakava virhe yrittää hyssytellä ilmiselvää vaaraa. Länsimaalaisia on jo länsi- Afrikan valtioissa sairastunut.
      Uudistan alkuperäisen kysymykseni lähteestäsi Gambiassa.

      Tässä hieman perustietoa:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Ebola

    • Gambialainen

      28x Esität poskettomia väitteitä että Gambiassa olisi ebolaa. Voisitko tarkentaa missä siellä on ebolaa kun kukaan muu ei siitä ole saanut tietoa.

    • 28x...

      En ole "poskettomasti" väittänyt että että Gambiassa olisi ebolaa. Olen todennut että se on täysin mahdollista ja uskottavaa että se on sinne tulossa jollei jo ole.
      Jos tautitapauksia onkin niin siitä tietoa ei varmasti tipu.
      Ymmärrän hyvin että tautivaara voi aiheuttaa turistien määrän vähenemisen mikä tietysti on näiden hyssyttelijöiden pelkona.

      On kuitenkin täysin edesvastuutonta olla piittaamatta ilmeisestä kuolemanvaarasta.
      Kehoitan vakavasti harkitsemaan matkustamista länsi- Afrikkaan.

    • 28x...

      British Airways on keskeyttänyt kaikki lentonsa Liberiaan ja Sierra Leoneen tänään
      Ebola- viruksen aiheuttaman uhan takia.
      Kaksi sairastunutta amerikkalaista on lennätetty kotimaahansa saamaan hoitoa.
      Katsokaa kartasta kuinka lähellä Gambiaa nuo maat sijaitsevat.
      Etäisyys vastaa tällä hetkellä matkaa Helsingistä Ruotsin eteläosiin. Se on tikun mitta ottaen huomioon Afrikan mantereen valtava koko.

    • sunny coast

      Luin juuri että Gambian naismaajoukkue pelaa ottelun Gambiassa GUINEAA vastaan..en nyt äkkiseltään muista mikä laji oli kyseessä...mutta Guineasta tulee lento Gambiaan ja guinealaisia vaikka pitäisi maa pistää karanteeniin.Näin Afrikassa :) Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan jatkokertomusta

    • rasismin vihaaja

      Ei ne pusuhuulet välitä itsesttän eikä muista samanvärisistä. Eivät itsestään välitä eikä siellä kirkonkirjoja pidetä ja jos jotain kirjataan seuraava kenraali tai diktaattori polttaa kaiken entisen. Kyykkypaskajengin elo se jatkuu samanlaisena aina vaan. Valkoiset ne meuhkaa afrikan taudeista. kaikenlaiset apinataudit tuossa maanosassa on raivonneet kautta aikojen. Eihän ne mitään taudeista tiedä kun ei oo sanomalehtiä eikä tietoa tavallisella kansalla mistään. Kuolleet poltettaan vain tai kuopataan tai heitetään koirille, missä maassa nyt on mikäkin muoto tapana.

      • Maassa maan tavalla

        Masait vieläkin antavat elukoiden hävittää ruumiin kuoleman jälkeen, aidsikin on levinnyt leijoniin, kiva juttu.


    • Uusi vuosi

      Menossa ollaan, tosin nyt reittilennola koska tilausmatkat on peruttu. Yhtään Ebola tapausta ei ole Gambiassa todettu. Tietoni on varmalta taholta. Ystäväni on sairaanhoitaja, heille pidetty hätäkokouksia asian tiedottamiseksi ja tunnsitamiseksi, mutta tosiaan yhtään tapausta ei ole. Täysin turvallinen matkustaa.

      • Gambiaan haluava

        Toistaiseksi ei ole ebolaa tavattu, mutta toki voi ykskaks ilmaantua, sitähän ei voi ennakkoon tietää. Odotellaan mitä tuleman pitää.


    • jwju

      Nimimerkki Uusi vuosi ja Gambiaan haluava, kuinka tyhmiä olette? Ihan säälittää.

      Senegalissa todettu nyt jo ebolaa ja se on Gambian naapuri. Mikä hinku sinne on mennä? Sairasta touhua.

      • ruuuuusa

        Hinku sinne taitaa olla ennen kaikkea naisilla, kun heillä on siellä ne iiiiihanat miehet, jotka ovat sieltä bonganneet, siinä terve järki unohtuu kun on ruusunpunaiset lasit silmillä.


      • hoitsuturusta
        ruuuuusa kirjoitti:

        Hinku sinne taitaa olla ennen kaikkea naisilla, kun heillä on siellä ne iiiiihanat miehet, jotka ovat sieltä bonganneet, siinä terve järki unohtuu kun on ruusunpunaiset lasit silmillä.

        Uusi vuosi, sanot, että täysin turvallista matkustaa, ja ystäväsi sielläkö tietää sen aivan varmasti, huoh. Tuohon en kyllä tuudittautuisi, mutta sinne vaan, jos siltä tuntuu, mutta pysykää myös siellä ja hoidattakaa tautiin valmistautumattomilla gambialaisilla, jos huonosti sattuisi käymään.


      • Ei päästetä seksi tu

        Ei päästetä seksi turisteja takas ja maailmanparantajille maan osaan oma sairaala ja hautausmaa.
        Joka kymmenes uhri on ollut jonkinlainen hoitotyöntekijä , jonkun se paska monttukin pitää täyttää sairaalassa , ei kai ne niita tautisten ulosteita voi laittaa viemäriverkostoon jos sellainen on .
        Gambiassa on paljon avoviemäreitä kaupungeissakin , nykyjään monesti betonilaatoilla peitettyinä.


    • Uusi vuosi
    • Äitis oli isis

      Ei jaksa mitkään Epola-Pepolat NAPATA. Tule jo korvista ULOS KU JOKA UUTISLÄHETYS aivan pallit mällissä keuhkotaan vaan Isiksestä ja Epolasta. Jee jee, lääh. Alkaa pikkuriikkisesti kuulostaa jo hitusen puulta.
      Uhhuh, samaa sontaa ku se sikanuha-juttu. Taitaa olla taas tulossa pelokkaimmille kutsu testaamaan jotain uutta rokotetta, sinne vaan Umbrot kahisten ja Reebokin rännässä litisten juoksekaatte panemaan jonoa kokoon

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      843
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe