Mikä bensa 2-tahdille

70 senttiä litra

Ostin noin viikko sitten Gilera RCR mopon joka on siis 2 tahti koneella. Kysymys onkin että minkälaista bensiiniä tuossa kuuluisi käyttää?

Kuulin, että kakstahti koneessa olisi hyvä käyttää 98 bensiiniä koska se kestää parhaiten puristusta. Moponi kantta ei ole kuitenkaan laskettu tai puristuksia lisätty muillakaan keinoin.

Toisaalta luin myös, että seosbensiiniä käytettäessä etanolipitoisuus on haitaksi, sillä etanoli syrjäyttää öljyn bensasta, käytän siis seosbensiiniä ja tuoreöljyvoitelu ei ole käytössä.

Bensiinit tulee haettua tuolta itärajan takaa, jossa bensiiniin ei ole sotkettu etanolia, toisin kuin Suomessa 95 oktaanisessa on 5 prosenttia etanolia.

Kysymys kuuluukin, että uskallanko käyttää Venäjältä ostamani 30 litraa mopossa ilman moottorin kiinnileikkausta tai muita ongelmia? Tuo bensiinihän on siis 95 oktaanista ja ei sisällä etanolia.

4

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huonoa bensaa

      Ensinnäkin, missähän tynnyrissä olet kasvanut kun et ole kuullut että nykyään ysivitosessa on 10% viinaa, eikä suinkaan 5 niinkuin muutama vuosi sitten. Etanoli ei vaikuta mitään öljyn sekoittumiseen kovan paineen takia joka vetäisi vaikka veden ja öljyn sekaisin (tuorevoitelu). Ja kyllähän 95 toimii hyvin, mutta venäjällä ongelma on se, että 95 bensassa on hyvällä tuurilla 90 oktaania mikä on aiheuttanut monessa mopossa harmia. Eli osta tasalaatuista bensaa suomesta tai käytä itäbensassa oktaaniluvun korotusainetta.

    • ryssänpensaa

      Minä olen kyllä huomannut että Venäjän bensa on parempaa. Itselläni kylläkin on 4tahti kevari. paremmin tuntus pelittävän venäjän 95 ku suomen 98. etenkin kylmänä huomaa eron. venäjän bensassa ei ole viinaa joka vaan haittaa.

      • 70 senttiä litra

        Totta olen kanssasi juuri samaa mieltä. Laitoit näköjään viestin samaan aikaan kuin minä kirjoitin omaani.


    • 70 senttiä litra

      Niin tosiaan muistin väärin tuon Suomen ysivitosen etanolipitoisuuden. No, Venäjällä bensiinissä on tarkalleen nolla prosenttia etanolia, eli bensiini on puhtaampaa kuin Suomen jatkettu soossi.

      Toiseksi bensiinin oktaaniluku on juuri se mikä pumpussa lukee. Ostan nimittäin menoveteni ihan luotettavalta TNK -asemalta enkä mistään epämääräisestä porakonepumppuasemasta.

      Turha alkaa tynnyrissä kasvaneeksi nimittelemään kun näyttää olevan ihan pielessä tiedot monesta asiasta. Joten avaapa tynnyrin kansi ja ulos tutustumaan maailmaan. No tämä on sitä perinteistä suomi24 laatua, olimpa tyhmä kun tänne keskusteluni aloitin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe