Kärhön istuttaminen

ggggg3

Joka paikassa lukee kyllä kärhöjen istutussyvyyksiä ja hiekan laittamista tyvelle, mutta mihin aikaan kärhön taimen uskaltaa istuttaa maahan? Pitääkö sitä suojata kylminä öinä? Vai olisiko parempi istuttaa taimi ruukkuun sisätiloihin ja siirtää se päiviksi ulkoilemaan vielä kuukaudeksi?

5

341

Vastaukset

 • minäpä pistelin jo maahan 6kpl alppikärhöjä... 2 viinikärhöä ostin juuri tänään ja ne aion huomenna maahan laittaa.... ohjetta on jos jonkinsorttistä, toinen neuvoo istuttamaan 10senttiä syvemmälle ja toinen samaan tasoon sen paakun pinnan, viinikärhöllekin on 10-20senttiä syvemmälle ohje.... ota näistä sitten selvä. Ne alppikärhöt laitoin ohjeen puoliväliin, eli n.5senttiä multaa paakun päälle.

 • Istuta niin, että pari senttiä maata tulee ensimmäisen juuren päälle. Jos myöhemmin juuret alkavat näkyä, niin saahan multaa lisättyä. Suojaa kylminä öinä.

 • Minä olen istuttanut aika syvälle(15-20sm), koska ne monta kertaa paleltuvat aika helposti. Kiinankärhö jo menikin. Kun kärhö on syvällä, se voi toipua, vaikka lähempää pinnasta osa paleltuisikin talven aikana. Sieltä jostain voi vielä tulla uusi verso.

  Vaikka luulee, että se on jo paleltunut, kannattaa odottaa, sillä siellä saattaa olla elämää. Maltti on valttia näiden kanssa.

 • Totta. Olen itsekkin ihan huuli pyöreänä näitten kasvien kanssa. Kärhöjä on muutamaa lajia, itäsuomessa ja ihan etelärannikolla, kuljetettu edestakasin, istutettu uudelleen ja aina ne vaan kukkii ja loistaa. Ihan sama mihin syvyyteen istuttaa, kunhan juuret ei paista maasta, kuten ei muittenkaan kasvien, jotka juurillaan vettä imee itseensä:-)
  Kaikkein paras tulos, kun vie ne ulos:-) ja unohtaa, paitsi loistavan kukinnan, siitä voi nauttia kahvikupposesta nauttien ja keinussa lekotellen. Hyvää kesää.

 • Minulla on tosi vanha sinikukkainen, jalokärhö. Se on kasvanut ihan hienosti monet vuodet, mutta viime vuonna se ei tullut ylös penkistä ollenkaan. Mietin jo, että se on nyt sitten kuollut. Ei ollutkaan, sillä nyt se taas on tullut esille. Minun pitää nyt sitä hoitaa ja lannoittaa, että se jaksaa voimistua.

  Olen alun pitäen istuttanut kärhöt tosi syvälle, koska tuntuu siltä, että usein talvi vie ne juuriaan myöten. Luulen, että sen pelastus olikin juuri tuo syvälle istuttaminen, koska se taas jaksoi nousta esille. En usko, että viihtyy ruukussa kuin korkeintaan kesäajan ulkona, sitten suosittelen syvälle istuttamista paikkaan, missä ei vesi makaa.

  Eiköhän jo uskalla istuttaa ulos, ja jos ruukkuun laitat niin laita ruukku seinän viereen suojaan.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  165
  6888
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  79
  3862
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3299
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  163
  1702
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  33
  584