Kärhön istuttaminen

ggggg3

Joka paikassa lukee kyllä kärhöjen istutussyvyyksiä ja hiekan laittamista tyvelle, mutta mihin aikaan kärhön taimen uskaltaa istuttaa maahan? Pitääkö sitä suojata kylminä öinä? Vai olisiko parempi istuttaa taimi ruukkuun sisätiloihin ja siirtää se päiviksi ulkoilemaan vielä kuukaudeksi?

5

353

  Vastaukset

  • minäpä pistelin jo maahan 6kpl alppikärhöjä... 2 viinikärhöä ostin juuri tänään ja ne aion huomenna maahan laittaa.... ohjetta on jos jonkinsorttistä, toinen neuvoo istuttamaan 10senttiä syvemmälle ja toinen samaan tasoon sen paakun pinnan, viinikärhöllekin on 10-20senttiä syvemmälle ohje.... ota näistä sitten selvä. Ne alppikärhöt laitoin ohjeen puoliväliin, eli n.5senttiä multaa paakun päälle.

  • Istuta niin, että pari senttiä maata tulee ensimmäisen juuren päälle. Jos myöhemmin juuret alkavat näkyä, niin saahan multaa lisättyä. Suojaa kylminä öinä.

  • Minä olen istuttanut aika syvälle(15-20sm), koska ne monta kertaa paleltuvat aika helposti. Kiinankärhö jo menikin. Kun kärhö on syvällä, se voi toipua, vaikka lähempää pinnasta osa paleltuisikin talven aikana. Sieltä jostain voi vielä tulla uusi verso.

   Vaikka luulee, että se on jo paleltunut, kannattaa odottaa, sillä siellä saattaa olla elämää. Maltti on valttia näiden kanssa.

  • Totta. Olen itsekkin ihan huuli pyöreänä näitten kasvien kanssa. Kärhöjä on muutamaa lajia, itäsuomessa ja ihan etelärannikolla, kuljetettu edestakasin, istutettu uudelleen ja aina ne vaan kukkii ja loistaa. Ihan sama mihin syvyyteen istuttaa, kunhan juuret ei paista maasta, kuten ei muittenkaan kasvien, jotka juurillaan vettä imee itseensä:-)
   Kaikkein paras tulos, kun vie ne ulos:-) ja unohtaa, paitsi loistavan kukinnan, siitä voi nauttia kahvikupposesta nauttien ja keinussa lekotellen. Hyvää kesää.

  • Minulla on tosi vanha sinikukkainen, jalokärhö. Se on kasvanut ihan hienosti monet vuodet, mutta viime vuonna se ei tullut ylös penkistä ollenkaan. Mietin jo, että se on nyt sitten kuollut. Ei ollutkaan, sillä nyt se taas on tullut esille. Minun pitää nyt sitä hoitaa ja lannoittaa, että se jaksaa voimistua.

   Olen alun pitäen istuttanut kärhöt tosi syvälle, koska tuntuu siltä, että usein talvi vie ne juuriaan myöten. Luulen, että sen pelastus olikin juuri tuo syvälle istuttaminen, koska se taas jaksoi nousta esille. En usko, että viihtyy ruukussa kuin korkeintaan kesäajan ulkona, sitten suosittelen syvälle istuttamista paikkaan, missä ei vesi makaa.

   Eiköhän jo uskalla istuttaa ulos, ja jos ruukkuun laitat niin laita ruukku seinän viereen suojaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1800
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   66
   1722
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   122
   1665