Mikä oksasilppuri

Risuneuvoa

Eli olisiko kokemuksia hyvästä oksasilppurista hintaluokassa 100-250,-.Kiitos vinkeistä niin ei mene rahat haaskuun!

2

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Risuneuvos

      Kas, kun ei hyvään kysymykseen ole päiväkausiin tullut mitään vastausta. Pidetty kai itsestään selvänä, että kun haluat hyvän ja halvan koneen, mene kauppaan ja osta yksi kumpaakin lajia. Näinhän asia tuppaa olemaan.
      Siksi tuo vanha vitsi, että budjettihaarukkasi antaa asialle aiheen. Sieltä ylärajalta kannattaa aloittaa. Ota se 250 mukaan, ja mene asialliseen alan liikkeeseen, ei siis puuiloihin, tokmanneihin, hongkongeihin...ja lopeta alkuunsa se nettikauppiaiden halpakoneiden ylisanakuorrutettujen mainospuheiden seuraaminen.
      Alan liikkeessä on asiantuntija, joka vartissa selvittää Sinulle (ja Sinulta) kaiken tarpeellisen, ja myy tarpeisiisi sopivan toimivan silppurin. Myyjä selittää jopa vaadittavan sulakekoon, ja myy sinulle sopivan kaapelin jos menaan sattuisi huushollista puuttumaan.
      Uusikin kone tarvitsee huoltoa, varaosiakin joskus.Varmistu siitäkin asiasta. Häiriötapauksissa myyjäliike neuvoo, huoltaa ja korjaa. Näitä tarpeita eivät "honkkarin muovista ja tinasta kasatut ysiysi-hintaiset teelmät" täytä.
      Mikä on "alan liike"? Puutarha/maatalous-alan erikoisliikkeet ovat ykkönen. Isojen tavaratalojen puutarha-alan osastot (Kodin Terrat, Rautakeskot) eivät myöskään kovin kelvotonta myy. Sanoisin, että valinnanvaraa on. Johtavia merkkejä on hyvinkin puolisen tusinaa, jokainen kaupan setä tai täti tietysti kehuu omansa. Ennen kaupan tekoa pyydä/vaadi nähtäväksesi suomenkielinen käyttöohje. Jotenkin oletan, että se olisi kielesi. Se kertoo yllättävän paljon siitä, miten maahantuoja ja myyjä asiakkaaseen (lue: Sinuun) suhtautuvat.
      Aika paljon merkitsee se, mitä koneeltasi vaadit, mitä ja minkälaisia määriä sinne suppiloon aiot työntää ja mihin sen silpun/murskan aiot sitten sijoittaa. Tämä on juuri sitä asiaa, jota asiantunteva myyjä Sinulta tulee kysymään.

      Ennustukseni on, että Sinulle ilmestyy käyttötarpeisiisi sopiva laatumerkki, ja makselet siitä vähän vajaat 300 euroa. Saat itsellesi sopivan, luotettavan laitteen, jota on ilo käyttää. Tällaista konetta huoltaakin mielellään, ja säilyttää talven yli paremmin kuin sitä halpishärveliä, joka "unohtuu talveksi kompostin taakse peittämättä."
      Nyt vaan odottelemaan niitä vastauksia, joissa edelläkirjoittamastani sanotaan, että eihän se nyt noin ole....

    • 1010

      kyllä se noin on....meillä on ollut jo 30 vuotta viking- merkkinen puutarhaliikkeestä ostettu... ei mikään valtavan suuri kitainen, mutta tuollaiset 4-5 senttiä paksut 'rungot' on hyväksi silpuksi menneet.... aika paljon on käyttöä vuosittain, kaikki istutuksien ruohovartiset alelemme ja niitä on paljon, pensaat vuorovuosina tapille leikomme ja silpuksi ajelemme. Nykyisin on jo paljon tehokkaampia kuin tuo 30v. vanha mutta olemme tyytyväisiä olleet.... kunhan heti jo ennen käyttöön ottoa poistaa sen suojuksen joka estää laittamasta oikeastaan mitään sinne kitaan... eihän sinne mahdu kuin sorvatut peukalon paksuiset puut jollei sitä poista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe