Sairausloman jatko? Hermopinne

Hermopinteinen

Minulle tehtiin hermopinteen vapautus leikkaus oikeaan käteen, sain 6 viikkoa sairauslomaa.hermopinne kerkesi olla minulla ainakin 3vuotta. Nyt kuitenkin tuntuu käsi siltä että se ei ole vielä kunnossa. Haavasta/ arvesta lähtee ihoa ja koko haavan alue on kipeä ja arka (niinkuin kuuluukin). Tietyt liikkeet ja puristaminen sattuu, nostoista puhumattakaan. Töissä hoitoalalla minua kaivataan jo takaisin mutta kauhistuttaa ajatus työnteosta näin kipeällä kädellä.
Kysymys kuuluukin, että onko muut hermopinteen vapautus leikkauksessa käyneet joutuneet pidentämään sairauslomaa? Jos niin kuinka kauan?

27

17568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voe hyvä sylyvi

      Puutteelliset esitiedot taas kerran, vaikka sanot olevasi hoitoalalla.

      Missä pinne oli, olkapäässä, kyynärpäässä vai rannekanavassa? Kuten tiedät, käteen kuuluu lapaluusta lähtien distaalisesti koko yläraaja.
      Kauanko nyt on kulunut leikkauksesta?
      Mitkä ovat "tiettyjä liikkeitä"?

      Joka tapauksessa, olipa hermo vapautettu mistä tahansa, olipa leikkauksesta kulunut kuinka kauan tahansa ja olivatpa kipeät liikkeet mitä tahansa, NIIN hoitoalalla työskentelevänä sinun tulisi tietää se, että puolikuntoisena et voi mennä töihin, eli sairausloma jatkuu niin kauan kunnes kätesi on kunnossa.

      Ja jos kysymykseesi vastataan, niin on aika tavallista, että leikkauksen yhteydessä kirjoitettua sairauslomaa joudutaan myöhemmin jatkamaan. Pituus on tietenkin yksilöllistä, kuten sinun hoitoalalla työskentelevänä pitäisi tietää.

      Tietysti hoitoala voi tarkoittaa vaikkapa paperikoneen hoitajaa...

      • Hermopinne

        Moi hyvä Sylvi! :) kirjoittelin niin nopeaan tahtiin että taisi oleellinen tosiaan jäädä puuttumaan! Multa leikattiin 5vkoa sitten oikean ranteen hermopinne (canalis carpi). Kaikki nostaminen on vieläkin kivuliasta, veto liikkeet kuten lakaiseminen, juuston höylääminen jne ei onnistu ilman kipua. Pientä paniikkia tässä aiheuttaa se että viikottain töistä tulee viestiä siihen malliin että kyllähän sinä olet kunnossa ja OLET tulossa samantien takaisin eli viikon päästä. Hirvittää lähteä puolikuntoisen käden kanssa tekemään täysi päiväistä "käsityötä"...


    • Voe hyvä sylyvi

      Olet antanut vastausinformaatiotakin työpaikallesi, varsinkin jos vastausviesteissäsi kerrot "eiköhän tämä tästä" tai "sairausloma loppuu kohta", tällöinhän oletusarvoisesti olet palaamassa töihin. Itsehän muistat, mitä olet työkavereillesi vastannut.

      Jos nyt tuntuu siltä, että viikon päästä et ole työkuntoinen, sairausloman jatkolappu on haettava heti ja ilmoitettava esimiehellesi. Miksikö? No kuvittele olevasi oma esimiehesi, joka luulee, että tulet viikon päästä töihin. Onko sijaisen hommaaminen helpompaa viikkoa ennen tarvetta vai sitten, kun vasta viikon päästä ilmoitat ettet tulekaan töihin joiden piti alkaa tänään? Tai jos menet töihin ja lähdet samana päivänä pois kun käsi ei kestäkään.

      • Hermopinteinen

        Joo ilman muuta kaikki on helpompaa ja olen kyllä selkeästi jo ilmottanut että käsi ei kestä vieläkään nostamista että katsotaan.
        Onkos muita joilla on kokemusta siitä että sairauslomaa on jouduttu pidentämään vai onko muilla sujunut kaikki normien mukaan?


      • Outoa

        Oletpa aggressiivisen oloinen, mikä vaivaa?


    • toinen potilas

      itse samassa tilanteessa rannekanava leikattu, 30.4 loppuu sairasloma (5 viikkoa ) ja työskentelen keittiössä.Paistinpannun nostaminenkin on täyttä tuskaa eikä viime päivinä ole onnistunut edes maitopurkin korkin avaaminen tuolla kädellä.
      (olen oikeakätinen, vasen käsi leikattu )
      kävin pari viikkoa sitten lääkärissä kysymässä kun peukalo on ihan tönkkö, ja sen koukistaminen ei meinaa onnistua, naksahtelee pahasti, mutta lääkäri ei ottanut asiaan mitään kantaa.
      nyt tällä viikolla arven alle, poikittain arpeen nähden, on ilmestynyt kova pahkura, joka tuntuu painavan taas hermoja, ja sormet on alkaneet puutua, kivut lisääntyy jatkuvasti.En tiedä mikä tuo pahkura on, vai onko se vaan arpikudosta.
      sain tiistaille ajan työterveyteen, silloin selviää sairasloman jatkuminen.

      • Hermopinteinen

        "Kiva kuulla" että jollain muullakin näyttää olevan ongelmia paranemisen suhteen. Oikeastihan se ei mukavaa ole ja tuo sinun uusiutunut puuttuminen kuullostaa pahalta! Jos viitsit niin kirjoittele tänne kun saat tiistaina tietää lisää!


    • toinen potilas

      mulla on aikaisemmin (2v sitten ) leikattu kyynärpäästä hermopinne, joka auttoi jonkun verran, ja nyt sitten tuo rannekanava.Puutumisia on ja tulee varmaan aina olemaankin, nyt vaan nämä uudet puutumisoireet on taas erilaisia.
      peukalo särkee ja nyt on jo käsivarressakin kipuja, mutta vaikea eroitella mitkä oireista nyt sit johtuu mistäkin vaivasta.Tämän takia lääkärissä pari viikkoa sitten kävinkin, ikävä vaan kun lääkäri näytti perin kyllästyneeltä vastailemaan ja ottamaan kantaa.Oli sitä mieltä et kyllä tää kahdessa viikossa kuntoon tulee.
      yritän kokoajan tehdä tolla kädellä, mikä aiheuttaa lisää oireita, mut ei sitä kokonaan voi levossakaan pitää.
      tiistaina on taas uusi lääkäri, saa nähdä minkälaisella asenteella se tähän asiaan puuttu.
      periaatteessa on mahdollista että perjantaina olis töihin mentävä, toivotaan et sitten edes särkylääkkeitä antaa että on jotain toivoa pärjätä.

      • Hermopinteinen

        Kuinka kauan teillä pn ollut hermopinne ennen leikkausta? Itselläni 3-4 vuotta ennen leikkausta alkoi oireet, puutumista ja särkyä, voimattomuutta. Vaikka hermopinne oli ranteessa niin koko käsivartta särki olkapäähän saakka. Lääkäriin en tajunnut mennä koska oletin että puuttumiset ym. johtuu siitä että niskat on jumissa. Niinkuin aiemmin jo kerroin niin käsi on leikattu ja puuttumiset hävinnyt mutta huomaan kyllä ettei käsi ole vielä täysin kunnossa. Lisäksi olen huomannut että pikkurilli ja nimetön puutuilee, eli onkohan seuraavaksi sitten pinne kyynärpäässä?
        Ihan kamala syyllisyys kun nyt olen jo 6 viikkoa poissa ja jos tämä jatkuukin??? Pomo repii pelihousut!


      • Hermopinteinen
        Hermopinteinen kirjoitti:

        Kuinka kauan teillä pn ollut hermopinne ennen leikkausta? Itselläni 3-4 vuotta ennen leikkausta alkoi oireet, puutumista ja särkyä, voimattomuutta. Vaikka hermopinne oli ranteessa niin koko käsivartta särki olkapäähän saakka. Lääkäriin en tajunnut mennä koska oletin että puuttumiset ym. johtuu siitä että niskat on jumissa. Niinkuin aiemmin jo kerroin niin käsi on leikattu ja puuttumiset hävinnyt mutta huomaan kyllä ettei käsi ole vielä täysin kunnossa. Lisäksi olen huomannut että pikkurilli ja nimetön puutuilee, eli onkohan seuraavaksi sitten pinne kyynärpäässä?
        Ihan kamala syyllisyys kun nyt olen jo 6 viikkoa poissa ja jos tämä jatkuukin??? Pomo repii pelihousut!

        Ainiin pitikin lisäillä vielä noista lääkkeistä että ennen leikkausta sain oireisiin burana 800 ja tramalia. Minut ensimmäinen lääkäri otti hyvin positiivisesti ja tosissaan heti ensi kättelyssä ja reilussa puolessa vuodessa kaikki on hoidossa. Puolen vuoden päästä luultavasti vasen käsi.


    • toinen potilas

      ensimmäiset oireet oli jo reilu 4v sitten, eli kyynärpäästä alkoi ongelmat.Nyt talvella tehdyssä enmg tutkimuksessa todettiin ranteessa pinne, vaikka luultiin että kyynärpään leikkauksen jäljiltä edelleen kipuja.En osaa eritellä koska noi rannevaivat on alkaneet, vai onko kokoajan olleet molemmista hermovioista johtuvia.
      rannekanavaleikkauksessa oli todettu et hermo on tiimalasinmuotoinen, et jonkun verran kuitenkin jo vaurioitunut.
      olen syönyt lähinä miranaxia, sillä pysyneet pahimmat kivut pois, lyricaa söin vuosi sitten useamman kuukauden.
      nyt leikkauksen jälkeen söin panacodia mutta nyt taas käytössä pelkkä miranax, josta ei kuitenkaan mitään apua ole.
      yleensä kuulemma tuo rannekanava vaiva tulee ensin, ja kyynärpää sen jälkeen, mulla nyt vaan toisin päin

    • toinen potilas

      1 vk lisää sairauslomaa, ja ens keskiviikkona takas osastolle, ton käden leikannu lääkäri kattoo tarviiko jotain tehdä.
      ilmeisesti verihyytymä tuolla leikkauskohdassa, saas nähdä joutuuko uuteen leikkaukseen

      • Hermopinteinen

        Hui kauhistus! Tsemppiä :)


    • Hermopinteinen

      Noniin, täällä on nyt hermopinteinen käynyt lääkärissä ja joutunut kahden viikon jatkosairaus lomalle 6viikon päälle. Liikeradat ei toimi vielä kunnolla. Jumppaa ja fysiotetapiaa. Käsi on myös alkanut "sähköittämään" kun suoristaa käden. Tähän ei vielä puututtu, mutta voittaahan se siihen että jossain on pinne.

    • toinen potilas

      no toivotaan et jumppa auttaa.
      mulla edelleen sähköttämistä ja tunto-oireita (tuntuu esim et kättä pitkin valuu vettä, kylmää, kuumaa ja kutinaa ) ihan tuon kyynärpääleikkauksenkin jäljiltä, ja niistä tuskin koskaan eroon pääsen.
      mulla lääkkeet auttanut nyt vähän, turvotus on laskenut mut kova patti on edelleen tossa kämmenessä, aamulla heräsin ihanaan tunteeseen kun sormet ei ollu ollenkaan puuduksissa =) ensimmäistä kertaa..en ees muista koska viimeksi.
      tosin se oli vain hetkellinen ilo, mut ilo kuitenkin.
      palailen kertomaan miten keskiviikkona menee.

    • toinen potilas

      lääkärillä käyty, verenpurkauma tuolla on, se sieltä joskus aikanaan lähtee pois.Se, et käsi turpoaa on ihan normaalia, ja sillä vaan on tehtävä kokoajan jotain.
      olis laittanu mut jo perjantaina töihin jos en olis sanonu et ei todellakaan onnistu.
      olen keittiössä töissä, koko 8 tuntia on pelkkää pilkkomista, kantamista, ja nostelua.Jos maitopurkin ja oven avaaminenkin sattuu, ni en todellakaan koe olevani työkuntoinen.
      Ens viikko sairauslomaa, 19.5 siis paluu töihin.Saa nähdä kuin käy.
      (lääkkeitä ei kannata/tarvitse syödä, niistä ei ole mitään hyötyä)

    • ounou4

      Mulla oikean ranteen leikkus edessä ha teen siivoustyötä.onkohan toiveita palata työhön vaikka 4vk:n kuluttua?

      • Hermopinteinen

        Hei ounou4!
        Itse työskentelen lähihoitajana ja leikannut lääkäri kirjoitti samantien 6viikkoa sairauslomaa. Lisäksi tuli kaksi viikkoa extraa... Kaikkihan me ollaan yksilöitä ja parannetaan eri tahtiin. Itse koen että leikkauksen jälkeiset kaksi viikkoa kun on vielä tikit on ratkaisevia, jolloin täytyy muistaa jumpata niin paljon kun vaan mahdollista!


    • toinen potilas

      mites on mennyt? itse olin 2 viikkoa töissä ja nyt on pari viikkoa lomaa..olen ollut ilman kipulääkkeitä tän viikon ja kyllä on tuskaa.
      kuukauden söin siis miranaxia maksimimäärää ja käsi oli suht ok, mut nyt taas turpoaa ja särkee kyynärpäähän asti.
      en osaa sanoa onko nää nyt vaan normaaleja leikkauksen jälkeisiä oireita, vai onko tuossa kädessä sit jotain häikkää edelleen.
      kirurgin "hematooma, joka imeytyy parissa kuukaudessa"-diagnoosia vähän epäilen, kun muutosta ei tossa ole vieläkään tapahtunut, leikauksesta kuitenkin jo 10 viikkoa.
      lääkkeiden kanssa oireet pysyy siedettävällä tasolla, mut ei oikein houkuta niitäkään jatkuvasti syödä pystyäkseen normaaliin elämään.

    • PinnettäPukkaa

      Mulla leikkauksesta nyt 4vk ja vielä viikko slomaa.tosin luulen jatkavani saikulla tuonkin jälkeen.mielestäni on käsi toipunut hyvin.kipua on päivittäin useita askareita tehdessä.lääkkeitä en tarvitse.työni on siivoustyötä ja tiedän jo nyt että en voi viikon päästä palata töihin jos ei sitten ihme tapahdu.tarkoitus ei ole varmaan kipujen kanssa töitä tehdä,vaikkakaan en odota käden olevan täysin kivuton töihin palatessa.mutta ei tämä vielä kestä 40h vk siivousta.toinen käsi ois vuorossa syksyllä,mutta aion lykätä alkuvuoteen,jos mahdollista.onko teillä muuten ollut leikatun käden iho hurjan kuiva?mulla ihan valkoinen,lastuileva,hilseilevä,vaikka rasvaan.mistähän johtuu?

      • Hermopinteinen

        Minulla ainakin kuivui tosi paljon, rasvailin aktiivisesti ja se on myös arvelle hyväksi. Minulla rasvaamisesta huolimatta lähti arven ympäriltä iho kuoriutumaan.
        Kerroin ketjua aloittaessa että käsi ei oikein ottanut parantuakseen ja nyt olen käynyt 3 kertaa fysioterapeutilla saamassa lisää uusia jumppa ja venyttely ohjeita. Leikkauksesta olen toipunut suht hyvin, oireet ovat poissa ja vain satunnaisia särkyjä. Leikkauksesta on nyt 3kk ja saikulla olin 8vkoa. Jollen olisi kuunnellut esimiestäni niin paljoa (töihin painostamista) niin olisi ollut hyväksi jatkaa vielä muutamalla viikolla sairauslomaa. Itse arpi taas on ongelmallinen. Tekee paljon arpikudosta sisäänpäin, arpi ei ole koholla mutta aivan kova ja kosketus arka. Sitä täällä kovasti vieläkin hierotaan ja rasvaillaan jotta tokenisi. Sain myös kerran fysioterapeutilla lymfahouch hoitoa ja arpi oli samantien erilainen. Tätä olisi ollut hyvä jatkaa mutta oli sen verran kallista että kukkaron nyörit ei anna periksi. Satunnaiset olkapäästä tai kyynärpäästä tulevat sähkötykset myös haittaavat ja nyt on olkapää alkanut särkemään aivan hurjasti, etenkin öisin.


    • toinen potilas

      =/ ei kivoja noi sunkaan oireet.
      kävin 3 viikkoa sitten uudestaan työterveyslääkärillä, vaihtoi miranaxin panadol forteen, ja lisäksi voltaren geeliä, ei osannut sanoa mikä tuolla arven alla on, arpikudosta se kuitenkaan ei ole, ilmeisesti ihan turvotusta/hematooma.
      nyt siis 3kk leikkauksesta, ja kolmatta viikkoa loman jälkeen töissä ja sormet puutuu, ranne ja alaosa kämmenestä ihan törkeän kipeä.
      tällä hetkellä syön molempia, panadol fortea ja miranaxia et kivut pysyy pieninä.
      lääkäri kehoitti miettimään et olisko työajanlyhentämisestä apuja jos ei ala asettumaan, ja et seuraillaan tilannetta.
      muilla kesälomia vielä seuraavat 3 viikkoa, koitan sen nyt hammasta purren töissä olla ja katsoa miten tuo käsi kestää.Sit taas lääkäriin ja toivottavasti sitten sitä aletaan jo tutkia jos ei turvotus jne ole yhtän hellitänyt.

    • toinen potilas

      hei taas..
      tähän asti pystyin jotenkuten, hammasta purren ja välillä vedet silmistä valuen olemaan töissä..
      nyt taas sairaslomalla, lähete omt fysioterapiaan, oikean käden oireiden takia, vasemmasta (siis maaliskuussa leikattu ) ei varmaan enää kunnollista tulekkaan.Ortopedille kuitenkin lähete nyt molemmista käsistä
      kivut ja muut oireet (turvotus, tuntohäiriöt, krampit, puutuminen, paineen tunne, tikuttelu ) pahenee kokoajan..
      kokoajan lääkärit sanoneet et ihan vaan paranemista tässä odotellaan, kestää sen 6kk leikkauksen jälkeen et oireet katoaa..no, katsotaan mitä nyt sitten tapahtuukaan.

    • toinen potilas

      hei taas =)
      nyt olen ollut kokoajan sairaslomalla, ja lääkärin kanssa käyty palaveri ja töihin en enää palaa, alaa pitää vaihtaa.
      ortopedillä kävin pari viikkoa sitten, ja nyt enmg molempiin käsiin, ja röntgenit käsistä ja kaularangasta..pelkästään tuo rannekanava ei siis vaivaa, lisäksi epäillään nivelten kulumaa ja ongelmia kaularangassa..saa nähdä mitä kaikkea sit löytyy kun tutkimukset on.

      onkos ap päässyt jo oireistaan eroon?t

      • Anonyymi

        Te joille on tehtyn tämä kyynärhermon vapautus leikkaus onko jokainen ollut nukutuksessa? Onko täällä ammattilaisia jotka tietävät onko jokin puudute mahdollinen? Itseäni tuo pelottaa :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te joille on tehtyn tämä kyynärhermon vapautus leikkaus onko jokainen ollut nukutuksessa? Onko täällä ammattilaisia jotka tietävät onko jokin puudute mahdollinen? Itseäni tuo pelottaa :(

        Nukutuksessa mulle tehtiin molemmat kädet yhtä aikaa. Aluksi suunniteltiin käsi kerrallaan, ja sen voi tehdä puudutuksessa.
        Mulla menny toipuminen hyvin. Toisena päivänä ajelin autoa, ja viikko leikkauksesta ei rajoitteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te joille on tehtyn tämä kyynärhermon vapautus leikkaus onko jokainen ollut nukutuksessa? Onko täällä ammattilaisia jotka tietävät onko jokin puudute mahdollinen? Itseäni tuo pelottaa :(

        Nukutuksessa mulle tehtiin molemmat kädet yhtä aikaa. Aluksi suunniteltiin käsi kerrallaan, ja sen voi tehdä puudutuksessa.
        Mulla menny toipuminen hyvin. Toisena päivänä ajelin autoa, ja viikko leikkauksesta ei rajoitteita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2521
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1535
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe