Missä näkyy Jumalan suunnittelu? Avaruudessa?

Olemme tietoisia jo siitä, että Jumalalla ei täällä Maassa kaikki mennyt suunnnittelussaan ihan putkeen, sillä Hän loi -joko vahingossa tai tarkoituksella- loispistiäisiäkin, jotka lisääntyvät siten, että loispistiäinen työntää munansa elävään olentoon ja sitten loispistiäisen jälkeläiset syövät emo-olennon elävältä.

Kertoo jotain Jumalan huumorintajusta, kun on moisen otuksen mennyt luomaan.

No sittenpä ei auta kuin nostaa katseensa taivaisiin ja toivoa, että siellä kaikki olisi niin harmonisesti suunniteltua, että jospa edes suuret suuntaviivat maailmankaikkeudessa olisivat menneet hyvin suunnitellusti putkeen.

Ikävä kyllä tuolla avaruudessa, maailmankaikkeudessakin kaikki on yhtä suurta kaaosta ja painovoiman leikkiä, eikä siellä minkään jumalan kädenjälkeä saa näkymään edes kovalla mielikuvituksella.

Alex-kasi tapansa mukaan veisteli, että avaruus on niin suunniteltu ja siellä näkyy Jumalan kädenjälki, niin on pakko kysyä että missä?

http://yle.fi/uutiset/galaksien_tormays_sysaa_auringon_paikoiltaan/6149282

Onko tuo löydös osoitus Jumalan hienosta suunnittelusta, kun Andromedan galaksi törmää omaamme ja oma Aurinkommekin singahtaa ties minne siinä mylleryksessä?

Tästä Jumalan hienosta suunnitelusta kertoo se, että Andromedan galaksi tulee meitä kohti tällä hetkellä noin 400 000 kilometrin tuntivauhtia (110km/s) ja noin 5-7 miljardin vuoden päästä kolahtaa.

Vai kertooko?

Miten Jumala pitäisi ottaa tässä huomioon? Vai kykeneekö Hän estämään galaksien törmäyksen? Kykenee mutta ei jaksa? Ei ehdi?

36

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyh!

      Lässyn lässyn!

    • >>> Lässyn lässyn! >>

      No sieltä se taas tuli. Adventistin argumentti, jolla jumala pysyy hengissä taas hetken.

      Mutta onkos muita mielipiteitä? Avaruus, aurinkokuntamme on täynnä kaaosta ja sekamelskaa, vaikka kun katsomme avaruutta ihmismielen käsittämällä ajanjaksolla, esimerkiksi 1 vuoden ajan, tai 100 vuoden ajan tai jopa 1000 vuoden ajan, niin avaruudessa näyttää vallitsevan kuri sekä järjestys ja joku voi tehdä siitä sellaisen päätelmän, että joku on luonut tuon järjestyksen tyyssijan.

      Mutta kun me katsomme avaruutta sellaisella aikavälillä, jota suunnaton avaruus edellyttää, eli alamme puhua miljardeista vuosista, niin sitten avaruus osoittaa meille selkeästi sen, että jos sen joku jumala on suunnitellut, niin sillä jumalalla ei ole kaikki Muumit olleet laaksossa suunnitteluhetkellä.

      Kreationistit suoltavat puolitotuuksiaan vaikkapa siitä, että jokaisen planeetan radat ovat niin tarkkaan suunniteltu ja luotu, että jos planeetan rata olisi joku muu, niin huonosti kävisi. Tämä pitää varmaan paikkaansa, jos katsomme asiaa kreationistin ymmärtämällä aikajaksolla, joka on ehkä kuusi kuukautta, mutta mitenkäs todellisuudessa on tällaisten väitteiden kanssa:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkokunnan_tulevaisuus

      >> Aurinkokunta on kaoottinen järjestelmä, sillä planeettojen kiertoradat ovat alttiita pitkän aikavälin muutoksille. Esimerkiksi Neptunuksen ja Pluton kiertoradat ovat lukkiutuneet 3:2-resonanssiin. Vaikka resonanssi itsessään on vakaa, on mahdotonta ennustaa Pluton sijaintia radallaan pidemmälle kuin 10-20 miljoonan vuoden päähän. Tätä käsitettä kutsutaan Ljapunovin aikaskaalaksi. Toinen esimerkki on Maan akselin kallistuma, jonka Kuun vetovoima pitää vakaana mutta jota ei silti kyetä ennakoimaan kauemmaksi kuin muutaman vuosimiljardin päähän. Koko aurinkokunnalle Ljapunovin aikaskaala on välillä 2-230 miljoonaa vuotta. Tätä pidemmälle planeettojen sijaintien määrittäminen on pelkkien arvailujen varassa. Siten esimerkiksi kesän ja talven ajoitus on epävarmaa, mutta joissakin tapauksessa myös radat itsessään muuttuvat. Käytännössä niissä vaihtelee ratojen epäkeskisyys, mikä tarkoittaa joidenkin planeettojen ratojen muuttumista huomattavasti nykyistä elliptisemmiksi. >>>

      Tätäkään kreationistivalehtelijat eivät ole sinulle kertoneet?

      Voitteko luottaa kreationistipelleihin, jotka syytävät korviinne epätotuuksia ja puolitotuuksia rahojenne toivossa?

      >>> Aurinkokunta on siinä mielessä täysin vakaa, etteivät planeetat tule ainakaan muutamaan vuosimiljardiin törmäämään toisiinsa tai sinkoutumaan ulos tähtienväliseen avaruuteen. Tämän ajanjakson jälkeen todennäköisyys, että Marsin radan eksentrisyys saavuttaa arvon 0,2, kasvaa voimakkaasti. Jos näin tapahtuu, Marsin kiertorata leikkaa Maan rataa aiheuttaen mahdollisen törmäysvaaran. Samalla aikajänteellä Merkuriuksen radan eksentrisyys voi kasvaa vieläkin enemmän, jolloin lähiohitus Venuksen kanssa voisi teoriassa heittää planeetan ulos aurinkokunnasta tai sysätä sen törmäämään Venukseen tai Maahan. >>>

      Kannattaa muistaa, että muutama vuosimiljardi on hyvin lyhyt aika maailmankaikkeuden aikajanalla.

      Joten kuinka pahasti päissään Jumala oli luodessaan maailmankaikkeuden, vai miten muuten tuollainen on selitettävissä?

      Fysiikka selittää sen vaikkapa painovoimateorian kautta ilman päihtyneitä jumalia, mutta se ei kelpaa kreationistille, jolle beduiinien sadut ohittavat tieteen faktat.

      http://www.avaruus.fi/index.php?id=5114

      >>> Nimen HXMM01 saanut jättiläisgalaksi on oman väkivaltaisen syntymänsä uhri, sillä törmäyksen takia kaikki sen käytettävissä oleva kaasu muuttuu pian tähdiksi. Tämän jälkeen tähtien synty loppuu nopeasti.

      “Galaksit aloittivat mässäilyn, joka johti ruokatarjonnan tyrehtymiseen seuraavina satoina miljoonina vuosina jättäen siten uuden galaksin nääntymään hitaasti sen loppuelämäksi”, kuvailee Hai Fu >>>

      Jumala on minusta aika vekkuli tapaus ja salaa jotenkin jopa arvostan, jos tuo kaikki on jonkin jumalan kynästä lähtöisin, Jumalan suunnittelupöydältä, mutta missä on se tarkkuus ja se, että jokainen taivaankappale on juuri oikealla paikallaan, oikealla nopeudella menossa oikeaan suuntaan ja kaikki toimii niin hienosti, että vain jokin korkeampi äly on voinut suunnitella koko maailmankaikkeuden?

      Avaruus on täynnä tuhoa, räjähdyksiä, nääntyviä tähtiä, jättimäisten galaksien jättimäisiä törmäyksiä, jossa planeetat sinkoilevat sinne tänne julman painovoiman saattelemana.

      • lässyttäjälle

        Lässyn lässyn.


    • oma lehmä

      No, tuota törmäilyä kai tapahtuu maailmankaikkeudessa kaiken aikaa.

    • No onhan maailmankaikkeus aika pahassa kaaoksessa, kun muutaman miljardin vuoden kuluttua voi Andromeda törmätä tai maan kaltevuus muuttua. Ei auta kuin odottaa ja katsoa, miten käy. :)

      Se, että maailmankaikkeus on paljon monimutkaisempi kuin keskivertoadventisti ymmärtää on tietenkin totta. Mutta tasapuolisuuden nimissä on lisättävä, että maailmankaikkeus on myös paljon monimutkaisempi kuin keskiverto suomalaisen tai keskivertoateistin käsitys on. Joten mitä kummallista siinä on. Itse asiassa yksi atomikin on paljon monimutkaisempi kuin keskivertoadventistin tai keskivertoihmisen käsitys atomista on.

      Minulla ei ole mitään tähtitiedeharrastuksia, joten en aiheesta väitä mitään. Totean vain, että yhden ihmisen kaaos on toisen ihmisen monimutkaisuutta. Pulmana on se, että avaruuden mittasuhteet ovat niin äärettömiä, ettei ihmisikä edes muutamalla numerolla kerrottuna oikein riitä havainnoimaan, kummasta on kysymys.

      Vielä kommentti pistiäisistä. Eihän niiden touhussa mitään ongelmaa ole. Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien. Ehkä kukaan adventisti ei ole tätä vielä täällä kertonut, mutta ei se nyt mikään ihme ole, koska ei suomipalsta ole mikään paikka, mistä saada asiallista tietoa kristillisyydestä tai adventismista.

      Tässä asiassa on osin kyse viestintäongelmasta. Kunnon kristitty ja adventistit mukana katsovat velvollisuudekseen taistella evoluutiota vastaan ja ovat siksi kehittäneet termit mikroevoluutio ja makroevoluutio. He kertovat uskovansa edelliseen ja vastustavansa jälkimmäistä. Jutun taustalla on se, ettei kukaan ole malttanut muutama vuosikymmen sitten käydyn koulun jälkeen avata biologian kirjaa niin että olisivat huomanneet, että se, mistä he puhuvat mikroevoluutiona on itse asiassa sitä, mikä biologiassa on makroevoluutiota (ja se, mikä biologiassa on mikroevoluutiota on sellaista, mistä adventistit eivät puhu ollenkaan. Eli johtopäätös on aika hauska: adventistit uskovat evoluutiotioon, mutta eivät tiedä sitä, koska eivät biologiaa harrasta. Tietenkin samasta syystä sinä veli Bushmann evoluution esitaistelijana ajattelet adventistien uskovan Jumalan luoneen pistiäisen jälkeläisten verrattoman ruokalistan, mihin adventistit eivät usko, koska uskovat evoluutioon.

      T'ämä tietämättömyys ei tietenkään ole aivan kauhea synti, koska ei keskivertosuomalainen muutenkaan biologiaa harrasta. En myöskään minä. Siksi en tästäkään aiheesta mitään sano, paitsi tällä palstalla tulee joskus langettua. Sitä ei kuitenkaan lasketa, koska nämä palstathan ovat juuri se foorumi, jossa kaikki me asioista tietämättömät, voimme esiintyä kuin jotakin tietäisimme. :D

      Kai

      • Lainaus Kai Arasalo:
        " Vielä kommentti pistiäisistä. Eihän niiden touhussa mitään ongelmaa ole. Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien. Ehkä kukaan adventisti ei ole tätä vielä täällä kertonut, mutta ei se nyt mikään ihme ole, koska ei suomipalsta ole mikään paikka, mistä saada asiallista tietoa kristillisyydestä tai adventismista.

        _____________________________

        NO JOPAS JOTAKIN..." Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien."

        AI SIIS ADVENTISTIT OVAT ALUN PERIN APINOITA ?

        HUH HUH
        No uskokaa omasta puolestanne mutta MINÄ EN USKO !

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluutio#mediaviewer/Tiedosto:Human_evolution_scheme.svg


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Lainaus Kai Arasalo:
        " Vielä kommentti pistiäisistä. Eihän niiden touhussa mitään ongelmaa ole. Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien. Ehkä kukaan adventisti ei ole tätä vielä täällä kertonut, mutta ei se nyt mikään ihme ole, koska ei suomipalsta ole mikään paikka, mistä saada asiallista tietoa kristillisyydestä tai adventismista.

        _____________________________

        NO JOPAS JOTAKIN..." Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien."

        AI SIIS ADVENTISTIT OVAT ALUN PERIN APINOITA ?

        HUH HUH
        No uskokaa omasta puolestanne mutta MINÄ EN USKO !

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluutio#mediaviewer/Tiedosto:Human_evolution_scheme.svg

        Raamatun oma sanoma toistaa luomiskertomuksessa 9 kertaa, että kaikki tehtiin "lajiensa mukaan" jopa samassa järjestyksessä kuin Charles Darwin kertoo kirjassaan "Lajien synty" !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Lainaus Kai Arasalo:
        " Vielä kommentti pistiäisistä. Eihän niiden touhussa mitään ongelmaa ole. Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien. Ehkä kukaan adventisti ei ole tätä vielä täällä kertonut, mutta ei se nyt mikään ihme ole, koska ei suomipalsta ole mikään paikka, mistä saada asiallista tietoa kristillisyydestä tai adventismista.

        _____________________________

        NO JOPAS JOTAKIN..." Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien."

        AI SIIS ADVENTISTIT OVAT ALUN PERIN APINOITA ?

        HUH HUH
        No uskokaa omasta puolestanne mutta MINÄ EN USKO !

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluutio#mediaviewer/Tiedosto:Human_evolution_scheme.svg

        >>> AI SIIS ADVENTISTIT OVAT ALUN PERIN APINOITA ? >>

        Ei vaan kaloja.

        Mutta ajattelitko sinä olevasi jotenkin apimnoita parempi, kun et hyväksy apinoita sukulaisiksisi?

        Et sinä ole, vaan jos sinut heitetään apinan varustuksessa apinoiden maailmaan, niin sinä kuolet aika nopeasti, joten sinä olet apinoihin verrattuna todella surkea luomus, jos olemme apinoiden valtakunnassa.

        SInä olet mihin tahansa eläimeen verrattuna todella surkeas luomus, sillä sinä pärjäät täällä vain ja ainoastaan tieteen tuottamien apuvälineiden ja tekniikan ansiosta.

        Jos me riistämme sinulta tieteen tuottamat avut, sinä et selviytyisi tuskin viikkoa.

        Joten kiistä sinä vain tieteen selvittämät asiat, niin siellä lahkossasi ei tule kovin ruuhkaista olemaan ja sinne keräytyvät lähinnä ne, jotka ylimielisyydessään luulevat olevansa joitain muita eläimiä parempia jossain mielessä.

        Tiede ja sen tuottamat apuvälineet sinusta ovat tehneet täällä ylivertaisen muuhun elämään nähden ja jos se sinulta riistetään, niin sinä et selviäisi, sillä se sinun jumalasi ei sinua auta mitenkään.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> AI SIIS ADVENTISTIT OVAT ALUN PERIN APINOITA ? >>

        Ei vaan kaloja.

        Mutta ajattelitko sinä olevasi jotenkin apimnoita parempi, kun et hyväksy apinoita sukulaisiksisi?

        Et sinä ole, vaan jos sinut heitetään apinan varustuksessa apinoiden maailmaan, niin sinä kuolet aika nopeasti, joten sinä olet apinoihin verrattuna todella surkea luomus, jos olemme apinoiden valtakunnassa.

        SInä olet mihin tahansa eläimeen verrattuna todella surkeas luomus, sillä sinä pärjäät täällä vain ja ainoastaan tieteen tuottamien apuvälineiden ja tekniikan ansiosta.

        Jos me riistämme sinulta tieteen tuottamat avut, sinä et selviytyisi tuskin viikkoa.

        Joten kiistä sinä vain tieteen selvittämät asiat, niin siellä lahkossasi ei tule kovin ruuhkaista olemaan ja sinne keräytyvät lähinnä ne, jotka ylimielisyydessään luulevat olevansa joitain muita eläimiä parempia jossain mielessä.

        Tiede ja sen tuottamat apuvälineet sinusta ovat tehneet täällä ylivertaisen muuhun elämään nähden ja jos se sinulta riistetään, niin sinä et selviäisi, sillä se sinun jumalasi ei sinua auta mitenkään.

        Älä Busmanni viitti minä sentäs olen joskus ollut metsä-alalla pystymittamiehenä ja umpihangessa 30 asteen pakkasessa etsinyt tervaskantoja ja tehnyt kirveen kanssa nuotioita !
        Siihen sinä busmanni et pysty !


      • >>> Mehän nimittäin uskomme evoluutioon >>

        Mihinkäs evoluutioon te uskotte? No se selviää myöhemmin...

        >> kaiken alusta eli luomisesta lähtien >>

        Ai niin. Ensin taikaukkeli muovasi savileikeissä ihmisen ja sanoi zimzalabim ja savi heräsi henkiin. Minustakin evoluutioteoriaan verrattuna tuo on moninkertaisesti loogisempi selitys.

        Sitten taikaukkeli otti taikasauvan ja sanoin zimzalabim ja tuli norsu. Sama uudestaan ja tuli lehmä. Sitten tiikeri. Sitten kirahvi ja silleen.

        Ilman muuta tällaiseen on paljon helpompi "uskoa" kuin tieteelliseen näkemykseen asiasta.

        Ja kun taikatemput olivat ohi, niin sitten alkoikin superevoluutio, jota edes tiede ei tunnista, sillä eläimillä oli vain muutama tuhat vuotta aikaa kehittyä kaikiksi sellaisiksi alalajeiksi yms, joita täällä nykyään on olemassa.

        Vai menikö se sittenkin niin, kuten vaikkapa lukion biologiassa opetetaan?

        Ihan kokonaisuudessaan, siitä mitään muuttamatta tai siihen mitään lisäämättä?

        http://www02.oph.fi/etalukio/biologia/kurssi1/

        Taikaukko, vai tiedetyt tosiasiat?


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Älä Busmanni viitti minä sentäs olen joskus ollut metsä-alalla pystymittamiehenä ja umpihangessa 30 asteen pakkasessa etsinyt tervaskantoja ja tehnyt kirveen kanssa nuotioita !
        Siihen sinä busmanni et pysty !

        >>> Älä Busmanni viitti minä sentäs olen joskus ollut metsä-alalla pystymittamiehenä ja umpihangessa 30 asteen pakkasessa etsinyt tervaskantoja ja tehnyt kirveen kanssa nuotioita !
        Siihen sinä busmanni et pysty ! >>

        Juu. Niin varmaan ja sinulla on sellainen varustus, että sinä karvattomana ihmisapinana siellä 30 asteen pakkasessa pystyt kirveen ja muun kanssa toimimaan.

        On myös apinoita esim. Japanissa, jotka selviävät ihan omillaan siinä samaisessa pakkasessa ilman kirveitä ja muita kapineita. Eivät tarvitse turkkejä, eivät saappaita ja ovat sinuun verrattuina ylivertaisia selviytymään sellaisissa olosuhteissa, johon sinä tarvitse repullisen kamaa mukaan, että selviät töistäsi edes yhden päivän.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Raamatun oma sanoma toistaa luomiskertomuksessa 9 kertaa, että kaikki tehtiin "lajiensa mukaan" jopa samassa järjestyksessä kuin Charles Darwin kertoo kirjassaan "Lajien synty" !

        Lainaus kirjasta Suudelma hunnun läpi / Risto Santala

        " Luomiskertomuksessa on kohtia, joista syntyi kirkolliskokouksessa laajempaakin keskustelua. Myös sinänsä merkityksettömät asiat voivat olla tärkeitä. Juutalaiset kutsuvat 1 Moos kirjaa nimellä " sefer ha-briaa" eli luomisen kirja.
        Siinä esitetään maailman ja ihmiskunnan historiaa ensiaskeleissaan. Kun jakeessa 2:4 sanotaan hebreaksi, että "tämä on kertomus taivaan ja maan synnystä, kun ne luotiin", " be-hibbaram", on hebrea säilyttänyt vuosituhannet luomista koskevassa sanonnassa esiintyvää h-kirjainta minikokoisena; annettua tekstiä kun ei saanut muuttaa tai edes korjata. Rabbit kysyvätkin kuvaavasti: " Miksi tämän luomissanan h on kirjoitettu niin pienellä - siksi, että Jumala ei ilmoittanut kaikkia luomisensa salaisuuksia ihmiskunnalle. Samalla tavalla 1 luvun ensimmäinen sana "alussa" eli " bereshiit " alkaa maksikokoisella b-kirjaimella - jälleen tämäkin korostaa, että ihmisen tulee muistaa, että hän pysyy aina "alkajana"; Jumalan salaisuuksien eksperttiä hänestä ei koskaan tule.
        Tämä huomio on tärkeä, koska moni väsyttää itsensä väitellessään esim. luomisuskon ja kehitysopin oikeellisuudesta. Tässäkin hebrean alkuteksti antaa oman vihjeensä: 1 luvun 2. jakeessa kerrotaan, että "maa oli autio ja tyhjä".
        eräät vaihtoehtoiset englantilaiset käännökset sanovat, että " maa tuli autioksi ja tyhjäksi".
        Hebrean "haajetaa" voidaan VT:n kieliopin mukaan kääntää näinkin... "

        Kaikessa Raamatun tutkimisessa on nähtävä tietomme rajat. Rabbit toistavat usein 5 Moos 29:29 sanaa "Se, mikä on salassa, se on Herran, meidän Jumalamme; mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja meidän lapsiamme varten ikuisesti "
        Tämä koskee myös luomiskertomusta. Se on lopultakin kattavampi tieteellinen selostus kuin mikään esitetty tieteellinen teoria."


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Älä Busmanni viitti minä sentäs olen joskus ollut metsä-alalla pystymittamiehenä ja umpihangessa 30 asteen pakkasessa etsinyt tervaskantoja ja tehnyt kirveen kanssa nuotioita !
        Siihen sinä busmanni et pysty ! >>

        Juu. Niin varmaan ja sinulla on sellainen varustus, että sinä karvattomana ihmisapinana siellä 30 asteen pakkasessa pystyt kirveen ja muun kanssa toimimaan.

        On myös apinoita esim. Japanissa, jotka selviävät ihan omillaan siinä samaisessa pakkasessa ilman kirveitä ja muita kapineita. Eivät tarvitse turkkejä, eivät saappaita ja ovat sinuun verrattuina ylivertaisia selviytymään sellaisissa olosuhteissa, johon sinä tarvitse repullisen kamaa mukaan, että selviät töistäsi edes yhden päivän.

        Joten kiistä sinä vain tieteen selvittämät asiat, niin siellä lahkossasi ei tule kovin ruuhkaista olemaan ja sinne keräytyvät lähinnä ne, jotka ylimielisyydessään luulevat olevansa joitain muita eläimiä parempia jossain mielessä.
        _________________________

        Onko Luterilaisuus mielestäsi lahko ?

        Noh.. ehkä katolilaisten mielestä....


      • Ja mikäli oikein ymmärrän,niin adventtikirkko langettaa kaiken syyn maailmankaikkeuden kaaoksesta jollekkin "vihtahousulle" jossain päin avaruutta, vaikka tämä vihtahousu ei ole luonut käytännössä mitään, koska hänellä ei ole luomisvoimaa?
        Esim. kuten USA syytti aikanaan kaikista omista hölmöilyistään vain Osama Bin Ladenia, vaikka USA kaivoi verta nenästään julistamalla sodan muslimimaailmaa vastaan?

        Se vanha valkopartainen ukkeli siellä jossain "peräkylän kammarissa" tiirailee luomaansa täydellistä ja järjestelmällistä maailmankaikkeutta tyytyväisenä?
        Hän se osasi tehdä kaiken niin täydelliseksi ja sangen hyväksi, kun vielä muisti laskea sen luomansa käärmeenkin sinne paratiisiin hedelmäpuiden sekaan vain ihan omaksi kuvakseen luomansa ihmispoloisen kiusaksi?

        Sitten ihminen uteliaisuuttaan ja tiedonjanoisena, kuten jumala oli ihmiseen perusluonteeseen taipumuksen luonutkin, halusi tulla tietämään asioista vähän enemmän?
        Kuka nyt tyhmempi haluaisi olla, jos kerran tietoa on saatavilla?

        Tämäpä uteliaisuus ja tiedonjano ei sitten sopinut sille taivaan taikaukkelille lainkaan, vaan hän suuttui, että joku halusi tietoa lisää ja tulla niinkuin hän itse tietämään hyvästä ja pahastakin? Esim. siitä, että miksi oli olemassa hyvää ja pahaa ja miksi kaikki paha sai alkunsa juuri sieltä jumalan luomasta täydellisestä taivaasta?


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Lainaus Kai Arasalo:
        " Vielä kommentti pistiäisistä. Eihän niiden touhussa mitään ongelmaa ole. Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien. Ehkä kukaan adventisti ei ole tätä vielä täällä kertonut, mutta ei se nyt mikään ihme ole, koska ei suomipalsta ole mikään paikka, mistä saada asiallista tietoa kristillisyydestä tai adventismista.

        _____________________________

        NO JOPAS JOTAKIN..." Mehän nimittäin uskomme evoluutioon - siis siihen, että maailma ja lajit ovat olleet ja vieläkin ovat jatkuvassa muutoksessa aina kaiken alusta eli luomisesta lähtien."

        AI SIIS ADVENTISTIT OVAT ALUN PERIN APINOITA ?

        HUH HUH
        No uskokaa omasta puolestanne mutta MINÄ EN USKO !

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluutio#mediaviewer/Tiedosto:Human_evolution_scheme.svg

        Kopittelija007 - on tosi sokea.. ?!
        Miksi?
        Koska här ei usko (tai näe) että elämä "kehittyy" (joskus eteenpäin joskus taaksepäin) kaiken aikaa, myös kaikki muukin muuttuu kaiken aikaa. Kuinka ihminen voikin olla noin sokea ?? Se on minulle arvoitus. SUURI arvoitus. Esimerkiksi kun joku urheilija harjoittelee 8 tuntia päivässä - ON SILLÄ SEURAUKSENSA .. hänen lihansensa muuttuvat (esuimerkiksi) .. tai kun panee puita takkaan ja sytyttää ne palamaan - ON SILLÄ SEURAUKSENSA - puusta tulee tuhkaa. Samalla tavalla on KAIKELLA SEURAUKSENSA.. Esimerkiksi synnillä , Raamattu sanoo "synnin palkka on kuolema" siis synnin tekemisen SEURAUS on kuolema. EI OLE - sanoo Kopittelija007..

        Mutta ei se, että kaikelle on SEURAUKSENSA poista Luojaa millään tavalla, ei se että avaruus toimii siten kuin se toimii, eikä siten kuin esimerkiksi Bushmanni omassa ymmärtämättömyydessään ajattelee että sen PITÄISI toimia - poista Jumalaa ja Luojaa millään tavalla.

        Ei se että kaksi galaksi ryhmää törmää toisiinsa poista Luojaa millään tavalla, se on vain Bushmannit jotka ajattelevat että ne eivät saisi törmätä toisiinsa .. On aivan selvä asia että kaikessa on viisaus - koska kaikkea voi ymmärtää - jos joku sen ymmärtää. Mutta ei sekään, että ihmiset eivät kaikkea ymmärrä poista Luojaa millään tavalla.

        Ei voi kuin kummastella miielessään - kun lukee näitä tiukkapipo anti-adventisteja - keskenään veljeileviä ja ja kuitenkin toisiaan vastustavia - anti-adventisteja joista yksi huhuilee puskista ja toinen korkealta liihoitellessaan mystiikkansa parissa - mutta kuitenkin kopittelellaan keskenään.. syvän vakaumuksen vallassa että 20 miljoonaa adventistia ovat kuin se heidän mielissään liikkuva adventisti "typerys, beduiini, rahan kiilto silmissä kulkeva pahuuden ilmentymä maailmassa, eksyttäjä ja niin edelleen (siis jota olio tosiasiassa ei edes ole olemassakaan, kuin näiden "veljien" mielikuvituksissa aivoissa (eikös Kai A Bushmannikin veljeksi kutsu ;) .. Bushmanni kun on entinen adventisti jota odotetaan kotiin - kunhan nuo lapsuudessa hankitut traumat ensin vähän hellittää.

        alex


      • ilmi-antaja kirjoitti:

        Ja mikäli oikein ymmärrän,niin adventtikirkko langettaa kaiken syyn maailmankaikkeuden kaaoksesta jollekkin "vihtahousulle" jossain päin avaruutta, vaikka tämä vihtahousu ei ole luonut käytännössä mitään, koska hänellä ei ole luomisvoimaa?
        Esim. kuten USA syytti aikanaan kaikista omista hölmöilyistään vain Osama Bin Ladenia, vaikka USA kaivoi verta nenästään julistamalla sodan muslimimaailmaa vastaan?

        Se vanha valkopartainen ukkeli siellä jossain "peräkylän kammarissa" tiirailee luomaansa täydellistä ja järjestelmällistä maailmankaikkeutta tyytyväisenä?
        Hän se osasi tehdä kaiken niin täydelliseksi ja sangen hyväksi, kun vielä muisti laskea sen luomansa käärmeenkin sinne paratiisiin hedelmäpuiden sekaan vain ihan omaksi kuvakseen luomansa ihmispoloisen kiusaksi?

        Sitten ihminen uteliaisuuttaan ja tiedonjanoisena, kuten jumala oli ihmiseen perusluonteeseen taipumuksen luonutkin, halusi tulla tietämään asioista vähän enemmän?
        Kuka nyt tyhmempi haluaisi olla, jos kerran tietoa on saatavilla?

        Tämäpä uteliaisuus ja tiedonjano ei sitten sopinut sille taivaan taikaukkelille lainkaan, vaan hän suuttui, että joku halusi tietoa lisää ja tulla niinkuin hän itse tietämään hyvästä ja pahastakin? Esim. siitä, että miksi oli olemassa hyvää ja pahaa ja miksi kaikki paha sai alkunsa juuri sieltä jumalan luomasta täydellisestä taivaasta?

        ##Ja mikäli oikein ymmärrän,niin adventtikirkko langet....... ##

        No nyt et valitettavasti ymmärrä oikein ...

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Kopittelija007 - on tosi sokea.. ?!
        Miksi?
        Koska här ei usko (tai näe) että elämä "kehittyy" (joskus eteenpäin joskus taaksepäin) kaiken aikaa, myös kaikki muukin muuttuu kaiken aikaa. Kuinka ihminen voikin olla noin sokea ?? Se on minulle arvoitus. SUURI arvoitus. Esimerkiksi kun joku urheilija harjoittelee 8 tuntia päivässä - ON SILLÄ SEURAUKSENSA .. hänen lihansensa muuttuvat (esuimerkiksi) .. tai kun panee puita takkaan ja sytyttää ne palamaan - ON SILLÄ SEURAUKSENSA - puusta tulee tuhkaa. Samalla tavalla on KAIKELLA SEURAUKSENSA.. Esimerkiksi synnillä , Raamattu sanoo "synnin palkka on kuolema" siis synnin tekemisen SEURAUS on kuolema. EI OLE - sanoo Kopittelija007..

        Mutta ei se, että kaikelle on SEURAUKSENSA poista Luojaa millään tavalla, ei se että avaruus toimii siten kuin se toimii, eikä siten kuin esimerkiksi Bushmanni omassa ymmärtämättömyydessään ajattelee että sen PITÄISI toimia - poista Jumalaa ja Luojaa millään tavalla.

        Ei se että kaksi galaksi ryhmää törmää toisiinsa poista Luojaa millään tavalla, se on vain Bushmannit jotka ajattelevat että ne eivät saisi törmätä toisiinsa .. On aivan selvä asia että kaikessa on viisaus - koska kaikkea voi ymmärtää - jos joku sen ymmärtää. Mutta ei sekään, että ihmiset eivät kaikkea ymmärrä poista Luojaa millään tavalla.

        Ei voi kuin kummastella miielessään - kun lukee näitä tiukkapipo anti-adventisteja - keskenään veljeileviä ja ja kuitenkin toisiaan vastustavia - anti-adventisteja joista yksi huhuilee puskista ja toinen korkealta liihoitellessaan mystiikkansa parissa - mutta kuitenkin kopittelellaan keskenään.. syvän vakaumuksen vallassa että 20 miljoonaa adventistia ovat kuin se heidän mielissään liikkuva adventisti "typerys, beduiini, rahan kiilto silmissä kulkeva pahuuden ilmentymä maailmassa, eksyttäjä ja niin edelleen (siis jota olio tosiasiassa ei edes ole olemassakaan, kuin näiden "veljien" mielikuvituksissa aivoissa (eikös Kai A Bushmannikin veljeksi kutsu ;) .. Bushmanni kun on entinen adventisti jota odotetaan kotiin - kunhan nuo lapsuudessa hankitut traumat ensin vähän hellittää.

        alex

        >>> Mutta ei se, että kaikelle on SEURAUKSENSA poista Luojaa millään tavalla >>

        No miten se sitten todistaa jostain taikaukosta?

        Luonnonlait, eli fysiikka yms ovat syypää seuraukseen tai seurauksettomuuteen, mutta ei siinä millekään taikatemppu-ukolle ole sijaa.

        >> ei se että avaruus toimii siten kuin se toimii, eikä siten kuin esimerkiksi Bushmanni omassa ymmärtämättömyydessään ajattelee että sen PITÄISI toimia >>

        En minä ajattele, että avaruuden pitäisi toimia jollain tavalla tai olla toimimatta. Se toimii juuri kuten vaikkapa painovoimateoria edellyttää ja kuten fysiikka ennustaa.

        En ole taikaukkoja siellä, rakas Alex, vaikka kuinka toivot.


        >>> Ei se että kaksi galaksi ryhmää törmää toisiinsa poista Luojaa millään tavalla >>>

        Konteksti oli siinä, että sinun mielestäsi avaruus osoittaa hienosti toiminnallaan sen, että sen on joku taikaukko luonut.

        Minä kerroin esimerkkejä siitä kaaoksesta, joka siellä vallitsee, eli että ei siellä mikään ole minkään taikaukon luomaa, vaan kaikesta vastaa painovoima yms.

        >>>että 20 miljoonaa adventistia >>>

        Olipa johonkin typeryyteen uskovia 10 tai 10 miljoonaa, niin ei se typeryys siitä muuksi muutu.

        Mutta etkö todellakaan osaa kirjoittaa mitään ilman minun mukaanottamista?

        Olenko minä sinulle joku pakkomielle vai mistä kenkä puristaa?


    • Ei kaikkien selittämättömien tai vaikeasti ymmärrettävien asioiden ja tapahtumien kohdalla tarvitse ensimmäisenä vetää jonkun taivaallisen taikaukkelin "kanihattua" esiin.
      Uskovaisilla on tapana paeta heti vähänkin ongelmallisten kysymysten osuessa kohdalle jonkun fyysisen luojan mekon alle ja ummistaa silmänsä ja hokea pastoreidensa avopeseminä jotain USA:ssa 1800-luvulla keksittyä taikauskon ja luulosairauden pohjalle rakennettua mantraa.

      On siis hyvä ja välttämätöntä, että tutkitaan ja tehdään tieteellisiä havaintoja ja huomataan, että esim. elämää maapallollamme on ollut jo miljoonia ja miljoonia vuosia, eikä vain 6000 vuotta, kuten jotkut aavikolla elävät kamelinpurijat nuotioidensa äärellä kenties luulivat tai eräät lahkon sokaisemat uskovat.
      Uskoivathan he aikoinaan, että maa on litteä lätty ja lätyn päällä on vain kupu, joka estää ettei reunalla käyskentelevät vahingossa putoaisi yli reunuksen.
      Puhuttiin taivaan kannesta ja vain siksi, että ei ollut oikeaa tietoa, eikä se taivaallinen huru-ukkeli ollut vaivautunut kertomaan kannattajilleen asioiden oikeaa tilaa.

      • Höpsis

        Lueppa kirjasi tarkemmin.

        Nimittäin se että maa oli lätty, ei mennyt ihan noinkaan. Totuus voi kolahtaa kun luet etteivät ne piispat sittenkään sanoneet maapalloa litteäksi ennen kolumbuksen matkaa, se on vain väännetty sellaiseksi ja siihen päälle rakenneltu idea. Tarkoitus nimenomaan erottaa tiedemiehet ja höppänäuskovat omiksi ryhmikseen.

        Ja hyvinpä on oppi mm. sinuun uponnut... Siis mm. Sinuun


      • lässyn lässyn.

        Lässyn lässyn.


      • Höpsis kirjoitti:

        Lueppa kirjasi tarkemmin.

        Nimittäin se että maa oli lätty, ei mennyt ihan noinkaan. Totuus voi kolahtaa kun luet etteivät ne piispat sittenkään sanoneet maapalloa litteäksi ennen kolumbuksen matkaa, se on vain väännetty sellaiseksi ja siihen päälle rakenneltu idea. Tarkoitus nimenomaan erottaa tiedemiehet ja höppänäuskovat omiksi ryhmikseen.

        Ja hyvinpä on oppi mm. sinuun uponnut... Siis mm. Sinuun

        ---)Ja hyvinpä on oppi mm. sinuun uponnut... Siis mm. Sinuun(---

        Mikäli viittaat minuun ja siihen, että maapallo olisi litteä, johon vieläpä tänäkin päivänä löytyy maailmalta lahkoja, jotka niin opettavat jäsenilleen litteän maan oppia ja jäsenistö uskoo, koska "viisaammat" lahkojen johtajat niin kertovat.

        Minulla on vankat havainnot ja tieto siitä, että planeettamme on lähes pallon muotoinen. Mm. maanpinnan kaartuminen on jo pelkin aistein havainnoitavissa.
        Jos sitten haluan vielä lisää todisteita, niin astun esim. lentokoneeseen ja lähden esim. suuntaan länsi ja kun tarpeeksi kauan olen mennyt suoraan länsisuuntaan, niin kappas vain, saavun takaisin lähtöpisteeseeni.


    • Hahh hahh - tosi lapsellista tekstiä Bushmannilta ..

      Mutta ok, olemme tietoisia siitä, että Bushmanni ei oikein ole ymmärtänyt mitä Raamattu ihmisille opettaa.

      Bushmanni väläytti: ##Olemme tietoisia jo siitä, että Jumalalla ei täällä Maassa kaikki mennyt suunnnittelussaan ihan putkeen## ..

      Ai - kuinka niin ei mennyt ..

      Jos Bushmanni kylvää vehnää ja niittää sen sitten ... niin eikö se mennyt suunnitelmien mukaan - vaikka pelto kasvaa rikkaruohoakin ja vaikka oljenkorret poltetaankin ...

      Vaikea uskoa että Bushmanni ei tajua näistä asioista tuon enempää näin monen vuoden jälkeen - olen havainnut kuinka monet meistä on saanut uusia ajatuksia ja on alkanut ymmärtämään että asioita voi katsoa monelta kantilta ja avaramminkin - mutta Bushmanni näyttä vain enemmän lukkiutuvan omiin kaavoihinsa ... enemmän ja enemmän.

      Ikävä kyllä Bushmanni ei ole tajunnut että tämä meidän maamme on tässä samassa avaruudessa ja täällä on elämää - miksei? Bushmanni tajua tätäkään ? Ei maata ja avaruutta voi erottaa toisistaan. Täällä me eletään AVARUUDESSA - tässä maailmankaikkeudessa - täällä n.s. lähi galaksiryhmkittymässä - kotigalaksillamme - aurinkokunnassamme - maapallollamme - kukin maassamme - ja kodissamme .. ja Busmanni valittaa .. ja katselee taivaalle ja pyytää Luojaa antamaan hänelle merkin olemassa olostaan .. että ei tarvitsisi enää pilkata ja irvailla .. ja Aurinko nousee joka aamu ja laskee joka ilta - ja tähdet tuikkivat taivaalla ja Bushmanni odottaa MERKKIÄ :))) ... Vuodenajat vaihtelevat, tulee kevät .. linnut laulavat .. ja elämä herää taas talven unestaan .. ja Bushmanni odottaa MERKKIÄ Luojalta .. Bushmanni istuu koneensa vieressä ja kirjoittelee ja koko maailma voi lukea hänen "viisauksiaan" ja Bushmanni valittaa ... että ei mennyt ihan nappiin .. ja syyttä Luojaansa kun teki kirjoitusvirheen .. ja odottaa merkkiä Luojaltaan .. jotta ei tarvitsis enää pilkata ja syytellä Jumalaa... kirtjoitusvirheistään..

      Voi että ?! :)) ..

      alex

      • >>> Bushmanni väläytti: ##Olemme tietoisia jo siitä, että Jumalalla ei täällä Maassa kaikki mennyt suunnnittelussaan ihan putkeen## ..

        Ai - kuinka niin ei mennyt .. >>>

        Eihän sinun tarvitse kuin katsella ympärillesi!

        Esimerkiksi kurkunpäähermo kertoo siitä, että joko evoluutio on totta tai sitten että sinun jumalasi oli aika pahasti päissään, kun pyöräytti ihmisen savesta:

        http://www.hs.fi/tiede/a1357891933217

        Mainittakoon, että kirahvilla kyseinen hermo on vielä hurjemmissa mittasuhteissa, sillä ne joutuu tekemään lähes viiden metrin koukkauksen.

        Joten osaatko selittää ihmisen kurkunpäänhermon jumalasi avulla?

        Miksi ihmeessä jumalasi suunniteli tuollaisen typerän kömmähdyksen ihmiseen?

        Evoluutio osaa selittää sen ilman taikovia taikaukkoja:

        >>> Entä mitä yhteistä sinulla on kalan kanssa? Kaulasi vasemmalla puolella on yhä hermo, joka suomuisilla esi-isillämme kulki aivoista sydämen kautta takimmaisiin kiduksiin ja sääteli kidusten toimintaa.

        Kyse on niin sanotusta palaavasta kurkunpäähermosta, joka lähtee leuan alta ja koukkaa aortan kaaren kautta takaisin kaulaan. Ihmisille se on erittäin tärkeä puheen ja nielemisen kannalta.

        Aortan kautta koukkaamisesta ei ole mitään hyötyä. Helpointa olisi, että hermo tulisi kaulan molemmilla puolilla leuan alta suoraan kurkunpäähän. Hermo venyi, kun varhaiset liskot ja nisäkkäät kehittyivät kaloista. Sen haara jäi ikään kuin sydämen väärälle puolelle, josta se venyi kulkemaan kurkunpäähän.

        Luonnonvalinta ei oikaissut hermoa, sillä siitä ei ollut varsinaista haittaa, mutta sen lyhentäminen olisi vaatinut suuria muutoksia. Kirahveilla tämä palaava kurkunpäähermo tekee lähes viiden metrin lenkin. >>>

        Joten tässä yksi konkreettinen, looginen peruste siitä, että sinun jumalallasi ei kaikki mennyt ihan nappiin, kun puuhaili savitaikatemppujaan.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Bushmanni väläytti: ##Olemme tietoisia jo siitä, että Jumalalla ei täällä Maassa kaikki mennyt suunnnittelussaan ihan putkeen## ..

        Ai - kuinka niin ei mennyt .. >>>

        Eihän sinun tarvitse kuin katsella ympärillesi!

        Esimerkiksi kurkunpäähermo kertoo siitä, että joko evoluutio on totta tai sitten että sinun jumalasi oli aika pahasti päissään, kun pyöräytti ihmisen savesta:

        http://www.hs.fi/tiede/a1357891933217

        Mainittakoon, että kirahvilla kyseinen hermo on vielä hurjemmissa mittasuhteissa, sillä ne joutuu tekemään lähes viiden metrin koukkauksen.

        Joten osaatko selittää ihmisen kurkunpäänhermon jumalasi avulla?

        Miksi ihmeessä jumalasi suunniteli tuollaisen typerän kömmähdyksen ihmiseen?

        Evoluutio osaa selittää sen ilman taikovia taikaukkoja:

        >>> Entä mitä yhteistä sinulla on kalan kanssa? Kaulasi vasemmalla puolella on yhä hermo, joka suomuisilla esi-isillämme kulki aivoista sydämen kautta takimmaisiin kiduksiin ja sääteli kidusten toimintaa.

        Kyse on niin sanotusta palaavasta kurkunpäähermosta, joka lähtee leuan alta ja koukkaa aortan kaaren kautta takaisin kaulaan. Ihmisille se on erittäin tärkeä puheen ja nielemisen kannalta.

        Aortan kautta koukkaamisesta ei ole mitään hyötyä. Helpointa olisi, että hermo tulisi kaulan molemmilla puolilla leuan alta suoraan kurkunpäähän. Hermo venyi, kun varhaiset liskot ja nisäkkäät kehittyivät kaloista. Sen haara jäi ikään kuin sydämen väärälle puolelle, josta se venyi kulkemaan kurkunpäähän.

        Luonnonvalinta ei oikaissut hermoa, sillä siitä ei ollut varsinaista haittaa, mutta sen lyhentäminen olisi vaatinut suuria muutoksia. Kirahveilla tämä palaava kurkunpäähermo tekee lähes viiden metrin lenkin. >>>

        Joten tässä yksi konkreettinen, looginen peruste siitä, että sinun jumalallasi ei kaikki mennyt ihan nappiin, kun puuhaili savitaikatemppujaan.

        Bushmannin uusin väläys: ##Esimerkiksi kurkunpäähermo kertoo siitä, että joko evoluutio on totta tai sitten että sinun jumalasi oli aika pahasti päissään, kun pyöräytti ihmisen savesta##

        No, katsos Bushmanni .. ei Jumala "pyöräyttänyt" ihmistä savesta.. :)) vaan JOS nyt ajattelet asiaa hieman enemmän (pakkohan ei ole) - niin ehkä huomaat että kaikki ne aineet joista ihminen koostuu - on maasta..

        ja että kaikki ei mennyt nappiin mielestäsi..
        Johan minä vastasin siihen - joten luehan se ja vastaa siihen - JOS haluat (pakkohan ei ole). Minä kun en nyt viitsi alkaa kaikkia toistamaan..

        Kaikki elämä sopeutuu tavallaan oleviin olosuhteisiin .. niinkuin jo kirjoitin tuossa aikaisemmin.. mikä ei luonnollisesti poista sitä, että on olemassa Luoja..

        Se että kaikki ei toimi niinkuin sinä jattelet tai haluat - ei todista mitään .. no ehkä sen, ettet ymmärrä asioita kuin katseltuna omasta ajattelustasi - ja ei siinä mitään - ei kai mitään keskustelua syntyisikään jos jokainen olis samaa mieltä kaikesta. :))

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Bushmannin uusin väläys: ##Esimerkiksi kurkunpäähermo kertoo siitä, että joko evoluutio on totta tai sitten että sinun jumalasi oli aika pahasti päissään, kun pyöräytti ihmisen savesta##

        No, katsos Bushmanni .. ei Jumala "pyöräyttänyt" ihmistä savesta.. :)) vaan JOS nyt ajattelet asiaa hieman enemmän (pakkohan ei ole) - niin ehkä huomaat että kaikki ne aineet joista ihminen koostuu - on maasta..

        ja että kaikki ei mennyt nappiin mielestäsi..
        Johan minä vastasin siihen - joten luehan se ja vastaa siihen - JOS haluat (pakkohan ei ole). Minä kun en nyt viitsi alkaa kaikkia toistamaan..

        Kaikki elämä sopeutuu tavallaan oleviin olosuhteisiin .. niinkuin jo kirjoitin tuossa aikaisemmin.. mikä ei luonnollisesti poista sitä, että on olemassa Luoja..

        Se että kaikki ei toimi niinkuin sinä jattelet tai haluat - ei todista mitään .. no ehkä sen, ettet ymmärrä asioita kuin katseltuna omasta ajattelustasi - ja ei siinä mitään - ei kai mitään keskustelua syntyisikään jos jokainen olis samaa mieltä kaikesta. :))

        alex

        >>> No, katsos Bushmanni .. ei Jumala "pyöräyttänyt" ihmistä savesta.. >>

        No kysypä asiaa esimerkiksi Timo Flinkiltä, ihailemaltasi adventistipastorilta. Hän uskoo vakaasti jonkin jumalan savileikkeihin ja suurin osa adventisteista.

        Mutta olet sitä mieltä, että tuossa kohtaa raamattusi puhuu palturia ja tarinat jonkin jumalan savileikeistä ovat vain tietämättömien beduiinien satuja?

        Olen samaa mieltä ja siksipä tuolla tarinakokoelmalla ei tee yhtään mitään.

        >>> niin ehkä huomaat että kaikki ne aineet joista ihminen koostuu - on maasta.. >>>

        Ei ole vaan avaruudesta. Tähtien räjähdyksien jätteistä me koostumme jokainen atomin osalta.

        Elämä täällä on jonkin räjähtäneen tähden jätteistä peräisin, eli taikaukot ovat aivan toimettomia.

        >>> Kaikki elämä sopeutuu tavallaan oleviin olosuhteisiin >>

        http://www02.oph.fi/etalukio/biologia/kurssi1/sopeutuminen.html

        Ei tavallaan, vaan se on sopeutunut. Sitä on evoluutio.

        Se sopeutuminen tuottaa uusia lajeja jne. Sitä on evoluutio.

        >>> mikä ei luonnollisesti poista sitä, että on olemassa Luoja.. >>>

        Eli kummalla tuolilla sinä nyt horjut?

        Joku taikaukko on luonut elämän/eläimet/ihmisen, vai onko se sopeutumisen tulosta, evoluutiota?

        >>> Se että kaikki ei toimi niinkuin sinä jattelet tai haluat - ei todista mitään >>>

        Mikään ei toimi kuten minä haluan, vaan kaikki toimii, kuten ympäristö edellyttää. Luonto toimii niin, samoin avaruudessa kaikki.

        Kaikkea ohjaa luonnonvalinta ja sopeutuminen. Ei yksikään taikatemppuileva satu-ukko miltään beduiiniheimolta.

        Tunnut olevan samaa mieltä, joten koetapa keksiä piilopaikka sille taikaukolle, jota palvot ja jota haluat päästä palvomaan ikuisuudeksi johonkin uuteen maahan kun olet matojen ruokana.


      • miksi ihmeessä?
        alex.kasi kirjoitti:

        Bushmannin uusin väläys: ##Esimerkiksi kurkunpäähermo kertoo siitä, että joko evoluutio on totta tai sitten että sinun jumalasi oli aika pahasti päissään, kun pyöräytti ihmisen savesta##

        No, katsos Bushmanni .. ei Jumala "pyöräyttänyt" ihmistä savesta.. :)) vaan JOS nyt ajattelet asiaa hieman enemmän (pakkohan ei ole) - niin ehkä huomaat että kaikki ne aineet joista ihminen koostuu - on maasta..

        ja että kaikki ei mennyt nappiin mielestäsi..
        Johan minä vastasin siihen - joten luehan se ja vastaa siihen - JOS haluat (pakkohan ei ole). Minä kun en nyt viitsi alkaa kaikkia toistamaan..

        Kaikki elämä sopeutuu tavallaan oleviin olosuhteisiin .. niinkuin jo kirjoitin tuossa aikaisemmin.. mikä ei luonnollisesti poista sitä, että on olemassa Luoja..

        Se että kaikki ei toimi niinkuin sinä jattelet tai haluat - ei todista mitään .. no ehkä sen, ettet ymmärrä asioita kuin katseltuna omasta ajattelustasi - ja ei siinä mitään - ei kai mitään keskustelua syntyisikään jos jokainen olis samaa mieltä kaikesta. :))

        alex

        "...mikä ei luonnollisesti poista sitä, että on olemassa Luoja.. "

        Miksi pitäisi olla joku luoja?
        Kaaoksen olemassaololle ei tarvita mitään luojaa.
        Kaaos jo itse itsessään luo kaikenlaista olevaista aivan sattumanvaraisesti ja valikoimatta.
        Kaaos myös tuhoaa jo olemassaolevaa valikoimatta.
        Mitään huru-ukkoa siinä ei tarvita välikätenä.

        Joillakin ihmisillä on vain vaikeaa hyväksyä tosiseikkoja ja siksi he mieltyvät tarinoihin jostakin taivaan perukoilla piilossaan lymyilevästä luojasta.
        Jotkut hörhöt vielä luulevat saavansa viestejä ko. papparaiselta, mutta jokainen kuitenkin saa lahkonsa tiimoilta toisistaan poikkeavia ja erillaisia viestejä ja vieläpä samaan aikaan.


    • ---)Hahh hahh - tosi lapsellista tekstiä Bushmannilta .(---

      Ja sinä se "Alex" olet sitten täysin aikuinen omissa näkemyksissäkö?

      Kumpikohan on lapsellisempi?

      Se, joka uskoo sokeasti ja lapsellisesti johonkin beduiiniheimon tuhansia vuosia sitten raapustetuihin epämääräisiin tarinoihin ja jonkun made in USA lahkon rahankiilto silmissä esittämiin väittämiin ja taikauskoisiin muinaisiin satuihin taikaukkeleista sun muista, vai se, joka "koettelee" kaiken omien havaintojen ja tieteen laajalti tekemien tutkimusten pohjalta?

      • Älä nyt ihan repeä..
        Et siis ymmärtänyt mitä tarkoitin kirjoituksellani (niinkuin tavallista) ... :))

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Älä nyt ihan repeä..
        Et siis ymmärtänyt mitä tarkoitin kirjoituksellani (niinkuin tavallista) ... :))

        alex

        Ymmärsin kyllä hyinkin.

        Halusit vain aliarvioida "bushmannia" ja nostaa omaa häntääsi, eli tehdä itsestäsi muita viisaamman ja aikuisen, mutta bushmannista lapsellisen, joka ei ymmärrä mitään?
        Muuthan eivät luonnnollisesti ymmärrä mitään, vain sinä "Alex" olet kaikkitietävä jumalan ihmeellinen ja ainoa äänitorvi?

        Eikös tämä kirjoituksesi ollutkaan sinun omaasi?:

        ---)Hahh hahh - tosi lapsellista tekstiä Bushmannilta .(---

        Eikös tämä kirjoituksesi ollut sitten kohdistettu taas minuun?:

        ---)Et siis ymmärtänyt mitä tarkoitin kirjoituksellani (niinkuin tavallista) ... :))(---

        Huomaatko nyt "alex", kuinka muut ovat mielestäsi ymmärtämättömiä lapsia sinun mahtavan beduiineilta omaksutun tietämyksesi rinnalla?

        Mitkäs ne olivatkaan ne kannattamasi ja ihannoimasi lahkon peruspiirteet?
        Omahyväisyys? Itsekeskeisyys? Ylpeys omasta tiedon määrästä?
        Muiden halveksunta?


      • ilmi-antaja kirjoitti:

        Ymmärsin kyllä hyinkin.

        Halusit vain aliarvioida "bushmannia" ja nostaa omaa häntääsi, eli tehdä itsestäsi muita viisaamman ja aikuisen, mutta bushmannista lapsellisen, joka ei ymmärrä mitään?
        Muuthan eivät luonnnollisesti ymmärrä mitään, vain sinä "Alex" olet kaikkitietävä jumalan ihmeellinen ja ainoa äänitorvi?

        Eikös tämä kirjoituksesi ollutkaan sinun omaasi?:

        ---)Hahh hahh - tosi lapsellista tekstiä Bushmannilta .(---

        Eikös tämä kirjoituksesi ollut sitten kohdistettu taas minuun?:

        ---)Et siis ymmärtänyt mitä tarkoitin kirjoituksellani (niinkuin tavallista) ... :))(---

        Huomaatko nyt "alex", kuinka muut ovat mielestäsi ymmärtämättömiä lapsia sinun mahtavan beduiineilta omaksutun tietämyksesi rinnalla?

        Mitkäs ne olivatkaan ne kannattamasi ja ihannoimasi lahkon peruspiirteet?
        Omahyväisyys? Itsekeskeisyys? Ylpeys omasta tiedon määrästä?
        Muiden halveksunta?

        Aha, no johan minä sitä ajattelinkin että sinä ilmi-antaja olet sama henkilö kuin Bushmanni .. :) No,se siitä .. mutta et näköjään ymmärrä ja vielä vähemmän uskon nyt kun luin kommenttisi, alla kopio:

        ##Se, joka uskoo sokeasti ja lapsellisesti johonkin beduiiniheimon tuhansia vuosia sitten raapustetuihin epämääräisiin tarinoihin ja jonkun made in USA lahkon rahankiilto silmissä esittämiin väittämiin ja taikauskoisiin muinaisiin satuihin taikaukkeleista sun muista, vai se, joka "koettelee" kaiken omien havaintojen ja tieteen laajalti tekemien tutkimusten pohjalta?##

        No nyt sitten todistit itse ettet ymmärrä.

        Katsos, kun kukaan ei usko #sokeasti ja lapsellisesti johonkin beduiiniheimon tuhansia vuosia sitten raapustetuihin epämääräisiin tarinoihin ja jonkun made in USA lahkon rahankiilto silmissä esittämiin väittämiin ja taikauskoisiin muinaisiin satuihin taikaukkeleista sun muista..#

        Sehän tässä nyt kiikastaakin - kun kukaan ei oikein tiedä että kenestä te puhutte.. siis te anti-adventistit .. yksi sanoo sitä ja toinen on samaa mieltä vaikka onkin oikeastaan ihan erimieltä itse asiassa - mutta kun pitäis mollata adventisteja niin ei puhutakaan asia - vaan puhutaan puutaheinää .. Sellaista hyvää päivää - kirvesvartta ..

        Vaikka EI tämä luullakseni päähäsi mahdukaan .. niin ei kukaan usko niinkuin sinä sanot ihmisten uskovan ... siis et ymmärrä koska sellaisia olemattomia väität.. kuinka sen muutenkaan voisi tulkita?
        Keljuiluksi ? ehkä..

        alex
        ---
        ps.
        kirjoitin aikaisemmin:
        "Et siis ymmärtänyt mitä tarkoitin kirjoituksellani (niinkuin tavallista) ... :))"

        Tämä oli nimimerkki Bushmannille, joka on sen sata kertaa valittanut ettei tajua mitään kirjoituksistani . Käytä vastaisuudessa vain yhtä nimimerkkiä niin ei mene pasmat sekaisin .. :) ..


    • ---)Aha, no johan minä sitä ajattelinkin että sinä ilmi-antaja olet sama henkilö kuin Bushmanni .. :)(---

      Ajatuksesi "Alex" on jälleen pahasti harhainen, kuten niin monta kertaa tällä palstalla kirjoittamasi höpinät muutenkin.
      Profeetan ja "ennustajaeukon" lahjoja sinussa ei kuitenkaan ole, joten jätä ne pätevämmille, vaikka kuinka kiivaasti haluaisitkin olla "jokapaikan höylä" ja kaikkien alojen mestari.

      Minulla on yhtä vähän tietoa nimimerkki "bushmanista" ja hänestä henkilönä kuin sinustakaan, joka myös kirjoittelet "bushkan takana". Sen voin kuitenkin todeta, että bushmanni osaa tuoda asiansa esiin jämäkästi, kun taasen sinä Alex et osaa pysyä missään asiassa, vaan poukkoilet kuin aropupu sinne tänne kopioiminesi aihein.
      Liekö pahanlaatuista epävarmuutta ja itsetunnon puutetta kohdallasi, joka on muokannut sinusta sellaisen? Epävarmuutena voidaan pitää myös sitä, että et ole edes ihannoimasi lahkon jäsenenä.

      Katsos kun palstalla kirjoittaa ajoittain ihan ajatteleviakin ihmisiä, eikä jonkun lahkon aivo-orjina ja talutusnuorassa olevia reppanoita, jota ryhmää sinäkin edustat, vaikka et jostain syystä halua/saa sitoutua ihannoimaasi lahkoon.

      Mutta et sitten Alex kuitenkaan huomannut omaa egoasi, joka on kasvanut valtaviin mittasuhteisiin? Sinulla Alex on ilmeisen pakottava tarve olla muita viisaampi, vaikka oletkin omat näkemyksesi kopioinut amerikkalaisen lahkon/kultin opeista ja ns. peesaat vain ko. lahkon mukana "irtolaisena"?

      • Älä piittaa hänestä!

        Älkää piitatko tuosta nimimerkki "alex:ista" ja hänen sekavista kirjoitelmistaan.
        Hän on vain tyypillinen narsistinen ihminen ja hän ihailee suunnattomasti kirjoituksiaan ja ajatuksiaan, vieläpä siinä määrin, että samalla kun kirjoittelee tänne harhojaan hyväilee toisella kädellä sepalustaan. Alexin kaltaiselle ihmiselle on turha puhua järkeä tai antaa elämän ohjeita.
        Hän edustaa sitä ihmisryhmää, jota voidaan kutsua hillittömäksi ja raa-aksi.
        Tunnen hänet henkilönä, valitettavasti!


      • haloo..

        Miksi sinä vastailet väärissä paikoissa - eihän sinusta tiedä mihin vastailet, sinun pitää klikata "vastaa" painiketta sille kirjoitukselle jolle vastaat..


      • Älä piittaa hänestä! kirjoitti:

        Älkää piitatko tuosta nimimerkki "alex:ista" ja hänen sekavista kirjoitelmistaan.
        Hän on vain tyypillinen narsistinen ihminen ja hän ihailee suunnattomasti kirjoituksiaan ja ajatuksiaan, vieläpä siinä määrin, että samalla kun kirjoittelee tänne harhojaan hyväilee toisella kädellä sepalustaan. Alexin kaltaiselle ihmiselle on turha puhua järkeä tai antaa elämän ohjeita.
        Hän edustaa sitä ihmisryhmää, jota voidaan kutsua hillittömäksi ja raa-aksi.
        Tunnen hänet henkilönä, valitettavasti!

        Miksi valehtelet ?

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12213609

        alex


      • Älä piittaa hänestä! kirjoitti:

        Älkää piitatko tuosta nimimerkki "alex:ista" ja hänen sekavista kirjoitelmistaan.
        Hän on vain tyypillinen narsistinen ihminen ja hän ihailee suunnattomasti kirjoituksiaan ja ajatuksiaan, vieläpä siinä määrin, että samalla kun kirjoittelee tänne harhojaan hyväilee toisella kädellä sepalustaan. Alexin kaltaiselle ihmiselle on turha puhua järkeä tai antaa elämän ohjeita.
        Hän edustaa sitä ihmisryhmää, jota voidaan kutsua hillittömäksi ja raa-aksi.
        Tunnen hänet henkilönä, valitettavasti!

        [][] Älkää piitatko tuosta nimimerkki "alex:ista" ja hänen sekavista kirjoitelmistaan.
        Hän on vain tyypillinen narsistinen ihminen ja hän ihailee suunnattomasti kirjoituksiaan ja ajatuksiaan [][]

        Tuommoisen kuvan minäkin olen alex kasista saanut, enkä vähiten profiilikuvasta: https://www.facebook.com/alex.kasi. Tässä lisää:
        http://www.suomi24.fi/yhteisö/alex.kasi

        BUSHMANNIN ALOITUS: "Olemme tietoisia jo siitä, että Jumalalla ei täällä Maassa kaikki mennyt suunnitellessaan ihan putkeen"

        Kai_A lohdutteli ihan mukavasti bushmannia, mutta jotain sanoisin miekin.

        Jumalahan suunnitteli Kristuksen ihmiseksi tulemisenkin jo ennen maailmojen luomista ja antoi ensimmäiselle ihmisparille siitä lupauksen. Joten kyllä Jumala suunnitelmallisesti on kaikkeen varautunut. Ihminen vain EI TAHDO sitä todeta.

        Mitä tulee bushmannin esiin marssittamiin vaikkapa LOISPISTIÄISIIN, on siinä kyse luonnon hienosäädöstä, joka kenties tieteen kautta vielä valkenee ihmiselle. Puolet tieteenharjoittajista ehkä on ei-uskovaisia. Heillä lienee ihmettelemistä, mitä sitten, kun kaikkeus on saavuttanut maksimilaajuutensa ja alettuaan supistua, ollen lopulta pieni valkoinen piste. Mitä sen jälkeen on ja tapahtuu tai ei ole eikä tapahdu.

        Ateismin kärkimies maailmassa väittää, että tärkeintä on oikeudenmukaisuus. Jumalan ja kreationismin kärkimies toteaa siihen, että kristinuskovaisethan orjuuden poistivat ja demokratian loivat ja sivistykenkin toivat. Ja että maailmassahan useimmat eivät lainkaan saa oikeutta. Jos ei lopullinen oikeudenmukaisuus tapahdu Jumalan iankaikkisuudessa, niin sittenhän on mennyt ihan vikaan kaikki ilman Jumalaa, eikä Jumalan syystä.

        Niinpä niin. Kristinuskohan on lukuisat kirjakielet luonut, jotta Raamattua voisivat lukea ihmiset kaikkialla. Kristinusko on ollut uraauurtava terveysalallakin, enkä tarkoita pelkästään ihmeparantumisia. Opettavaisimmat kertomukset löytyvät Raamatusta ja Matteuksen evankeliumin vuorisaarna on ehkä maineikkain moraalin luoja.
        Omatunto on Jumalalta saatu käsite.

        http://www.areiopagi.fi/john-lennox-tahtaimessa-jumala-miksi-uusateistit-osuvat-harhaan/?fb_action_ids=10152340449329267&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[494450030657177]&action_type_map=["og.likes"]&action_ref_map=[]

        antti


    • täh

      Kenelle kirjoitit?

      "haloo.."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1447
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1141
    3. 37
      832
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      816
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      775
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      762
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      732
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      689
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      642
    Aihe