Mistä pieni viljelypalsta?

AloittelevaViljelijä

Asun Helsingissä ja haluaisin vuokrata viljelypalstan, mutta aarin kokoinen on aivan liian suuri omiin tarpeisiin. Puolta aariakin saa joissakin paikoissa, mutta vieläkin pienempi kelpaisi. Saako mistään pienempiä palstoja tai mistä löytäisin jonkun, jonka kanssa jakaa palsta?

6

108

Vastaukset

 • Riippu kaupungista. Soita oman kaupunkisi palstoja hoitavalle ja kysy mikä tilanne siellä on. Jos pieniä palstoja ei ole, niin kannattaa käydä palstalla ja tiedustella, jos jollain toisella on liikaa palstatilaa ja voisi vaikka vuokrata osan sinulle.

  • Palstan "alivuokraus" johtaa ainakin omassa palstaviljely-yhdistyksessäni (Helsingissä) palstasopimuksen irtisanomiseen.


 • Miksi, eikö pääasia ole, että kaikki alue on hyötykäytössä ja aarin alue on monille liia iso pala haukattavaksi. Liiketoimintaa siitä ei toki saa tehdä, mutta en ymmärrä jos haluaa omansa pois.
  Onneksi en asu Helsingissä.

  • Helsingissä palstaa joutuu jonottamaan vuosia, joten palstaa varmaan hyödynnetään tehokkaasti, jos/kun sellainen saadaan. Toisaalta - tuskinpa kukaan rikastuu sillä, että "alivuokraa" tai antaa muutaman neliön sitä tarvitsevalle. Kannattaa kysyä palstaa vuokraavalta yhdistykseltä, millainen politiikka heillä on asian suhteen.


  • calendula kirjoitti:

   Helsingissä palstaa joutuu jonottamaan vuosia, joten palstaa varmaan hyödynnetään tehokkaasti, jos/kun sellainen saadaan. Toisaalta - tuskinpa kukaan rikastuu sillä, että "alivuokraa" tai antaa muutaman neliön sitä tarvitsevalle. Kannattaa kysyä palstaa vuokraavalta yhdistykseltä, millainen politiikka heillä on asian suhteen.

   Heh, ensin muutetaan johonkin betonihelvettiin samaan sumppuun, ja sitten jonotetaan vuosia jotain hikistä maaplänttiä...


  • Idioottien päämaja kirjoitti:

   Heh, ensin muutetaan johonkin betonihelvettiin samaan sumppuun, ja sitten jonotetaan vuosia jotain hikistä maaplänttiä...

   Pääseepähän edes juolavehnää kitkemään, kun betonihelvetti alkaa ahdistaa :-)


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.